Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

אם כבר מכשיר מהסוג הזה אז הנינג'ה פודי.

גם טיגון באויר חם, גם סיר לחץ, גם בישול איטי, גם גריל וגם סיר לחץ. אחלה מעכשיר שעובד אצלי המון.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 1 דקה, ברווז כתב:

התגובה הזו הפתיעה אותי מאד. 

אני אחזק את הנקודה הזאת של המתכונים. 

אמנם אני כבר עשרים ומשהו שנה מבשל לבד, ואת טכנולוגיית האייר-פרייר המשפחה שלי אימצה לפני יותר מעשור, ואת כל המתכונים החביבים עליי אני יודע בע"פ... עדיין, בפועל יש איזו שחיקה באיכות הביצוע לאורך התקופה, ולא תמיד זה יוצא טוב כמו שזכרתי. זה קורה משלל נסיבות, שאחת מהן היא החלפת הציוד וחוסר זמן להתעסק בכיול המרכיבים לאופיין הפעולה של המכשיר הנוכחי. 

בחודשים האחרונים התחלתי לכלול את הבינה המלאכותית בתהליך, למעשה בתור בקרת איכות. אני אומר לה באיזה דגם של מכשיר אני משתמש, מה סוג ומשקל הנתח/ירק שאני רוצה להכין, ואיך אני רוצה שהמרקם יצא בסוף - והיא עושה אופטימיזציה. התוצאות עד כה (במיוחד אחרי איטרציה או שתיים) יוצאות הכי טעים שאי פעם עשיתי, לפעמים בגלל טיפ קטן כמו להשאיר את הנתח לנוח כמה דקות בין סשנים של טיגון, או איזה כוונון קטן לחום הפלטה או למספר הדקות שצריך להשאיר את המכסה סגור.

בשביל מתכון חדש אני אלך ליוטיוב, לבלוג יעודי, או לפעמים לדיון בפורום (כמו עם הפיצה או הכנת חמוצים). אבל בשביל להביא את המנה החביבה עליי לרמה של מסעדה, ה-AI יכול להיות מאד שימושי ולחסוך הרבה זמן ומאמץ. 

• מעניין 1
פורסם
לפני 8 דקות, Night Driver כתב:

אם כבר מכשיר מהסוג הזה אז הנינג'ה פודי.

כל המחשבה הזו התחילה אצלי כי שמעתי על אייר פראייר במחיר מאד נמוך :lol: ואז באת לי עם הפודי הזה :rofl:

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם (נערך)

כחלק מנסיונות שלי בטכניקות בישול שונות, קניתי גם פלאנצ'ה חשמלית, אייר פרייר ולבסוף נינג'ה גריל

בעיניי הנינג'ה גריל מיותר. היתרונות שלו זה הבישול וצלייה ללא עשן, ומהירות ההכנה. תנור נניח יקח לו 10-15 דקות להגיע ל-200 מעלות, לנינג'ה יקח 2-3 דקות. כשאתה ממהר 10 דקות פלוס הפרש זה המון. משאר הדברים לא התעלפתי. 

אייר פראייר שאינם נינג'ה ניתן לקנות בזול, והם VFM למי שלא יושב על הנינג'ה וכל שאר התכונות לא מדברות אליו. קבב יוצא מעולה באייר  פרייאר וגם כנפיים וכאלו, סטייקים לא יוצא טוב. 

לבשר מהיר ובלי לפוצץ שיש במכשירים אין על הטעם של ברזל מפעם. פלנצ'ה יצוקה, מחבתות יצוקות וכו'. בריא יותר כי הברזל נספג גם במזון וזה ברזל שהגוף צורך. יש היום חוסרי ברזל בגלל שהפסיקו עם בישול בברזל ועברו לנירוסטה טפלון ושות'. יש מקום שמוכר את כל הברזלים האלו של פעם בזול, וכל החנויות כמעט קונות ממנו. הוא מוכר ישירות במחירים נמוכים מאוד גם לפרטיים פויקה גינתון -  כלים למטבח מברזל יצוק. אחרי שמבשלים פעם אחת בכלי אמיתי מברזל, כבר לא חוזרים לשאר הכלים.

עריכה אחרונה על ידי נירו72
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 2 דקות, נירו72 כתב:

בריא יותר כי הברזל נספג גם במזון וזה ברזל שהגוף צורך

אתה ממש מתכוון לזה?

אוכל חומצי יכול אולי לפורר קצת את הברזל אך האטומים לא נספגים. המולקולות ברזל שנספגות בגוף הן מולקולות כגון המוגלובין. ד"א, "ברזל" מכיל גם כמות קטנה של חומרים נוספים שלא בטוח שהיית רוצה אותם בגוף.

פורסם
לפני 3 דקות, Haim_gds כתב:

אתה ממש מתכוון לזה?

אוכל חומצי יכול אולי לפורר קצת את הברזל אך האטומים לא נספגים. המולקולות ברזל שנספגות בגוף הן מולקולות כגון המוגלובין. ד"א, "ברזל" מכיל גם כמות קטנה של חומרים נוספים שלא בטוח שהיית רוצה אותם בגוף.

אתה טועה ומטעה. הם נספגים בדיוק כמו מהצומח ותוספי מזון. חלק קטן מגיע לגוף. פעם אכלו רק בכלי ברזל ולכן לא היו חוסרים בברזל. כיום בגלל שהפסיקו לבשל בברזל התפתחה תופעה של חוסר בברזל אצל חלק נכבד מהאנושות. לא תמצא את זה איפה שעדיין מבשלים בכלי ברזל

פורסם
לפני 4 שעות, ברווז כתב:

שלומות. 

השאלה בכותרת. 

אני מתחיל לשמוע יותר ויותר רעש על הדבר הזה (המותג המוכר ביותר הוא הנינג'ה), ו

על איזה כוכב אתה חי? זה היה לפני בערך 5-7 שנים "הדיבור". היום זה כבר קיים בכמעט כל בית. 

וכן, הוא מכשיר בישול. הוא מייצר אוויר חם ויודע לדמות טיגון, אפייה, צלייה, סיר לחץ וכדומה. החסרונות זה הגודל (גם מכשיר לא קטן על השיש וגם בפנים אין מקום לארוחה למשפחה אלא אם אתה עושה בנגלות ואז זה מעיק). היתרונות הם שלא צריך מלא שמן והדיוק בטמפ'. 

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
לפני 6 דקות, ניקו פ. כתב:

על איזה כוכב אתה חי?

חשבתי שאני חי על וולקן, לחרדתי גיליתי שזה בכלל קרונוס.

לפני 8 דקות, ניקו פ. כתב:

לא צריך מלא שמן

לא צריך הרבה או לא חייב בכלל? יש פה הבדל. 

פורסם (נערך)
לפני 53 דקות, נירו72 כתב:

סטייקים לא יוצא טוב. 

יש היום חוסרי ברזל בגלל שהפסיקו עם בישול בברזל ועברו לנירוסטה טפלון ושות'. 

סטייק יוצא מצויין אם בוחרים את הנתח הנכון ומשקיעים באחד מדגמי נינג'ה עם גוף חימום נוסף מלמטה. גם במכשיר גנרי אפשר להגיע לתוצאה לא רעה.

לגבי החלק השני... וואו. האנליזה הזאת של הקשר בין חומר הגלם בכלי הבישול לבין המחסור של מינרלים בגוף הוא מדעי ומדוייק בערך כמו אסטרולוגיה. 

לפני 16 דקות, ברווז כתב:

אפשר ללא, אבל אם אתה רוצה שיהיה טעים אז צריך קצת - ברמה של כמה טיפות, לא כפות או כוסות. 

אני משתמש בבקבוק כזה, שמאפשר ריסוס קל לגריל או מזיגה למחבת: https://he.aliexpress.com/item/1005008005338821.html?

עריכה אחרונה על ידי Derish
  • מעניין 1
פורסם

האמת שפתחת פה דיון על עולם ומלואו כשזה קשור לבישול

ממליץ לך לחפש בגוגל:

convection vs conduction cooking benefits

בגדול חימום עם אוויר חם מהיר ויעיל יותר, ואמור להיות חסכוני יותר

הבעיות שיש לאנשים זה שזה תופס מקום על השולחן או השולחן ושהמכשיר זה השקעה ראשונית

בגלל היעילות והמהירות אפשר לשים פחות שמן כמובן

• מעניין 1
פורסם
לפני 5 דקות, Derish כתב:

לגבי החלק השני... וואו. האנליזה הזאת של הקשר בין חומר הגלם בכלי הבישול לבין המחסור של מינרלים בגוף הוא מדעי ומדוייק בערך כמו אסטרולוגיה. 

טוב, אני אגיד לתזונאית הרפואית של אחד מבתי החולים המובילים שאמרה לי את זה שדריש אמר שהיא טועה.

מה היא מבינה בנושא. בזה סוגר את הדיון מבחינתי כי כל ויכוח פה יכול להפוך ל-12 עמודים במקרה הטוב.

לפני 8 דקות, Derish כתב:

סטייק יוצא מצויין אם בוחרים את הנתח הנכון ומשקיעים באחד מדגמי נינג'ה עם גוף חימום נוסף מלמטה. גם במכשיר גנרי אפשר להגיע לתוצאה לא רעה.

תוצאה לא רעה היא גם לא טובה. ובהחלט לא טובה מאוד. מניח שאפשר להגיע לרמה "לא רעה" עם נסיון והמון התעסקות מיותרת, אבל למה להשקיע כ"כ אנרגיה אנרגיה כשיש דרכים יותר טובות עם תוצאה עדיפה להכנת סטייק?

פורסם
לפני 5 דקות, נירו72 כתב:

למה להשקיע כ"כ אנרגיה אנרגיה כשיש דרכים יותר טובות עם תוצאה עדיפה להכנת סטייק?

במטבח הקטן שלי, הגריל היה הפתרון האופטימלי בגלל שאני לא אוהב לנקות את נתזי השמן של סטייק צלוי על מחבת, או לנשום את העשן הנלווה (שגם קולט אדים לא לגמרי פותר). 

ניסיתי סו-ויד, אבל זה היה תהליך מורכב מדי שדרש הרבה זמן והתעסקות לעומת הגריל. אילו הייתה לי מרפסת גדולה וגריל פחמים שמישהו בא וחימם מראש - זו בהחלט הייתה אופציה עדיפה.

פורסם
לפני 2 דקות, Derish כתב:

ניסיתי סו-ויד,

כל דבר אצלי מתורגם סימולטנית ואוטומטית גם לאנגלית... 

לרגע לא הבנתי למה ניסית שוודי. ואיך ניסית אותו. 

לפני 14 דקות, נירו72 כתב:

תוצאה לא רעה היא גם לא טובה

לא בהכרח. 

פורסם
לפני כשעה, ברווז כתב:

אפשר גם וגם. כמו גם בתנור. 

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

שני הסנט שלי:

היה לנו לתקופה של 3 חודשים נינג'ה גריל שהועבר הלאה.

אני מכיר כאלו שלא יכולים בלעדיו, אנחנו לא ממש התלהבנו.

הבעיה הגדולה שלו - הנדל"ן שהוא תופס על השיש. אם יש לך מטבח גדול עם שיש פנוי שלא נמצא בשימוש - אז זה nice to have. אחרת, כל מה שעושים בו אפשר לעשות בתנור אפיה, כיריים ומיקרוגל שכבר ממילא נמצאים במטבח במקומות הייעודיים שלהם וגם לרוב יכולים להכיל יותר מאשר התבנית של הנינג'ה.

יש מי שאמר שהנינג'ה יותר מהיר לעומת תנור אפיה - אני לא ראיתי הבדל משמעותי. התנור שלנו (בוש) מגיע ל-200 מעלות תוך 5 דקות עם פונקציית חימום מהיר.

• תוכן חדש...