Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סיאט ארונה

פוסטים מומלצים

פורסם

היי, אני מתכוון לרכוש סיאט ארונה שנתון 2019-2021 בתקציב של עד 70 אש"ח.

בהתחשב לזה שבחיים לא נהגתי ברכב עם גיר רובוטי.. אשמח לקבל פירוט על חיי הנסיעה עם הגיר ודברים שאני צריך לדעת.

אני מקבל יותר המלצות לרכוש את גרסת ה1500 ליטר, אבל שומע שגרסת הליטר יותר חסכונית בדלק, אני כמעט לא עומד בפקקים.

הנסועה היא 5 ימים לעבודה כ20 ק"מ לכיוון..מדי פעם נסיעות ממש קצרות בתוך העיר..ואחת לשבועיים נסיעה מראשל"צ לבנימינה. אשמח לייעוצכם תודה 

פורסם
לפני 8 דקות, lior_mu כתב:

גרסת ה1500 ליטר,

אתה קונה אוניית ענק? 😁

בשנים האלה הדגם הגיע רק כם מנוע הליטר. גירסת ה-1.5 ליטר חדשה.

מבחינת נהיגה - דומה מאוד לאוטומטי רגיל. מה ששונה הוא שמומלץ לא לגלוש עם ״חצי ברקס״ בפקקים - או לעמוד או לתקדם עם גז עדין. אישית אני נוהג גם לזנק בעליה עם בלם יד, אבל זה מנהג מימי הרכבים הידניים, ולא חיוני בזינוק זריז עם hill hold.

• מצחיק 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני כשעה, sperial כתב:

אתה קונה אוניית ענק? 😁

מבחינת נהיגה - דומה מאוד לאוטומטי רגיל. מה ששונה הוא שמומלץ לא לגלוש עם ״חצי ברקס״ בפקקים - או לעמוד או לתקדם עם גז עדין. אישית אני נוהג גם לזנק בעליה עם בלם יד, אבל זה מנהג מימי הרכבים הידניים, ולא חיוני בזינוק זריז עם hill hold.

זה תקף גם לפני רמזור? אני בדרך כלל נוהג לזחול עם הרכב עד לרמזור..לתת לרכב להוריד מהירות טיפה עד לבלימה הסופית

פורסם

לגמרי. זה מה ששוחק את המצמדים, בדגדמים אחרים - המפורסמים הם דרום קוריאניים - חימום תיבת ההילוכים עד השבתת הרכב לצורך צינון התיבה.

לא מדובר בבעיה - רק צריך קצת להתרגל. בדיוק כפי שברכב ידני לא תיסע בחצי קלאץ׳ כי תשחק אותו.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 52 דקות, sperial כתב:

לגמרי. זה מה ששוחק את המצמדים, בדגדמים אחרים - המפורסמים הם דרום קוריאניים - חימום תיבת ההילוכים עד השבתת הרכב לצורך צינון התיבה.

לא מדובר בבעיה - רק צריך קצת להתרגל. בדיוק כפי שברכב ידני לא תיסע בחצי קלאץ׳ כי תשחק אותו.

הבנתי.. תודה. יצא לך לנהוג על הרכב? יש לך ביקורת חיובית/שלילית אודותיו?

פורסם

לאישתי ארונה סטייל 2020 כך שאני נוהג בה מדי פעם ואין שום בעיה עם טכניקת הנהיגה. כנ״ל לאישה ולבן הצעיר שגם הוא משתמש ברכב.

פורסם
לפני 9 שעות, sperial כתב:

אתה קונה אוניית ענק? 😁

אני אם רכב ידני בלי hill hold וב25000 ק"מ + שהרכב אצלי אולי 3 פעמים הפעלתי בלם יד וגם זה בעליה כמו הר הזיתים אם לחץ להתדרדר אפילו בס"מ

אם מכירים מדויק את נקודת החיכוך לא צריך להשתמש בבלם יד

המקרים שכן השתמשתי בבלם יד זה ברכבים רובוטים וכדומה שאז הרכב מתדרדר אחורה ואין לך שליטה על הדירדור בשונה מידני שאתה שולט על הקלאץ והרכב לא מתדרדר [אלא אם כן לא אכפת לך שהוא יתדרדר...]

פורד פוקוס ידני על גפ"ם

פורסם (נערך)

מתי טיפסת את סטלה ברכב בעל 6 קג״מ?

עריכה אחרונה על ידי sperial

פורסם

מנוע ה1.0 זריז ונמרץ רק באזור ה 120 מרגישים שזה 1.0. המושבים נוחים. הגיר עצמו לא נחשב לאמין במיוחד.

קח בחשבון הוצאות מצמדים או מכטרוניק, אלא אם הוחלפו כבר.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם (נערך)

אם אין לך הרבה פקקים זו קניה הגיונית מאוד.

עיקר השחיקה של הגיר הוא בפקקים.

המחלות במכטרוניקס מגיעות הרבה יותר מאוחר, חבר עם פאביה נתקל בתקלה במכרטוניקס רק כשהרכב שלו היה בן 10 ועם 150+ אלף ק"מ. 

הקלאצ'ים לא כאלו יקרים מחוץ למוסך של היבואן.

לדעתי אופציה נהדרת לאופי הנסיעות שלך. תנסה לחפש את רמת הגימור FR, היא מוסיפה דברים שאין בסטייל כמו ניטור רכב בשטח מת וחיישני רוורס מקורים, לצד ג'אנטים יפים יותר (לדעתי), עיצוב פנים שונה מעט, כיוון גובה למושב נוסע, צביעה דו גוונית (גג אפור או שחור) ומצבי נהיגה. 

בשלב מסוים הסטייל הגיעה גם עם ניטור רכב בשטח מת (איפשהו בסוף 2020 או תחילת 2021), בשנתונים מאוחרים (2024) הסטייל קיבלה גם חיישני רוורס מקוריים אבל זה הרבה מחוץ לתקציב שלך.

עריכה אחרונה על ידי dorsht

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
לפני שעתיים, dorsht כתב:

המחלות במכטרוניקס מגיעות הרבה יותר מאוחר, חבר עם פאביה נתקל בתקלה במכרטוניקס רק כשהרכב שלו היה בן 10 ועם 150+ אלף ק"מ. 

לדעתי אופציה נהדרת לאופי הנסיעות שלך. תנסה לחפש את רמת הגימור FR, היא מוסיפה דברים שאין בסטייל כמו ניטור רכב בשטח מת וחיישני רוורס מקורים, לצד ג'אנטים יפים יותר (לדעתי), עיצוב פנים שונה מעט, כיוון גובה למושב נוסע, צביעה דו גוונית (גג אפור או שחור) ומצבי נהיגה. 

בשלב מסוים הסטייל הגיעה גם עם ניטור רכב בשטח מת (איפשהו בסוף 2020 או תחילת 2021), בשנתונים מאוחרים (2024) הסטייל קיבלה גם חיישני רוורס מקוריים אבל זה הרבה מחוץ לתקציב שלך.

דגם הFR קיים גם בשנתון 2019? או גם ב2021?

פורסם

FR קיים בכל השנתונים.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם (נערך)

בוודאות היה FR ב-2020 (לא בדקתי קודם).

עריכה אחרונה על ידי sperial

פורסם
לפני 5 שעות, dorsht כתב:

מכטרוניקס זה מזל, יש כאלה שעוד לפני 100 אלף נתקלים ויש אחרי.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...