Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מכירת רכב של נכה

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

האם אפשר למכור רכב של נכה עם מושב נשלף ליד הנהג (כלומר מי שרוכש צריך רישיון מיוחד כדי שיוכל לרכוש מראש רכב כזה)?

אם כן, האם יש היגיון שמישהו יקנה רכב כזה, או שבמקרה כזה הוא ייקבל את זה מביטוח לאומי מותאם לנכה?

תודה

פורסם

1. להבנתי מאחר שמדובר באביזר שאינו משפיע על הנהיגה ברכב, ולמרות שמדובר בשינוי מבנה - אין בעיה למכור את הרכב בשוק החופשי ללא פירוק המושב הנשלף.

2. זכאות מביטוח לאומי, לא קיימת לכולם, ובמיוחד לאנשים שנכותם קרתה לאחר גיל פרישה, כך שבהחלט יש שוק לרכבים עם אבזור כזה. 

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
לפני 9 שעות, zvit כתב:

1. להבנתי מאחר שמדובר באביזר שאינו משפיע על הנהיגה ברכב, ולמרות שמדובר בשינוי מבנה - אין בעיה למכור את הרכב בשוק החופשי ללא פירוק המושב הנשלף.

2. זכאות מביטוח לאומי, לא קיימת לכולם, ובמיוחד לאנשים שנכותם קרתה לאחר גיל פרישה, כך שבהחלט יש שוק לרכבים עם אבזור כזה. 

אז מי שירכוש את הרכב צריך שיהיה לו אפשרות לקבל רכב עם אבזור מיוחד כדי שיוכל לעשות ברכב שימוש (ככה משרד הרישוי לא מאפשר להישאר עם המושב נשלף מבלי לעדכן את הרישיון כאשר הרכב לא עבור נכה עם אישור מתאים)?

האם יש הערכה כמה העלות (נניח באחוזים ביחס למה שביטוח לאומי משלם עליו) של המושב יכולה להוסיף לעלות של הרכב (מושב במצב שמור מאוד)?

זה מושב חשמלי EVO משהו כזה:

3e5a7102-794d-4bf7-8909-c562e524d692-288

פורסם

כיסא נשלף הוא פריט אבזור שנחשב שינוי מבנה, אבל אינו דורש שום אישור מיוחד למי שרוכש את הרכב עם הכסא הזה.

מבחינת העלות - אף לא ישלם מחיר קרוב לעלות של ביטוח לאומי, במיוחד שאין על זה שום אחריות.

מעריך שקונה מרצון שצריך את זה ישלם עד 10000 ש"ח בערך.

• רעיון טוב! 1

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

פורסם
לפני שעתיים, zvit כתב:

כיסא נשלף הוא פריט אבזור שנחשב שינוי מבנה, אבל אינו דורש שום אישור מיוחד למי שרוכש את הרכב עם הכסא הזה.

מעניין, משרד הרישוי בעיקרון דורש לעדכן את הרישיון רכב ולפרק את הכיסא כי רק כאשר יש נכה עם אישור מיוחד אפשר להשאיר את הכסא הזה ברכב

פורסם

אם תבוא למשרד הרישוי עם רוכש שיצהיר שהוא מעוניין ברכב AS IS עם הכסא, יעבירו בעלות בלי לפרק.

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

פורסם (נערך)

היה לי רכב בדיוק עם כיסא כזה.

משרד הרישוי ו/או המתקין לא דרשו שעל הרכב יהיה מוגדר תג נכה.

אפשר למכור כזה רכב לכל אחד, מה הסיכוי שתמצא קונה קשה להגיד, לדעתי סיכוי לא גדול, אתה צריך למצוא מישהו שגם מתאים לו הרכב וגם מתאים לו שיש כזה כיסא ברכב.

האם אתה היית זה שהתקין את הכיסא ברכב?

אם אני מבין נכון, לא שמרת על הכיסא המקורי, אני שמרתי על הכיסא המקורי בהתאם לרכב בטוח יש כרית אוויר ואולי גם חימום וכיו”ב, כאשר מכרתי את הרכב החזרתי את הכיסא המקורי.

לא נראה לי שהייתי מצליח למכור יחד עם הכיסא הזה, לבטח לא לקבל אקסטרא כסף.

תוספת תשלום עבור הכיסא?

כמובן שכן אם צריך, לך תמצא מישהו כזה, ותוך כמה זמן, התקנת כיסא כזה יד שנייה שנבדק לתקינות עלה לי אלפי שקלים בודדים.

נ.ב

אני מכרתי את הרכב עם הכיסא הנשלף, לאדם ללא תג נכה.

צירפתי את הכיסא המקורי בנפרד והוא דאג להתקין אותו חזרה.

עריכה אחרונה על ידי Ron Poh
  • רעיון טוב! 1
פורסם
בתאריך 18.1.2026 בשעה 17:19, Ron Poh כתב:

היה לי רכב בדיוק עם כיסא כזה.

משרד הרישוי ו/או המתקין לא דרשו שעל הרכב יהיה מוגדר תג נכה.

אפשר למכור כזה רכב לכל אחד, מה הסיכוי שתמצא קונה קשה להגיד, לדעתי סיכוי לא גדול, אתה צריך למצוא מישהו שגם מתאים לו הרכב וגם מתאים לו שיש כזה כיסא ברכב.

אז אפשר לחדש רישיון רכב למרות שכבר לא מיועד לנכה?

בתאריך 18.1.2026 בשעה 17:19, Ron Poh כתב:

האם אתה היית זה שהתקין את הכיסא ברכב?

אם אני מבין נכון, לא שמרת על הכיסא המקורי, אני שמרתי על הכיסא המקורי בהתאם לרכב בטוח יש כרית אוויר ואולי גם חימום וכיו”ב, כאשר מכרתי את הרכב החזרתי את הכיסא המקורי.

לא נראה לי שהייתי מצליח למכור יחד עם הכיסא הזה, לבטח לא לקבל אקסטרא כסף.

תוספת תשלום עבור הכיסא?

כמובן שכן אם צריך, לך תמצא מישהו כזה, ותוך כמה זמן, התקנת כיסא כזה יד שנייה שנבדק לתקינות עלה לי אלפי שקלים בודדים.

נ.ב

אני מכרתי את הרכב עם הכיסא הנשלף, לאדם ללא תג נכה.

צירפתי את הכיסא המקורי בנפרד והוא דאג להתקין אותו חזרה.

לא קיבלת תוספת תשלום על הכיסא הנשלף (כי מי שקנה לא היה צריך את זה)?

שמרתי את הכיסא, זה רכב שיכול להתאים לכל אדם, פשוט עם תוספת של כסא נשלף

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...