Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני כשעה, ברווז כתב:

והנה הבעייה. 

למה להוריד את הדריכות.

במיוחד בכלי פגיע.

מה זאת אומרת למה? זה קורה בלי כוונה.

זה כמו שתשאל: למה לעשות טעויות? 

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

• תגובות 67
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מצטער ניקו, אני לא מקבל את התשובה הזו. 

אני לא רואה איך אני יכול להוריד עירנות בכביש, אם אני רוצה לחזור הבייתה חי.

מפה אני משליך לגבי שאר משתמשי הדרך- ולכן אני לא יכול לקבל את התשובה הזו... 

גם בכבישים מהירים וריקים, אני לא מרשה לעצמי להוריד את הדריכות. להיפך. דווקא שם הרבה יותר קל להפתיע אותך. 

וכשקורות טעויות, כמו שציינת, בכביש- זה בהחלט יכול לעלות בחיי אדם. 

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

אבל אתה מוריד דריכות, אתה אולי לא שם לב לזה, אבל אתה בוודאות מוריד דריכות בכביש במצבים מסוימים. זה נכון לרוב האנשים. אלא אם הנסיעה שלך היא 5 דק' לכיוון, אז סבבה, מקבל. 

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

פורסם

כאחד שנהנה מ ADHD, אני לא באמת מוריד דריכות. עובדה שהצילה אותי יותר מפעם אחת. 

קבל. 

כביש מהיר (חיפה-ת"א). יחסית ריק, לא עמוס. מספיק ריק בשביל שאוכל גם להעיף מבט על הנוף מדי פעם (הדריכות נותרה באותה רמה). 

נהגת שהייתה מלפני לא שמה לב שהכביש מתעקל כי סמס או משהו. נתקלה-לה במעקה הבטיחות. 

סחרור. 

בלט של לא-להתנגש-באף-אחד, בכל זאת היו שם רכבים. נאלצתי לתמרן בקרבה מסוכנת למסתחררת. 

שנינו עוצרים בצד, מציע לה לשתות מים ולנשום כמה דקות לפני שתחזור לכביש... 

אם הייתי "מוריד עירנות"? הייתי נתקע בה. נקודה. או באחד מהרכבים בסביבה. 

כשמדובר על פחיות, יש לפחות הגנה. לאופנוע? מה יש בדיוק? 

פורסם

אני חוזר למה שכתבתי בתחילת השרשור: ערנות היא גם נהיגה במהירות שתשאיר לך את מרווח הזמן להגיב לארוע לא צפוי. זה כולל מגבלות של זמן התגובה האישי שלך, דרך מצב הצמיגים והאספלט ועד מגבלות שדה ראיה בגלל גבעות ועיקולים בכביש (רשימה חלקית). אם אתה נוהג מהר ממה שמגבלות אלה מאפשרות לך אתה נוהג במהירות שאינה תואמת את תנאי הדרך.

אני ממתין לתוצאות החקירה, שמן הסתם לא תתעלה לרמה של ה-NTSB. וכמובן שאיני מכיר את נהיגתו של הקורבן. אבל אני נמצא על הכביש מספיק שנים כדי להכיר את אופנועני ישראל, שנוהגים לרכב במהירויות לא סבירות שאינן מתחשבות בתנאי הדרך. וזכורה לי לפחות פעם אחת שבה נתקעתי בפקק בכביש 2 כמה דקות אחרי שאופנוען חלף על פני במהירות מסחררת תוך השתחלות בין הנתיבים. הפקק נגרם כאשר אותו אופנוען פגע מאחור בטנדרון. כמובן שבהמשך היום קראתי על תאונה קטלנית.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 37 דקות, sperial כתב:

שנוהגים לרכב במהירויות לא סבירות שאינן מתחשבות בתנאי הדרך. 

זה לא לחלוטין מדוייק. 

כנהגי רכב, מה שנראה לנו מאד לא סביר בעליל, לא בהכרח אכן לא סביר בעליל גם לרוכב אופנוע. 

הנהיגה עצמה שונה מאד. 

תאוצה ותאוטה, קלירנס לתמרון, יש הרבה הבדלים. 

אין לי די ניסיון כדי לתת דוגמאות והסברים קונקרטיים. 

פורסם

כשהתנועה בכביש מתנהלת סביב המהירות המותרת, אתה ערני והאופנוען חולף אותך לפני שהבחנת בו הוא נוהג במהירות לא סבירה. חוץ מזה, אני לא מכיר תקנה שמתירה לדו״ג לנסוע במהירות העולה על המותרת כברירת מחדל או לפי 426 וגם לא תקנה המתירה lane splitting.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 26 דקות, sperial כתב:

חוץ מזה, אני לא מכיר תקנה שמתירה לדו״ג לנסוע במהירות העולה על המותרת כברירת מחדל

גם לא לנהגי המכוניות :lol:

לפני 26 דקות, sperial כתב:

וגם לא תקנה המתירה lane splitting.

אה, גם לא לנהגי המכוניות... 

דווקא ברוב המוחלט של המקרים, שאני רואה, האופנועים הכבדים נוסעים כחוק- לא מזגזגים ומשתחלים, לא משתוללים וכדומה. 

יש כמובן - נקרא לזה, "מגזרים" שכן נוטים להשתולל- אלו בעיקר צעירים שעושים הרבה שטויות. בעיר מעורבת כמו חיפה רואים את זה יותר ויותר לצערי. בעבר זה היה דבר די נדיר, בימינו אני שומע אותם גם עושים רייסים בלילות. 

אני קורא לזה, "אופנוענים למריחה". אין לי רחמים על המשתוללים. 

פורסם
לפני שעה, ברווז כתב:

כאחד שנהנה מ ADHD, אני לא באמת מוריד דריכות. עובדה שהצילה אותי יותר מפעם אחת. 

תראה, או שאתה סופרמן, או שאתה לא לחלוטין מודע לעצמך. בכל מקרה אין לנו דרך לבדוק את זה. 

אבל בוא נשאיר אותך בצד כי אתה לא נושא הדיון, אלא הנהג הסביר. הנהג הסביר ואפילו הנהג הטוב - מורידים דריכות. אין מה לעשות יש פקטורים כעמו עייפות, זמן נהיגה, אופי נסיעה וכדומה; אשר משפיעים על מצב הריכוז והדריכות שלנו. אתה רוצה להגיד לי שאתה באותה דריכות כשאתה במסלול וכשאתה על כביש ריק ב-90 קמ"ש בימני אחרי נסיעה של 3 שעות וחצי מאילת לצפון? אני מתנצל אבל אני מתקשה להאמין לזה. 

ספריאל, הדעה שלך על דו"ג ידועה, אבל אני חושב שביצוע משפט שדה בהתבסס על מקרים אחרים הוא עוול. בסוף, לטוב ולרע האמת היא בידיהם של חוקרי משטרת ישראל. אני רק מקווה שיצליחו להגיע לאמת, לפה או לשם זה לא משנה, העיקר שזה יתבסס על אמת (מה שלא קורה ברוב המקרים לצערנו). 

• אהבתי 2

פורסם

במסלול (לא שיש לי ניסיון עם זה), הדריכות אמורה להיות קצת שונה, לא? יותר קשוב לכביש, מאשר לסיכוי שנהג לא מיומן יפתיע אותך. במשהו שאין לך איך לצפות או לצפות שהוא ידע לתפעל את האירוע. 

היו לי נסיעות בודדות ארוכות ברכב (ארוכות ברמה הזו). 

כן. העירנות נשארת במקום. זה קל, עם התסכול של אנשים שנהנים מ ADHD, להעלות את האנרגיות... ולהישאר דרוכים. :lol:

אבל כן, מסכים שיש מצבים שלא תלויים לגמרי בנו, שבהם הדריכות אכן משתנה. 

נקודה מעניינת. 

פורסם (נערך)
לפני 5 שעות, ניקו פ. כתב:

תראה, או שאתה סופרמן, או שאתה לא לחלוטין מודע לעצמך. בכל מקרה אין לנו דרך לבדוק את זה. 

אני עם ניקו בזה. אבל אני בניגוד אליו גם עם ADHD כך שעליי אל תעשה אבועלי (; בנוסף אני גם רוכב אופנוע ויכול לומר לך חד משמעית שאתה לא באותה רמת דריכות. אל תשווה לרכב זה לא אותו הדבר, אלו חיות שונות לחלוטין. 

בנוסף אתה עושה השלכה מעולמך שבו אתה רוב הזמן במצב  של fight or flight והמוח שלך באובר פעילות. זה לא המצב הטבעי של נהג "רגיל" ואין לו אפשרות לייצר את זה מלאכותית כמו שלך אין אפשרות "להיפטר" מזה.

* קוריוז, במחקר שנעשה התגלה שרוב נהגי המירוצים והעוסקים בספורט אקסטרים עם ADHD. כך שפה לפחות זה אחד המקומות עם יתרון מסוים, כל עוד לא לוחצים על הדוושה עד הסוף כמו שמקובל בפורמט של "המיוחסים".

עריכה אחרונה על ידי נירו72
  • אהבתי 1
  • מעניין 1
פורסם
לפני 6 דקות, נירו72 כתב:

בנוסף אני גם רוכב אופנוע ויכול לומר לך חד משמעית שאתה לא באותה רמת דריכות. אל תשווה לרכב זה לא אותו הדבר, אלו חיות שונות לחלוטין. 

לגמרי!

כשאני עולה על האופנוע זה עניין של דקה-2 שאני נכנס ל"מצב".

ב"מצב" הזה כל פיתולי המחשבות מתיישרים ואני מרגיש שהמוח עובד ברוחב פס אדיר.

פתאום אין רעשי רקע, אין מחשבות טורדניות, ונוצר מיקוד וריכוז-על,

והמוח מצליח לעבד בחלקיקי שנייה אינספור פרטים לכדי תמונה ברורה ותגובה מיידית,

ברמה כזו שלפעמים אתה מרגיש קצת נביא... כי עשית פעולה נכונה כאילו ידעת מראש מה הולך לקרות.

ובמקביל לכך נוצרת 'פרופריוספציה' בה המוח מחובר למכונה כאל איבר נוסף בגוף,

וזו מערכת של תחושות שאני כל כך אוהב ולא מוכן לוותר עליה גם במחיר הסיכון המוגבר.

לגבי ADHD, אני רק יכול להזדהות, כי מעולם לא אובחנתי רשמית, 

אבל תכלס אני עונה על רוב האיפיונים, וכשלקחתי ריטלין לצורך פרוייקט מסוים זה עבד עלי נפלא.

"פונפון המחשבות" אני קורא לזה, כשמנסים להבין מה הוא חוט המחשבה שלי בנושא כזה או אחר,

ואני למעשה מתמודד עם ים של חוטים שכל אחד מתחיל במקום אחד ואף אחד לא יודע לאן הוא מוביל...

ברכיבה כל החוטים האלה נמתחים ומתיישרים,

ואז אני מגלה את אותו פוטנציאל נסתר שכל כך הרבה דיברו איתי עליו מהילדות עד סוף הצבא.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)
לפני 53 דקות, BoazB11 כתב:

ברכיבה כל החוטים האלה נמתחים ומתיישרים,

ואז אני מגלה את אותו פוטנציאל נסתר שכל כך הרבה דיברו איתי עליו מהילדות עד סוף הצבא.

לא רוצה לגנוב את השרשור, אבל קודם כל מאוד יכול להיות שבפורום רכב יהיו כאלו 🙂 . הדור של 40 פלוס בערך נקרא "הדור האבוד". לא ידעו לאבחן בעיות קשב וריכוז וגם כאלו על הספקטרום בתפקוד גבוה שהסטראוטיפים לא חלים עליהם. מסתובבים המון כאלו עם אבחנות שגויות או בלי בכלל. בגדול מה שמאפיין זה מה שתמיד בילבל הורים ומורים. כשאוהבים משהו  ממש טובים בזה, בעוד שבשאר לא. לכן המסקנה השגויה הייתה עצלנות.

ההסבר המדעי בימינו זה שיש בעיה במוליכות הדופמין, ולכן כשהוא מופרש  זה מפקס את המוח. דברים שאוהבים ונהנים ממנו וכן לחץ גורמים לו להיות מופרש ואנחנו זקוקים לזה קבוע לצורך ניצול הפוטנציאל. ולכן יש משיכה לאקסטרים ולנהיגה מהירה. זה "מיישר" את המוח וברגעים האלו אתה מרגיש את הפוטנציאל והופך מוספה לקוואסקי H2R.

עריכה אחרונה על ידי נירו72
  • מעניין 1
  • חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 6 שעות, BoazB11 כתב:

ובמקביל לכך נוצרת 'פרופריוספציה' בה המוח מחובר למכונה כאל איבר נוסף בגוף,

אז זאת המילה כשמדברים על חיבור בין בן אדם לסוס/מכונית/אופנוע - כשרוכבים "כגוף אחד".

תודה, חידשת לי.

פורסם
לפני 15 שעות, נירו72 כתב:

אני עם ניקו בזה. אבל אני בניגוד אליו גם עם ADHD כך שעליי אל תעשה אבועלי (; בנוסף אני גם רוכב אופנוע ויכול לומר לך חד משמעית שאתה לא באותה רמת דריכות. אל תשווה לרכב זה לא אותו הדבר, אלו חיות שונות לחלוטין. 

לא השוויתי אופנוע לרכב, כתבתי את זה פה איפה שהוא- אלו אכן 2 חיות שונות. יש לי רשיון דו"ג, אך לא רכבתי מאז שהוצאתי אותו (2006- שבוע לפני לבנון ה-II). 

בנוסף אתה עושה השלכה מעולמך שבו אתה רוב הזמן במצב  של fight or flight והמוח שלך באובר פעילות.

זה יחסית בשליטה אצלי. למדתי לזרום עם עצמי, כך שאני יכול לתעל הרבה מה"חסרונות" של הבעייה ליתרונות. אני לא במצב FIGHT ברוב המוחלט של הזמן (אין אצלי FLIGHT...:rofl:). 

זה לא המצב הטבעי של נהג "רגיל" ואין לו אפשרות לייצר את זה מלאכותית כמו שלך אין אפשרות "להיפטר" מזה.

לגמרי. מסכים וחצי.  אני לא משוכנע, יש הרי את ה"IN THE ZONE" בספורט למשל וכולי. 

וכן, אני יכול "להוריד הילוך" כשאני בוחר. אני רק לא מעיז בנהיגה להוריד את הדריכות... 

לפני 14 שעות, BoazB11 כתב:

אני נכנס ל"מצב".

ב"מצב" הזה כל פיתולי המחשבות מתיישרים ואני מרגיש שהמוח עובד ברוחב פס אדיר.

פתאום אין רעשי רקע, אין מחשבות טורדניות, ונוצר מיקוד וריכוז-על,

והמוח מצליח לעבד בחלקיקי שנייה אינספור פרטים לכדי תמונה ברורה ותגובה מיידית,

ברמה כזו שלפעמים אתה מרגיש קצת נביא... כי עשית פעולה נכונה כאילו ידעת מראש מה הולך לקרות.

לגבי ADHD, אני רק יכול להזדהות, כי מעולם לא אובחנתי רשמית, 

מוכר. מוכר. 

ה"לצפות" הזה עובד אצלי כל הזמן ברמת דיוק גבוהה מאד. 

וה"חלקיקי שנייה". SLOW-MO. מוכר היטב. 

בגילי המתקדם כבר קצת איבדתי את היכולת הזו של ה SLOW-MO. מתגעגע לזה. חסר לי במיוחד בקראטה :lol:.

ונראה לי שאתה אכן גם כן נהנה מ ADHD... ממה שכתבת. 

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...