Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
לפני כשעה, גולדן191 כתב:

והשמן הוא סה"כ חומר אורגני

שמני מנוע כבר מזמן לא אורגניים, לפחות לא בצורה מלאה. 

עריכה אחרונה על ידי שחר 1
  • אהבתי 2
  • מעניין 1

פורד פיאסטה 1.25 ידנית 2012

פורסם (נערך)

שאלה שעלתה בדיון בעבר ע"י מרק10 ז"ל - האם על אריזת השמן יש מועד תפוגה? ואני מוסיף - האם על האריזה כתוב שלאחר פתיחה אורך החיים הראוי מוגבל לזמן מסויים?

(כל מי שמחזיק מיכל שמן ברכב. האם אתם זורקים אותו לאחר שנה שנפתח?)

יתכן ואורך החיים מתקצר לאחר שימוש בגלל חימום/קירור וספיחת מזהמים ולחות. לא יודע.

בכל אופן - אישית מקפיד על שנה גם עם נסועה נמוכה. כמו שאני מנקה את הרכב למרות שלדעת אחרים הוא נקי. זה נותן לי הרגשה טובה. 

עריכה אחרונה על ידי מיץ פטל
פורסם

אתה צריך להיכנס למוסך לבדיקה תקופתית לא רק בגלל השמן - יש עוד מתכלים שצריכים בדיקה או החלפה כמו בלמים ונוזל קירור. ועלות החלפת השמן היא חלק קטן מעלות החזקת הרכב, גם בנסועה נמוכה. הייתי מביא את הרכב לבדיקה וטיפול אחרי כשנה. אולי לא מקפיד על היום, אבל בהחלט לא מאחר ביותר משבועות בודדים.

תיעוד טיפול סדיר ישפר את מצבך בשוק המשומשות כאשר תרצה למוכרו.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 12 דקות, sperial כתב:

אתה צריך להיכנס למוסך לבדיקה תקופתית לא רק בגלל השמן - יש עוד מתכלים שצריכים בדיקה או החלפה כמו בלמים ונוזל קירור. ועלות החלפת השמן היא חלק קטן מעלות החזקת הרכב, גם בנסועה נמוכה. הייתי מביא את הרכב לבדיקה וטיפול אחרי כשנה. אולי לא מקפיד על היום, אבל בהחלט לא מאחר ביותר משבועות בודדים.

תיעוד טיפול סדיר ישפר את מצבך בשוק המשומשות כאשר תרצה למוכרו.

זה לא שבמוסך יבדקו את המצב של נוזל הקירור, כך שבכל אופן תחליף אותו לפי זמן או קילומטרז'. בימינו רוב המכוניות מגיעות עם נוזל קירור שמחזיק 5-10 שנים, כך שאם אתה יודע מתי פעם אחרונה החלפת אותו (והרכב נוסע כל כך מעט בשנה), אתה לא צריך להכניס אותו למוסך כדי לדעת האם הוא צריך החלפה או לא. גם בלמים - בנסועה של 2500 ק"מ בשנה יהיה לך מאוד קשה להגיע למצב שבו אתה שוחק אותם באופן משמעותי מההחלפה הקודמת. וככלל, אם יש בעיה כלשהי עם מכלולים שלכאורה בודקים במוסך, אתה או שתרגיש את זה בעצמך לפני שתגיע למוסך - או שיתריעו לך על זה בטסט השנתי.

פורסם
לפני שעה, גולדן191 כתב:

בגלל כל התוספים? 

לא, מכיוון ששמני הבסיס היום הם בדרך כלל סינטטיים או חצי סינטטיים.

• אהבתי 2

פורד פיאסטה 1.25 ידנית 2012

פורסם

אתה לא יודע מה היה מצב הבלמים לפני שנה, ואין לך דרך לדעת את מצבם העכשוי בלי להסיר גלגלים. מידת השחיקה תלויה מאוד באופי הנהיגה, אתה רואה רכבים זהים שהאחד צריל להחליף רפעדות אחרי 151000מק״מ ובאחיו אחרי פי 3. ועל הסלמים לא יתריעו לך בטסט.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני שעה, מיץ פטל כתב:

שאלה שעלתה בדיון בעבר ע"י מרק10 ז"ל - האם על אריזת השמן יש מועד תפוגה? ואני מוסיף - האם על האריזה כתוב שלאחר פתיחה אורך החיים הראוי מוגבל לזמן מסויים?

(כל מי שמחזיק מיכל שמן ברכב. האם אתם זורקים אותו לאחר שנה שנפתח?)

לא זוכר את הדיון ההוא.

אענה לך מכיוון אחר.

הפלסטיק שבו השמן מגיע, נועד להיות כזה שלא מגיב עם השמן ואטום יחסית לאוויר. הכמות אוויר שנכלאת בבקבוק אחרי הפתיחה, לא אמורה להיות גדולה מספיק כדי לגרום לתגובה משמעותית בשמן. 

בתוך המנוע זה כבר משהו אחר. גם חלקיקי מתכת קטנים כמו שציינו פה, גם חשיפה משמעותית יותר לאוויר, חום ושאר תנאים לא אופטימליים. 

אני נוסע יחסית מעט. מעריך סביב 7K שנתי, כנראה פחות. אני מקפיד להחליף שמן פעם בשנה- השנקל שלי הוא פשוט, אני מעדיף טיפול מונע קטן וזול מאשר טיפול תיקון רציני ויקר במקרה הגרוע. לא מדלג על טיפולים. 

המוסך גם בודק כמה דברים פה ושם בטיפולים. לא רואה סיבה לעשות אותם רק פעם בשנתיים ולו רק בשביל קצת שקט נפשי. 

• אהבתי 1

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
לפני כשעה, sperial כתב:

אתה לא יודע מה היה מצב הבלמים לפני שנה, ואין לך דרך לדעת את מצבם העכשוי בלי להסיר גלגלים. מידת השחיקה תלויה מאוד באופי הנהיגה, אתה רואה רכבים זהים שהאחד צריל להחליף רפעדות אחרי 151000מק״מ ובאחיו אחרי פי 3. ועל הסלמים לא יתריעו לך בטסט.

בשרשור נשאל על נסועה של 2500 ק"מ בשנה, והנחת היסוד הייתה שהשמן הוחלף מתישהו. אז בהחלפה הזו אתה שואל מה מצב הבלמים, ומשם אתה כבר יודע איך להתקדם - אם אמרו לך שהבלמים גמורים וכדאי להחליף בקרוב* - אולי תחליף בעוד שנה. בכל אופן לא משנה איך אתה נוהג, אם אמרו לך שהבלמים בסדר - לא תצליח לשחוק אותם עד הברזלים ב-5,000 ק"מ. מה גם שבלמים, לפני שיגיעו לברזלים ויעילותם תנחת, יתחילו לשרוק ולהרעיש. כך שאם אתה נהג שקשוב לרכב שלך, אתה ממש לא חייב מוסך פעם בשנה כדי להגיד לך מה מצב הבלמים.

* ומוסכים מאוד אוהבים להפחיד לגבי הבלמים, כי זה כסף טוב ואנשים מפחדים שהרכב פתאום יפסיק לבלום להם. יצא לי לקחת רכב לטיפול בו אמרו לי שהבלמים כבר שחוקים ואצטרך להחליף אותם ממש בקרוב - והם שרתו אותי נאמנה עוד 30-40 אלף קילומטר (וגם אז היה עליהם עוד בשר, החלפתי סתם כי רציתי ללמוד איך עושים את זה).

פורסם

ויש לכל אחד ידע כיצד לפרש את מה שהוא רואה? כאן פורום רכב ויש לא מעט אנשים עם רקע טכני, אבל הם ממש לא מייצגים את כלל האוכלוסיה.

• אהבתי 1

פורסם

מי שלא יודע לפרש מה הוא רואה- גם להסיר את הגלגלים כנראה לא יעזור לו,ובכל מקרה יצטרך להסתמך על מישהו שכן יודע,
 הנקודה שבאתי להעביר היא שלא חייב לפרק גלגלים בשביל לדעת שאתה לא על הברזל - מספיק לכך מבט חטוף "ממישהו שיודע" - לא חייב להכנס למוסך בשביל זה בנסועה כל כך קטנה.

פורסם
לפני שעה, שחר 1 כתב:

לא, מכיוון ששמני הבסיס היום הם בדרך כלל סינטטיים או חצי סינטטיים.

אורגני הכוונה פחמן שמחובר למימן, שרשראות יציבות 

המינרליים אינם אורגניים כי אין להם פחמן שמחובר למימן

השמן מאד יציב אם הוא לא מתחמם עם וגם יש חמצן או חשוף לחמצן האוויר לתקופה ארוכה 

השמן לא אורגני בקטע שהגיע מהטבע או ממקור טבעי

אבל המולקולות אורגניות ויציבות בהגדרה

• לא הבנתי... 1
פורסם

כמי שהחזיק מספר רכבים לפחות 10 שנים, נסועה ממוצעת 10K בשנה ועוד רכבים מיד 2, לדעתי החלפת השמן לרכב 2.5K בשנה זה מיותר. לגבי זה עם שווה לעשות החלפה במוסך, זה כבר עניין אחר וזה כבר תלוי עם הרכב נוסע רק בעיר ועם הנהג יודע לעשות בדיקות בעצמו או שהוא רק "נהג" שמסובב את ההגה.

לי יש משפט לחיים "לכל כלל,יש יוצא מהכלל" וזה מתייחס בדיוק למקרים כאלה.

פורסם

@Gauss ולכן ציינתי שצריך להיכנס למוסך, ושעלות החלפת השמן קטנה יחסית לפוטנציאל הנזק וגם ליתרון בשלב המכירה. אם תעבור לפורום המקביל תראה כל יום 3 פעמים המלצה להתרחק מרכב שלא קיבל טיפולים תקופתיים סדירים.

@גולדן191 השמן הסינתטי הוא חומר אורגני, מדובר בשמן מינרלי שזכה לטיפולים כימיים ולתוספים על מנת לשפר את תכונותיו.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...