Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בידוד דלתות

פוסטים מומלצים

פורסם

אז אחרי המון שהרכב בבעלותי גיליתי הפתעה ברכב, שיש לי מגבר ובגלל שהתקנתי משהו שניתק אותו, לא היה לי סאונד ברמקולים הקדמיים. 

עכשיו אני רוצה לשפר את השמע ואני מתכוון להתקין רמקולים הייבריד רפרנס 42 של מורל (2-WAY) בדלתות הקדמיות ועל הדרך לשפר קצת את בידוד הרעשים/וויברציות פח בדלתות הקדמיות. כפי שאתם מבינים, מהעובדה שלקח לי לא מעט זמן להבין בכלל שהרמקולים הקדמיים אצלי לא עובדים, אני לא בדיוק אודיופיל :-) אבל כן אוהב לשמוע מוזיקה בזמן נהיגה. 

המחשבה שלי היא להתקין יריעות STP Areo על חלקי הפח בדלתות כדי להפחית ויברציה ולהוסיף STP Biplast (עדיין לא יודע איזה דגם לבחור) מאחורי חיפוי הפלסטיק של הדלתות כדי להפחית כניסת רעשים חיצוניים. זה כיוון נכון, להתחלה לפחות? לא מצאתי בארץ חומרים מחברות אחרות ממש, אז אם יש לכם המלצה אשמח לשמוע. 

פורסם
לפני 3 שעות, madmaxx כתב:

לא מצאתי בארץ חומרים מחברות אחרות ממש, אז אם יש לכם המלצה אשמח לשמוע.

רק היום עלה עדכון לגבי התחדשות האתר של ספונסר הפורום (במקרה היבואן של אותם מוצרי STP) לגבי "מחשבון בידוד".

נראה שבהחלט ניתן למצוא אפשרויות נוספות בארץ:

https://alexsander.co.il/collections/בידוד-ואיטום-אקוסטי-לרכב

https://www.cartech.co.il/vibrofilter

וכנראה גם מוצרים אחרים בחנויות אחרות.

אתה גם יכול בסופו של יום להזמין מחו"ל מגוון של מוצרים, כפי שעלה כאן רק אתמול. רק צריך להבין אם זה אכן משתלם, לאור המשקל של זה.

יש שרשור ישן של אדי @lanosforce שעוסק בנושא. זכור לי גם התייחסות לנידון בשרשוריפלצת שלו על מערכות ברכבים שלו, אבל לך תמצא שם 🙈

וכמובן שיש שפע של מידע איך ליישם ומה ליישם ברשת/יוטיוב.

לפני 3 שעות, madmaxx כתב:

עכשיו אני רוצה לשפר את השמע ואני מתכוון להתקין רמקולים הייבריד רפרנס 42 של מורל (2-WAY) בדלתות הקדמיות

אם מדובר ברכב ב.מ.וו שהוזכר בשרשור אחר, בדוק אם אין לך רמקולים (למעשה סאבים שטוחים) מתחת למושבים.

ובהתאמה, צריך להבין מה ואיך ואת מה מגביר המגבר שהתייחסת אליו (נכון בכל מקרה).

• אהבתי 1
פורסם
לפני 11 שעות, Tom_22 כתב:

אם מדובר ברכב ב.מ.וו שהוזכר בשרשור אחר, בדוק אם אין לך רמקולים (למעשה סאבים שטוחים) מתחת למושבים.

ובהתאמה, צריך להבין מה ואיך ואת מה מגביר המגבר שהתייחסת אליו (נכון בכל מקרה).

תודה רבה על התשובה המפורטת. 

אכן ב.מ.וו ואכן יש סאב מתחת למושבים הקדמיים. המערכת היא זו שמופיעה כאן בקישור. על המגבר כתוב 6 ערוצים אבל אלו לא ערוצים נפרדים כי כפי שאפשר לראות הצמה שמגיעה עם הקיט כוללת חיבור אחד לכל דלת ומשם זה מתחבר לחיווט המקורי כך שההנעה היא לרמקול מיד ומשם הוא מעביר לטוויטר. אם הוא מגביר גם את הסאב? יכול שכן, הצמה מחליפה את זו המקורית (משורשרת אליה) כך שיכול להיות שיש גם הגברה לסאב, כך זה גם נשמע כי לאחר החיבור מחדש הבאס הפך לנוכח הרבה יותר. 

פורסם (נערך)

כלומר, המגבר הוא גם של מערכת האלפיין, כן?

במקומות נוספים יש התעקשות על ענין ה-6 ערוצים (וכן, אמור להגביר גם את הוופרים) יש שם גם חלק שנקרא diplexer שהוא כנראה הקרוסאובר, השאלה אם יש בו משהו מתוחכם יותר מקרוס פסיבי או לא. ואאל"ט כן יש 4 חוטים שמגיעים לכל דלת והפיצול הוא בחיבור למיד או לטוויטר. 

עצור רגע לפני השדרוג למוראל הייבריד או כל סט אחר לצורך הענין.

גם מדובר ברמקולים צמאי כוח והמגבר של האלפיין מוציא להם רק 25w (4x לטוויטרים ומידים. ו-55w לוופרים) ממה שרואה וגם המגבר של האלפיין כולל בתוכו מעבד DSP. אם לא תמצא דרך לשנות מאפיינים שלו, לא בטוח שהדברים ישמעו טוב יותר.

אופציה אחת היא דרך קידוד שלדעתי ניתן לביצוע אבל לא בטוח באיזה היקף ההשפעה של זה. אופציה שניה היא לשדרג למשהו שיתן שליטה מלאה על הסיגנל, פתרון מבית Audiotec Fischer (עליו אחראי גם הספונסר Caraudio.co.il) כמו מגברים משולבי DSP של Match או ללכת יותר גדול. אפשר למשל פה לראות הצעות לשדרוג. כמובן שיש גם חברות אחרות שמציעות פתרונות דומים.

"אזמן" לפה גם את @CarAudio Workshop שבוודאי ידע להוסיף יותר בענין הנ"ל. 

וגם את @ליין מן שמכיר לדעתי גם בענייני ב.מ.וו ואודיו 😉 

עריכה אחרונה על ידי Tom_22
  • אהבתי 1
פורסם

זה אכן יותר "מגברון" מאשר מגבר של ממש. אני בספק אם אפשר לשלוט ממש על המגבר הזה ישירות אבל כן אפשר לקודד. קצת שיחקתי עם מה שיש מובנה ובחרתי את פרופיל הסאונד שעבורי היה המוצלח יותר, אבל יש עוד פרופילים שלא ניסיתי. מה שכן, ואין לי מושג מה האיכות של זה, יש לי EQ דרך התוסף של אנדרואיד אוטו ואפל קארפליי שמאפשר יותר משחק עם הסאונד ובתכלס אני מאזין למוזיקה רק דרך אנדרואיד אוטו. 

בתכלס, מה שאני רוצה זה פשוט רמקולים קצת יותר איכותיים ממה שמגיע בקיט של אלפין שהם, למיטב הבנתי, שדוג קל לעומת הרמקולים הפשוטים מהנייר שמגיעים עם המערכת במקור וכן, גם פתרון Plug&Play כי אני אוהב שקל לחזור לאחור. 

מבחינת מה שיצא לי למצוא בשוק אז יש את Alpine DP2-40C-BC, המורל המדוברים, FOCAL IS BMW 100 v2 ויש עוד כמה. בתכלס "בחרתי" במורל בזכות ביקורות וגם כי המחיר כרגע באלכסנדר לסט כזה הוא 1600 שקל שזה יצא לי כמו לייבא את שאר הרמקולים. עכשיו קצת חיפשתי עוד קצת ואני רואה שיש בארץ את ה- FOCAL V1 באתר הזה ולפי הנתונים ההספק הרבה יותר נמוך מזה של המורל. 

פורסם

זה לא רק ענין ההספק (שהוא אינדיקטור בכמה הרמקולים מסוגלים לעמוד) אלא גם הרגישות (לעיתים נמדדת מעט שונה בין חברות).וכמובן אופי צליל שהוא נגסרת להיענות הרמקולים, ואי אפשר ממש לדעת מראש איך ישמע. ונשאלת השאלה גם מה בדיוק חסר לך כעת

למוראל אגב יש גם סדרות אינטגרציה לב.מ.וו, כמו זו למשל, שהרגישות גבוהה יותר מהפוקאל למשל (אאל"ט מבוססת הייבריד, פשוט עם התאמות כמו תושבת וכד' שיכנס בול. כמו הסט של פוקאל שמצאת. @AUDIO KING ודאי ידע להרחיב). 

וכאמור גם לחברות אחרות יש כאלו. 

• אהבתי 1
פורסם
לפני שעתיים, Tom_22 כתב:

כלומר, המגבר הוא גם של מערכת האלפיין, כן?

במקומות נוספים יש התעקשות על ענין ה-6 ערוצים (וכן, אמור להגביר גם את הוופרים) יש שם גם חלק שנקרא diplexer שהוא כנראה הקרוסאובר, השאלה אם יש בו משהו מתוחכם יותר מקרוס פסיבי או לא. ואאל"ט כן יש 4 חוטים שמגיעים לכל דלת והפיצול הוא בחיבור למיד או לטוויטר. 

עצור רגע לפני השדרוג למוראל הייבריד או כל סט אחר לצורך הענין.

גם מדובר ברמקולים צמאי כוח והמגבר של האלפיין מוציא להם רק 25w (4x לטוויטרים ומידים. ו-55w לוופרים) ממה שרואה וגם המגבר של האלפיין כולל בתוכו מעבד DSP. אם לא תמצא דרך לשנות מאפיינים שלו, לא בטוח שהדברים ישמעו טוב יותר.

אופציה אחת היא דרך קידוד שלדעתי ניתן לביצוע אבל לא בטוח באיזה היקף ההשפעה של זה. אופציה שניה היא לשדרג למשהו שיתן שליטה מלאה על הסיגנל, פתרון מבית Audiotec Fischer (עליו אחראי גם הספונסר Caraudio.co.il) כמו מגברים משולבי DSP של Match או ללכת יותר גדול. אפשר למשל פה לראות הצעות לשדרוג. כמובן שיש גם חברות אחרות שמציעות פתרונות דומים.

"אזמן" לפה גם את @CarAudio Workshop שבוודאי ידע להוסיף יותר בענין הנ"ל. 

וגם את @ליין מן שמכיר לדעתי גם בענייני ב.מ.וו ואודיו 😉 

צריך לדעת את דגם הרכב והשנה - ואם בוצעו שינויים בהרכבת מכשירים נוספים
לכל דגם וגימור יש אביזרים וחיבורים שונים.
במידה ורוצים רק להחליף רמקולים, כדאי למצוא רמקולים עם עצמה קצת יותר חזקה מהמותקן.
ועם רגישות טובה, כדי שלמגבר יהיה כוח להניע אותם.
ולהחליף אחד לאחד.. במקום הרמקולים הקיימים.

אייל.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם
לפני כשעה, Tom_22 כתב:

ונשאלת השאלה גם מה בדיוק חסר לך כעת

תשאל אותי מה אני רוצה מצמיגים, היגוי, מערכת בללימה, בולמים, זוויות מתלה.... אני יכול לשפוך נהרות של מילים, אבל בסאונד? אין לי שמץ של מושג :-)  רק יכול לומר שמה שיש כרגע פשוט לא נשמע לי משהו. זה לא שחסרה לא עצמה, בס או משהו כזה, פשוט האיכות הכוללת לא נשמעת לי משהו. צפיתי לדוגמה בסקירה על המורל הייבריד וכמובן שלשמוע עם אוזניות, גם אם הן איכותיות, לעומת בלייב זה כמובן לא אותו הדבר, אבל אם שאלת על סאונד אז אני מעדיף משמעותית את ה- 2WAY לעומת ה-Integra, מבחינתי זה מאוזן ונקי יותר ואף צליל לא גונב את הבמה של הצליל האחר. 

לפני כשעה, ליין מן כתב:

צריך לדעת את דגם הרכב והשנה - ואם בוצעו שינויים בהרכבת מכשירים נוספים
לכל דגם וגימור יש אביזרים וחיבורים שונים.
במידה ורוצים רק להחליף רמקולים, כדאי למצוא רמקולים עם עצמה קצת יותר חזקה מהמותקן.
ועם רגישות טובה, כדי שלמגבר יהיה כוח להניע אותם.
ולהחליף אחד לאחד.. במקום הרמקולים הקיימים.

אייל.

F22 עם מערכת בסיסית שעליה הרכיבו את הקיט שבקישור. השרשור הוא כזה: כבל מקורי - לכבל של המגבר - משם למערכת אנדרואיד אוטו ואז למערכת המקורית :-) 

פורסם (נערך)

נסה להיעזר אולי בשרטוט הבא כדי להסביר מה חסר לך:

image.thumb.png.71aa3ca6d48eaac6c6b0b42e49ee2024.png

ובהתאם, צריך אולי לבדוק אם המערכת שלך מוציאה את כל טווח הצלילים השמיע בכלל. צריך להיעזר במקרה כזה בציוד מתקדם (יחסית), בין אם במדידה במקור עם אוסילוסקופ ו/או מדידה במיקרופון (RTA). 

לגבי מוראל, תבדיל בין סדרת Integration לבין רמקולי Integra. הראשון זו פשוט הסדרה שמותאמת לרכבים ספציפיים, והשני זה היצע רמקולים מסדרות שונות בהן המיד והטוויטר משולבים יחד כרמקול source point. הסט לדוגמה שצירפתי קודם הוא עם אלמנטים נפרדים למיד לטוויטר מסדרת האינטגרציה, יש תחת אותה סדרה גם רמקולי אינטגרה שמיועדים כתחליף לרמקול סנטר או אחוריים, אם קיימים. 

אגב, בלינק לפוקאל שמצאת כתוב שמיועד לאחוריים, איני יודע אם נכון או לא, אבל בהחלט יש מצב שצריך לוודא עומק התקנה. כי בהתבוננות למשל על סט חליפי מבית Match האופציה הרלוונטית לרכבך היא שטוחה יותר (לא התעמקתי לגבי המידות המדויקות). 

עריכה אחרונה על ידי Tom_22
  • אהבתי 1
פורסם

זה הקיט ?

https://www.ebay.com/itm/183409031139

כמו שאתה רואה הוא כולל הגברה וסט קומפוננט מקורי של אלפיין כלול 

ההמלצה שלי 

להחליף את יחידת הראש המקורית קודם כל

באחת עם סיגנל איכותי רצוי עם DSP פנימי ברמה טובה שתהיה אופציה לשידרוג עתידי אם תרצה

אני בטוח שיחידה כזאת לכשעצמה כבר תהיה שידרוג על פני המקורית באופן משמעותי.

פורסם
לפני 57 דקות, madmaxx כתב:

תשאל אותי מה אני רוצה מצמיגים, היגוי, מערכת בללימה, בולמים, זוויות מתלה.... אני יכול לשפוך נהרות של מילים, אבל בסאונד? אין לי שמץ של מושג :-)  רק יכול לומר שמה שיש כרגע פשוט לא נשמע לי משהו. זה לא שחסרה לא עצמה, בס או משהו כזה, פשוט האיכות הכוללת לא נשמעת לי משהו. צפיתי לדוגמה בסקירה על המורל הייבריד וכמובן שלשמוע עם אוזניות, גם אם הן איכותיות, לעומת בלייב זה כמובן לא אותו הדבר, אבל אם שאלת על סאונד אז אני מעדיף משמעותית את ה- 2WAY לעומת ה-Integra, מבחינתי זה מאוזן ונקי יותר ואף צליל לא גונב את הבמה של הצליל האחר. 

F22 עם מערכת בסיסית שעליה הרכיבו את הקיט שבקישור. השרשור הוא כזה: כבל מקורי - לכבל של המגבר - משם למערכת אנדרואיד אוטו ואז למערכת המקורית :-) 

צריך יותר פרטים - איזו שנה הרכב, BMW  דגם F22 מה רמת הגימור , ספורט או אחר.
לפי הדגם ורמת הגימור - כדוגמא - יש אפשרות שהתקינו רמקולים מתחת לכסאות בגודל 6.5" אינץ... או רמקולים "8.5 אינץ יותר גדולים.
ובדלתות הקדמיות, לפעמים יש טוויטר בנפרד , ולפעמים אין טוויטר..
לכן חשוב דגם ,שנה, ורמת הגימור - ראה בתמונה שלוש רמות גימור שונות עם מערכת ורמקולים שונים

1322164969_2-4X15speakers.thumb.JPG.e9877f9795e536e8888725b1dfa294c5.JPG

איזה מגבר - האם 4 יציאות .. מי התקין, האם חיבר את הרמקולים האחוריים (מידים + טוויטרים) למגבר.. או
השאירו את הרמקולים האחוריים  מחוברים למערכת המקורית, ולא למגבר.
והמגבר מחובר ב 4 היציאות שיש לו, לרמקולים הקדמיים (2 יציאות ימין + שמאל , לרמקולים הגדולים מתחת לכסאות)
+ 2 היציאות הקדמיות הנוספות לרמקולים הקדמיים בדלתות - חיבור למיד בדלת + והמשך החיווט ממשיך לטוויטר.
אם תחליף רק מידים + טוויטר בדלתות - אולי יחסר כוח ופירוט ברמת תדרי הבס הנמוכים, כי שם יש רמקולים חלשים..
לכן מאוד חשוב לדעת מה מותקן כרגע ברכב, ובהתאם להוסיף מה שצריך.

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

המערכת במקור היא המערכת הבסיסית, שישה רמקולים - שניים מאחור, שניים מתחת למושבים ושניים בדלתות. בארץ הותקן קיט HiFi של Alpine (מק"ט: 65412293994 או 65412413270 שזה בתכלס אותו הדבר), שכולל מגבר (כתוב 6 ערוצים אבל בתכלס רק 4 כי הוא מחובר בפועל רק לדלתות ולסאב מתחת למושבים) שני רמקולים לדלתות ושני טוויטרים קדמיים. המגבר לא ניתן לתכנות וצריך לקודד אותו (אצלי מקודד) הוא יפעל ללא קידוד, הקידוד הוא רק לבחור את פרופיל הסאונד שפותח למערכת. על המגבר עצמו יש בורר עם מספרים  שאמור להתאים את הסאונד לכל דגם בו המערכת מותקנת. 

לגבי הסאב, אז הותקן שם סאב שלהערתי הוא לא המקורי אלא שדרוג, הוא כמו זה שבתמונה כאן. 

9232125.webp

e01ad46s-1920.jpg

ffead46s-1920.jpg

PXL_20251226_105442019.jpg

פורסם (נערך)

יש למגבר הזה DSP כל שהוא 

ממה שהבנתי מהכתוב הוא אחראי בעיקר על תיקוני זמנים 

אני מניח שישנו בורר כפי שצויין להתאמת המרכוז בהתאם לדגם הרכב

כי הקיט הזה ייעודי למספר דגמים שונים של BMW.

עם זאת הקיט לא משנה מעבר לכך את איכות הסיגנל המקורי של המערכת ה OEM והוא לא כולל אקולציה מתקדמת 

אין בעיה לעבוד עם מערכת אפטר מרקט שמוציאה סיגנל איכותי פול ריינג למגבר הזה.

עריכה אחרונה על ידי AUDIO KING
  • אהבתי 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...