Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מה מצב שוק הרכב היום

פוסטים מומלצים

פורסם

רציתי לרשום סימן שאלה וקריאה בכותרת ,אבל כנראה שזאת שאלה רטורית,או שלא ?

כל יום אני קורא כתבות על זה שהשוק מתרסק,או קרוב להתרסק,או חם או מתקרר,או מפוצץ בסיניות שמשתזפות בבונדד, ואז עברו למכירות באושר עד.

אבל בתכל"ס מה מצב השוק דה פאקטו ! זה תלוי בדגם ?

למשל אתמול התקשרתי לאחת מהחברות הגדלות במדינה,ראיתי סקודה (סקאלה)  אפס קילומטר,,,וואלה עכשיו אני שם כסף ורוכש,אבל רגע המחיר רק 2000 שקל מתחת למחיר של היבואן.

אז מה עשינו בזה אני אומר לנציג ? בוא תן מחיר הגיוני לאפס קילומטר 

טוב נחזור אליך אמר הנציג החביב, בנתיים הטלפון היחידי שקיבלתי זה תרומות למקובלים.

פורסם

מה שתיארת לא קשור לשוק, מנסיון.

תמיד מתחילים במחיר גבוה יותר כדי שיהיה מספיק "בשר" לנהל משא ומתן אפילו פעמיים מול הלקוח.

בזמן הזה יש מצב שהתקשר מישהו שהנציג הבין שיוכל להוציא ממנו יותר אחוזי רווח והוא מתנהל מולו, או שסתם טכניקה במכירות לתת לך לחכות כדי שתחשוב שמנסים לקדם מחיר טוב מול מנהל כזה או אחר.

• אהבתי 1
פורסם

תחפש דגם שמגיע מתיחת פנים והחברה רוצה להיפטר מהמלאי הישן, שם בדר''כ המחירים הטובים (כמו במקרה של אושר עד)

חבר שלי היה לקוח ותיק של חברת 'סיטי קאר' היה שוכר קבוע. יום אחד החליט לרכוש רכב, הם אמרו לו שהזמינו מלאי גדול של סרס 3 חשמלי שעלה אז 160K לפני כ 4 שנים, והציעו לו לקחת רכב מה'עודפים' שלהם ב 140..

• מעניין 1

משתדל לעזור

פורסם
לפני שעה, yoni2sh כתב:

אבל רגע המחיר רק 2000 שקל מתחת למחיר של היבואן.

אז אתה יכול להוסיף עוד 2000 ולקבל רכב חדש מהניילונים, ולא אפס קילומטר עם 01 בעלים קודמים.

השוק? עובד היטב. ב"ה יש שפע ואנשים קונים רכבים חדשים. הבט החוצה מהחלון ותראה פקקי תנועה..

לפני שעה, yoni2sh כתב:

כל יום אני קורא כתבות על זה שהשוק מתרסק,או קרוב להתרסק,או חם או מתקרר,או מפוצץ בסיניות שמשתזפות בבונדד, ואז עברו למכירות באושר עד.

לא באמת בטוח שזה ככה.. אם זה ככה, "לך תקנה מהעיתון".

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם

תחפש דגמים לא מבוקשים ואז תקבל הנחה יפה.

• מצחיק 1

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אבל יולי,חבר יקר,אני לא כמוך...אני לא אוהב להתפשר

נו מה זה נראה לכם רציני ? רכב ששווה 10 פחות במחירון לתמחר אותו במחיר של יבואן חדש על הכביש,ועוד הרכב עלה בינואר.

מה זה אקזמפלר ?! 

פורסם

להתפשר על מה ? רכב לא מבוקש לא אומר שהוא לא טוב.

לגבי מה שהיה בסקודה במקרה שלך זה בדיחה, ברגע שיתקעו עם מלאי תהיה נחה נורמלית. זה לא שעומדים בתור מחוץ לסוכנות סקודה בשביל סקאלה.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

שום קריסה ושום נעליים.
כמות המכוניות החדשות שנמכרו בינואר-מאי השנה היתה כ-144000, עליה של כאחוז לעומת ינואר-עד מאי 2025, ואם מסתכלים רק על מאי, יש עליה של 13% לעומת שנה שעברה.
והכמות בינואר-מאי 2025 היתה 10% יותר מינואר-מאי 2024.

נכון, יש שינוי בתמהיל:
אחוז החשמליות ירד מ-25% ב-2024 (ורק 2% פלאג-אין) ל-20% (ו-12% פלאג-אין) ב-2025, ובחמישה חודשים ראשונים השנה, ל-11% חשמליות ו-24% פלאג-אין.

מעבר לשינוי המיסוי שגרם לקריסה של החשמליות, תרם למעבר לפלאג-אין מאד העובדה שכבר יש דגמים לא מעטים שעושים 80 ק״מ על הסוללה, כך שרוב הנהגים (בהנחה שהם יכולים לטעון בבית או בעבודה) יכולים לעשות את כל היוממות על חשמל ביתי ומחירו הזול, וגם נתח משמעותי מהנסיעות הארוכות (אם יוצאים מהבית עם סוללה מלאה).
ויש גם פלאג-אין זולים למדי, כמו הקרוסאובר -Atto 2 DM-i טווח סוללה 90 ק״מ, ועם אותה מערכת הינע ההאצ׳בק דולפין G שבדיוק הוכרז באירופה לפני 3 ימים וצפוי להגיע ארצה באוקטובר, עם מחיר צפוי לסוללה הגדולה -- טווח 105 ק״מ -- של כ-135000 ש״ח.
והיתה גם עליה במכירות של היברידיות רגילות ע״ח בנזיניות לא-היברידיות. בתנאי הפקקים בארץ -- זה משתלם, גם למי שעושה נסועה נמוכה.

עוד מגמה, אכן אחוז גדל והולך מהרכבים מיוצר בסין:
ב-2024 זה היה 23%, ב-2025 34% ובחמישה חודשים הראשונים השנה -- 44%.
זה לא רק מחיר (אין בישראל מכסי מגן נגד סיניות כפי שיש בארה״ב -- 100%(!) -- ובאירופה (אחוז משתנה בהתאם לרמת הסובסידיה שהיצרן קיבל מממשלת סין, מעבר ל-10% מס על כל רכב מיובא).

תרמה לזה העובדה שהסינים לא מוכרים רק חשמליות, אלא זיהו מגמה עולמית לפלאג-אין, ורבים מהמותגים הסינים הגדולים עכשיו פיתחו דגמים כאלה.
היצרנים האירופים בצרה צרורה -- ההנדסה הכללית שלהם, במיוחד היכולת לארוז מע׳ הינע של פלאג-אין ברכב קטן, פשוט נחותה.

• אהבתי 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...