Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

טוב, עוד קצת פרטים כללים  שהם בעיקרון מובנים מאליהם אבל אולי כמה אנשים לא מכירים. 

בדירות ישראליות בדרך כלל אין מבואה לדירה, אין אפילו מילה יעודית לזה. 

מדובר בחדרון שמפריד בין דלת הכניסה לסלון או למסדרון.

בחדרון הזה יש תמיד ארון בגדים, מתלים וווים למעילים ולכובעים, ארונית לנעליים כו'. 

בחדרון הזה מתלבשים לפני יציאה החוצה לקור, 

אי אפשר להסתדר בלי זה. 

דבר נוסף, בביתי ספר היה כלל - בחורף בכניסה לבית הספר מחליפים את הנעליים או המגפיים שבאת איתם, בנעליים נקיות וקלות יותר שהבאת איתך, אחרת כל הבית ספר מתמלא בבוץ ולכלוך.

הייתה אכיפה דרקונית של הכלל הזה, בשער בית הספר עמדו תורנים (תלמידים מהכיתות הגבוהות) ובדקו שהבאת נעליים להחלפה. 

לא הבאת?

לא נכנס.

כמובן היה גם חדר מעלים כזה שבו משארים את המעיל, הצעיף והכובע בשביל לא להיסחב איתם כל היום. אבל זה בטח מוכר, בכל בית קולנוע ומקומות דומים במדינות עם חורף קר יש כזה. 

הייהה גם תורנות פינוי שלג וקרח בשבילים סביב בית הספר. 

כמו שכתבתי מקודם, היה כלל לא רשמי - מתחת למינוס 20 לא לומדים. זאת אומרת המורים עדיין היו מגיעים ובית הספר פתוח אבל רוב התלמידים לא באים, למי שלא הגיע לא היו רושמים חיסור בלתי מוצדק במזג אוויר כזה. סה"כ זה לא היה מקום מאוד צפוני, היו אולי כמה ימים או שבוע בשנה עם מינוס 20. 

אבל אם בחוץ מרגיש קר מהרגיל, מה אתה עושה דבר ראשון אחרי שאתה קם בבוקר?

נכון, רץ לטרמומטר הזה בחלון לראות אולי ירד למינוס 20 ואפשר להישאר בבית. רואה שזה רק מינוס 15 או מינוס 10 ומתבאס 😁

• אהבתי 3

• תגובות 60
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

משהו שצילמתי בקאזאן ואולי מתאים לאווירה2012-10-07_10_18.32_low_med_Original.thumb.jpeg.ff88d7e67c4746f18296b7a5239013cf.jpeg

• אהבתי 1

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

...יש שם הקדשה יפה על הקיר משמאל.

"אוהב אותך לא בשביל  משהו ולא בחלום, אני רק מקדיש לך את חיי"

פורסם

כן.

תרגמו לי את זה, חושב שאפילו כאן בפורום לפני שנים.

הייתי בקאזאן לפני יותר מעשור, עם החברה דאז וההורים שלה.

ישנו בדירה ישנה ברחוב די ראשי, שעוד נראתה סובייטית למהדרין.

בערב היינו בקונצרט יוקרתי באופרה של קאזאן.

הניגוד בין השיכונים הללו למרכזי התרבות המפוארים (האופרה, המסגד הלבן) הופכים את כל נתמונות מהביקור לעירבוביה מוזרה של פאר ודלות.

פורסם
לפני 24 דקות, falou כתב:

בערב היינו בקונצרט יוקרתי באופרה של קאזאן.

הניגוד בין השיכונים הללו למרכזי התרבות המפוארים (האופרה, המסגד הלבן) הופכים את כל נתמונות מהביקור לעירבוביה מוזרה של פאר ודלות

כן בדיוק. 

עשיתי גם כמה טיולי כפרים והפערים האלו משמעותיים ביותר. 

אבל למען האמת, שלושת המדינות הבלטיות גם בתקופה הסובייטית היו "הכי פחות סובייטיות" עם רמת חיים הכי גבוהה ותרבות הכי מערבית עד כמה שזה התאפשר. הן גם היו הראשונות לצאת ב 1990 מיד כשזה התאפשר והיום העבר הסובייטי כמעט ולא ניכר שם (חוץ מהמבנים כמובן). וההרגשה הכללית מבחינת קדמה והסדר הציבורי דומה למדינות כמו פולין וצ'כיה ויותר טובה מאשר בבולגריה ורומניה למשל. מבחינת בטחון אישי וילניוס בכלל אחת הערים הכי בטחות באירופה.

• מעניין 1

פורסם

לא היו לכם ערדליים?

בישובים הכפריים גם בארץ הן היו מקובלות עד אמצע שנות השבעים בערך.

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם
לפני שעה, Buki כתב:

טוב, עוד קצת פרטים כללים  שהם בעיקרון מובנים מאליהם אבל אולי כמה אנשים לא מכירים. 

בדירות ישראליות בדרך כלל אין מבואה לדירה, אין אפילו מילה יעודית לזה. 

מדובר בחדרון שמפריד בין דלת הכניסה לסלון או למסדרון.

מה קוראים באינגליזית mud room! היה לנו כזה בדירונת שגרנו בה בפינלנד, חלום חיי שיהיה לי כזה בבית ביום מן הימים ואז אוכל לרדוף אחרי כל מי שלא מוריד נעליים בכניסה.

ד"א, קיים בדירות ישראליות ישנות (מכונה בארץ "הול"), בעיקר כאלה שנבנו בשנות השלושים והארבעים של המאה הקודמת אבל גם אחרי קום המדינה עד שנות החמישים בערך (בדירות שאינן שיכונים - נניח אזור הצפון הישן בת"א).

חזיר דיזל

פורסם
לפני 2 דקות, קורן בן אשר כתב:

(מכונה בארץ "הול")

Mevoa בעברית...

פורסם
לפני 2 דקות, falou כתב:

Mevoa בעברית...

בתקופה שבנו את המבואות זה נקרא הול.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 14 דקות, קורן בן אשר כתב:

מה קוראים באינגליזית mud room! היה לנו כזה בדירונת שגרנו בה בפינלנד, חלום חיי שיהיה לי כזה בבית ביום מן הימים ואז אוכל לרדוף אחרי כל מי שלא מוריד נעליים בכניסה.

יש לי כזה בדירה שלי בארץ, בניין בן 20 או 25 שנה...אחת הסיבות שבגללן הדירה הזו נבחרה 😁

בדירה הקודמת לא היה, בעצם בכל הדירות הקודמות וזה באמת משהו שהיה חסר...

פורסם (נערך)

בבניה ישנה בישראל היתה מקובלת מבואה, הרבה פעמים עם קולב למעילים ותיקים. היתה מכונה ״הול״.

ולגבי מד החום בחלון - לא היתה תחזית מזג האויר?

עריכה: הכנתי את הפוסט לפני שעתיים ומשום מה לא נשלח.

@קורן בן אשר ה״הול״ היה מקובל לפחות עד שנות ה-70-80. ואני הכרתי אותו דווקא בדירת שיכון. בדירה הנוכחית יש לי מבואה - בהחלט לא בצורת הול, אלא כחלל קטן בין דלת זכוכית חיצונית לדלת הכניסה לדירה. מצויין כדי לחלוץ נעליים, לתלות מטריה ולפשפש בתיק כדי להוציא את המפתחות בלי להיות חשוף לרוח ולגשם.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 6 דקות, sperial כתב:

ולגבי מד החום בחלון - לא היתה תחזית מזג האויר?

הייתה. למייטב זכרוני הייתה משודרת פעם ביום  בחדשות ערב ואולי גם ברדיו אבל כמו בכל מקום אחר בעולם היינו אז הרבה פחות מחוברים לאמצעי תקשורת, זה לא שאפשר היה להגיע לזה בשניה בכל רגע נתון. 

וכמו כל תחזית היא לא תמיד הייתה מדייקת 😏

פורסם (נערך)

טוב, אני גדלתי במדינה שבה היתה מהדורת ברדיו חדשות בכל שעה שלמה ואחר כל הוסף גם מבזק בחצי השעה. וכל מהדורת חדשות הסתיימה בתחזית מזג אוויר ליממה או שתיים הקרובות.

תחזיות טובות לטווח 3-4 ימים היו קיימות כבר לפני עשורים. במהדורות החדשות היו נותנים אותן במשפט או שניים כ״תשקיף״ בסיום התחזית. אבא שלי עסק, בין השאר, בהוראת מטאורולוגיה ימית, וזה כלל תכנון נתיבים, כולל חציית אוקיינוסים שאורכת מספר ימים, אבל איני זוכר מה היתה רמת הדיוק של התחזיות ששימשו לצורך זה באותן שנים.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני שעה, Buki כתב:

הן גם היו הראשונות לצאת ב 1990 מיד כשזה התאפשר

אולי יש מקום להזכיר את זה גם.

ב 23 לאוגוסט 1989, כשהמערכת הסובייטית כבר התחילה לפתח סדקים והיה ברור לאיזה כיוון זה הולך, 

בשלושת המדינות הבלטיות נערך מבצע Baltic Way, מבצע שקרא לסיום הכיבוש הסובייטי ולקבלת עצמאות.

במהלך המבצע, כ 2 מילין איש (רבע מאוכלוסיית שלושת המדינות) נעמדו בשרשת מחזיקים בידיים אחד של השני. 

השרשת חיברה בין שלושת ערי הבירה -  וילניוס, ריגה וטאלין, ואורכה היה 670 ק"מ.

כוחות הבטחון הסבייטים לא עצרו את המבצע ולא הפעילו אלימות, הם רק ניסו להקטין את המשמעות ואת הפרסום.

בכל מקרה, באותו זמן כאמור, הכיוון כבר היה ברור. 

555.thumb.jpg.814853822a2a4a9e39c804576561971b.jpg

444.thumb.jpg.0752c9e8b8b934b72af8bb2fb1583698.jpg

222.thumb.jpg.a42486a5c359ca57871c0de7bfadbf69.jpg

111.thumb.jpg.ae221741dcac1af7e8ac55710ed106de.jpg

333.thumb.jpg.390b52eb63330cdc6950251ee1ad9a8e.jpg

• אהבתי 2

• תוכן חדש...