Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

אבל בהתחשב בשינוי שקורה בצרפת, אתה יותר בכיוון של דונר קבב חלאל מאשר גבינות צרפתיות..

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם

יש לי חבר, קוראים לו מנש(ה).

אחרי שנה גיליתי שהוא דובר רוסית, כשדיבר עם אחד ההורים.

מסתבר שהוא דובר רוסית שוטף - בחיים לא היית מאמין עליו - לא בנראות ולא כמובן בשם שלו.

בסביבה של רוסים הוא לא חושף, בסביבה של ישראלים לא משנה לו.

השרשור הטוב ביותר בפורום

אני לא הייתי הולך לקנות עכשיו דייהו נובירה - אבל אחרי הרמה שהורגלתי אליה בדייהו נובירה, אני מוכן לעבור רק לב.מ.ו.

פורסם
לפני 6 שעות, Buki כתב:

מה עדיף, 1 או 2?

בתור עמית למקצוע, בד"כ 1 זו האופציה המועדפת עליי. אני נוטה להיכנס לכל סיטואציה חדשה במוד 'סמוי חמוש' בין אם מדובר בעברית, ספרדית, או רוסית. השיחה תמיד מתחילה באנגלית ואני נותן לאנשים להניח את ההנחות שלהם... לאורך פרק זמן כלשהו אני עוקב אחרי התפתחות העלילה ואז מחליט אם אני רוצה לחשוף את הקלפים או לא. 

יותר מפעם אחת, הצנעת השפות הנוספות בשעות או בימים הראשונים איפשרה לי לדלות מידע על התקלה או על הקונטקסט של הלקוח ברמה שאיש לא היה מספר לי ישירות, כאשר המקומיים דיברו ביניהם וחשבו שאני לא שומע או מבין. אולי יש בזה אלמנט של חוסר אתיקה, אבל לדעתי זה גם משרת את האינטרס של הקליינט בסופו של דבר ועוזר לי להחזיר אותו לעבודה מבלי להתעכב על דיפלומטיה מיותרת. במקרים אחרים דווקא כן חשפתי את השפות הנוספות, אם הרגשתי שזה יעזור לי לבסס אמון עם מי מהעובדים, בד"כ בזמן הפסקת עישון או כשאני מציע להם טרמפ הביתה בסוף יום עבודה. 

• אהבתי 3
  • מעניין 1
פורסם
לפני 11 שעות, Buki כתב:

שומע מאחורי הגב שיחות שלא רצו שאני אבין.

לא מבין רוסית אבל זה מאושש את התחושה שיש רוסים שמלכלכים על אחרים.

בעבר: טויוטה קורולה 2009 GLI (רובוטית), טויוטה קורולה 2014 GLI

בהווה: BMW 330e 2018

פורסם
לפני 6 דקות, Michazzz כתב:

לא מבין רוסית אבל זה מאושש את התחושה שיש רוסים שמלכלכים על אחרים.

לאו דווקא על זה אני מדבר. 

קח דוגמא.

הלכתי לעשות פרזנטציה למוצר חדש אצל לקוח פוטנציאלי.

הגעתי, התקנתי את המוצר, הסברתי, הדרכתי. לא אמרתי מילה אחת ברוסית, לא אמרתי איך קוראים לי, הכל הלך טוב, העברתי את כל ההדרכה בעברית וכאמור אין לי מבטא ולא זיהו אותי כדובר רוסית.

היו באותה חברה כמה דוברי רוסית שדיברו בינהם ברוסית כמו שתמיד מדברים, עם קללות.

השארתי את המוצר לשבוע ניסיון.

לאחר כמה ימים סוכן מכירות התקשר ללקוח. שואל איך המוצר, איך הייתה הפרזנטציה של (נגיד) אלכס? 

ואז הם קלטו. היו נבוכים מאוד. 

זה מצב קצת לא נעים.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

לא נעים להם, מה אכפת לך?

אני במצב הפוך, משום מה חושבים שאני רוסי או קווקזי ופונים אלי מלא פעמים ברוסית.

אני תמיד אומר להם, כל מה שאני יודע ברוסית זה להגיד טעים מאוד וקללות.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני שעה, Buki כתב:

הלכתי לעשות פרזנטציה למוצר חדש אצל לקוח פוטנציאלי.

הגעתי, התקנתי את המוצר, הסברתי, הדרכתי.

לא אמרתי איך קוראים לי

זה בעיני קצת מוזר, עם או בלי קשר לנושא השירשור. 
אתה מגיע ללקוח פוטנציאלי - אתה לא מציג את עצמך? 
אתה נכנס למקום עבודה שהוא לא שלך. האדם הראשון שפותח לך את הדלת ונותן לך להיכנס- לא תגיד "היי, אני מיקי מחברת שקר כלשהו"?
או תוך כדי הפרזנטציה? 

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם
לפני 41 דקות, שביט כתב:

לא תגיד "היי, אני מיקי מחברת שקר כלשהו"?

שאלה מצויינת. 

ונגיד לא קוראים לי "יבגני" אלא "דניאל". 

דניאל יכול להיות דובר רוסית ויכול להיות ישראלי שלא יודע מילה ברוסית.

מה האלה?

באתי, הצגתי את עצמי כדניאל ואז אני צריך לאמור להם "שמי דניאל, אני דובר רוסית אז תזהרו עם השיחות שלכם מאחורי הגב"? 😏 

וברצינות עכשיו, השם הפרטי האמיתי שלי הוא "הסבה" לרוסית של שם פרטי יהודי של אחד הסבים שלא נשמע רוסי בכלל. אז אני סוג של חזרתי לשם הזה למרות שלא שיניתי בתעודת זהות.

אז אם אני מציג את עצמי ככה עדיין זה לא פותר את ה"בעיה".

• אהבתי 1

פורסם

"שלום. אני *** ואני אעביר לכם פרזנטציה על המוצר שלנו. "

(ברקע שני יוצאי ברה"מ מתלחששים ומרכלים עליך) החלטה שלך האם להגיב להם או לא. 

אבל לבוא על ההתחלה ולהגיד "שלום אני דניאל ולמרות שאני לא נראה ולא נשמע "רוסי", אני מבין את השפה, אז לא לרכל עליי ברוסית" זה מיותר. 

פורסם

באותו מקרה וגם במקרים אחרים דומים זה הלך כך:

"שלום, אני מחברת ****, אנחנו היבואנים והמפיצים בארץ של מותג ****, באתי להתקין ולהגים לכם את מוצר שלנו כפי שסוכם קודם לכן עם סוכן המכירות.

לא ציינתי את השם הפרטי שכאמור יכול להיות "דניאל" ואז חזרתי לאותה נקודה בעצם.

פורסם

מעניין, 

פגישה אקראית וסבירות נמוכה שתיפגשו או יש השפעה על השני אז תדברו, זה יכול לשבור את הקרח.

אבל במשהו קבוע להשאיר את הקלפים קרוב לחזה, גורם ההפתעה משחק תפקיד בכיר מאוד במציאת האמת בהמשך הדרך

פורסם
לפני 14 דקות, Buki כתב:

"שלום, אני יוסי/ דניאל/ ולדימיר מחברת ****, אנחנו היבואנים והמפיצים בארץ של מותג ****, באתי להתקין ולהגים לכם את מוצר שלנו כפי שסוכם קודם לכן עם סוכן המכירות.

במעט הפעמים שנציג מכירות או טכנאי או מתקין נפגש איתי, הוא הציג את עצמו בשמו ואני בשמי. 

• אהבתי 1

פורסם

בסדר, אני מבין אבל זה לא עונה לי על השאלה שהעלתי בפתיחת השירשור.

נגיד לשסבא שלי קראו אורי, ההורים שלי קראו לי על שמו אבל עשו הסבה למשהו שנשמע טוב ברוסית אז יורי. 

אני הרבה פעמים מזדהה כאורי שזה בעצם השם המקורי שלי, למרות שבתעודת זהות רשום יורי.

(כל השמות לדוגמא בלבד...) 

אז בקיצור אם אני אאמור את שמי בתחילת הפגישה זה לא יפתור לי את הבעיה...

חוץ מזה אתה צודק כמובן. 

פורסם

חשבתי שאתה ביאקי (Бяки)...

אני במצב שאותו אתה מתאר לא הייתי מציג את זה בכלל, אבל לא נמנע מדיבור ברוסית, זאת אומרת אם זה עולה טבעית - סבבה, אם לא, לא. ירכלו? ירכלו. גם ככה אנשים מרכלים גם בעברית.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם
לפני 16 שעות, Buki כתב:

מה עדיף, 1 או 2?

מכל השרשור לא הבנתי מה *אתה* מעדיף.

אתה רוצה שתהיה לך את האופציה לשמוע רכילות במחיר של חוסר נעימות, או שאתה מעדיף למנוע מראש את חוסר הנעימות במחיר של אובדן יכולת ה״ריגול״?

אם זו האופציה השניה, אני בטוח שאתה יכול להשחיל איזה בלאט או ביטוי אחר שיסמן אותך כדובר רוסית.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

• תוכן חדש...