Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מלחמת מחירים?

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 18 דקות, itsik170 כתב:

במקרה של הפריוס, כיום היא נמכרת באירופה רק בגרסת הפלאג אין.

וכמו שכבר הספקת לראות בארץ דוחפים לך רק פלאג אין סיני.

עוד משהו מעניין, סקודה אלרוק החשמלי עושה חיל במכירות באירופה - לישראל כמובן הוא לא מגיע.

לאיוניק 5 היה דןקא ביקוש יּציב, ואני עוד זוכר את הימים שאנשים מכרו "זכות" לקבל את הרכב.

לרנו 5 אין שום מאמץ, תוקעים מחיר ואחרי זה יעצרו ייבוא "כי ניסיתי למכור ולא היה ביקוש".

לפריסבי יש בהיצע צ'רי FX חשמלית ואקספנג G6 - אז למה להתאמץ עם דגמים כנו ה-5 החשמלית או שאר ההיצע של רנו וניסאן באירופה (מיקרה, ליף, מגאן, סניק, אריה...)

הפריוס נמכרת באנגליה במחיר מקביל לזו של הטוסון ההיברידית משמע בגיזרת ה 200+ , אין לרכב שוק משמעותי בארץ למעט משוגעי המותג ואו נהגי אובר...

הרכב נראה טוב וזה אחד הדגמים המעוצבים של טויוטה, אך המחיר לא שפוי ביחס לתמורה ואו המתחרות בקטגוריה.

לאיוניק 5 אכן היה בתחילת השיווק ביקוש משמעותי אשר נחלש מאוד בשנתים האחרונות , מחירים גבוהים במיוחד לגירסאות המפוארות + עלות טיפולים הופכים את הרכב לחסר משיכה לקונה.

בדקתי רכישה של רכב משומש , מחירון צונח כמו אבן בבאר, טיפולים וביטוח יקרים להחריד.

לגבי פריסבי זה הרי ברור לכל בר דעת שהמותגים הותיקים ינטשו לטובת צרי הסינית, אני מתפלא על קונצרן רנו שמשאירים את הזיכיון בידי אילו שהענין שלהם שתוצרתם הוא זניח עד מוגבל במקרה הטוב.

פורסם
לפני 7 שעות, EvGriga כתב:

לא מקבלים פה יפה ביקורת על יבואנים, אני קיבלתי אזהרה ממנהלי הפורום על זה, בטענה שאני מפיץ שטויות.

גם לא מקבלים ביקורת על מבחני רכב ״בחסות״ שלא טורחים, לדוגמא, לציין שהמנוע ברכב הנבחן הוא מנוע שידוע בבעיות קשות שנדונות חדשות לבקרים בפורום.

לפני 6 שעות, guy.a כתב:

אורך חיי המוצר של הרכב התקצר משמעותית.

וזה בעיקר בגלל שהסינים מוציאים דגמים מעודכנים כל שנה שנתיים ברמה שמגיעים לכאן רכבים חדשים לפעמים שכבר לא משווקים בסין (כבר משווקת המחליפה).

בסופו של יום רכב הוא מוצר צריכה, לא נכס, וראוי להתייחס אליו כך.

2020 Citroën C5 Aircross 1.6 180HP

פורסם
לפני 4 שעות, itsik170 כתב:

במקרה של הפריוס, כיום היא נמכרת באירופה רק בגרסת הפלאג אין.

וכמו שכבר הספקת לראות בארץ דוחפים לך רק פלאג אין סיני.

עוד משהו מעניין, סקודה אלרוק החשמלי עושה חיל במכירות באירופה - לישראל כמובן הוא לא מגיע.

לאיוניק 5 היה דןקא ביקוש יּציב, ואני עוד זוכר את הימים שאנשים מכרו "זכות" לקבל את הרכב.

לרנו 5 אין שום מאמץ, תוקעים מחיר ואחרי זה יעצרו ייבוא "כי ניסיתי למכור ולא היה ביקוש".

לפריסבי יש בהיצע צ'רי FX חשמלית ואקספנג G6 - אז למה להתאמץ עם דגמים כנו ה-5 החשמלית או שאר ההיצע של רנו וניסאן באירופה (מיקרה, ליף, מגאן, סניק, אריה...)

ומדובר בשתי פנינים, הפריוס החדשה היא כל מה שהקודמת לא, חזקה מאוד, סביב 200 סוסים, מעוצבת להפליא וגם נוסעת יופי. האלרוק ( קיצור של אלקטריק קארוק ) הוא הדגם המוצלח ביותר של סקודה, כן חשמלי לא חשמלי וגם נראה נהדר, מרווח, חזק ומאוד נוח, תענוג של אוטו. 

פורסם
בתאריך 29.1.2026 בשעה 14:31, 3n כתב:

לאיוניק 5 אכן היה בתחילת השיווק ביקוש משמעותי אשר נחלש מאוד בשנתים האחרונות , מחירים גבוהים במיוחד לגירסאות המפוארות + עלות טיפולים הופכים את הרכב לחסר משיכה לקונה.

בדקתי רכישה של רכב משומש , מחירון צונח כמו אבן בבאר, טיפולים וביטוח יקרים להחריד.

אתה מדייק. תוסיף לזה אחריות של 4 שנים או 100K קמ, ותמצא בלוחות מכוניות קרובות לזה במודל (2022) או בק"מ - וזה לא משפר את סיכויי המכירה שלהן.

יש בעיה עם רכבים חשמליים משומשים והיא הטווח. זה לא קשור לעצם היותם משומשים אלא לעצם היותם פחות יעילים או שפשוט יוצרו בתקופה שהיה בה פחות מידע ופחות יעילות (רגנרטיבית) מוכחת.
הנ"ל לא מדבר על האיוניק ספציפית אלא כמעט בכל יתר הדגמים. 250-300 ק"מ זה לא מספיק משכנע.

הייתי בכיף עובר לברלינגו חשמלית, אבל סוללה של 50KWH  (פלוס\מינוס 250-280 ק"מ ביום טוב) לא משכנעת אותי. לא בגלל ש 250-280 ק"מ לא מספיק לי, אלא בדיוק בגלל ה"בלתמים" שלא נלקחים בחשבון בחישוב הזה (נגרר קטן, משקל...).

הייתי משתכנע אם הייתי יכול לנסות לשבוע-שבועיים ולראות איך הרכב הזה שורד את היום יום עם מזגן וכל הנ"ל.

עניין איבוד הערך תקף לרוב המכוניות החשמליות אם לא כולן, ואם תחפור לדגמים שמכרו ממש מעט - שם זה עוד יותר קיצוני (דוגמא קטנה: דונגפנג בוקס בת 10 חודשים שנמכרת כבר במחירים של 20% פחות ויש אחת אפילו ב 30% פחות ממחירה לפני 11 חודשים [עם 18K קמ] ).

יש מציאות בשוק היד-2 החשמלי - לאמיצים שקונים רכב בלי אחריות בכלל (משומש בן 4-5) או לכאלה שמבצעים סיכון מחושב ויודעים להתמודד בעצמם עם יבוא של חלקים או התמודדות חלקית עם תקלות (או לכאלה שלוקחים בחשבון שהרכב לא היה להיט מכירות ואין לדעת מה יהיה בעתיד מבחינת תיקונים וחלפים)

איציק

Peugeot 3008 MY18 1.6HDi 120Hp Automatic
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם (נערך)

לכלמוביל נגמר המלאי גם של האליפס קרוס אחרי ה-ASX.

נשאר לו רק האאוטלנדר, שלפי דעתי אם צה"ל לא היה רוכש אותו בכמויות במקום 7 מושבים סיני - אז המותג מיצובישי היה נעלם.

כלמוביל בוחר שלא להביא את דגמי המדבקה של רנו שנמכרים באירופה תחת מיצובישי.

עריכה אחרונה על ידי itsik170
קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם
לפני 13 דקות, itsik170 כתב:

כלמוביל בוחר שלא להביא את דגמי המדבקה של רנו שנמכרים באירופה תחת מיצובישי.

בצדק.
גם אני במקומם הייתי עושה זאת 😜

• רעיון טוב! 1

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

בינתיים היונדאי איוניק 5 עושה עלייה מחדש לארץ הקודש, עם מחיר חדש ותחרותי בהרבה. מאמין שבמחיר הזה, היא תוכל להיות רלוונטית מאוד. היא משווקת עם סוללה גדולה של 84 קוט"ש עד 570 ק"מ ב 215,000. עדיף לדעתי על רוב המתמודדים האחרים בגזרת המחיר הזאת. מקווה רק שה iccu כבר סודר סופית. כי חוץ מזה, זה אחלה אוטו 

https://wheel.co.il/קאמבק-חשמלי-יונדאי-איוניק-5-חוזרת-לישרא/

• אהבתי 1
  • מעניין 1
פורסם
לפני 7 דקות, guy.a כתב:

בינתיים היונדאי איוניק 5 עושה עלייה מחדש לארץ הקודש, עם מחיר חדש ותחרותי בהרבה. מאמין שבמחיר הזה, היא תוכל להיות רלוונטית מאוד. היא משווקת עם סוללה גדולה של 84 קוט"ש עד 570 ק"מ ב 215,000. עדיף לדעתי על רוב המתמודדים האחרים בגזרת המחיר הזאת. מקווה רק שה iccu כבר סודר סופית. כי חוץ מזה, זה אחלה אוטו 

https://wheel.co.il/קאמבק-חשמלי-יונדאי-איוניק-5-חוזרת-לישרא/

המחיר היה צריך להתחיל ב 205 כדי לתת פיייט לסיניות , אבל אני מניח שבמיקוח נכון תוכל לקבל הנחה למחיר הזה במציאות של היום.

לטעמי רכב עדיף על הסיניות המקבילות .

מבצעי אפס קילומטר אטרקטיביים - פברואר 2026 - cartube

ויש המשך למבצעי ינואר ...

• אהבתי 1
פורסם

משעשע שזה לפני שבוע

https://www.calcalist.co.il/local_news/car/article/bk0eoyqibg

מקווה שכלמוביל יפתיעו ויחזירו גם האאוטלנדר ההיברידי והקונה החשמלית.

בכל אופן כרגע מי שרוצה לרכוש רכב לא סיני חשמלי/פלאג אין, זה המצב כרגע.

פלאג אין - רק מותגי יוקרה.

חשמלי:

קיה EV3 - בינואר מסרה מעל 300 יחידות, אז נראה שהיא פה כדי להשאר.

איוניק 5.

טסלה מודל 3/מודל Y.

רנו 5/אלפיין A290 - לא נראה שיחזיקו הרבה זמן.

סקודה אניאק - כרגע בייבוא מקביל בלבד.

פורסם

בקיה לא הבינו את המסר ...

במקום להוריד מחיר הם מביאים גירסא יקרה יותר להיצע במחיר של 182K...

אומנם היא מנסה להציע רכב מאובזר הרבה ( עור טבעוני , גג נפתח יותר ממה שהוצע עד כה כדי לתת פייט לסינים המקבילים , אבל מנוע חלוש עם 129 כ"ס צנועים מאוד מול מעל 200 כ"ס באופציות מסין וזה ניכר בהחלט בהתנהלות במיוחד בכבישי הצפון ובעצם בכל שיפוע מתון...

פורסם
לפני כשעה, 3n כתב:

בקיה לא הבינו את המסר ...

במקום להוריד מחיר הם מביאים גירסא יקרה יותר להיצע במחיר של 182K...

אומנם היא מנסה להציע רכב מאובזר הרבה ( עור טבעוני , גג נפתח יותר ממה שהוצע עד כה כדי לתת פייט לסינים המקבילים , אבל מנוע חלוש עם 129 כ"ס צנועים מאוד מול מעל 200 כ"ס באופציות מסין וזה ניכר בהחלט בהתנהלות במיוחד בכבישי הצפון ובעצם בכל שיפוע מתון...

איפה ראית שהמנוע קטן? אותו מנוע חשמלי ל 3 הדגמים 204 כ״ס.

image.thumb.png.de6ab96ee54c6c96f5bb108026dced29.png

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

אחד פה מדבר על הנירו והשני על ה-EV3.

בטלקאר יש את מותג סרס שלא נמצא כרגע בטווח של הדגמים הזולים יותר.

אז בנתיים משקיעים בקיה.

רק אומר, אם כלמוביל עשו קאמבק לאיוניק 5 וחתכו במחיר - אז אפשר לנסות קאמבק ל-EV6 ועם מחיר זול יותר.

פורסם
לפני 23 דקות, itsik170 כתב:

אפשר לנסות קאמבק ל-EV6 ועם מחיר זול יותר.

ומי אמר שלא עובדים על זה 😜

seres התגלה כמותג לא הכי תחרותי אם כי הרכב עצמו ,ככל שאני מכיר ושומע, בהחלט ראוי מבחינת הרכב האיבזור והניהוג בהשוואה לשאר המתחרים הסיניים בשוק.

פורסם
לפני שעה, itsik170 כתב:

אחד פה מדבר על הנירו והשני על ה-EV3.

בטלקאר יש את מותג סרס שלא נמצא כרגע בטווח של הדגמים הזולים יותר.

אז בנתיים משקיעים בקיה.

רק אומר, אם כלמוביל עשו קאמבק לאיוניק 5 וחתכו במחיר - אז אפשר לנסות קאמבק ל-EV6 ועם מחיר זול יותר.

אני דווקא הייתי שמח לנירו פלאג אין במחיר שדומה לסיניות ברמה של 170-175 , לפני שהופסק היבואי לרכב היה 183כ"ס , משהו סביר הרבה יותר להתנידות מאשר 129כ"ס...

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...