Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

@גולדן191 בוא נסתנכרן, הבעיה שהועלת היא אם חב' השילוח אוספות חבילות מנקודות איסוף שלא עמדו באתראה שלהם "איסוף תוך כך וכך ימים" .  בהקשר לבעיות נ.איסוף,  לעיתים מצאו נקודות רחוקות - באותה עיר, חוץ מז הכל התנהל עד כה ממש בסדר, כולל החזרים בלי וויכוחים מאלי אקספרס.

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

יכול להיות שיש מקומות שמחזירים אחרי 3 ימי עסקים כי הם ממש קיוסקים קטנים בלי מחסן, אבל מאמין שלרוב זה יהיה לפחות 6 ימי עסקים.

המקומות שאני אוסף מהם יש להם המון מקום יחסית, אבל לא גר במרכז הארץ והנדל"ן זול יותר :)

יכול להיות שחברות השילוח חותמות על חוזה שמותר למקומות להחזיר אחרי 3 ימים, בפועל הקיוסק רוצה שלא תתבאס עליו כדי שלא תתרחק ממנו אם תרצה לקנות משהו, ולכן זה לא באמת 3 ימי עסקים (הכל ביזנס בתכלס)

עריכה אחרונה על ידי גולדן191
פורסם (נערך)
בתאריך 2.1.2026 בשעה 10:00, stx כתב:

אגב, סתם כדוגמה - חבילה שהגיעה מעלי, באתר של הדואר נותנים שבועיים לאסוף אותה.

image.thumb.png.ab2c339eed6bcbd7350ba9c5bc835d3f.png

המשלוחים שלי הם בנקודת איסוף בחסות הדואר, בדקתי באתר שלהם ומצאתי הודעה עם תוכן דומה למצוטטת. קבלתי מהדואר מעט אוויר להתארגן לאיסוף מבלי לחשוב על אפשרות החזרת החבילות. שפו לדואר על הנדיבות וההתחשבות , תודה לכם על התגובות .  

עריכה אחרונה על ידי ד ו ד
פורסם

אם יש לך נקודת איסוף קבועה ונוחה - אשריך. לי יש נקודת איסוף אחת נוחה ועוד 2-3 סבירות, אבל, במקרה הטוב, 20% מהחבילות מגיעות אליהן.  עד לא כל כך מזמן זה לא היה המצב, אבל לאחרונה הדואר (וגם חברות ההפצה האחרות) עושות מה בראש שלהן, שום התחשבות במקבל החבילה גם כאשר מצליחים לבקש מרכז מסירה קרוב.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

@sperial    בדרך כלל כל חב' שילוח מאפשרת שינוי כתובת, אני לעיתים משנה כתובת אישית למיקום קרוב לנ.איסוף וזה עובד. הרי כל הסיפור של בחירת נ.איסוף היא ממוחשבת וכלקוחות אנחנו יכולים קצת "לשחק" איתה. באלגוריטים של המערכת יש כנראה בשלב מסוים החלטה בין נוחות בעל החבילה לבין כמות חבילות פר נקודה-דיווחי עומס ועוד שיקולים שונים - בקיצור יש גם לא מעט באגים שלתקן אותם עולה לא מעט, מול הכוונה להיות מבחינת הלקוח הסופי הכי בסדר. כרגע יש לנו לסמוך על המזל הממוחשב לקבל בעקביות נקודה איסוף קרובה.

עריכה אחרונה על ידי ד ו ד
פורסם (נערך)

כבר לפחות שנה - שנתיים אפס התחשבות בבקשות שלי. כבר כתבתי כאן - HFD שלחו אותי פעמיים לנקודת איסוף - אבל החבילה לא הגיעה. צ'יטה מבקשת ממך לבחור נקודת איסוף - ואז, כשאתה מגיע לבדף הבחירה, אין שום בחירה. ושיא החוצפה היא שלחברה הזו (או אחת מדומותיה, אני כבר מבולבל מהפיזור) בכלל אין נקודות איסוף על הכרמל (איזור של קרוב ל-200,000 תושבים) - שולחת אותי, במקרה הטוב, לטירת הכרמל. גם הדואר שולח בצורה אקראית לחלוטין. אולי לפי מרחק גיאוגרפי - הבעיה היא שעם הטופוגרפיה של חיפה מרחק אוירי של 700 מ' מתורגם לנסיעה של 3-4 ק"מ לרחובות חסרי חניה. ההודעה האחרונה שקיבלתי היא למקום שמרוחק 4.5 קמ בקו אוירי, במהיגה זה 20 דקות נסיעה בכל כיוון (ובמקרה הטוב עוד 10 דקות חיפוש חניה וקצת תשלום בכחול לבן או הרבה תשלום בחניון פרטי) - וזה כשיש נקודת מסירה בשכונה (גם מצריך נסיעה כי הפרש הגובה איזה 60 מ') ועוד כמה בסביבה, כולל תיבות אוטומטיות.

עריכה אחרונה על ידי sperial

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

הרי ברורשאת רוב התחלואים במשלוחים ובכלל אפשר לפתור די בקלות, כנראה שאנחנו בשיאה של אפדמיה הראש הקטן, כל מי שתלוי בחסדי שיקפוץ לי . כבר תקופה ארוכה רבים מדי פעם עולים למקפצה , מצד שני כל מה שזורם שם לא נכלל בסך הגשמים שירדו, חבל אפשר היה לכופף את הסטטיסקה לכיוון הרוח.

פורסם (נערך)

בב"ש, אתה מבקש שיגיע למקום מסוים, ובמקרה הרע זה מגיע למקום שהוא כחצי ק"מ מהמקום שרצית. בגלל ענייני חניה כנראה, ונוחות של פיזור.

בחיפה, בכרמל, יש בעיות חניה והתניידות מסוימת בשעות מסוימות, ולכן הגיוני שיש אנשים שיקטינו ראש וישימו חבילות במקום אחר. גם יש עניין שעמוק בשכונות לא תמצא קיוסקים וכאלה, הכל נמצא על הציר. אני חושב.

מה שלא הגיוני, זה שהקטנת הראש תהיה משהו קבוע. אם זה פעם בכמה חבילות, מילא. אבל אם מישהו גר ברמות רמז והחבילה שלו מגיעה לסביוני דניה, באופן כמעט קבוע, זה עצוב.

פורסם

מה הקשר? חברות ההפצה לא מפזרות את החבילות דווקא ב-ין 11 בבוקר ל-4 טחה"צ. הבעיה היא העדר נקודות ה]צה באזורים נכבדים (כתבתי צ'יטה, אבל אולי זה בר או  חחבהרה אחרת). אין לאותה חברה לאן להפיץ בכרמל. ובעיה נוספת היא שאין שום קשר בין המקום שביקשת (אם בכלל נתנו את האפשרות) לבין המקום אליו מגיעה החבילה. נניח, מבקש באחוזה והחבילה נשלחת לכבביר או לכאמל הצרפתי או לטירת הכרמל. זה לא 500 מ', זה 20 דקות נהיגה בלי פקקים. אני גר ברמת אשכול (על פרויד), החבילות שלי מגיעות במקרה הטוב לחורב או קניון חיפה, אבל יותר נפוץ מרכז הכרמל, הכאמל הצרפתי, רמת אלון, רוממה, סביוני דניה והשיא זה הכרמל הצרפתי, כבביר וטירת הכרמל. וההפצה אינה עניין של "הקטנת ראש" של איזה שליח על טוסטוס או עם טרנספורטר, אלא נראה כמשהו מכוון או מתוכנן באמצעות איזה תוכנת מחשב שלא מתחשבת בשום פרט חוץ ממרחק אוירי.

פורסם

התעלמתי מלא מעט הודעות כאלה והגעתי לאסוף חבילות באיחור. במספר מקרים גם לאחר 10 ימים מההודעה הראשונה ולאחר שקיבלתי הודעות בסגנון "יש להגיע לאסוף היום". אף חבילה לא הוחזרה.

מדובר בעיקר בצ'יטה המזעזעים, אבל לא רק. אגב שמתי לב שאם מתעלמים ממבצעי הקופונים של עלי, מפסידים דולר-שניים ושומרים על חבילות זולות יחסית (נאמר עד אזור 10-15 דולר) הסיכוי שהחבילה תגיע לצ'יטה צונח דרמטית והחבילה נמסרת באמצעות נקודות החלוקה של דואר ישראל, שהן רחוקות ממושלמות אבל ההתנהלות הרבה יותר סבירה מצ'יטה.

פיספסת אה הו, אה הו, פיספסת, אה הו. פיספסת, נפלת על פז'ו.

אתה רוצה להתאבד נסה ליפול על שברולט.

פיספסת, פיספסת אה הו.

פורסם
לפני 6 שעות, sperial כתב:

מה הקשר? חברות ההפצה לא מפזרות את החבילות דווקא ב-ין 11 בבוקר ל-4 טחה"צ. הבעיה היא העדר נקודות ה]צה באזורים נכבדים (כתבתי צ'יטה, אבל אולי זה בר או  חחבהרה אחרת). אין לאותה חברה לאן להפיץ בכרמל. ובעיה נוספת היא שאין שום קשר בין המקום שביקשת (אם בכלל נתנו את האפשרות) לבין המקום אליו מגיעה החבילה. נניח, מבקש באחוזה והחבילה נשלחת לכבביר או לכאמל הצרפתי או לטירת הכרמל. זה לא 500 מ', זה 20 דקות נהיגה בלי פקקים. אני גר ברמת אשכול (על פרויד), החבילות שלי מגיעות במקרה הטוב לחורב או קניון חיפה, אבל יותר נפוץ מרכז הכרמל, הכאמל הצרפתי, רמת אלון, רוממה, סביוני דניה והשיא זה הכרמל הצרפתי, כבביר וטירת הכרמל. וההפצה אינה עניין של "הקטנת ראש" של איזה שליח על טוסטוס או עם טרנספורטר, אלא נראה כמשהו מכוון או מתוכנן באמצעות איזה תוכנת מחשב שלא מתחשבת בשום פרט חוץ ממרחק אוירי.

לא מכיר בדיוק את האיזור בעשור האחרון, יש שם קיוסקים באיזור של אשכול? או חנויות?

צ'יטה אוהבים לשים בקיוסקים שיש להם הסכם איתם, מרכז חורב לא כזה רחוק משם.

באיזור של מוריה, דלי בגט וכו', אין שם קיוסק שיכול לקלוט חבילות? שולחים אותך עד רמת אלון?!

פורסם

כבר ציינתי - לאחת החברות אין אף נקודת חלוקה על הכרמל - מהכרמל הצרפתי עד דניה ועד נוה שאנן. לדואר יש נקודת חלוקה בסופר השכונתי, מה שלא מונע ממנו לשלוח אותי לסביוני דניה, לרוממה החדשה, לכל מיני מקומות בציר מוריה, והשיא - למושבה הגרמנית. מה זה לשרוף שעה וכמה ליטר דלק בשביל חבילה בשווי 3 ש״ח? רמת השירות של הדואר, וגם של שאר חברות ההפצה, היא כנראה רמת השירות הנמוכה ביותר בישראל.

פורסם (נערך)

מטורף.

מה שאתה מתאר לא קיים בב"ש אפילו לא בצחוק. אנשים מקבלים את החבילות יחסית ליד הבית (עניין של 500-1000 מטר מהבית) . היו אולי 2 מקרים שנשלחתי כ 5 ק"מ מהעבודה, כי הזמנתי לעבודה שנמצאת במקום לא אסטרטגי ממש.

כשמזמין לדירה, לא קורים מצבים כאלה.

לא יודע למה זה ככה. אולי הקיוסקים מרוויחים סבבה ולא צריכים את השלמת ההכנסה מהדואר, צ'יטה וכו'.

ידעתי על אנשים מרמת חן שנשלחו לסביוני דניה, עצוב שגם אתה נשלחת לשם. זה לא קרוב בשיט, והדרך לא נעימה בגלל הפקקים במהלך היום אני מניח.

זה לא משהו שקורה בכל הארץ, בכל מקרה. עובדה.

פורסם

ספר לי על זה. גרתי בסביוני דניה קרוב ל-17 שנה. אבל המרכז המסחרי (שנבנה 20 מ׳ מהיכן שגרתי) עוד לא היה קיים. כשנשלחתי לשם התקשיתי למצוא חניה.

פורסם
לפני 2 דקות, sperial כתב:

כשנשלחתי לשם התקשיתי למצוא חניה

אין לי מושג איפה חונים שם ואני כנראה חוזר לחיפה בחצי שנה - שנה הקרובה. איפה חונים שם? בתוך דניה או בסביוני דניה ליד הבניינים החדשים, צריך להתחפר?

אני יודע שיגיע לי דואר לשם, כבר רואה את זה קורה.

• תוכן חדש...