Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא חושב שאגזים אם אכתוב שמאז שיש לי רישיון נהיגה העברתי כ 80 פעם טסט מכוניות שונות. 

אלו היוו מכוניות חדשות יותר ופחות, חלקן ישנות מאוד, חלקן אספנות.

לא השתמשתי בשרות העברת טסט אף פעם. אצלי אין קשר בין מעוד הטיפול ומעוד הטסט ובדרך כלל גם מטפל לבד, רוצה לדעתי בדיוק מה קורה עם המכוניות שלי ולכן תמיד מגיש את הרכב לטסט לבד.

• אהבתי 2

פורסם

העברתי אולי 25-30 פעם טסט רכבים, מעולם לא הרגשתי שחיפשו אותי סתם.

בחמש עשרה שנה האחרונות עם הרכב של אשתי, הוכשל פעם על רישוי, ופעם על צמיגים שמילא התכוונתי להחליף קצת אחרי, שתי הפעמים בצדק.

פורסם
בתאריך 7.6.2026 בשעה 08:14, BoazB11 כתב:

משלם את האגרה ברגע שנפתחת האפשרות ב gov.il, ואז יש לי כמה שבועות למצוא בוקר פנוי כשאין תור ארוך,

ולתקתק את הטסט בד"כ לא יותר מחצי שעה ברוטו.

כך אני עושה גם עם כמה רכבים של חברים ומשפחה קרובה,

ואת אלה שהטסט שלהם בינואר, אני מקדים לקחת בדצמבר כשהתורים קצרים משמעותית.

בדיוק כך.

עם הזמן לומדים למצוא את הימים והשעות בהן פחות עמוס.

בעבר לקחתי רכב לרישוי בפתח תקוה במקום שחשבתי שלא יהיה תור, עד שהגיעה מובילית של חברת ליסינג עם כמה רכבים עליה ונהג שתפקידו היה להעביר את המסלול. אמנם הוקצה להם מסלול אבל זה תקע את התור למסלול היחיד שנותר פנוי. (היו להם שני מסלולי רישוי ואחד לבדיקות קניה) 

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

היו שהמליצו להגיע ראשון על הבוקר. (כשאין עוד תור)

היו שהמליצו לקראת סגירה. (כשהם כבר לחוצים לצאת הבייתה).

המהדרין המליצו להגיע לקראת סגירה, אבל להתמקד בערבי חג.

ואני לקחתי את כל הקופה. 🕛

הגעתי בתקופה של "בין הזמיינים".

אבל לא מה שאתם חושבים על המושג.

במקרה הגעתי ב"בין הזמיינים" של חג הקורבן.

טסט כל כך מהיר לא היה לי הרבה זמן. ⏱️

פורסם

אני לא מבין למה עושים כזה סיפור מהמתנה בתור לטסט.

נו אז נגיד צריך להמתין שעה או שעה וחצי. לא נעים אבל בסדר, זה לא שונה בהמתנה בתור בשדה התעופה או בכל מקום אחר שיש בו תורים.

מי שבזמן הזה של המתנה בתור יכול להרוויח  יותר כסף בעבודה שלו, אז אני מבין  את ההגיון לשלם על שרות העברת טסט.

אבל מי שלא - לדעתי זה מיותר. 

תגיע עם רכב תקין מסודר ומטופל ולא יחפשו להכשיל אותך במכון רישוי.

• אהבתי 3
  • רעיון טוב! 1

פורסם

יש מכון שהעברתי אצלו כבר כמה רכבים, את רובם הוא פסל על כיוון אורות - משיטוט בגוגל ראיתי שזה הסעיף ליקוי האהוב אצלם

אחרי כמה פסילות הבנתי שהחשמלאי ליד הוא משלהם והם "מסדרים" לו עבודה תמורת אחוזים.

באחד הפעמים שהלכתי אליו ראיתי שהוא לא נגע בכלום, וכשחזרתי לטסט הרכב עבר חלק, הבעיה שאחד מהטירלולים בטסט שצריך להביא קבלה על העבודה ולא אם הבעיה סודרה. מבחינתי זה הסיבה היחידה לתת למישהו להעביר לי טסט - אבל בעייני זה לא סיבה מספיק טובה בשביל לתת למישהו אחר לנהוג לי ברכב

פורסם
לפני שעתיים, Buki כתב:

מי שבזמן הזה של המתנה בתור יכול להרוויח  יותר כסף בעבודה שלו,

אפשר להבין את החישוב הזה, אבל לדעתי, לא הכל נמדד בהבט הכלכלי בלבד.

מי שיכול להמתין בסבלנות  "שעה, שעה וחצי",  סבבה, אני מעריך אותו.

מה זה מעריך ?  מעריץ.  :)

• אהבתי 1

מסי זה לא רק ליאו - אסקורט, טריומף, אלפאסוד, מטרו, אונו, פונטו, I30, קונה.

פורסם

שוב פעם, ברגע ששעת עבודה שלי תהיה שווה נגיד 500  ש"ח בנטו, אני אחשוב אולי  לשלם 300 ש"ח למישהו שיקח את האוטו שלי לטסט ולצאת ברווח 200 ש"ח.

עד שאצליח לשפר את השכר לרמות האלו מעדיף להמתין שעה בתור ואת ה 300 ש"ח להשאיר אצלי בכיס.

• רעיון טוב! 1

פורסם
לפני 16 שעות, Buki כתב:

תגיע עם רכב תקין מסודר ומטופל ולא יחפשו להכשיל אותך במכון רישוי.

בוקי, את כל הטיעונים פה בעד ונגד אני יכול להבין. אבל לא את זה. אל תהיה תמים, זו הכנסה נוספת גם למכון (תשלום עבור טסט חוזר) וגם למוסכים הסמוכים אליו שמשתפים איתו פעולה. אני מקפיד על טיפולים מאז שאני מחזיק ברכבים, שזה 25 שנה פלוס-מינוס, חלקם קצת מזדקנים, ובכל זאת הנה שני מקרים שהיו לי לדוגמה:

פעם אחת הכשילו על כיוון אורות, במקרה היה מוסך מורשה ממש בסמוך אז קפצתי אליהם והם בדקו ולא הבינו מה הבוחן רוצה, עשו איזושהי הברגה החוצה ופנימה וחתמו על התיקון - זה כמובן הספיק;

פעם אחרת הכשילו על זיהום אוויר, הלכתי למוסך ושם החליפו חיישן למדה ועוד כמה שטויות, חזרתי לטסט חוזר והם עשו בדיקה חפיפניקית מאוד, יותר הספיק להם טופס התיקון

-----------------------------

לא אפוי, לא כפוי, לא צפוי, לא רפוי ולא שפוי 

פורסם
לפני 11 דקות, Yellow Engine כתב:

הספיק להם טופס התיקון

גם לי עשו תרגיל דומה לפני כמה חודשים.

אור חלש באחד הקדמיים, קיבל X בבדיקה. "אתה יכול לתקן איפה שתרצה..."

כן בטח (1.), באמת שאין לי מה לעשות היום. ניגשתי לחשמלייה הצמודה - "צריך להחליף נורה. 60 שקל".

כן בטח(2.) - נורה חלשה אעלק. טוב תחליף. בא עם נורה ביד, בלי אריזה, מחזיק עם חתיכת נייר.

צ'יק צ'ק מכניס יד דרך בית הגלגל, עושה פרצוף של מנתח לב,

ואחרי שנייה מוציא את היד עם נורה שהוא מחזיק בחתיכת נייר, ומחזיר אותה מהר לחשמלייה פנימה.

כן בטח (3.) נורה חדשה אעלק. אני קוגלאגר אם הוא החליף ככה בשנייה נורה על עיוור דרך הגלגל.

"איפה נייר?" חותם משהו ואומר לי לגשת לבוחן. ההוא מציץ ושם חתימה על הטופס. עבר.

אחרי שבוע במוסך המכונאי אומר שבצד אחד הנורה שרופה.

מפרק כמה פלסטיקים מלמעלה, מגיע לפנס ואומר "נורה בסדר, לא שרופה. הקונקטור חצי בחוץ, מי נגע לך בזה?"

מהדק את הקונקטור, סוגר ומחייך "היית בטסט נכון?"

• מבאס 2
פורסם
לפני 51 דקות, Yellow Engine כתב:

אל תהיה תמים

זו הדעה שגיבשתי על סמך כ 80 טסטים שעברתי. אני מכיר כמובן גם דעות אחרות וניסיון אחר של אנשים אבל זו הדעה שלי ואני חושב ש 80 טסטים זה מספיק בשביל לבסס דעה.

פורסם

BoazB11- ממש לבכות.

בטסט האחרון נפסלתי על נורה. הלכתי למוסך ליד (מכיר אותם, מוסך משפחתי וחמוד). ישר בדק לי עם המכשיר שמודד את האור, ראה שיש באמת בעיה [מישהו התקין נורה אחרת כמה ימים קודם לא נכון- Well, of course I know him. He's me]. סידר את המנורה, כיוון עם בורג הכיוון וחזר ובדק מול המכשיר (לקח 60 ש"ח) ושלח אותי למכון שוב .  במכון עברתי רק את הבדיקה של האורות (במסלול נפרד) ואישרו לי. 

נראה לי שככה זה אמור להיות :)

פורסם

אולי היו אצלי פחות פסילות כאלה בטסטים כי אין במכוניות שלי דבר כזה "מישהו התקין נורה לא נכונה בצורה לא נכונה". 

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...