Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלומות. 

השאלה בכותרת. 

אני מתחיל לשמוע יותר ויותר רעש על הדבר הזה (המותג המוכר ביותר הוא הנינג'ה), ומתחיל לתהות אם אני לא מפספס פה משהו שיכול להיות נחמד גם עבורי. 

אודה להסברים להדיוט לגבי מה השימושיות שלו במטבח - מה הוא יכול לעשות יותר טוב (כפי הנראה רק יותר מהר אם אני מבין נכון) מאשר תנור אפייה או כיריים גז. 

תודה לעונים. 

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
לפני כשעה, ברווז כתב:

שלומות. 

השאלה בכותרת. 

אני מתחיל לשמוע יותר ויותר רעש על הדבר הזה (המותג המוכר ביותר הוא הנינג'ה), ומתחיל לתהות אם אני לא מפספס פה משהו שיכול להיות נחמד גם עבורי. 

אודה להסברים להדיוט לגבי מה השימושיות שלו במטבח - מה הוא יכול לעשות יותר טוב (כפי הנראה רק יותר מהר אם אני מבין נכון) מאשר תנור אפייה או כיריים גז. 

תודה לעונים. 

קנינו נינג׳ה גריל לפני שנתיים. ולפני כמה חודשים קנינו גם מולטי קוקר. מכינים שם כמעט כל מה שהכנו קודם על מחבת או בתנור. בשר, תפוחי אדמה, קציצות. יותר בריא (צריכת שמן הבישול ירדה בצורה חדה), מאוד טעים. במולטי קוקר מכינים ארוחות ערב שלמות (מדף תחתון אורז, מעליו עוף וירקות). מבחינת גאדג׳טים למטבח - זה מאסט. מאוד ממליץ.

• מעניין 1
פורסם
לפני 10 דקות, garicho כתב:

(מדף תחתון אורז

איך מכינים אורז למשל באמת בדבר הזה? מה שונה בתהליך עם זה מול לבשל אותו בצורה הרגילה? 

דריש, תודה, אם הייתי רוצה לשאול את צ'יפופו הייתי שואל את צ'יפופו. 

הכלים האלו מעניינים לדברים אחרים מבחינתי, לכל השאר זה סוג של "סקס, שקרים ואייר פרייר". 

רק בלי הסקס, ותכלס גם בלי האייר פרייר כי לא בא לי לשאול את צ'יפופו על זה כי שקרים...:lol:

פורסם
לפני 1 דקה, ברווז כתב:

איך מכינים אורז למשל באמת בדבר הזה? מה שונה בתהליך עם זה מול לבשל אותו בצורה הרגילה? 

אתה מכניס לפי ההוראות המדויקות (X כמות אורז על Y כמות מים). לוחץ על כפתור וזה מוכן. מהיר, מדויק, פשוט. ארוחה מזינה תוך 10-15 דק. מושלם למי שלא יכול לבלות שעה + בבישול אבל עדיין רוצה לאכול ארוחת ערב טובה.

• מעניין 1
פורסם

נניח והייתי רוצה לאכול - לא יודע. שניצלים. (מצופים, כאלו שקונים בשקית בסופר) עם צ'יפס. 

ולא בא לי על טיגון (יש אפשרות לאפייה בתנור למשל). 

הדבר הזה יעזור לי גם פה? 

שאילתה נלווית, איזה כמות של צ'יפס נכנסת בזה בכלל... :lol:

פורסם
Just now, Derish כתב:

אפילו לא לחצת על הקישור, אה?

לא נו, זה הברווז.

הוא גם יספר לך שהוא אוהב לחקור דברים, אבל לגלות מה זה אייר פרייר זה יותר מדי ועדיף שאנשים אמיתיים אחרים יכתבו בשבילו.

אגב, חשבתי לעשות משהו דומה אבל התעצלתי להעתיק את הכותרת. אני רואה שגם אתה, חבל מאוד כי אני מאמין שזה היה מדייק יותר.  

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם (נערך)
לפני 5 דקות, Derish כתב:

אפילו לא לחצת על הקישור, אה?

דווקא כן לחצתי - כי חשבתי שהוא יוביל אותי לדיון פה בפורום :lol:.

כשראיתי שזה צ'יפופו פשוט לא המשכתי לקרוא.

כשצ'יפופו יוכל גם לקנות את האוכל מהסופר, גם להכניס אותו למכשיר, גם לכוון את הכל שיעבוד וגם להגיש לי את האוכל- אז אני אתייעץ איתו על זה :lol:.

לפני 3 דקות, David32 כתב:

אבל לגלות מה זה אייר פרייר זה יותר מדי ועדיף שאנשים אמיתיים אחרים יכתבו בשבילו.

כן, מודה ומתוודה שאני לחלוטין מעדיף לשמוע חוויות ודיעות מבוססות נסיון של אנשים אמיתיים, חיים, שצריכים לאכול לפחות פעם אחת ביום, מאשר לקרוא כמה ביטים "מהאוויר" שכתב משהו שבשבילו אוכל זה ביחידות של וולט.

אני יכול לשאול אותו למשל "איך הטעם של האוכל בהשוואה". אתה חושב שאפשר לסמוך על תשובה של מישהו שלא טעם שום דבר אף פעם? 

עריכה אחרונה על ידי ברווז

פורסם (נערך)

פיזדבול.

"מה הוא יכול לעשות יותר טוב" זאת בדיוק שאלה יבשה למודל. מודל שמתבסס על אלפי נקודות דאטא של אנשים אמיתיים.

"איך להכין אורז באיירפרייר", "האם אפשר להכין בו שניצלים" גם גיגול של שניה, גם ג'מיני יתן לך את אותה התוצאה, זה גם כן יבש. וגם החלק של השניצלים והצ'יפס אשכרה בתשובה מדריש.

אם לא הייתי יודע ב 10000% שאתה אמיתי הייתי בטוח שאתה בוט.

"כשהוא יוכל להכין לבד". בחיים לא ניסית לבקש ממנו מתכון הא, תתפלא. 

עריכה אחרונה על ידי David32
  • רעיון טוב! 1

- By lifting money bags

פורסם

אתה מבין שהוא בסה"כ קורא עשרים אלף תגובות לאלף דיונים כמו שלך ומתמצת אותם בצורה יותר נוחה לקריאה, כן? 

אבל אני מסכים - אין על הריח של ספר מודפס, הסאונד החם של תקליט ויניל, והנסיון האנקדוטלי והמוטה של חמישה אנשים בפורום בודד כדי לקבל תמונה מלאה ואינפורמטיבית על טכנולוגיה חדשה שאתה שוקל לאמץ.

• מצחיק 6
פורסם

הבן אדם שאל שאלה בפורום כי הוא רוצה לקבל תשובה מאנשים בשר ודם. 

הצ'אטים השונים זמינים לכולם וכולם יודעים להקליד שאלה בשורת הצ'אט. להדביק פה קישורים לצ'אטים לא עוזר לאף אחד ולא מוציא אותכם חכמים מהשאר (למעשה ההפך). לכן תשובות כאלה נמחקות וימחקו.

יום טוב גם לך

• חברי המעגל הראשון
פורסם

מה לעשות שלא כולם מיזנטרופים, חלק צריכים את האלמנט של התקשורת הבין אישית. 

חייב לציין שבבישול ומתכונים הבינה המלאכותית עוזרת מאד. הביא לי מתכון לחביתה, שאחרי שניסיתי אותו אני בחיים לא אכין חביתה בצורה אחרת. צריך לנצל את הכלי הזה כמה שניתן לפני שהוא יהפוך לעוד פלטפורמה לפרסומות.

לגבי הנינג'ה, אישית אני לא קניתי אחרי הרבה התלבטויות, בעיקר כי ראיתי שזה מעצבן לנקות אותו.

• מעניין 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

איזו תקשורת בין אישית. אין הבדל בהודעות פה ובשאלות שנשאלו. 

איך זה עובד? עשרות הסברים קצרים וכול צ'אט יסביר לו יותר טוב מכול אחד אחר בפורום לגבי אופי הפעולה.

עד עידן ה צ'אטים, השאלה הזאת הייתה נשלחת ל let me google that for you, ועכשיו לצ'אטים, בתכלס עם גוגל עכשיו בתחילת העמוד עם תוצאות החיפוש יש לך גם תשובה מהצ'אט. 

מילא השאלות היו קשורות לניסיון עם זה, אבל השאלות טכניות לגמרי.

- By lifting money bags

פורסם
לפני כשעה, ברווז כתב:

נניח והייתי רוצה לאכול - לא יודע. שניצלים. (מצופים, כאלו שקונים בשקית בסופר) עם צ'יפס. 

ולא בא לי על טיגון (יש אפשרות לאפייה בתנור למשל). 

הדבר הזה יעזור לי גם פה? 

שאילתה נלווית, איזה כמות של צ'יפס נכנסת בזה בכלל... :lol:

שניצלים אנחנו מכינים בבית ואז עדיין מטגנים במחבת (זה וחביתות זה הדבר היחיד שאנחנו עדיין מטגנים). אבל זה שניצל בהכנה ביתית (לוקחים חזה עוף, ביצה, פירורי פנקו וכ״ו). שניצלים שקונים בשקית בסופר אין בעיה להכין בנינג׳ה תוך כמה דקות (אבל באופן כללי ממליץ לא לקנות אותם אלא להכין לבד - יותר טעים ובריא). צ׳יפס גם אין שום בעיה להכין. במיוחד צ׳יפס שמראש מיועד לאפייה בשקית. נכנס בשלנו לא מעט בכלל.

לפני 32 דקות, SlowRide כתב:

מה לעשות שלא כולם מיזנטרופים, חלק צריכים את האלמנט של התקשורת הבין אישית. 

חייב לציין שבבישול ומתכונים הבינה המלאכותית עוזרת מאד. הביא לי מתכון לחביתה, שאחרי שניסיתי אותו אני בחיים לא אכין חביתה בצורה אחרת. צריך לנצל את הכלי הזה כמה שניתן לפני שהוא יהפוך לעוד פלטפורמה לפרסומות.

לגבי הנינג'ה, אישית אני לא קניתי אחרי הרבה התלבטויות, בעיקר כי ראיתי שזה מעצבן לנקות אותו.

לא יודע לגבי הניקיון. רוב החלקים המתלכלכים הולכים למדיח בקלות. בנוסף, אפשר לקנות אצל הדוד עלי או בכל החנויות סטוק תבניות חד פעמיות שמיועדות לאייר פריר, ואז בכלל אין כמעט ניקיון.

IMG_0893.jpeg

• מעניין 1
פורסם (נערך)

לכל הפחות, רצוי להשקיע בתבניות/דפי נייר אפייה מחוררים. אחרת אתה מוריד מאד את היעילות של תנועת האוויר החם מסביב למזון, כמו גם את כושר הניקוז של השומן והמיצים הפנימיים (אם יש). 

ספציפית במקרה של נינג'ה, משטח הטפלון התחתון נוטה לאבד תוך מספר שנים את האי-דביקות שלו ואז זה כבר נהיה חובה לשים שם משהו. כמובן שעם תבנית או דף נייר הצריבה כבר לא אותו דבר, מה שעשוי להיות דיל ברייקר לחובבי הז'אנר. 

עריכה אחרונה על ידי Derish
  • מעניין 1
פורסם
לפני 58 דקות, David32 כתב:

"כשהוא יוכל להכין לבד". בחיים לא ניסית לבקש ממנו מתכון הא, תתפלא. 

אני יכול, השאלה אם ה AI ידע לומר לי אם זה יהיה טעים או לא. 

תיכף אתייחס לנקודה הזו שוב, בהמשך, מבטיח- תמשיך בבקשה לקרוא.

לפני 56 דקות, Derish כתב:

והנסיון האנקדוטלי והמוטה של חמישה אנשים בפורום בודד כדי לקבל תמונה מלאה ואינפורמטיבית על טכנולוגיה חדשה שאתה שוקל לאמץ.

:rofl:

גם אני מגיע עם "ניסיון מוטה". אז אני לא שופט ומחפש "מומרים" כדי לקבל מהם תשובות אחרי שעברו את התהליך.

לפני 42 דקות, Igalz כתב:

לכן תשובות כאלה נמחקות וימחקו.

במלא הכנות אני לא משוכנע שזה הדבר הנכון לעשות; 

אני מודה בפה מלא, שלא חשבתי אפילו בהתחלה על ללכת לצ'יפופו וחבר מרעיו עם השאלה הזו, עד שלא העלו לפה לינק עם השאילתה.

כל עוד הטכנולוגיה לא 100% הוטמעה בחיי היום יום שלנו, באופן אינטואטיבי לחלוטין כדי שהיא תהיה לרוב ברירת המחדל לשאלות מסויימות, יש מקום להשאיר את הלינקים האלו לדעתי. מקסימום להוסיף דיסקליימר כלשהו, אבל לא למחוק אותם- כך לפחות אני מרגיש. 

לפני 39 דקות, SlowRide כתב:

חייב לציין שבבישול ומתכונים הבינה המלאכותית עוזרת מאד. הביא לי מתכון לחביתה, שאחרי שניסיתי אותו אני בחיים לא אכין חביתה בצורה אחרת. 

@David32 הנה ההתיחסות הבאה בתור שהבטחתי. 

התגובה הזו הפתיעה אותי מאד. 

אני מניח (כמעט בוודאות) שאני מגיע עם הטייה\דיעה קדומה לכל הנושא הזה של AI. כך שהתגובה הזו הפתיעה אותי. 

מעניין איך הצ'יפופ הגיע למסקנה שזה יהיה טעים. סקרנות אמיתית, נטו. 

אולי אתחיל לחקור קצת יותר לעומק סביב נושא המתכונים. 

מה שכן, אני לא בטוח שהייתי מקבל פידבקים חשובים אחרים מהצ'יפופ, כמו: 

לפני 39 דקות, SlowRide כתב:

וכמו:

לפני 2 דקות, garicho כתב:

לא יודע לגבי הניקיון. רוב החלקים המתלכלכים הולכים למדיח בקלות. בנוסף, אפשר לקנות אצל הדוד עלי או בכל החנויות סטוק תבניות חד פעמיות שמיועדות לאייר פריר, ואז בכלל אין כמעט ניקיון.

IMG_0893.jpeg

שזה חשוב לדעת לדעתי. 

• תוכן חדש...