Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

כן. למעשה ברוב כלי הרכב עם הגה רגיל (לא חשמלי) ההגה אמור/נוטה לחזור אוטומטית למרכז אחרי סיבוב ימינה או שמאלה.

עריכה אחרונה על ידי Camaro 92
פורסם

במכונית הנעה קדמית ההגה יחזור למרכז. במכונית הנעה אחורית לא.

טוב לבדוק את זה, אם זה לא קורה נדרש כיוון פרונט.

מבחינת טכניקת נהיגה, זה הרגל גרוע לתת להגה לחזור לבד למרכז. הנהג צריך ליישר בדיוק בהתאם לעקומת הפניה.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

בכל המכוניות שהיה לי, אני החזרתי את ההגה בעצמי, במו ידי.

תכונת "מירכוז הגה" היא לא משהו שניתן לסמוך עליו לצורך נהיגה.

(אבל היא כמובן מהווה אינדיקציה לתקלה, בידיים של בוחן מנוסה שמכיר את הרכב)

אצל אביה11 הכל אפשרי. (ובכל מקרה הוא לא יעדכן).

פורסם
לפני כשעה, amosbmw כתב:

במכונית הנעה קדמית ההגה יחזור למרכז. במכונית הנעה אחורית לא. 

מה הקשר לסוג ההנעה? 

חשבתי שזה בעיקר פועל יוצא של הקאסטר (שקיים בכל הרכבים למיטב ידיעתי) ושאר גאומטרית המתלים ותקינותה.

פורסם (נערך)
לפני שעה, amosbmw כתב:

. במכונית הנעה אחורית לא

גם במכוניות הנעה אחורית ההגה אמור לחזור למרכז אבל באופן קצת פחות מורגש/חזק/מיידי מהרכבים בעלי הנעה קדמית.

אם ההגה לא חוזר בכלל, זה כבר מצב לא נורמלי/תקין,  כנראה בעיית כיוון פרונט, מתלים או חלקי היגוי.

עריכה אחרונה על ידי Camaro 92
  • רעיון טוב! 1
פורסם

נכון, חוזר גם בהנעה אחורית, יותר לאט.

אבל נהג שסומך על ההגה שיתיישר מעצמו בהנעה אחורית מבין את הטעות שלו יותר מהר. עם הנעה קדמית אני רואה נהגים שנוהגים שנים, ופשוט משחררים את ההגה אחרי הפניה.

• מעניין 1

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

ברכבי הנעה קדמית, כשנוהגים אותם חזק בפניות, מורגש מה שקוראים במבחני דרכים "לוחמת הגה".

כשההגה 'מנסה' לחזור בכוח למרכז, ככל שהרגל לוחצת חזק יותר על הגז, ומתפתח לתת היגוי מוחשי אם ממשיכים ללחוץ.

בהנעה אחורית או כפולה זה פחות מורגש,

אבל מנסיוני בכל רכב יש להגה את התכונה הזו של 'רצון' ליישר את הגלגלים הקדמיים בתוך פנייה,

בלי קשר לסוג התיגבור - חשמלי/הידראולי או נטול.

לא מזמן החלפתי מסרק הגה ברכב שלי, והסתבר שהמסרק תקול ונתקע .

בכיכר למשל ההגה לא היה חוזר, וכדי להחזיר אותו היה נדרש בערך אותו הכוח כמו להפנות אותו,

וזה הרגיש לא אינטואיטיבי ואפילו מסוכן אם הייתי סומך עליו שיחזור לבד או לפחות שיהיה יותר קל בחזרה.

בכביש מהיר תיקוני היגוי קטנים הפכו קשים, ואחרי נסיעה של שעה כבר ממש הרגשתי כאב בשורש כף היד.

אחרי החלפה למסרק תקין הכל חזר לקדמותו וההגה מתנהג יפה וצפוי.

מעצם השאלה של פות"ש, אני מבין שמשהו אצלה (או אצלו...) לא תקין.

• אהבתי 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...