Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

שני הסנט שלי:

1. חשמלאי וכל עצמאי הוא גם נותן שירות ללקוח ישראלי (מאתגר מאוד), וגם צריך לקבל תמורה כספית הולמת בלי התעסקות ובלי אנרגיות שליליות ומריבות ודברים שהולכים איתך הביתה. אתה לא בוחר את הלקוחות, הם בוחרים אותך. בלי  "אח שלי, אין לי כרגע את כל הסכום, אתן לך 100 ותבוא עוד יומיים תקבל את השאר" ואז נעלם. 

2. ברמת מס' העבודות ובסכומים שאתה מדבר האופציה היחידה שזה בקושי יצדיק את זה אם בכלל זה לעבוד בשחור (ואין בזה המלצה לכך)  עם כל החששות שיעלו עליך. עם חשבוניות ובניכוי מס כעבודה שניה לא בטוח שבכלל תרוויח משהו שמעל משכורת מינימום של 30 ש"ח לשעה אם תנכה גם הוצאות נלוות.

מהחישובים של "הוא עשה 800 בשעה, אני עושה 4 שעות בחודש עשיתי 3,200 ש"ח" בסוף אתה צריך רכב, ציוד, ביטוח, החזקת רכב,  בלת"מים בדמות ד"וח פקח או מכה ברכב שאז אתה מעלה לנו תמונות ושואל מה כדאי לעשות 🙂 או רעב שנגמר במנה שווארמה. 
בסוף מגלים שזה לא מצדיק את זה. אין טעם להחזיק ציוד, רכב, ולהשקיע זמן ואנרגיה מתחת להכנסה מסוימת ויחידה. בתור עבודה שניה ועם המיסוי המטורף על זה וההוצאות שלך עוד תצא בהפסד.

• רעיון טוב! 2
  • תגובות 117
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אהבתי את הסיפור אבל המסקנה שלי שונה משלך.

כשיהיו לך את הכישורים למכור הזזת שקע עם תעלה חיצונית ב850 ש"ח, זה לא משנה אם תהיה חשמלאי/הנדימן/ מדריך כושר.

כסף אתה כבר תדע לעשות😀

(אני מנחש שהצעת המחיר הייתה לעבודת חציבה, עבודה לא להיט שלוקחת לא מעט זמן עד לגימור סופי)

אגב חשמלאים עצמאיים עושים משכורות יפות מאוד, אבל לפחות אלו שאני מכיר נסמכים על לקוחות מוסדיים/תעשיתיים/עסקיים.

אני מנחש שבסביבה ביתית כל הנדימן יסכים להזיז נקודת חשמל.

פורסם

כתבתי את זה בפוסט שצורף פה וחוזר על זה שוב. 

אחרי קורס חשמלאי מוסמך מקבלים רישיון חשמלאי עוזר. שמאפשר לבצע עבודות חשמל אבל רק בפיקוח חשמלאי מוסמך וותיק.

אחרי שנה סטאז' שצריך להוכיח על ידי חתימה של חשמלאי מוסמך ומעלה שפיקח עליך או הצגת תלושי משכורת שמעידים על העסקה בתחום החשמל, מקבלים רישיון חשמלאי מעשי שכבר מאפשר לעבוד לבד עד 40 אמפר חד פאזי ואחרי עוד שנתיים סטז' מקבלים רישיון חשמלאי מוסמך (תלת פאזי עד 80 אמפר). לא צריך שום מבחן נוסף על אלו שעברת בסיום הקורס, רק הוכחת סטאז'.

ללא ביצוע סטאז' אין אפשרות לעבוד עצמאית. 

• אהבתי 4

פורסם

אגב, יש תחומים קרובים שאולי יכולים לתת לך את מה שאתה רוצה - טכנאי מעליות או טכנאי מיזוג אוויר.

שוב, לא נראה לי שלעבוד בזה 'על הדרך' ייתן לך משהו חוץ מסיפוק במקרה הטוב, אבל זה לשיקולך.

פורסם
לפני 17 שעות, stx כתב:

אני חושב שבשביל לקבל את ההסמכה אתה צריך לעבוד בפועל כך וכך שעות תחת פיקוח של חשמלאי אחר - נראה לי שיהיה קשה לעשות את זה 'על הדרך'.

לקחת את זה בחשבון?

לא, האמת. לא בדקתי את זה עדיין ברזולוציות האלו. אבל זה נענה בהמשך השירשור, ואכן כן. 

זה לא מוריד לי מהרצון. לפחות זה. 

לפני 17 שעות, saar5555 כתב:

על סמך מקרה אחד אתה מחליט שזה שווה? בעיניי יש עוד המון הוצאות, רכב, חלקים, אחריות לעבודה. ואתה לוקח עבודה יחסית קלה, ולהיות עצמאי בארץ זה לא להיט. 

זהו. זה לא מקרה אחד. וזה לא הסיפור חשמלאי היחיד שאני שמעתי לאורך השנים. 

ואענה גם לעוד כמה חברים בהמשך השרשור- רכב אני ממילא מחזיק. לא צריך רכב ייעודי. מקסימום גגון עבור סולם אם אין לי מספיק מקום בתא המטען לסולם גבוה דיו עבורי גם לדירות ישנות (אני גבוה בעצמי אז סולם מתקפל 3 שלבים סוגר לי את כל הפינות השפויות).

חלקים, חלק מהעלות של העבודה. אני עובד ברכש... לקחתי את זה בחשבון. במקרה שכתבתי עליו, עלות החלקים מצחיקה מאד. כמה מטרים של כבל, סביב 2 יחידות של תעלה (יחידה זה 10 שקלים בערך מזכרוני בפעם האחרונה שרכשתי לעצמי), שקע על הטיח זה גם לא מוצר יקר (לא זוכר כבר כמה). פטישון לקדיחה בקיר? יש ממילא. כלים לחישוף, סופיות וכו? יש ממילא. אני לא צריך אפילו להצטייד במיוחד לעבודות מסוג זה, רק להביא איתי כמה דברים מהבית :lol:

לפני 17 שעות, saar5555 כתב:

גם הקטע של החישוב - אתה אומר את דעתך, אבל אל תשכח שחלק מהתשלום לבעל מקצוע, מה לעשות, זה למיומנות שלו. נניח כמה שריטות שיש לי באוטו. קניתי חומרים ואני יכול לתקן את זה, אבל אני לא מעז כרגע. תכלס זאת לא עבודה מסובכת, ואני אחסוך כמה מאות שקלים (והדברים עלו לי כמה מאות שקלים).

מבין לעומק את מה שאתה אומר. יש דברים שאני לא אעיז להתעסק איתם בעצמי, ויש דברים שאני לגמרי יכול אבל ממש ממש לא רוצה להתעסק איתם בעצמי (למעט מקרי אין ברירה).

יש מיומנות בסיסית, טובה דיה, כחלק מהתחביבים שלי. קדחתי במספיק קירות בחיים שלי- ובניתי מספיק מדפים, ארוניות ורהיטים (שלא לדבר על מוצרים נוספים וכלים שאני משתמש בהם בתחביב שלי) כדי לדעת מה אני שווה ולאן אני יכול להתרחב.

לפני 16 שעות, SlowRide כתב:

לא יודע לגבי חשמלאי אבל עבודות כעצמאי על הדרך כשאתה שכיר במקביל זה כאב ראש בהתנהלות מול מע"מ ורשות המיסים. לא שזה אומר לפסול אוטומטית, אבל צריך להבין את גודל ההתעסקות ביחס לרווח.

עבודה קטנה פעמיים בחודש זה נגיד 2000 שקל? בשביל 24 אלף שקל בשנה לפני הוצאות צריך לבדוק עם רואה חשבון כמה ישאר לך מזה אחרי מיסים ובשילוב עם ההכנסות שלך כשכיר. 

זו עצה נכונה וטובה. 

אני רוצה להזכיר לבאי השרשור, הייתי עצמאי בעבר (עוסק מורשה ולאחר מכן עוסק פטור לאורך תקופה). את השיקולים הכלכליים אני יודע לעשות לעצמי. 

גם עד כמה קשה לאתר לקוחות אני יודע היטב, ויותר חמור עד כמה קשה לסגור עסקה עם הלקוח שכבר יצר אתך קשר (זה למה הייתי עצמאי ואני כבר לא).

לפני 15 שעות, שביט כתב:

שווה? לא יודע. 
כמה יעלה קורס חשמלאי? כמה זמן וכסף ייקח כדי להחזיר את ההשקעה? 

תגדיר שווה. כספית נטו? סיפוק והנאה מעבודה מעניינת? עבודה עם הידיים? 

ואם אני מחליט שאני לוקח פי 2 יותר עבודות? פי 4? 

ואם אני אגדל באופן אקספוננציאלי, ואמצא את עצמי הולך פול טיים? 

ותגדיר "להחזיר את ההשקעה". 

מבחינה כספית נטו? מבחינת ההשקעה בעצמי? במיומנויות נוספות? במיומנויות שאני יכול "למכור" למעסיקים פוטנציאלים בהמשך דרכי כשכיר?

לפני 15 שעות, שביט כתב:

מסכים עם הגישה של "ללמוד מקצוע, שיהיה", אבל לפנטז על הגדלת ההכנסה בכזאת קלות זה, לדעתי, פנטזיה. 

מי שאין לו ניסיון כעצמאי, כן- זה סיוט לא נורמלי להתחיל משהו חדש כזה מאפס. 

זה לא הרודיאו הראשון שלי. גם לא השני, תאכל'ס. 

ולא, זו לא "קלות". רחוק מזה. עד שאצבור "מסה קריטית" שיכולה להביא לי לקוחות, ייקח כשנה של עבודת נמלים ויריקת דם. שכוללת בין היתר אתר (טוב, דומיין כבר יש לי ממילא :lol: בהמשך ישיר לערוץ היוטיוב שלי והעוסק הפטור שהייתי בעבר) וקידום עצמאי שלו (כן, אני יודע היטב מה כרוך בזה- עשיתי את זה, בהצלחה, בעצמי בעבר) על העלויות הנלוות לזה. "דימום כסף". יצירת שיווק פה לאוזן היא קשה עד בלתי אפשרית בהתחלה. גם זה ידוע ונלקח בחשבון. 

להגיד שזה מפחיד אותי? זה לא. מרתיע? גם לא. 

שוב. כבר עברתי את כל זה, יותר מפעם אחת :lol:

לפני 15 שעות, שביט כתב:

אשתי עשתה את זה במשך כמה שנים- עבדה כעצמאית בנוסף למשרה מלאה . פתחה עוסק פטור (לא זוכר איך קוראים ליישות הכלכלית "הכי קטנה שיש") והייתה מכניסה כמה לירות מידי פעם, בנוסף לסיפוק של לעשות משהו שהיא אוהבת (יועצת סטיילינג לנשים). 

להגיד לך שהתעשרנו מזה? ממש לא. להגיד לך שהיה לה קל לשווק את עצמה? קריעת תחת. 

לגמרי מסכים. 

אני רואה אבל את הדברים בצורה קצת שונה. 

מדי פעם אני נזכר בימי התיכון, שיעורי ספרות- הספר "תהילה". 

שם דובר על מישהו שמסתובב עם עט נובע בכיס (באותה תקופה שבה הסיפור נכתב זה היה משהו חריג ויוצא דופן), ובספר הימשילו את זה ל"מישהו שמסתובב עם כף למקרה שקערת מרק תיקרה בדרכו". זה, בפני עצמו, הסיבה שהייתי עוסק פטור (עצמאי 2.0). היה לי ידע ויכולות, ורציתי להיות מסוגל לעשות איתם משהו במקרה והיזדמנות תיקרה בדרכי או שאוכל לייצר לעצמי הזדמנויות. 

לפני 15 שעות, hans כתב:

מהיכרות עם בן משפחה חשמלאי - העבודות הפרטיות האלה הן הכי לא משתלמות בשבילו, תמיד יש איזה בלת"מ ואיזה קושי לא צפוי ואיזה אלף ואחת משתנים שלא נלקחו בחשבון, הוא תמיד יעדיף איזו התקנה במפעל או הקמת תשתיות שבה גם סביבת העבודה נוחה ומסודרת יותר וגם השכר גבוה יותר.

תודה על המחמאה. וכן, מרפי אוהב לעבוד שעות נוספות. מכיר אותו אישית כולל כמה סיפורי זוועה שהוא חוזר עליהם בכל הזדמנות שאנחנו נפגשים. 

וכן, אני יודע גם מה כרוך בהתקנות בבית הלקוח גם מבחינת בלת"מים. גם אני לא ממש אוהב את זה ומעדיף סביבה של מפעל, אם להיות 100% כנה. אבל. 

לפני 14 שעות, saar5555 כתב:

חשבתי שעוסק פטור זה לפי כמות ההכנסות הצפויות, לא?

כן. עד 70K אם אני זוכר נכון, מעל זה צריך כבר מורשה. 

מזמן לא בדקתי והתעדכנתי... 

לפני 10 שעות, גולדן191 כתב:

לדעתי עדיף לך להרכיב מחשב נייח ולמכור יותר כסף אולי, פחות הוצאה על לימודים, וסה"כ יותר מהנה לדעתי.. 

??? סליחה אבל לא הבנתי כלום. 

לפני 9 שעות, yd b-4 כתב:

כשיהיו לך את הכישורים למכור הזזת שקע עם תעלה חיצונית ב850 ש"ח, זה לא משנה אם תהיה חשמלאי/הנדימן/ מדריך כושר.

כסף אתה כבר תדע לעשות😀

הלוואי... :rofl:את הכישורים יש לי:lol:

לפני 9 שעות, yd b-4 כתב:

(אני מנחש שהצעת המחיר הייתה לעבודת חציבה, עבודה לא להיט שלוקחת לא מעט זמן עד לגימור סופי)

שלילי. ווידאתי את הנקודה עם הקולגה. ללא חציבה- תעלות חיצוניות "מעל הטיח". 

לפני 9 שעות, yd b-4 כתב:

אגב חשמלאים עצמאיים עושים משכורות יפות מאוד, אבל לפחות אלו שאני מכיר נסמכים על לקוחות מוסדיים/תעשיתיים/עסקיים.

אודה לקצת פירוט, איך חשמלאי פרילנסר עובד עם מוסדיים וכולי. 

לפני 9 שעות, yd b-4 כתב:

אני מנחש שבסביבה ביתית כל הנדימן יסכים להזיז נקודת חשמל.

שלילי גדול ואדום. חייב! לעבור הכשרה בחשמל כדי לעשות עבודה בחשמל, אחרת אם חלילה קורה משהו, אין ביטוח ומבצע העבודה יחטוף ובענק. אם יש הנדימן שמוכן לקחת על עצמו את הריסק הזה עדיף לא לקחת את אותו הנדימן, ולו רק בגלל הליך קבלת ההחלטות שלו... 

לפני 8 שעות, Buki כתב:

אחרי קורס חשמלאי מוסמך מקבלים רישיון חשמלאי עוזר. שמאפשר לבצע עבודות חשמל אבל רק בפיקוח חשמלאי מוסמך וותיק.

אחרי שנה סטאז' שצריך להוכיח על ידי חתימה של חשמלאי מוסמך ומעלה שפיקח עליך או הצגת תלושי משכורת שמעידים על העסקה בתחום החשמל, מקבלים רישיון חשמלאי מעשי שכבר מאפשר לעבוד לבד עד 40 אמפר חד פאזי ואחרי עוד שנתיים סטז' מקבלים רישיון חשמלאי מוסמך (תלת פאזי עד 80 אמפר). לא צריך שום מבחן נוסף על אלו שעברת בסיום הקורס, רק הוכחת סטאז'.

תודה בוקי. ענית לי היטב על השאלות שעלו לי לאחר קריאת חלק מהתגובות פה. 

לא מטריד ולא מפחיד אותי. 

עוד יכולות וידע, עוד תעודה, במקרה הרע ביותר רק יעלו את השווי שלי כ"סחורה" בתור שכיר :lol:.

בהחלט ייתכן שאני אחליט לכוון את המסלול שלי כך שאוכל לעבוד בתחום כדי שאוכל להוכיח את ההעסקה. 

לפני 22 דקות, stx כתב:

אגב, יש תחומים קרובים שאולי יכולים לתת לך את מה שאתה רוצה - טכנאי מעליות או טכנאי מיזוג אוויר.

שוב, לא נראה לי שלעבוד בזה 'על הדרך' ייתן לך משהו חוץ מסיפוק במקרה הטוב, אבל זה לשיקולך.

תודה על המחשבות, אבל אלו לא תחומים שמושכים אותי כל כך. 

טכנאי מעליות זה משהו שמצריך יותר הסמכות ועניינים ובלגאנים מאשר חשמל למיטב זכרוני (לוקח גם יותר זמן של סטאז'). 

טכנאי מיזוג אוויר, פשוט לא מדבר אלי. 

אני רוצה גם להנות ממה שאני עושה ולא רק לעשות כדי לקבל כמה ג'ובות. 

• אהבתי 1

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם (נערך)
לפני 9 שעות, Buki כתב:

שאלה, ואם סיימת ב 2023 ועשית סטאז' רק ב 2028, זה פג תוקף מבחינת החוק? מתי זה כבר פג תוקף?

@ברווזהתכוונתי שיש לך דברים יותר קלות לעשות כסף. אני חושב שלהרכיב מחשב נייח מחלקים שאתה קונה ולמכור יצא לך גם יותר מספק וגם יותר ריווחי בסה"כ

אבל רק אם אתה מתחבר לזה

עריכה אחרונה על ידי גולדן191
פורסם
לפני 9 דקות, ברווז כתב:

תודה בוקי. ענית לי היטב על השאלות שעלו לי לאחר קריאת חלק מהתגובות פה. 

לא מטריד ולא מפחיד אותי. 

עוד יכולות וידע, עוד תעודה, במקרה הרע ביותר רק יעלו את השווי שלי כ"סחורה" בתור שכיר :lol:.

בהחלט ייתכן שאני אחליט לכוון את המסלול שלי כך שאוכל לעבוד בתחום כדי שאוכל להוכיח את ההעסקה

אם יש לך זמן תקרא את הסקירה של עם הקורס. 

בהמשך אגב עשיתי עוד קורס, טכנאי מיזוג אוויר ומתקני קירור ושם כן מקבלים רישיון מיד בסיום הקורס. הרישיון נותן אפשרות לביצוע עצמאי מהרגע הראשון בלי סטאז'. אגב את מחיר הקורס הזה כבר החזרתי בכמה התקנות מזגנים שעשיתי בבית ואצל המשפחה...

• אהבתי 1

פורסם

תודה על ההסבר, ואני ממש לא מתחבר לזה-וגם לא ממש מבין איך "לעשות מזה כסף".

זה לא בשבילי. תודה!

פורסם
לפני 6 דקות, גולדן191 כתב:

שאלה, ואם סיימת ב 2023 ועשית סטאז' רק ב 2028, זה פג תוקף מבחינת החוק? מתי זה כבר פג תוקף?

בשום שלב בקורס לא נאמר שיש לזה פג תוקף, גם לא ראיתי שזה רשום בשום מקום רשמי.

למייטב ידעתי נשאר "חשמלאי עוזר" עד סיום ביצוא סטאז' בלי תלות בזמן.

פורסם
Just now, Buki כתב:

אם יש לך זמן תקרא את הסקירה של עם הקורס. 

למה אתה חושב שאני לא עובר על השירשור ונהנה לקרוא? ;)

ונבהל מהשרטוטים ומניהול החיווט בלוח תרגול? :lol:

Just now, Buki כתב:

בהמשך אגב עשיתי עוד קורס, טכנאי מיזוג אוויר ומתקני קירור ושם כן מקבלים רישיון מיד בסיום הקורס. הרישיון נותן אפשרות לביצוע עצמאי מהרגע הראשון בלי סטאז'. 

אני זוכר :D

זה עלה בין היתר כשנתקלתי בבעייה עם המזגן שלי. 

כמו שעניתי ל-STX, זה לא תחום שאני ממש מתחבר אליו ומעדיף לא לעבוד בזה (אבל אין לי בעייה לעשות בעצמי דברים ותיקונים, למוצר שלי, במידת הצורך ובהתאם לידע) ובטח שלא אצל לקוחות.

פורסם
לפני 21 דקות, ברווז כתב:

טכנאי מעליות זה משהו שמצריך יותר הסמכות ועניינים

זה לאו דווקא עניין של הסמכות אלא העניין שאני לא מכיר טכנאי מעליות שעובדים ברבע משרה או פרילנסרים וכדומה.

מינימום חברה שיש בה בעלים וכמה טכנאים במשרה מלאה.

כי זה להחזיק מלאי חלפים, זה לתת שעות כוננות וחלוצים בלילה ובסופי שבוע, ולהיות זמין מיידית לדברים דחופים, משהו שטכנאי עצמאי שעובד לבד, לא יכול לתת.

פורסם
לפני 18 דקות, ברווז כתב:

טכנאי מעליות זה משהו שמצריך יותר הסמכות ועניינים ובלגאנים מאשר חשמל למיטב זכרוני (לוקח גם יותר זמן של סטאז'). 

גם אני הייתי חושב ככה, אבל מחיפוש קצר ברשת עולה שלא.

קורס, מבחן, רישיון ואתה יכול לעבוד.

פורסם
לפני 12 דקות, Buki כתב:

בשום שלב בקורס לא נאמר שיש לזה פג תוקף, גם לא ראיתי שזה רשום בשום מקום רשמי.

למייטב ידעתי נשאר "חשמלאי עוזר" עד סיום ביצוא סטאז' בלי תלות בזמן.

לפני הרבה שנים אישתי עבדה בבית ספר ״תעשייתי״ (פיקוח משרד העבודה), ואחד המורים לחשמל חמד לצון וצרף את שמה לרשימת הבוגרים. משך שנים.היא קיבלה כל שנה הודעה לחידוש רישיון ״חשמלאי עוזר״, עד שיום אחד נמאס לה וביקשה שיפסיקו להציק לה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 43 דקות, Buki כתב:

זה לאו דווקא עניין של הסמכות אלא העניין שאני לא מכיר טכנאי מעליות שעובדים ברבע משרה או פרילנסרים וכדומה.

כי זה להחזיק מלאי חלפים, זה לתת שעות כוננות וחלוצים בלילה ובסופי שבוע, ולהיות זמין מיידית לדברים דחופים, משהו שטכנאי עצמאי שעובד לבד, לא יכול לתת.

מעבר לנקודות הנכונות מאד שהעלית, כן יצא לי לבדוק "בקטנה" את הנושא בתקופת הלימודים, החבר'ה דיברו על זה קצת.

לפני 43 דקות, stx כתב:

גם אני הייתי חושב ככה, אבל מחיפוש קצר ברשת עולה שלא.

קורס, מבחן, רישיון ואתה יכול לעבוד.

כמו שציינתי, בדקתי את זה קצת בעצמי בזמנו. 

כדי לעבוד בזה, המשכורות היותר רציניות נמצאות אחרי מחסום של 5 שנות עבודה (זכרתי 7 משום מה).

image.thumb.png.264b486368f070326fbc3416467cfa8e.png

פורסם

השנקל שלי: בעבר היה לי קצת זמן פנוי בערבים, אז ניגשתי ללמוד לחשמלאי מוסמך על חשבון המעסיק. אפילו סיימתי סטאז’ וקיבלתי רישיון רשמי.
בפועל, כשיש לך כבר משרה מלאה, חוץ מסינג’ורים של בני משפחה וחברים לא מצאתי ברישיון הזה שום תועלת אמיתית.
כשכמות הבקשות וההערות מהסביבה, כשהשירות הוא בחינם או במקרה הטוב על חשבון חלקים בלבד, נראית ככה אני אפילו לא רוצה לדמיין איך זה נראה כשמדובר בלקוח ישראלי שמשלם.
וזה עוד בלי לדבר על זה שכמעט כל מפגש משפחתי נפתח ב־“שומע, השקע במטבח מתחמם, יש מצב שתסתכל רגע?”
או: “תבדוק למה הפקק קופץ כשאני מפעילה דוד, כירה חשמלית ומדיח אולי כי הכל על אותו תקע”.
בקיצור, עצם החזקת הרישיון, והעובדה שהסביבה יודעת על ממנו מתכון ודאי לכאב ראש אם אתה לא מתכוון להתעסק בזה כעיסוק עיקרי.

• מצחיק 1

Putting a rear-spoiler on a front-wheel drive car. Yeah, that's gonna help

• תוכן חדש...