Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
  • תגובות 40
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)
בתאריך 11.1.2026 בשעה 21:50, lanosforce כתב:

לגבי HEATSERTS - שאלו הן הברזות פליז להדפסות תלת מימד (או פלסטיק) 

רצוי לקנות למלחם שלך ראש הלחמה שמיועד להשקיע אותן לתוך ההדפסה: 

image.png.289f5a49e8e71066018b8eba0f20c9b3.png

והטריק הוא לתת להן להתחיל לשקוע ואז לקראת ההגעה למשטח עצמו - להפוך אותו על משטח ישר לרגע בכדי שיתקררו ישר - או... לקנות עמדה דומה למקדחת עמוד בשביל המלחם - בכדי להכניס אותן ישר:

image.png.ffca1473d8ec91c66cb035f432b49fd2.png

והדברים הכי חשובים לדעת לגביהן הם - 

החלק החלק - הוא זה שנכנס לתוך החור - כאשר החלק הפרפרי - הוא החלק שאליו מתברג הבורג:

image.png.ea89dde6ac857c563c0cb2beac8ed564.png

החלק שסימנתי בירוק - זה הצד העמוק שנכנס פנימה לתוך החור המוביל - רצוי כן להדפיס חור גם אם זה מאט את ההדפסה כי לדפנות החור יש משמעות של חוזק מבני. ואם לא - לקדוח אחד בעדינות.

אם תכניס הפוך - תצטרך גם להבריג הפוך, אל תשאל איך אני יודע. 

ואחרון - אם לא יצרת קדח מוביל - עומק ההברגה כעומק התבריג. שם ייעצר הבורג. 

תודה , אבל הבעיה שלי היתה שניסיתי להכניס אותם לתוך הפלסטיק של הרכב , שהתברר כדק מידי .

אני אנסה לפרק את הדופן של המדף האחורי ולהדביק את האומים הרגילים עם דבק.

לא היה לי הרבה זמן להמשיך לעבוד אבל הספקתי באחד הימים לפרק את הגג. למזלי הסתכם רק בשני קליפסים שבורים...

image.thumb.jpeg.096d8ba8c3aeece7cc46b812bd8d5258.jpeg

התחלתי את התהלך הניקוי של השטח , אבל הכל היה נקי ולא היה טיפת אבק. 

חתכתי מספר יריעות של המותג אמזון (דק) והתחלתי להדביק.

image.thumb.jpeg.dbb8e862067c0db54c7cb4f2c337de5c.jpeg

לאחר מכן התחלתי לעבוד עם היריעות בידוד רעש וחום מבית SGM.

image.thumb.jpeg.a35baee398355b53b7e2747ab79f376b.jpeg

אך לצערי לא ביצעתי חישוב נכון ונגמר החומר באמצע...

image.thumb.jpeg.c1feab4a70ff437a9aafac1b34945586.jpeg

אצטרך להשלים בהמשך , אבל הבעיה שלא מוכרים בכמיות קטנות...

בנוסף הורכבו רמקולים קדמיים של ALPINE , אך עדיין לא מקמתי את הטוויטרים. לא יודע אם רק להדביק אותם על הדופן של הפילר או להדפיס תושבות ולכוון אותם עלי.

ראיתי מספר סרטונים של חוטים וליזרים לכיוון אבל לא יודע אם אני ילך על דיוק כזה.

הכנתי קליפ הרכבה קצר , נשאר רק לערוך אותו.

יעלה בהמשך .

עריכה אחרונה על ידי poune
  • אהבתי 2
פורסם
לפני 3 שעות, poune כתב:

תודה , אבל הבעיה שלי היתה שניסיתי להכניס אותם לתוך הפלסטיק של הרכב , שהתברר כדק מידי .

עושה רושם שמה שאתה צריך זה RIVET NUT או בקיצור RIVNUT 

image.png.7f1b53f4811c8bcdf954fa0a89cbf013.png

אבל צריך שהצוואר שלהם יוכל להמעך על מחיצה של 2-4 מ"מ שזה לעיתים העוביים שאליהם חלקי פלסטיק מגיעים ויהיה צריך לתת כמה לחיצות - וגם מנסיון - הפלסטיק לא תמיד חזק מספיק ונקרע. זה יותר מיועד למתכת. 

כנראה שמה שאתה צריך זה אום צפה ויכולת לקבל גישה אליה בזמן ההברגה או אום צפה שיכולה להתפס על הפרופיל של הפלסטיק במידה ויש מקום לכזו. 

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

• חודש מאוחר יותר...
פורסם
בתאריך 7.2.2026 בשעה 16:15, lanosforce כתב:

עושה רושם שמה שאתה צריך זה RIVET NUT או בקיצור RIVNUT 

image.png.7f1b53f4811c8bcdf954fa0a89cbf013.png

אבל צריך שהצוואר שלהם יוכל להמעך על מחיצה של 2-4 מ"מ שזה לעיתים העוביים שאליהם חלקי פלסטיק מגיעים ויהיה צריך לתת כמה לחיצות - וגם מנסיון - הפלסטיק לא תמיד חזק מספיק ונקרע. זה יותר מיועד למתכת. 

כנראה שמה שאתה צריך זה אום צפה ויכולת לקבל גישה אליה בזמן ההברגה או אום צפה שיכולה להתפס על הפרופיל של הפלסטיק במידה ויש מקום לכזו. 

תודה , אבל בסוף החלטתי לשנות את כל העיצוב התחתון. 

פשוט מצאתי שיותר נוח לפרק את הקיר ולהדביק אליו אום רגיל מאשר להסתכן ולרסק את הפלסטיק.

פורסם

בעקבות המצב , לא יכולתי להמשיך לעבוד על הרכב ממש.

ויכול להיות שרבים מכם יושבים בבית עם כל הדאגות.... ולכן אני אפרסם עדכון קטן (למרות שהמשלוחים נעצרו ואני מחכה להזמנה נוספת עבור הרכב)

לפני מספר שבועות התקנתי את הרמקולים הקדמיים של הרכב שראיתם בתגובות הקודמות. 

עשיתי את זה פעם ראשונה והבנתי שזה לא ממש בשבילי לבצע עבודות ולצלם כיוון שאין לי מקום או סדנה שבה אני יכול לצלם שעות.

העלתי סרטון הרכבת הרמקולים לרכב כולל כל מה שצריך לעשות כדי שיתאימו לחור המקורי.

למקם את הטוויטרים היה קשה , לבסוף נאלצתי לתכון מספר תושבות כדי למקם אותם כראוי ברכב.

image.thumb.jpeg.c3b2c2dadba5b358c24defc70666a144.jpegimage.thumb.jpeg.58f92482af5823de87ad2f6a7485f6be.jpeg

בנוסף לזה מצאתי ששימוש במקל בלונים יכול לעזור למיקום הכיוון שלהם , מצאתי שלמקם אותם קצע לפני התאורה בגג נותן את התוצאות הטובות כרגע, אך אני עדיין משחק עם המיקום עד שאהיה מרוצה.

image.thumb.jpeg.22193e8214d9b42a53f10174ffea7ad8.jpegimage.thumb.jpeg.077a6eb2dee899e29cebcfbe2da8e2ff.jpeg

לאחר מכן הגיע המשלוח של הסאב

image.thumb.jpeg.5f490daea5a48eaf94a181271d7419c2.jpeg

ובשביל להרכיב אותו כראוי וגם כדי לההגיע לפוטנציאל המלא פירקתי את הרצפה של הרכב.

לא עשיתי סרטון כי זה לא קשה קשה וישנם המון מדריכים באינטרנט איך לעשות. וזה גוזל גם המון זמן להתעסק עם זה.

image.thumb.jpeg.eddf63d97ba7a56b9a370b9811d8af59.jpegimage.thumb.jpeg.165bd83865b93a87fa635487ad7d47e3.jpeg

לאחר פירוק הרצפה , בוצע גם לה בידוד רעשים.

image.thumb.jpeg.8af737747fe8a8042a0917b436978b93.jpeg

לאחר קיבוע החומר וכדי להימנה לפגוע במקוריות של הרכב הדבקתי פלטת סנדביץ מתחת למיקום המושב עם סופר 7 כדי שיהיה ניתן להסירה בעתיד במקרה הצורך.

image.thumb.jpeg.18b1191596d3390b4ae5496dc26afb57.jpegimage.thumb.jpeg.71bf9fee5ad335a8a7b4551404bd8c35.jpeg

לאחר מכן התחיל כל החיווט למערכת ההגברה העתידית והסאב , קיצור שעות של סידור כבלים...

image.thumb.jpeg.3b759d7f5c2f0b404abab1a8083903a9.jpeg

לאחר שסיימתי עם זה , עברתי לביצע בידוד רעש בדלתות האחוריות , דלת תא מתען, תא מטען ביחד עם גלגלים אחוריים וגם בכנפים האחוריות ...

בזה גמרתי את כל החומר שהזמתי ומחכה שיגיע עוד , אך כרגע כל המשלוחים בהמתנה  בעקבות המצב.

image.thumb.jpeg.444ccc88388555ad8e180a63a5e44db0.jpegimage.thumb.jpeg.353dd30797023ec2ddeab1180e9ba4ab.jpeg

אשמור על הפוסט פעיל , עדיין חושב לתכון מחדש את הרמקולים האחוריים ....

דבר אחד אני יכול להגיד בבירור עכשיו וזה ציטוט שלי....

" הדבר הכי קשה בבוקר זה לצאת מהרכב "

• אהבתי 3
  • רעיון טוב! 1
פורסם

יפה! 

קודם כל חג שמח שיהיה - מצב לא פשוט אבל זה זמני. 

הריג'קט העיקרי זה המיקום של הטוויטרים - יוצר לך רוחב במה צר - בהמשך - תבנה אותם לקורות או לפינות הדלתות בגובה המראות - יפתח לך את רוחב הבמה יפה יפה. 

אחת התמורות הכי גדולות לחוויית השהיה ברכב מבחינתי זה סאונד טוב. 

• מעניין 1

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם
בתאריך 27.12.2025 בשעה 14:20, poune כתב:

קיבלתי החלטה להוסיף רמקולים בדלתות בנוסף

מה קרה עם זה?

כל המאמץ כרגע על סט קומפוננט 4 אינץ' חלשלוש בדש (והאחוריים ההם)?

כל הכבוד בכל מקרה על העבודה והשיתוף 🤩

פורסם (נערך)
לפני 26 דקות, Tom_22 כתב:

מה קרה עם זה?

כל המאמץ כרגע על סט קומפוננט 4 אינץ' חלשלוש בדש (והאחוריים ההם)?

כל הכבוד בכל מקרה על העבודה והשיתוף 🤩

כפי שאמרתי , ההזמנה נתקעה ביפן ולא יצאה לדרך.

ואלו רמקולים 17 סמ שאני צריך להבין אין אני גם מכניס אותם... אבל המגבר KTP-600 הגיע ומחובר.

לפני שעה, lanosforce כתב:

יפה! 

קודם כל חג שמח שיהיה - מצב לא פשוט אבל זה זמני. 

הריג'קט העיקרי זה המיקום של הטוויטרים - יוצר לך רוחב במה צר - בהמשך - תבנה אותם לקורות או לפינות הדלתות בגובה המראות - יפתח לך את רוחב הבמה יפה יפה. 

אחת התמורות הכי גדולות לחוויית השהיה ברכב מבחינתי זה סאונד טוב. 

חג שמח 

מבחינתי זה נותן במה טובה, גם ככה הרכב לא כזה גדול .

התכנון זה בהמשך להדפיס את החלק המשולש שליד המראות בצד עם תושבת ושיראה מקורי.

עריכה אחרונה על ידי poune
  • מעניין 1
  • רעיון טוב! 1
  • חודש מאוחר יותר...
פורסם

עדכון.

המשלוח הגיע לבסוף והרמקולים הותקנו בדלתות , כמו כן אני העלתי את הקבצים של הרמקולים האחרויים להדפסה דרך הלינק הבאה.

https://makerworld.com/en/models/2866098-suzuki-alto-rear-speakers-amf310-a-star-2009-2016#profileId-3199069

הרמקולים שהגיע הם בגודל 17cm וגם הם של אלפיין

2843.thumb.jpg.63cd49a0b9dd5bdf3e8131ec5ccaab09.jpg

כאשר הרמתי את הריצפה ברכב וביצעתי את כל ההכנות והעברות כבלים לרמקולים השארתי אותם מוחבאים מתחת לשטיח עד שיגוע הרמקולים.

עכשיו הרמקולים הגיעו וחשבתי שזו תהיה עבודה קלה של מספר דקות וזהו.

לא שיערתי לעצמי שאני אבזבז יומיים על כל צד בלדוג את הכבלים ולעבור דרך פלאג של הדלת...

2908.thumb.jpg.76d089a728ffe149ad8885a69c8e7dfe.jpg

בגלל שאין ברכב הכנס לרמקולים בדלתות הייתי צריך לעשות הכל מאפס.

בצעתי את השיטה שנפוצה בתחום וזה לקדוח דרך הפלאג ולהעביר את החוטים דרכו. שזה החלק הכי קל. להוציא את הפלאג מבלי לפרק את הדלת או הדשבור ברכב כזה קטן זה סיפור אחר...

בנוסף לכך , הבנתי למה הפלג בדלת של הנהג אף פעם לא היה יושב במקום ותמיד היה יוצא החוצה , וזה בגלל שהיצרן או היבואן בארץ שככו להעביר זו כבלים להעלה אוטומתי של החלונות, ומה שעשו זה פשוט העבירו את כבלים מחוץ לפלג והשאירו את זה ככה. את הרכב קניתי עם המערכת מותקנת ככה שאני לא יודע מי עשה את זה , אבל הייתי צריל לתקן את העבודה שלהם ומה שעשיתי היה לחתוך את החוטים באזור הפלאג ולחבר אותם דרך קידוח הפלג עם ספליסרים שחיברו אותם חזרה.

2903.thumb.jpg.e825ed7d296691971be95d6ccb939dda.jpg

את התושבות חיברתי בהתאם למה שהגיע בערכה , ולמרות שהיה מוצהר שהרכב אינו מתאים לגודל הזה , הצלחתי להרכיב אותם בצורה הכי מקורית שיכולתי.

2912.thumb.jpg.79a98c0a41d9925b2474fcf80e8496a9.jpg

ולאחר מכן בוצע השלמש של כל שאחר חלקי הבידוד שעדיין לא הכבתי 

2914.thumb.jpg.5dd4a4e561696cad9d4719a592c32219.jpg

הקיט הגיע גם הוא עם זוג טוויטרים , נכון שאמרתי שאני ידפיס את הקורה בצד הרכב עם שקע לטוויטר, אבל אני עדיין לא נמצא ברמה כזו של תכנון...

ניסיתי יום שלם להגיע לעיצוב אבל פרשתי מזה, זה אפשרי רק עם מצלמה תלת מידמדית מקצועית וגם אז צריך שעות ערוך את הכל בתונות.

לכן מיקמתי את הטוויטרים ממש ליד החלון, ואני משחק עם המיקומים שלהם 

2919.thumb.jpg.7a4f30eda4c9d02228fe41a62b94ecdc.jpg

הטוויטרים שנמצאים על הדשבור מכוונים למרכז הרכב , אבל האלו ליד הדלתות מכוננים פשוט לתיקרה , וגם אחד מהם מאוד קרוב אלי ככה שדי קשה לאזן אותם.

אני כרגע משתמש בנגן נייד cowon plenue d2 כדי לקבל את האיכות המירבית

עכשיו גם הזמנתי כבלים ומפצלים כדי להתפצל מהמערכת המרכזית, ולחבר אליו גם את הסאב.

אחת הבעיות שנתקלתי בהם זה שהמגבר KTP-600 שקניתי לא נדלק אוטומתי כאשר הוא מרגיש כניסה של HL מראש היחידה אלא רק כאשר הוא מקבל מתח 12 וולט בנוסף מי חיבור מפתח לסוויץ הרכב.

וזה מונע ממני להשתמש במצבר השני שיש לי ברכב , כי אני לא יכול לחבר את המינוס שלו לשלדה של הרכב כאשר המגבר כבר מחובר עם ה12וולט דרך המפתח.

אמשיך לעדכן בהמשך . 

• אהבתי 1
  • לא הבנתי... 1
פורסם
לפני 28 דקות, poune כתב:

לא נדלק אוטומתי כאשר הוא מרגיש כניסה של HL מראש היחידה אלא רק כאשר הוא מקבל מתח 12 וולט בנוסף מי חיבור מפתח לסוויץ הרכב.

וזה מונע ממני להשתמש במצבר השני שיש לי ברכב , כי אני לא יכול לחבר את המינוס שלו לשלדה של הרכב כאשר המגבר כבר מחובר עם ה12וולט דרך המפתח.

לא ממש הבנתי מה קורה כאן חייב לאמר - איך מצבר שני קשור לחיבור של המגבר ל12 וולט? ולמה בסוזוקי אלטו עם מערכת צנועה יש שני מצברים? ולמה אין בינם ממסר טעינה? 

לגבי ההדפסה לטוויטר - הפאנל איפה שהידית לכוון המראה, נראה כמו פאנל פשוט מאוד - הייתי לוקח שני משטחים ישרים(קרטון) מחבר בינם ב45 מעלות (ליצור זווית של 90) - מניח אותם על הפאנל ומסמן איפה בכל אחד מהם הפאנל מתחיל להתעגל - מודד משם את המרחק לפינה (החיבור בין שני חלקי הקרטון) ואתה כבר יודע איזה FILET לתת ומשם מידול לתושבת הוא קל. 

האופציה היותר שפויה זה סורק תלת מימד פשוט - ולעשות SECTION CUT (חתך רוחב) לקורה ולייצר ממנו בסיס. 

למדל תושבת לטוויטר ולהלביש אותה בזווית לבסיס הזה אין אם תשתמש באקסטרוד לתוך הבסיס או בLOFT. 

Pioneer TS-X150

פורסם
בתאריך 30.5.2026 בשעה 13:25, lanosforce כתב:

לא ממש הבנתי מה קורה כאן חייב לאמר - איך מצבר שני קשור לחיבור של המגבר ל12 וולט? ולמה בסוזוקי אלטו עם מערכת צנועה יש שני מצברים? ולמה אין בינם ממסר טעינה? 

לגבי ההדפסה לטוויטר - הפאנל איפה שהידית לכוון המראה, נראה כמו פאנל פשוט מאוד - הייתי לוקח שני משטחים ישרים(קרטון) מחבר בינם ב45 מעלות (ליצור זווית של 90) - מניח אותם על הפאנל ומסמן איפה בכל אחד מהם הפאנל מתחיל להתעגל - מודד משם את המרחק לפינה (החיבור בין שני חלקי הקרטון) ואתה כבר יודע איזה FILET לתת ומשם מידול לתושבת הוא קל. 

האופציה היותר שפויה זה סורק תלת מימד פשוט - ולעשות SECTION CUT (חתך רוחב) לקורה ולייצר ממנו בסיס. 

למדל תושבת לטוויטר ולהלביש אותה בזווית לבסיס הזה אין אם תשתמש באקסטרוד לתוך הבסיס או בLOFT. 

כפי שרשמתי בפוסט הראשון , היה מצבר קטן נוסף ברכב שנתן לי אופציה להשתמש במערכת הנוספת ללא מפתח בסוויץ במשך שעות. 

המצבר היה נטען סולארית על ידי פאנל קטן.

ולא הייתי אומר שהפאנל פשוט , יש שם המון קימורים וזוויות משתנות, וגם הפנים שלו עם קימור מתעגל.

הדרך היחידה זה בעזרת סורק תלת מימדי מקצועי (שעובד גם עם הנקודות לדיוק מירבי) ואז לעשות את הSECTION CUT בכל כמה צעדים

• אהבתי 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...