Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מלחמת מחירים?

פוסטים מומלצים

פורסם

אני לא מדבר על דגם ספציפי אלא על העיקרון של להסתכל רק כמה עולה חדש.

ברור שיש עלות מימון שצריך לקחת בחשבון, יש אי וודאות בקשר למחיר בסוף תקופת השימוש וכמובן מה חשוב לך וכמה אתה מוכן לשלם יותר עבורו.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, falou כתב:

אז למה הרווחיות שלהם לא גבוהה?

לא גבוה בהשווה למה? לסחר בסמים? לחברות טכנולגיה מצליחות כמו NVIDIA?

ביחס לענף המסחר יש להם רווחיות חריגה. זה לא אני אומר אלה משרד האוצר.

אני מדבר על הכרישים הגדולים, לא על סרדינים.

ולא סופרים רווחיות לפי עלות הסחורה כולל מסי קניה, כי אותם משלם הלקוח לפני שהרכב יוצא מנמל, לא היבואן (אלה אם זה באמת כדאי לו בזמן קפיצת המסים)

כן, יבואני רכב מסכנים. רק מדאגה לצרכנים הם עוסקים בענף הלא רווחי הזה. מוזר שלא ראיתי אף יבואן שוויתר מרצונו על רישיון היבוא שלו.

אולי כי זה רישיון להדפסת כסף.

עריכה אחרונה על ידי EvGriga
  • אהבתי 1

לקסוס IS300h, אורה 03 Pro300

פורסם
לפני 31 דקות, G. P. Magnus כתב:

נכון רק חלקית. להרבה אנשים יש עניין של עלות המימון של הרכב. בנוסף, אם ירכשו 10 יחידות בשנה גם תהיה בעיית סחירות שתשפיע על המחיר העתידי. להערכתי - רכבים סיניים לפני 3 שנים היו כמו קוריאניות לפני 20 שנה. כעת כמו קוריאניות לפני עשור. עוד 5 שנים - לא יהיה הבדל, ומכאן שבעיית המחיר היחסי תתחדד.

ג״נ - היו לנו כמה וכמה רכבים של הונדה במשפחה - אני פשוט חושב שהיצרן והיבואן מנותקים מהמציאות

היצרן דווקא מוכר לא רע בשווקי היעד שלו , הוא מציע רכבים איכותים מאוד , הייתה לי הונדה פילוט מושכרת בנסיעה האחחרונה שלי בארה"ב , רכב לא רע בכלל אני חייב להגיד, הסיביק והאקורד גם הם לא קוטלי קנים, הסיביק נפוצה מאוד עקב מוניטין אמינות כמעט ללא רבב וגם האקורד לא מפגרת מאחור.

הבעיה היא בעיקר עם היבואן המקומי .

פורסם
לפני 3 שעות, 3n כתב:

כאשר אתה מוכר 12 סיביקים בשנה אולי כדאי לשקול את צעדיך ואת התמחיר שלך .

2026 Civic Sedan: Fun & Sporty Compact Hybrid | Honda

דגם הבסיס החל מ 25K דולר , הדגם ספורט היברידי ב 30K וזה מחיר מכירה לצרכן שבוודאי אינו המחיר ליבואן הישראלי.

מותג שחבל שאינו נוכח בארץ , הייתי מעדיךף לשלם מעט יותר על פי ההיצע הסיני הקיים.

אם יש כזאת רוחיות, איפה כל הייבואנים המקבילים שבעבר הביאו לפה את האקורד ההיברידית ואת האינסייט? שלמעשה בדור השני היתה יותר גרסה היברידית לדור הקודם של הסיוויק.

ידעו לדחוף הונדה סיטי במחיר גבוה מאוד ואז להתקפל.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם (נערך)
לפני 23 דקות, itsik170 כתב:

אם יש כזאת רוחיות, איפה כל הייבואנים המקבילים

כדי להיות רווחי באמת אתה צריך להיות בקשר עם היצרן ולקנות ישירות ממנו ללא מתווכים. היצרנים (אולי חוץ מסינים) לא רוצים יותר מנציג אחד בארץ ולא רוצים שלנציג הבלעדי שלהם מזה שנים רבות יהיה תחרות, אז הם גם חוסמים דילרים בחו"ל מלמכור ליבואנים מקבילים. מה שנשאר ליבואנים מקבילים זה סטוקים מזדמנים ולרוב במחיר גבוה הרבה יותר ממה שיבואן ישיר קונה.

אבל זה לא רק יבואני רכב, כל היבואנים הבלעדיים פועלים במרץ כדי לחסום יבוא מקביל ויש להם מלא שיטות מלוכלכות לעשות זאת.

ריכוזיות זה אחד הגורמים המרכזיים ליוקר המחיה בארץ.

עריכה אחרונה על ידי EvGriga

לקסוס IS300h, אורה 03 Pro300

פורסם
לפני 3 דקות, itsik170 כתב:

אם יש כזאת רוחיות, איפה כל הייבואנים המקבילים שבעבר הביאו לפה את האקורד ההיברידית ואת האינסייט? שלמעשה בדור השני היתה יותר גרסה היברידית לדור הקודם של הסיוויק.

ידעו לדחוף הונדה סיטי במחיר גבוה מאוד ואז להתקפל.

אם אתה יבואן מקביל ומתמחר רכבנחות מוטורית כמו הסיטי במחיר פרימיום כי אתה בונה על המוניטין של הונדה לבדו, התוצאה היא התרסקות.

מעבר לזה אני מניח שהיבואן פועל מול היצרן למנוע הגעת המותג דרך צד ג כזה ואו אחר..

פורסם
לפני כשעה, 3n כתב:

תמיד זה היבואן המקומי.

היצרן מוכר לכל מי שיכול לעמוד בתנאים המסחריים שלו , קרי, מלאי מינימלי, הזמנות רבעוניות,שוטפות עם min qty ולא יחידות בודדות. ותשלום מלוא התמורה בתנאי התשלום שנקבעו בחוזה. יש גמישות והבנה לקשיים נקודתיים או רגעיים אבל בטח לא בתחילת הדרך.

הסינים אגב דורשים ״להשכיב״ סכומים גבוהים וכמות מינימלי גדולה מיד בהתחלה.

אני מכיר דרישה ל 5000 מכוניות בהזמנה ראשונה אספקה מיידית של 1/3 מיד במשלוח הראשון. 

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם
לפני 3 שעות, falou כתב:

אני מנחש שיש מצב והמעבר למנועים חשמליים אכן תהפוך את עולם הרכב לדומה יותר לעולם מוצרי האלקטרוניקה, בו יותר פשוט לקנות רכיבים מהמדף ולעשות להם אינטגרציה למוצר הסופי.

מנוע בעירה פנימית דורש ייצור מסובך והתאמה ספיציצית לרכב. אולי הנעה חשמלית יותר קל "להצניח" לפתרון קיים.

כמובן שעולם הרכב מורכב הרבה יותר, מוצר יותר מורכב בהרבה, עם הרבה יותר סוגיות של רגולציה... אבל אולי זה בדרך.

עושים את זה גם היום, אבל בצורה מעט שונה (היצרן רכבים קונה דרך ספקי משנה מערכות וחלקים שהוא צריך - ומהמגוון שיש לו על המדף הוא מרכיב סוגים שונים של מכוניות לעיתים גם על שלדות שונות לחלוטין). כמובן שהרוב זה פיתוח שלו אבל בהרבה מאוד דברים (כמו מחשבי הזרקה, מחשבי ESP, מדחס מזגן, אלטרנטור וכד') מדובר במוצרים "על המדף" שעוברים התאמה ספציפית לכל דגם (לעיתים רק ה"האוזינג" [המתאם בין החלק עצמו למנוע] )ולעיתים מדובר בכיול "על הרכב" ברמת התוכנה (ESP למשל).

דווקא במנועים חשמליים אני לא יודע כמה יש פה שוני ביחס למנוע בעירה פנימית. עדיין היצרנים עובדים בשיטות שונות - טסלה לא בונה את המכוניות כמו BYD (שהיא בנתה לעצמה מכלול שנקרא "8 ב-1" ואיתו היא רצה על כמה וכמה דגמים) וביתר המכוניות הסיניות לא בדקתי מה השוני בין תצורות המנועים\ממירים\תיבות המרה [תיבת "הילוכים"] \חיבור לגלגלים וכד').

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
לפני 4 שעות, 3n כתב:

אז זאת גם בעיה של היצרן שהיבואן מתמחר הונדה כמו אקיורה

2020 Citroën C5 Aircross 1.6 180HP

פורסם
לפני 20 דקות, G. P. Magnus כתב:

אז זאת גם בעיה של היצרן שהיבואן מתמחר הונדה כמו אקיורה

לא ממש,כל עוד הוא עומד בתנאי החוזה. היצרן ממשיך למכור לו מכוניות אבל לא באגרסיביות מכיוון שויתר על אירופה ממילא.

אם הונדה למשל בחרה לצאת מהשוק הארופאי, היבואן יכול לייבא רכבים בתקינה אמריקאית או אחרת. אבל, זה בהחלט יכול להיות לא כלכלי ולכן לא נותר לו הרבה מה לעשות. הוא יכול לוותר אבל זה לא מהלך ראוי מבחינת המוניטין שלו עבור עסקים אחרים.

הצע מדלדל/בעייתי של יצרן לשוק מסוים יוצר מצבים לא נעימים כמו שאנחנו רואים כעת.

GM עזבה בגדול את אירופה, אופל/ווקסהול נמכרו לסטלנטיס. UMI נותרה עם הקו האמריקאי. ולא נראה שהם בוכים.

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם
לפני 14 שעות, G. P. Magnus כתב:

פראיירים לא מתים ... הם רק מתחלפים

ליאריס קרוס ולקורולה קרוס יש לא מעט חסרונות אבל גם לא מעט יתרונות הקורצים להרבה לקוחות (ואני בתוכם) ובראשם אמינות, חיסכון בדלק, בטיחות ושמירת ערך

וטויוטה הם עדיין היצרן הגדול בעולם (בפורום הזה כבר הספידו אותם כי הם "לא השכילו לעבור לחשמלי בזמן")

https://www.auto.co.il/articles/car-news/world-news/toyota-global-auto-strategy/

מוטי, מוטי, מוטי - אני לא סתם בחור אידיוטי 

פורסם
לפני כשעה, motior כתב:

וטויוטה הם עדיין היצרן הגדול בעולם (בפורום הזה כבר הספידו אותם כי הם "לא השכילו לעבור לחשמלי בזמן")

חכה, 

לפי הכוכב שהיה פה בפורום, בתחילת 2023 הוא ניבא שעוד 3-4 שנים טויוטה כבר לא יהיו יצרן גלובלי.

אז יש עוד שנה, לך תדע... 

• מצחיק 2
פורסם
לפני 11 שעות, איציק נ. כתב:

עושים את זה גם היום, אבל בצורה מעט שונה (היצרן רכבים קונה דרך ספקי משנה מערכות וחלקים שהוא צריך - ומהמגוון שיש לו על המדף הוא מרכיב סוגים שונים של מכוניות לעיתים גם על שלדות שונות לחלוטין). כמובן שהרוב זה פיתוח שלו

ההבדל הוא שבניגוד, נגיד לסלולרי, היצרן מוביל את הפיתוח ודואג שהכל יתאים, גם אם לא מייצר או אפילו מפתח את הרכיבים. הוא עדיין שולט בשרשרת אספקה. אני מדבר על חלקים גנריים ממש, שבוחרים ומרכיבים יצרנים שונים בהתאם למפרט שרוצים להגיע אליו. אולי יגיע לרמה של מחשבים אישיים, בה הלקוח מרכיב את התוצר הסופי.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

ליפמוטור C10 פלאג אין, רק הגיעה וכבר משווקת במסלולי יד 2 0 ק"מ בהנחות של 20K...

מחירון 184.5 , בפועל נמכרת ב 164.5...

ליפמוטור C10 שנת 2026 יד ראשונה 1 ק״מ | יד2

עם טווח חשמלי של 145ק"מ ניכר שאם היבואן היה מתמחר הגיוני יותר מלכתחילה ההצלחה הייתה גדולה יותר.

• מעניין 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...