Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

צריך את חוכמת הפורום, וגם מישהו שיתן מבט מבחוץ, בצורה ניטרלית.

שני בניינים, 12 דיירים בכל בניין, וחניה תת קרקעית משותפת. אין שום וודאות, בטח לא בשנים הקרובות, שיהיו בבניין רוב של רכבים חשמליים. מבחינת תשתית, אספקת החשמל ערוכה לכך, וברור שלא כולם מטעינים באותן שעות. זו לא המטרה של פתיחת ההתייעצות.

וועד הבית דואג להתקין בחניון ארון עם מונים, שיחובר לחשמל הציבורי, כדי לתת מענה למי שמעוניין להתקין עמדת טעינה בסמוך לחניה שלו. יש לציין שבחניון כבר מותקנות תעלות רשת, בצמוד לתקרה, שמגיעות לכל עמדות החניה. עוד נקודה, התקרה ברובה גבוהה, כנראה ברמה של "עבודה בגובה".

בעל המקצוע שמתקין את ארון המונים, נתן הצעה "משופרת", למי שיהיה מעוניין להתקין דרכו גם עמדת הטעינה.

וזו ההצעה:

"אספקה והתקנת עמדת טעינה KW22 דגם White Energy.

כולל התקנת תשתית חשמל המתאימה לזרם A32 תלת פאזי, כבל 4X5 עד 30 מטר, צנרת מרירון ושרשורי, מא"ז, ממסר פחת, מעבר קיר בודד, חיווט בלוח, מפסק פקט. אחריות ל-3 שנים. עלות העמדה – 3,400 ₪. בודק חשמל לבדיקת עמדת טעינה (חובה!) – 250 ₪. תוספת כבל חשמל לכל מטר נוסף – 55 ₪. המחירים לפני מע"מ"

וכאן מגיעה ההתלבטות שלי.

אין לי תכנון לרכוש רכב חשמלי כרגע. אין לי מושג מתי זה יקרה בפועל.

האם מדובר בעמדת טעינה מתאימה, שתיתן מענה לכל סוג רכב שירכש בעתיד? האם יש מקרים שברכישת רכב, מקבלים עמדה והתקנה ללא תשלום?

מסקר שוק והשוואת מחירים שערכתי, עלות עמדה (רכישה בלבד) כזו או דומה, היא 2,200-2,500 ש"ח. עלות התקנה של עמדה נעה סביב 2,500-3,000 ש"ח, כמובן בהתחשב במרחק של החניה מארון המונים. עלות כוללת (רכישה והתקנה) כ- 5,000-5,500 ש"ח.

האם בשל ההצעה "האטרקטיבית" כדאי לי להשקיע עכשיו את העלות המוזלת של רכישת והתקנת עמדה, או להמתין ליום שבו אחליט לרכוש רכב חשמלי, ועד אז או שהמחירים ירדו, או שבזמן אמת אצליח לקבל הצעה טובה גם כן, או שהמדיניות תשתנה, וסוכנויות הרכב יחלקו עמדות טעינה לכל רוכש.

האם יש עוד נקודות שלא התייחסתי אליהן, וצריכות להלקח בחשבון?

אשמח לשמוע את דעתכם. תודה.

פורסם

אף אחד לא יודע מה יהיה בעתיד. אם יש לך כסף מיותר - תתקין.

• מעניין 2

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

לדעתי לא.

התשתית הפיזית קיימת, אין בעיה של הצטרפות להנחת צנרת.

אין לך דרך לדעת מה יהיו התקנים בעוד 5 או 10 שנים.

לדעתי זה מסוג ההתקנות שאיתן צריך להמתין עד שיהיה מדובר בעניין מעשי.

• אהבתי 1
  • מעניין 1
  • רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לא הייתי מתקין עמדה (דהיינו אביזר הקצה שהוא בסך הכל שקע מפואר)

כן הייתי שוקל להתקין תשתית מהמונה עד לחניה כשבקצה שלה (בינתיים) שקע סיקון פשוט.

זאת בהנחה ותיתכן מצוקת מונים בארון טו עומס על התשתיות, כך שמי שקדם ותפס הרוויח והאחרים בבעיה.

אם לא צפויה בעיה כזו, לא עושה כלום כרגע.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 6
ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

מצטרף להודעה מעלי, עמדה לא הייתי מתקין כי אחרי כמה  שנים העמדה יכולה להתקלקל גם ללא שימוש וגם יהיו דגמים חדשים יותר מתקדמים אבל אפשרי להריץ תשתית עד לחניה, לתשתית לא יקרה כלום.

ואז אם יהיה רכב חשמלי, לקנות עמדה ולהתקין בעלות התקנה נמוכה. 

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 4

פורסם (נערך)
לפני שעה, pasat04 כתב:

מסקר שוק והשוואת מחירים שערכתי, עלות עמדה (רכישה בלבד) כזו או דומה, היא 2,200-2,500 ש"ח. עלות התקנה של עמדה נעה סביב 2,500-3,000 ש"ח, כמובן בהתחשב במרחק של החניה מארון המונים. עלות כוללת (רכישה והתקנה) כ- 5,000-5,500 ש"ח.

שים לב שבהצעה של החשמלאי המחירים הם ללא מע"מ. 

לפי החישוב שלי, כולל מע"מ תגיע ל-4,300, בשביל חיסכון של 700 ש"ח לא הייתי ממהר להוציא כסף כשאין לי צורך בזה עכשיו. 

לגבי קבלת עמדות טעינה - בשלב כניסת הרכבים החשמליים, הרוכשים קיבלו עמדות טעינה מתנה (MG ZS EV וג'ילי בהשקה). 

נכון להיום, בד"כ לא מקבלים עמדת טעינה מתנה. מידי פעם במסגרת מבצעי 0 ק"מ אפשר גם לקבל את זה, אבל זה לא בסטנדרט. 

לפני 56 דקות, avargel כתב:

הצעה מעניינת, שווה לשקול. 

אם כי אני הייתי מציע לשים בקצה מפסק פקט, כך שבעתיד כשתקנה עמדה תוכל לחבר אותה לבד ובקלות.

עריכה אחרונה על ידי לב טוב

נסיתי לשנות את העולם ולא הצלחתי, 

שיניתי את עצמי והשתנה כל העולם.

(ר' ישראל מסלנט)

פורסם

אם אתה לא קונה בזמן הקרוב - אולי הייתי מחכה.

זו הצעה סבירה לגמרי מבחינת מחיר, אולי הייתי מכין רק את התשתית כי זה לא מזיק (בהנחה שהוצאה של כמה אלפי שקלים לא מפריעה לך) וכשתקנה רכב פלאג אין או חשמלי תתקין עמדה.

• רעיון טוב! 1

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

הדבר הבעייתי ביותר בהתקנה זו הצנרת - ופותש מציין שהחניון כבר רושת בצנרת. השחלת התיילים בצנרת קיימת תוכל להתבצע גם בעוד 5 או 15 שנה - אבל בהתאם לתקנים שיתעדכנו.

ועם הירידה במכירות רכב חשמלי בארץ ובעולם יתכן שמדובר בזריקת כסף.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

במקומך, מזמין חיווט מתאים לתלת פאזי, ושם בקצה שקע AC רגיל לטובת גרניק/שואב אבק/מטען מצברים/מלחם, כל מה שאני משתמש ברכב בנזין.

היה ואם תיאלץ בעתיד לקנות רכב חשמלי תרכוש עמדת טעינה בהתאם לטכנולוגיית טעינה שתהיה באותה נקודת זמן.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, avargel כתב:

זאת בהנחה ותיתכן מצוקת מונים בארון טו עומס על התשתיות, כך שמי שקדם ותפס הרוויח והאחרים בבעיה.

הארון מותאם להכיל 24 מונים.

בפועל, יותקנו בשלב הראשון 18 מונים, עבור השכנים שרצו להשתתף גם במונה. 1,055 ש"ח לארון (חובה) ומונה, 750 ש"ח רק עבור השתתפות בארון.

לפני שעתיים, avargel כתב:

תגובה לכל מי שהציע להתקין תשתית עד לחניה, ללא עמדה:

הצעת המחיר כללה גם אופציה כזו.

"הכנה על ידי התקנת תשתית חשמל עבור הזנת עמדת טעינה לרכב חשמלי המתאימה לזרם של עד A32 תלת פאזי, כבל 4X5 עד 30 מטר, צנרת מרירון ושרשורי, מא"ז, ממסר פחת, מעבר קיר בודד, חיווט בלוח, קופסת 4 מקום להתקנת ממסר הפחת בסמוך לחניה. עלות התקנת התשתית – 2,000 ₪. תוספת כבל חשמל לכל מטר נוסף – 55 ₪. המחירים לפני מע"מ."

אמרתי לעצמי שאם רק הכבילה תעלה 2,000 ש"ח, אז אולי להשקיע קצת יותר, ולקבל גם עמדה.

במובן של "השלם קטן מסך חלקיו". תשתית 2,000, ועמדה בעתיד עוד כ-2,500, אז עדיף אולי את כל החבילה.

ההמלצה להכין כבילה עד לחניה נשארת בעינה?

לפני כשעה, לב טוב כתב:

שים לב שבהצעה של החשמלאי המחירים הם ללא מע"מ

גם הצעת המחיר של רכישת עמדה והתקנה היא ללא מע"מ.

לפני 39 דקות, sperial כתב:

הדבר הבעייתי ביותר בהתקנה זו הצנרת - ופותש מציין שהחניון כבר רושת בצנרת

אולי לא דייקתי בתיאור. מדובר על תעלות מרושתות (ראה תמונה). אין צנרת. בתוכן ניתן לסלול כבילה עם/בלי צנרת.

20250828_111538.thumb.jpg.b5a166e6a15637b6c4da0bf2fa220b67.jpg

20250828_105544.thumb.jpg.47039f94c2cddf3eac34efc08c6a5e9a.jpg

20250828_105614.thumb.jpg.5c20749b5be5d1a994857152edeb01f7.jpg

עריכה אחרונה על ידי pasat04

פורסם

תשתית ב-2000 (2360 כולל) זה מחיר מעולה. 

עמדות אתה יכול לרכוש לבד ב-2,500 כולל מע"מ (ויש גם בפחות), ואפי' ללכת על עמדה של 11KW (שזה מה שכמעט כול הרכבים בארץ מקבלים) ב-1,500. 

2360 + 1500 = 3,860, זול יותר מההצעה שקיבלת פה. 

גם אם תלך על העמדה הכי יקרה של 22KW (שנכון להיום היא די מיותרת, הרכבים לא בנויים לקבל כזה הספק) יצא לך פער של 400 ש"ח לעומת מה שהוצע לך כאן. די מיותר לטעמי.

נסיתי לשנות את העולם ולא הצלחתי, 

שיניתי את עצמי והשתנה כל העולם.

(ר' ישראל מסלנט)

פורסם

תתקין כבל כבל 6X5. לא 4X5.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
לפני 3 שעות, zvit כתב:

אף אחד לא יודע מה יהיה בעתיד. אם יש לך כסף מיותר - תתקין.

מסכים עם החלק הראשון- אף אחד לא יודע מה יהיה בעתיד. 

לכן אני ממש לא מסכים עם החלק השני! לך תדע, אולי הטכנולוגיה תקפוץ דור או שניים בשנה הקרובה, ויהיה צריך להחליף את העמדה במשהו מותאם יותר. 

לפני 3 שעות, sperial כתב:

אין לך דרך לדעת מה יהיו התקנים בעוד 5 או 10 שנים.

לדעתי זה מסוג ההתקנות שאיתן צריך להמתין עד שיהיה מדובר בעניין מעשי.

לדעתי רד מזה, עד שתחליט להחליף לחשמלי. אז כבר תדע בדיוק מה צריך ומה התקנים העדכניים ומה מתאים לרכב שאתה רוכש. 

כרגע, יותר מדי נעלמים במשוואה הזו. 

אני לא הייתי מתקין. 

פלוס אחד ל"אף אחד לא יודע מה יהיה בעתיד": 

אל תשכח שכל שוק הסוללות משתנה. כבר היום מדובר על קרבה מדהימה לסוללות מצב מוצק למשל, ולך תדע איך זה ישפיע על השוק ועל עמדות הטעינה. למשל. 

אל תמהר... 

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...