Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 3 שעות, sperial כתב:

אבל הביגוד שקיבלתי באפסנאות - מינוס שלושים ומרגישים כאילו פלוס עשרים.

לא לימדו אותכם איך ללכת בקרח ואיך לקשור את הציוד ככה שלא מתבשלים בפנים?

פישול של המדריך...

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

• תגובות 60
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הנה תמונה שצילמתי ביום חם….

ובכלל חוויות מטיולים חורפיים של שני חברי פורום

• אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

שאלתי את חברי הנורווגי, אמר כרגע מינוס 15, אבל יתחמם בימים הקרובים, ועוד שלג מגיע. אבל הוא לא יודע על אירופה, אבל אצלם זה פשוט חורף רגיל חחח.

אני חושב שיותר קל להסתדר ב פלוס 30. מינוס 30, זה כבר על הגבול הבלתי אפשרי ליום יום בחוץ.

הספיק לי שבוע  במינוס 30 פעם אחת.

הפקטור הכי חשוב זה מהירות הרוח, שמשפיע על סבילות הגוף לקור.

אני שגרתי בחווה, עבדנו בחורף בחוץ כל היום, זה עניין של לבוש חכם. אין מזג אוויר גרוע, יש רק בגדים גרועים, זה המשפט ששמעתי הכי הרבה שם בחורף.

והמד טמפ' מחוץ לחלון שבוקי צילם, קיים שם בכל בית. ככה יודעים מה ללבוש לפני שיוצאים.

פורד פומה 2021, כריזמה אייר 2002 

יאריס 2005

?Is it just me, or is it getting crazier out there

פורסם (נערך)
בתאריך 11.1.2026 בשעה 18:00, Buki כתב:

טוב אני מקווה שהצלחתי להעביר את ההרגשה. 

בתאריך 11.1.2026 בשעה 18:00, Buki כתב:

בקיצור קטע נוסטלגי מאוד חזק, הרבה זמן לא הרגשתי ככה.

מבין אותך היטב. אמנם אני יליד הארץ, אבל לי כמו לרבים מאיתנו יש את ה"קייב" שלהם... יש שיר של שלמה יידוב, "חלק ממני". ממליץ לך להאזין, מניח שידבר (גם) אלייך.

קצת מביך שיצא לי להיות בשתי הבלטיות האחרות אבל דווקא בליטא עוד לא הייתי. וזה כי שני הוריי ילידי קובנה, וליטא תופסת הרבה מאוד מקום בהיסטוריה המשפחתית שלנו, לטוב ולרע (ודי לחכימא).

לפני 9 שעות, ברווז כתב:

PACHIMU טרמומטר מחוץ לחלון? לא ממש ברור לי הצורך. 

כאילו, מה, השלג בחוץ לא אומר שקר? 

ברווזוש, ברוסיה סובייטית, על שאלה כזו, היו שולחים אותך לעמוד מחוץ לדלת שעה במינוס 2 מעלות, אחר כך לעמוד עוד שעה בחוץ במינוס 25 מעלות. אחרי זה מובטח שלא היו יותר שום שאלות בנושא למה צריך זה טרמומטר :)

הנה תרשים שקיבלנו בגן הילדים בפינלנד ונועד להסביר לכל מיני "פפואסים" כמונו :) מ"ארצות שטופות שמש" 😉 כיצד להכין את הילדים לגן. מיותר לציין שהגן פתוח כרגיל עד מינוס 25 מעלות, ויוצאים להפסקות בחוץ (חובה!) כרגיל עד מינוס 15.

20190206_104755.jpg

לפני 9 שעות, ברווז כתב:

חשבת שלא אשים לב או שצילמת את זה כי בתת מודע ידעת שאתעכב פה? :lol:

ברור שזה ברווז שלא שמע על דני סנדרסון ומזי כהן :)

עריכה אחרונה על ידי קורן בן אשר
  • אהבתי 3
  • מצחיק 1
  • רעיון טוב! 1

חזיר דיזל

פורסם
לפני 2 דקות, קורן בן אשר כתב:

וזה כי שני הוריי ילידי קובנה,

היה גם מישהו מ jonishkelis או איך שלא קוראים לעיירה הזו? 😁

פורסם
לפני 22 דקות, קורן בן אשר כתב:

מיותר לציין שהגן פתוח כרגיל עד מינוס 25 מעלות, ויוצאים להפסקות בחוץ (חובה!) כרגיל עד מינוס 15.

לא פלא שנשארו שם רק 19 אנשים לקמ"ר.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 23 דקות, Buki כתב:

היה גם מישהו מ jonishkelis או איך שלא קוראים לעיירה הזו? 😁

זכרון טוב יש לך. ענף אחד של המשפחה משם, אלה שהספיקו לעלות על כבאית גנובה בפיקוד בן דוד של סבא שלי והתגלגלו מזרחה עד ניז'ני נובוגורוד... אבל זה סיפור לפעם אחרת.

לפני 4 דקות, Night Driver כתב:

לא פלא שנשארו שם רק 19 אנשים לקמ"ר.

בכל המדינות הנורדיות יש אתוס חזק מאוד של התמודדות עם איתני הטבע, ומחנכים את הילדים לכך מגיל צעיר. מה שמשתנה זו הסקלה של הטמפרטורות, הדנים ואולי גם השבדים על הצד היותר רכרוכי בנושא זה :). הרבה פעמים בימים שאחרי שלג יש רמה, כלומר מזג אויר בהיר, שמיים כחולים, אין רוח, שמש (שקרנית) זורחת, ציפורים דווקא לא מצייצות כי כולן ברחו (או מתו מקור). במזג אויר כזה, נניח עד מינוס 10 מעלות, אפשר לראות שורות של עגלות עם תינוקות ישנים בתוכן חונות להן בחוץ מתחת לבניין. כנ"ל במז"א כזה נהוג גם להשאיר עגלות מחוץ לחנויות, מסעדות, בתי קפה וכדומה. יש סיפור מפורסם על תיירת דנית שלפני כשלושים שנה ניסתה בתמימותה את התרגיל הזה מחוץ למסעדה בניו יורק... היא סיימה במעצר כשרשויות הרווחה כמעט לקחו לה את התינוק.

• אהבתי 1

חזיר דיזל

פורסם

אאוץ'... אכן לא התנהגות מתאימה לניו יורק, בלי קשר לקור. בדנמרק זה אכן חלק בלתי נפרד מהתרבות, איפה שהוא באלבום המשפחתי יש הוכחות מצולמות :)

• רעיון טוב! 1

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

לא פלא שהם גדלים שונאי אדם.

בטח מפחדים לבכות שלא יוציאו אותם גם מהעגלה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 2 דקות, Night Driver כתב:

לא פלא שהם גדלים שונאי אדם.

בטח מפחדים לבכות שלא יוציאו אותם גם מהעגלה.

אם כבר להיפך, כאמור למעלה לילדים האלה לא קר ומי שלא ראה שמחה של ילד קטן בשלג לא ראה שמחה מימיו

• אהבתי 1
פורסם
לפני 14 שעות, לירון .ה. כתב:

אני חושב שיותר קל להסתדר ב פלוס 30. מינוס 30, זה כבר על הגבול הבלתי אפשרי ליום יום בחוץ.

מאחר ואנחנו מורגלים לחיים במדינה שבה הטמפ' כמעט לעולם לא מגיעה למינוס, קשה לדמיין את החיים אלו שאצלהם הקיץ הוא בטמפרטורות כמו של החורף אצלנו. 

הם רגישים לחום, כמו שאנחנו רגישים לקור. חום עבורם זה הורג, בדיוק כמו שאצלנו אנשים מתים מהיפותרמיה עם 15 מעלות בחוץ.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
לפני 13 שעות, Rשף כתב:

אם כבר להיפך, כאמור למעלה לילדים האלה לא קר ומי שלא ראה שמחה של ילד קטן בשלג לא ראה שמחה מימיו

אצלנו מסתפקים בשלוליות…

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני שעתיים, ברווז כתב:

מאחר ואנחנו מורגלים לחיים במדינה שבה הטמפ' כמעט לעולם לא מגיעה למינוס, קשה לדמיין את החיים אלו שאצלהם הקיץ הוא בטמפרטורות כמו של החורף אצלנו. 

הם רגישים לחום, כמו שאנחנו רגישים לקור. חום עבורם זה הורג, בדיוק כמו שאצלנו אנשים מתים מהיפותרמיה עם 15 מעלות בחוץ.

בעיקרון אפשר להתכונן הרבה יותר לחיים בקור.

מאשר לחיים בחום קיצוני.

אבל, גם שם שמגיע טמפ' ל 30 מעלות וחם, גם לי היה קשה לעבוד בשדה, ובדרך כלל הינו לוקחים הפסקה. אבל הם מתים על שמש,וכל קרן שמש שיוצאת ישר רצים לאגם ולהשתזף. וטסים כל שנה ללפלמה..איביזה..לא חסר.

מה שכן גם שהיה ממש חם ביום, הלילות תמיד נעימים. ישנים עם פוך כל השנה.

פורד פומה 2021, כריזמה אייר 2002 

יאריס 2005

?Is it just me, or is it getting crazier out there

פורסם

זה לא שולל את מה שאמרתי. 

גם לחום אפשר להתכונן, עם כובע, בקבוק מים ומודעות לחשיבות השתייה וכדומה. מי שמגיע מאקלים קר יכול לא לדעת את זה.

"אין השבע מבין את הרעב" לפעמים. 

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
בתאריך 12.1.2026 בשעה 13:24, ezuf כתב:

עכשיו הבנתי מאיפה בכל הדירות המעפנות בארץ,גנבו את הריצוף המזעזע הזה

יש לו יתרון גדול, הוא תמיד נראה מלוכלך

בתאריך 12.1.2026 בשעה 10:12, Buki כתב:

פיז'ו 405 הזו נראית פשוט חדשה, כאילו יצאה אתמול מהמפעל. לא יודע אפילו אם זה שימור או שיפוץ מאוד יפה.

כל זמן שאין מלח על הכבישים להמסת שלג, מכוניות באירופה נשמרות הרבה יותר טוב. בייחוד בצבעים רגישי שמש כאלה.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תוכן חדש...