Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

באפריל שעבר אמי היקרה הלכה לעולמה.

לאחר פטירתה התבקשתי ע"י אחיי לטפל בהסדרת כל החובות שהיה צריך לשלם, מכיוון שברגע שאדם נפטר הבנק מבטל את כל הוראות הקבע אוטומטית.

לאמא שלי היו שני כרטיסי אשראי, חברת האשראי הראשונה יצרה איתי בהתחלה קשר (הוצאתי דרך אמא שלי את הכרטיס שהיו לה עם אותם הטבות והכרטיס היה בנקאי) ואמרה לי שצריך להסדיר את התשלום, אמרו לי סכום והעברתי כסף.

ההסתבכות התחילה שרציתי לדעת לגבי חיובים עתידיים (למקרה ואמא שלי עשתה עסקאות תשלומים), ביקשתי לקבל מידע על חובות עתידיים על מנת להסדיר אותם ו"כדי עוד כמה חודשים יפנה אליי עורך דין עם חוב", הם בהתחלה סירבו לתת לי, כי עוד לא הוצאנו צו ירושה, עד שביקשתי לדבר עם מנהל והסברתי להם שאני לא צריך מידע כדי לעשות פעולות, אלא כדי להסדיר חובות, לבסוף ענה לי אחד העובדים שאחרי התשלום שביצעתי הוא לא רואה חוב.

עם חברת האשראי השנייה (שיצאה בסדר בסיפור) קיבלתי מכתב שמבקש להשלים את התשלום שלא עבר פלוס עוד כמה שקלים על "הוצאת המכתב" שלחתי אליהם פנייה עם התעודת פטירה של אמא שלי ובקשה לעשות "גמר חשבון" על כל התשלומים, כולל עתידיים, קיבלתי חזרה מכתב שהם משתתפים בצערי, הסכימו לבטל את הסכום על המכתב ושלחו לי פירוט של החוב הנוכחי והתחייבויות העתידיות וקיבלו את תשלומם והביאו מכתב כי אמא שלי לא חייבת יותר כלום והחשבון סגור, למרות שאת הצו ירושה קיבלתי רק אחרי כמה חודשים.

החשש שלי מחברת האשראי הראשונה התממש, לפני חודש יצרה איתי קשר ממשרד עורכי דין וציינה שיש לאמא שלי חוב שעלינו להסדיר, על עסקאות תשלומים.

החוב המקורי עמד על כ-1530 ש"ח, בתוספת מכתב עורך דין וריביות - רצו 2000 ש"ח.

שאמרתי להם שאני לא מוכן לשלם את כל הריביות, כי הם מנעו ממני מידע ובשיחות עם נציגים הבעתי נכונות לשלם את כל החובות, ולמה בכלל הם פנו למשרד עורך דין ולא יצרו איתי שוב קשר, הסכימו להוריד את החוב ל-1770 ש"ח.

שהתייעצתי עם אחים שלי, אמרו לי לשלם את זה ולסיים את הסיפור כי גם ככה ההתעסקות עם אמא, לא עושה להם טוב , המצב הרפואי שלה הדרדר מאז שאבא שלי נפטר בפתאומיות ושניהם נפטרו צעירים יחסית (אבא גיל 63, אמא גיל 66).

כרגע את הכרטיס אשראי באותה חברה שהיה גם אצלי, החלטתי לבטל וכרגע לא אציין באיזה חברה מדובר.

האם אבל שווה להלחם עבור ה-250 ש"ח האלה? ששזה כואב, כי אני מרגיש שהם נגבו שלא לצורך, או להמשיך בחיינו?

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

קודם כול, משתתף בצערכם.

״שווה״ זאת שאלה אישית שרק אתה יכול לענות עליה.

יש סיכוי סביר שתצליח לחלץ ה-250 ש״ח אבל ייקח זמן והמון תשומת לב ממך.

הנה, למשל, האחים שלך מעדיפים לאבד קצת כסף רק כדי לא להשקיע עוד זמן בנושא כואב.

אישית הייתי עושה כמוך - מבטל התקשרות עם החצופים, מודיע לכל מי שצריך לדעת בסביבה איך התנהלה החברה וזהו.

• רעיון טוב! 4

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

אתה שואל פה שאלה קשה. 

לדעתי, שחרר. מקומם ומרתיח, אבל המערכות הבנקאיות זה ראש בקיר כל עוד אין לך צו ירושה- פשוט אין להן אישור לתת לך מידע, ומה שהן עשו גם היה ללכת קצת לקראתך במה שנקרא "לפנים משורת הדין" אם הבנתי אותך נכון (הפנייה הראשונה שלך אליהם הייתה טרם קיבלת את הצו אם הבנתי נכון). 

רק התחושות המחורבנות שמלוות אותך מהסיפור הזה, לא שוות את ההתעסקות עם 250 ש"ח. 

זו דעתי הכנה. 

שלם, אחל להם מה שתאחל להם, ושכח מזה. 

• רעיון טוב! 1

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

מצטרף לקודמי. 250 ש״ח זה סכום זעום, לא שווה מלחמות. וגם התנתקות מחברת כרטיסי האשראי - לפי שיקולי חזבון הבנק שלי, בלי רגשות.

נראה שהחברה פעלה בצורה לא חכמה, אבל אולי אלה הוראות החוק..

האם היה שותף בחשבון הבנק? אם כן, האם היה לו סעיף הוותרות בחיים (מה שמוכר בפי העם כסעיף אריכות ימים? ושאלה לבנקאי הפורום - מה קורה כאשר אדם נפטר ויש לו הוראות קבע בחששבון הבנק ובכרטיס האשראי, ויש שותף בחשבון עם סעיף הוותרות בחיים? האם הוראות הקבע עוברות אוטומטית, או שיש אפשרות להעבירן בפרוצדורה פשוטה?

אגב, קרוב לוודאי שאילו בדקת את הוח האשראי האחרון יכולת לדעת איזה התחייבויות נותרו

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 19 דקות, sperial כתב:

נראה שהחברה פעלה בצורה לא חכמה, אבל אולי אלה הוראות החוק..

לא בחברות האשראי, לא בבנקים, לא בחברות התקשורת- אי אפשר לעשות כלום ושום דבר בלי צו ירושה. 

במקרים מסויימים הם ילכו לקראתך, אבל לרוב זה יצריך להציג רישיון קבורה :cry:. ואתה זה שיצטרך להעלות את האפשרות כי הם לא ממש חושבים על זה. 

לפני 19 דקות, sperial כתב:

האם היה שותף בחשבון הבנק? אם כן, האם היה לו סעיף הוותרות בחיים (מה שמוכר בפי העם כסעיף אריכות ימים? ושאלה לבנקאי הפורום - מה קורה כאשר אדם נפטר ויש לו הוראות קבע בחששבון הבנק ובכרטיס האשראי, ויש שותף בחשבון עם סעיף הוותרות בחיים?

אני לא מכיר את הסעיף הזה(לא יודע מה הוא אומר) אבל ממה שאני יודע, בחשבון משותף זה שנשאר בחיים "זוכה" לקבל את כל ההתחיבויות והזכויות של המנוח. 

רק כרטיס האשראי האישי של המנוח מבוטל (אוטומטית ע"י חברת האשראי, כמעט מיד. מקושרים טוב אלה). הדברים המשותפים נותרים ללא שינוי ולזה שנותר בחיים יש גישה מלאה לכל החלקים המשותפים. 

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

אבא שלי נפטר ביולי שעבר וכמות הח#א שאכלתי מחברות הביטוח והבנק הוסיפה לי עוד הרבה שערות לבנות, מעבר למה שכבר יש.

עם הביטוח הסיעודי סיימתי לא מזמן, רק אחרי שערבתי את הממונה על הביטוח. עם הבנק עוד יש לי התעסקות. הבטחתי לאמא שלי שכשנסיים איתם, נעביר את החשבון שלה לבנק אחר.

מה שאני רוצה להגיד זה, שהלוואי שהייתי יכול לסיים הכל ב250 ש׳. הייתי משלם בשמחה רק בשביל להימנע מהשעות ששרפתי על הנבלות.

במקומך הייתי משחרר ומסיים את הסיפור.

• מבאס 2

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

@ברווז סעיף הוותרות בחיים הוא סעיף חשוב בחשבון הבנק: עקרונית עם פטירת אחד מבעלי החשבון החשבון נחסם לכל פעולה עד הוצאת צו ירושה/קיום צוואה. אם הסעיף בתוקף השותפים בחשבון יכולים להמשיך להשתמש בו. לכן חשוב מאוד לוודא שהסעיף בתוקף (לפחות בחלק מהבנקים אפשר לבדוק באתר או באפליקציה) - ואם אינו בתוקף יש להפעילו בהקדם, גם אם מצריך להגיע לסניף הבנק.

• רעיון טוב! 1

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני שעתיים, itsik170 כתב:

באפריל שעבר אמי היקרה הלכה לעולמה.

לאחר פטירתה התבקשתי ע"י אחיי לטפל בהסדרת כל החובות שהיה צריך לשלם, מכיוון שברגע שאדם נפטר הבנק מבטל את כל הוראות הקבע אוטומטית.

משתתף בצערך.

למיטב ידיעתי כפי שנאמר, צריך צו ירושה. 

מעבר לכך, בדוק את הזכויות שלך באתר כל זכות או מול תוכנית הרדיו של גל"צ יהיה בסדר. או עם גילי תמיר בתוכנית שלה. 

אישית? מדובר ב-250 שקלים. זה לא הרבה. 

ושוב, משתתף בצערך הכבד. 

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם

אגב, לא פחות חשוב: לכתוב צוואה, גם בגיל צעיר, וגם לעדכן אותה אם יש צורך! ימנע הסתבכויות משפטיות אם מישהו הולך לעולמו.

• רעיון טוב! 2

פורסם

משתתף בצערך, לא שאפשר להחזיר את הגלגל לאחור אבל יכולתם לבצע יפוי כוח מתמשך. ואז יכולת לנהל יותר בקלות את השטויות הללו.

כאמור אני ממליץ לכל מי שיש הורה מבוגר, לפני שהוא נהפך לסיעודי וכו' לבצע יפוי כוח מתמשך ככה שתוכלו לנהל את החשבונות וכו'.

כאמור צריך שההורה יהיה צלול וכו'.

לנושא השרשור - אם יש הוכחות לכך שביצעת שיחות והתכתבויות. אני הייתי הולך עד הסוף. 

• רעיון טוב! 1
Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם (נערך)
לפני 5 שעות, sperial כתב:

אגב, לא פחות חשוב: לכתוב צוואה, גם בגיל צעיר, וגם לעדכן אותה אם יש צורך! ימנע הסתבכויות משפטיות אם מישהו הולך לעולמו.

לאבא שלי לא היתה צוואה, אני ואחיי הצהרנו שהכל יעבור לאמי ואנחנו מוותרים על החלקים שלנו וקיבלנו צו ירושה, אבל זה הצריך את כולנו להגיע לרבנות באשקלון.

לאמא שלי היתה צוואה מסודרת שחתומה ע"י עורכת דין, הגשנו מסודר באתר של הרשם לענייני ירושה ואחרי חודשיים קיבלנו צו קיום צוואה.

לפני 4 שעות, DareDevil כתב:

משתתף בצערך, לא שאפשר להחזיר את הגלגל לאחור אבל יכולתם לבצע יפוי כוח מתמשך. ואז יכולת לנהל יותר בקלות את השטויות הללו.

כאמור אני ממליץ לכל מי שיש הורה מבוגר, לפני שהוא נהפך לסיעודי וכו' לבצע יפוי כוח מתמשך ככה שתוכלו לנהל את החשבונות וכו'.

כאמור צריך שההורה יהיה צלול וכו'.

לנושא השרשור - אם יש הוכחות לכך שביצעת שיחות והתכתבויות. אני הייתי הולך עד הסוף. 

לאחי היה ייפוי כוח בחשבון של אמא שלי, ברגע שהיא נפטרה הייפוי כוח בוטל ולא היתה אפשרות לראות מה יש בחשבון, כן הצלחנו לדלות מידע מהפקידה בבנק שהכירה את כולנו מה יש בחשבון ואף יצרנו קשר עם בנק שהיתה לאמא שם הלוואה וביקשנו שימתינו שנקבל צו ירושה ואז נסדיר את עניין ההלוואה והם הסכימו להקפיא את הריביות וההצמדה.

השיחה המוקלטת עם חברת האשראי היה בטלפון שכבר שווק חיים.

לפני 7 שעות, ברווז כתב:

לא בחברות האשראי, לא בבנקים, לא בחברות התקשורת- אי אפשר לעשות כלום ושום דבר בלי צו ירושה. 

במקרים מסויימים הם ילכו לקראתך, אבל לרוב זה יצריך להציג רישיון קבורה :cry:. ואתה זה שיצטרך להעלות את האפשרות כי הם לא ממש חושבים על זה. 

בבזק, יס וחברת הגז הספיק להם לקבל תעודת פטירה והם אפשרו לנו העברה של המנוי ותשלום חובות שהצטברו.

בחברת הסלולר הבאנו תעודת פטירה וניתקו את המנוי.

בארנונה, בחברת החשמל ביקשו צו ירושה.

אציין לטובה את העירייה שאמרה לנו להמתין עד סוף השנה ואז להגיש בקשה להעברת משלמים, כי לאמא שלי היתה הנחת נכה.

במשרד הרישוי עברתי תהליך דומה, סיכמתי עם שני האחים שהרכב של אמא שלי (סיאט ארונה שנת 2023) עובר אליי ואני בתמורה פורע את כל החובות של אמא ודואג לתשלום על מצבה ואזכרה של החודש.

וגם במשרד הרישוי הציעו לי להגיע רק במועד חידוש הרישוי כי אמא שלי היתה עם הנחת נכה, הרכב עבר אליי ולא הוסיפו יד.

עריכה אחרונה על ידי itsik170
קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם
לפני 16 דקות, itsik170 כתב:

לאחי היה ייפוי כוח בחשבון של אמא שלי,

ייפוי כוח או זכות חתימה אינו מספיקים. צריך להיות שותף בחשבון, ולוודא הפעלת סעיף הוותרות בחיים. כך החשבון אינו ננעל אחרי הפטירה, וניתן להשתמש בכסף. עדיין הכסף ביום הפטירה  נותר חלק מהעזבון. חשוב מאוד שיהיה אמון בין כל היורשים, כדי למנוע סכסוכים על רקע טענות לגניבת כספים.

דוגמה אצלנו - החם שלי אינו מסוגל לנהל את כספיו. אישתי שותפה בחשבון שלו ומנהלת את הכספים, גם מבצעת רכישות וכו׳ אני מנהל טבלת אקסל די מדוקדקת כך שיש מעקב אחר כל שקל שיוצא מהחשבון, ובמידת הצורך אפשר להראות לאחים.

פורסם
לפני 24 דקות, itsik170 כתב:

השיחה המוקלטת עם חברת האשראי היה בטלפון שכבר שווק חיים.

האם השיחה קיימת אצלך? אם כן, לך על זה..

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם

משתתף בצערם של כל אלה שקרוב משפחתם נפטר

ספריאל הביא לנו את  הדרכים להתמודד עם הבירוקרטיה של כל המוסדות עימם עמד הנפטר בקשר.

250 ש"ח - משלם שיהיה  להם  לתרופות   תוך קבלת מכתב המאשר כי החוב נסגר .

• רעיון טוב! 1

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

.

אתה לא יודע מהיכן הדברים מגיעים. היה לנו סיפור עם עיריית חיפה שהחליטה שאישתי ירשה דירה בלי שהיתה כל אסמכתא לכך.

• לא הבנתי... 1

• תוכן חדש...