Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום וברכה. מדובר בטויוטה קורולה 2010, נסעתי בנתיב השמאלי ונצמדתי מעט לאוטובוס סופרבוס לצורך מעבר לנתיב הימני וברגע ששמתי לב שאינו מאפשר לי השתלבות בטוחה עצרתי מיידית, האוטובוס לא שם לב ועבר לנתיב השמאלי בחוסר אחריות וגילח לי את הטמבון, וברח מהמקום.

האם לדעת המלומדים כאן יש לי עילה לתביעה?

הכל מתועד במצלמת רכב ורואים כיצד האוטו נרעד מהמכה.

מעלה וידאו קצר שרואים כיצד האוטובוס נצמד ונדבק לרכב ומרעיד אותו.

כיצד אתבע את סופרבוס? ללכת על דו''ח שמאי מהביטוח שלי? שווה לשלם לשמאי לבינתיים ולסמוך שיחזירו לי?

משתדל לעזור

פורסם

מצד אחד אתה בעמידה.

מצד שני האוטובוס לא נראה חורג מקו הנתיב.

כנראה שהפגיעה נובעת מהיותו אוטובוס ארוך והסטיה שלו ימינה שגרמה לזנב לברוח שמאלה ולגלח אותך, כשהיית צמוד לימין, וכנראה חרגת במעט לנתיב שלו.

כך שלהערכתי רוב האשמה עליך. 

גם אם אתה חושב שחלק מהאשמה או כולה שלו, הצעתי, היות ומדובר בשפשוף, תקן ושכח. לא שווה את הטרטור של הסיכוי הקטן להוציא מחברת האוטובוסים חלק מעלות התיקון.

פורסם

לא לגמרי פשוט. האוטובוס נוהג נהיגה תוקפנית וחורג (בסנטימטרים בודדים) לנתיב של המצלם (שניה 7 בסרטון, כשהמצלם עדיין בתנועה), וכנראה גם ברגע הפגיעה (שניה 9). מצד שני, לא ברור עד כמה פות״ש נצמד לגבול הנתיב. 

יש כאן שאלה האם יש לאוטובוס מצלמה שתיעדה את האירוע, והאם חברת האוטובוסים תתבע את פות״ש.

התחושה שלי היא שבמקרה שהאירוע יגיע למשפט האחריות תחולק בין הצדדים. וכיוון ששני כלי הרכב ניזוקו (הפאמל של האוטובוס שיצא ממקומו) סביר שייפסק שכל צד יישא בנזקיו.

אגב, @Be roo בסרטון רואים את הפגוש נתלש ממקומו (שניה 9), כך שכנראה מדובר ביותר משפשוף.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
אז ככה תודה על התגובות.
בסרטון שנמצא אצלי רואים שהפאמל של האוטובוס כבר היה מנותק מקודם כך שלא נגרם לו נזק ממני..

כמו כן אני עצרתי ברגע שהוא החליט להיצמד אליי, ולא לתת לי להשתלב בנתיב שלו..
והפגיעה בי היתה אחרי שנעצרתי.
ההוכחה היא מההרעדה הקלה של המצלמה ורואיםשהאוטו עומד..

מציין שהטמבון נפל והמגן בוץ הלך למרי כמו גם עיגול הגרירה הקדמי..

אז מה לעשות?

משתדל לעזור

פורסם

תצרף 10-15 שניות שלפני הקטע המצולם, אז יהיה הרבה יותר ברור. 

אם לשפוט רק לפי הקטע הנ"ל, אוטובוס לפניך, אתה נמצא חלקית בנתיב שלו (ימני יותר), לא ברור על כמה האוטובוס חורג מנתיבו אם בכלל. חלוקת אשמה שעלתה פה בהחלט באה בחשבון.

• רעיון טוב! 1

God decides how long your life will be,you decide how wide it will be

פורסם
לפני שעתיים, PASHUT כתב:

אני עצרתי ברגע שהוא החליט להיצמד אליי, ולא לתת לי להשתלב בנתיב שלו..

התיאור שלך מראה על חוסר הבנה בקריאת כביש.

"החליט" לא לתת לך להשתלב?

אתה נוסע במקביל לאוטובוס, נמצא כמה מטרים טובים מאחורי הקצה הקדמי שלו. איך בדיוק הוא אמור לתת לך להשתלב? לראות במראה שאתה מאותת, לעמוד ולחכות עד שתעבור אותו ותכנס לפניו?

הוא מנסה לתמרן בנתיב צר בגלל עבודות (ניתן לראות את הקונוסים הכתומים בצד ימין) ולבצע פניה חדה עם אוטובוס ארוך. ואתה מצפה שהוא יבחין בך מאחוריו, נצמד לו לנתיב כשיש עוד 20 מטר של אוטובוס משתרכים מאחור.

צר לי, לא ברור מה ניסית לעשות ולמה ציפית שנהג האוטובוס יבחין בך ויעצור הכל כדי שתעקוף אותו ותכנס לפניו.

אם רצית גם לפנו ימינה הרי שתכנון הנסיעה שלך היה לקוי, ניסית לעבור לנתיב שמאוכלס באוטובוס ארוך, נצמדת לקו הנתיב (ואולי אף חרגת ממנו) במקום שהנתיבים גם כך צרים ואוטובוס ארוך מתקשה לתמרן, בטח בפניות. אז גם אם הוא חרג לנתיב שלך ויש לו אשמה מסויימת, אתה הכנסת את עצמך למצב מיותר.

לך למוסך, קבל הערכת נזק, ואז תחליט. לדעתי הסכום לא יהיה שווה טרטור של חודשים בענייני ביטוח ומשפט, בשביל לקבל החזר שכנראה יהיה חלקי מאוד.

• אהבתי 2
פורסם

מצ"ב הסרטות שלב אחרי שלב

1) פנינו בצומת שמאלה

2)  פונים שמאלה שים לב לא הייתה אפשרות לעבור לימין לפני עקב עמודים שהונחו על הכביש.

3) מכיוון שלא הייתה אפשרות לעבור לימין קודם ניסיתי להשתלב אחרי זה,

4) המשכתי לנסות להשתלב לימין

5)  מכיוון שראיתי שהוא לא מאפשר לי השתלבות בטוחה עצרתי לגמרי, והוא המשיך לנסוע בפראות.

6) פה רואים שאחרי שעצרתי הוא המשיך לנסוע בפראות, ואפשר גם לראות ברגע המכה את העמוד בצד שמאל רועד.

משתדל לעזור

פורסם

לא רואה איפה הייתה לך אפשרות להשתלב.

לדעתי השאלה העיקרית היא האם ברגע הפגיעה השלוחה האחורית נכנסה לנתיב שלך או שחלק מהרכב שלך היה בנתיב שלו.

לא יודע אם אפשר להוכיח את זה מהסרטון.

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, PASHUT כתב:

לא הייתה אפשרות לעבור לימין לפני עקב עמודים שהונחו על הכביש.

זו לא בעיה של נהג האוטובוס.

לפני שעתיים, PASHUT כתב:

ניסיתי להשתלב אחרי זה

לאורך כל הזמן הזה אתה במקביל לאוטובוס ומאחוריו. אתה מנסה להשתלב במקום שבו הוא נמצא. מה הוא אמור לעשות? להעלים את עצמו?

לפני שעתיים, PASHUT כתב:

מכיוון שראיתי שהוא לא מאפשר לי השתלבות בטוחה

שוב, אין לו שום סיבה או חובה לראות אותך מנסה להשתלב כשאתה מאחוריו. העצירה שלך היתה בשלב מאוחר מאוד, בדיוק במקום שבו הוא צריך לפנות וכתוצאה מכך החלק האחורי שלו ״יוצא״ החוצה. אם הוא חרג מקו הנתיב או, בסרטון נראה שלא, ואתה בעצמך מודה שנצמדת לנתיב שלו, כך שגזלת מעצמך את מרוח הבטחון מהפניה שלו.

לפני שעתיים, PASHUT כתב:

והוא המשיך לנסוע בפראות

פרשנות שלך שאין לה בסיס בסרטון. הוא נוסע לאט מכורך הנסיבות. מתחיל מעמידה מוחלטת ונוסע כשהאוטובוס שלפניו מפנה את מקומו.

כאמור, חוסר תכנון שלך של נתיב הנסיעה (אולי לא ידעת על חוסר היכולת לעבור נתיב קודם לכן, זו עדיין לא אשמה של האוטובוס), חוסר הבנה במגבלות של נסיעת אוטובוס בכלל וארוך בפרט, (כולל צפייה לא מובנת שנהג שנמצא לפנייך יתן לך להשתלב) לצד ביטול מרווחי בטחון.

עריכה אחרונה על ידי Be roo
  • אהבתי 1
פורסם

זה די ברור בסרטון שזלגת לנתיב שלו כי רואים שלקחת ממש מעט ימינה בתור אחד שעבר תאונה יחסית דומה לא מזמן (פתחתי שרשור על זה), הראש זכר דברים אחרים כמעט לחלוטין מהסרטון עצמו.

השרשור הטוב ביותר בפורום

אני לא הייתי הולך לקנות עכשיו דייהו נובירה - אבל אחרי הרמה שהורגלתי אליה בדייהו נובירה, אני מוכן לעבור רק לב.מ.ו.

פורסם
לפני שעה, PASHUT כתב:

האם שורה תחתונה לא לתבוע כלום וזהו?  או שיש כאן עדיין מישהו שחושב שיש קייס?

אין שורה תחתונה. אנחנו לא אנשי מקצוע, אלא מייעצים מנסיוננו, וזה לא הכסף שלי או הזמן שלי, אלא שלך.

לדעתי הסיכוי לקבל פיצוי לא גדול, ואתה אפילו מסתכן בזה שתצטרך לשלם לחברת האוטובוס בתביעה נגדית, הפיצוי יהיה חלקי במקרה הטוב, וכל זה כרוך בטרטור של זמן ובירוקרטיה לא מועטים. תעשה את החישוב שלך.

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

ברוך השם! סוף טוב הכל טוב!

פניתי עצמאית לסופרבוס, בדקו את הסרטון ולקחו אחריות!

שלום שמי גל מחברת סופרבוס.. נא לגשת לתקן על חשבוננו..

שלחו אותי למוסך הסדר מטעמם (פחחות רון בתלפיות רח’ בית היוצר)

והיום תוקן הטמבון לשביעות רצוני ללא שקל אחד!

מעניין אותי אם קרה לעוד מישהו פה..

בכל אופן יפה מצידם שלקחו אחריות.

• אהבתי 2
  • מעניין 1
  • רעיון טוב! 2

משתדל לעזור

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...