Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

מהיכרות די טובה עם התחום - גנרטור לכמות כזאת של צרכנים ובכזה עומס יהיה יקר, כבד, רועש, וגם ידרוש תחזוקה תקופתית לא זולה (שמירה על דלק טרי, החלפת שמן, פילטר ומצתים). חמור יותר הוא הסיכון לגרימת נזק חשמלי לצרכנים עקב אופי הזרם שיוצא ממנו, אפילו אם מדובר בדגם מושתק ו/או בעל אינוורטר. גם תיקון במידת הצורך יהיה לא פשוט, משום שמדובר בתחום שכמעט ואין בו מותגים אמינים, אלא רוב הסחורה היא מנוע ממותג עם אלקטרוניקה ומכניקה סינית ללא אבא ואמא.

לסיכום - זהו פתרון מיושן ובעייתי, ופינה שאין שום הגיון להיכנס אליה ב-2025, בטח לא למטרות בידור ונופש של משתמש פרטי.

תחנת כוח ניידת מהסוג שהוזכר פה תהיה פתרון עדיף בהרבה - נקי יותר, שקט יותר למשתמש ולאנשים סביבו, קל יותר לשינוע (כחצי מהמשקל של גנרטור מקביל), ללא צורך בתחזוקה או סיכון לצרכנים, וכנראה גם בעל אמינות גבוהה יותר עקב מיעוט חלקים נעים.

תחנת כוח כזאת בהספק הנחוץ לפי התיאור (כאלפיים וואט) תהיה לא זולה, אך אפשר לרכוש אותה ביחד עם קבוצת חברים ולהשתמש לפי התור, היות ולא מדובר במוצר שהאדם הממוצע זקוק לו באופן יומיומי.

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 36 דקות, Derish כתב:

אם מדובר בדגם מושתק ו/או בעל אינוורטר

אינוורטר טוב! (הונדה ושו״ת) - פחות מסכים - אבל גנרטור רגיל / גירסאת העלי אקספרס - כן לא הייתי מחבר אלקטרוניקה רגישה.

זה אחד היתרונות של המבוססי סוללות היקרים יותר (שמוציאים signwave אפילו).

(בסופו של יום יש לי בבית גנרטור זול לדברים גדולים , ופיתרון מבוסס סוללות של כמה אלפי וואט שרואה את רוב השימוש).

אהבתי את הרעיון:

לפני 40 דקות, Derish כתב:

אך אפשר לרכוש אותה ביחד עם קבוצת חברים ולהשתמש לפי התור, היות ולא מדובר במוצר שהאדם הממוצע זקוק לו באופן יומיומי.

אבל הייתי מוודא שזה יושב קבוע על מטען!

התחנות האלו לא נטענות סופר מהר.

אגב פיתרון נוסף שראיתי אנשים עושים -> משכירים רכב חשמלי.

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם
בתאריך 3.8.2025 בשעה 01:19, cohen motor 377 כתב:

לילה טוב.

אני מתעניין בגנרטור שישמש לרוב לטיול קמפינג בשביל מזגן נייד, מקרר קטן, מטענים, תאורת לד ועוד..

ראיתי שיש מלא סוגים וחברות רגיל, מושתק, היברידי, דיזל.. הלכתי לאיבוד.

תקציב 2000 ש"ח חנוק.

כיוון שאני אשתמש בזה פעם ב... אז אני לא רוצה לשפוך על זה כסף, וגם התקציב הזה הוא בגלל שחשבתי על להשכיר אותו לפי ימים.

הכי חשוב לי שיחזיק לי מזגן נייד ומקרר קטן בו זמנית, מכמה W צריך לבחור?

איזו חברה מומלצת?

קראתי על תחזוקה מעצבנת של המוצרים האלו אבל זה סבבה נראה לי, אולי אני טועה...?

בקיצור, אשמח להסבר על מה שאני צריך לדעת לגבי זה ועל המלצות.

תודה רבה ושבוע קסום ומוצלח.

להשכיר רכב חשמלי או לקחת מחבר. רצוי עם סוללה כמה שיותר גדולה.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם
לפני 20 שעות, cohen motor 377 כתב:

עשינו את זה לפני כמה שנים וזה כיף ממש.

ואת האמת שהבאנו את זה בעיקר בשביל הנשים.

לא בשבילי אלא בשביל אשתי שמאד קשה לה עם חום.

רא

אז תעשה מה שעשיתם אז... מה נשתנה?

יש לך רכב ונגרר שיכול לגרור את כל הציוד?

שלח את האישה עם חברותיה למלון ממוזג ללילות. ההצלחה מובטחת... 😜

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם
לפני 22 שעות, אורי מ. כתב:

למזגן ומקרר, פחות

עם מקרר אין שום בעיה.

בדיקות שחבר'ה עשו בשטח, מצבר ליתיום מבוסס Lifpo4 עם קיבולת של 28 אמפר שעה החזיק מקרר על 5 מעלות קרוב ל20 שעות בטמפ' סביבה של 22 מעלות. מקרר לא עובד רצוף. ברגע שהגיע לטמפ' היעד המדחס מתנתק ונכנס לפעולה קצרה.

עם המקרר אתה הרי מגיע לשטח אחרי שהוא כבר הגיע לטמפרטורת היעד (מחובר לשקע 12V ברכב). במקרר אצלי אני רואה נתונים דומים.

כמובן שככל שחם יותר בחוץ וככל שהטמפ' במקפיא מכוונת נמוך יותר - כך הצריכה תעלה. אני מדבר על מקרר ייעודי לרכב ולא משרדי כמו שהוזכר בשרשור.

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני שעתיים, RBRB כתב:

עם המקרר אתה הרי מגיע לשטח אחרי שהוא כבר הגיע לטמפרטורת היעד (מחובר לשקע 12V ברכב). במקרר אצלי אני רואה נתונים דומים.

זה אכן המפתח - אפילו לקרר אותו אקסטרה קצת לפני ואז אם רוצים בכלל להקל עליו - שמים בו כמה קרחונים (לא באמת קרח - פשוט הג׳לים שמקפיאים)

Then dying is forgetting

פורסם

בתאריך 3.8.2025 בשעה 01:19, cohen motor 377 כתב:

לילה טוב.

אני מתעניין בגנרטור שישמש לרוב לטיול קמפינג בשביל מזגן נייד, מקרר קטן, מטענים, תאורת לד ועוד..

ראיתי שיש מלא סוגים וחברות רגיל, מושתק, היברידי, דיזל.. הלכתי לאיבוד.

תקציב 2000 ש"ח חנוק.

כיוון שאני אשתמש בזה פעם ב... אז אני לא רוצה לשפוך על זה כסף, וגם התקציב הזה הוא בגלל שחשבתי על להשכיר אותו לפי ימים.

הכי חשוב לי שיחזיק לי מזגן נייד ומקרר קטן בו זמנית, מכמה W צריך לבחור?

איזו חברה מומלצת?

קראתי על תחזוקה מעצבנת של המוצרים האלו אבל זה סבבה נראה לי, אולי אני טועה...?

בקיצור, אשמח להסבר על מה שאני צריך לדעת לגבי זה ועל המלצות.

תודה רבה ושבוע קסום ומוצלח.

כל עוד אתה לא מדליק הכל בו זמנית, אין בעיה להסתדר עם אינוורטר מושתק של 2000W.

מבחינת כיריים - גז זה מצויין לקמפינג. ברור שאינדוקציה זה ליגה אחרת אבל צריך להכיר בעובדה שזה מצריך גנרטור הרבה יותר חזק אם חשקה נפשך גם במזגן וגם באינדוקציה בו זמנית.

תמיד עדיף לקנות מותג מוכר מאשר משהו עלום שם לחלוטין (יוטיוב וגוגל זה מדד ראשוני לבדוק אם הדגם מוכר בעולם או לא).

דוגמא:

IMG-20250804-WA0025.jpg

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
לפני שעתיים, איציק נ. כתב:

תמיד עדיף לקנות מותג מוכר מאשר משהו עלום שם לחלוטין (יוטיוב וגוגל זה מדד ראשוני לבדוק אם הדגם מוכר בעולם או לא). דוגמא:

זו הייתה אמורה להיות דוגמא למותג מוכר? כי אם כן, אז צר לי לאכזב אותך... 

נכון להיום, חוץ מהונדה ועוד קומץ חברות כמו ימאהה בשווקים ספציפיים, לאף יצרן רציני פשוט לא משתלם להיכנס לתחום הזה של גנרטורים לשימוש ביתי. בארה"ב הוא נשלט ע"י מותגי בית של חנויות ה-DIY ובאירופה ע"י כל מיני מותגי לואו-קוסט, אבל שתי הקטגוריות הנ"ל מוכרות בדיוק את אותם מוצרי OEM סיניים בצבעים ותחת שמות שונים. 

יוצא הדופן היחידי שאני מכיר הוא Genergy מספרד, שאמנם מוכר את אותה תוצרת סינית כמו כולם (בכתום), אבל גם מתחזק אתר אינטרנט למופת עם סכמות, נהלים לתיקון עצמי, ואם הכל כושל - שירות תיקונים כולל איסוף מבית הלקוח.

פורסם
לפני 25 דקות, Derish כתב:

יוצא הדופן היחידי שאני מכיר הוא Genergy מספרד, שאמנם מוכר את אותה תוצרת סינית כמו כולם (בכתום), אבל גם מתחזק אתר אינטרנט למופת עם סכמות, נהלים לתיקון עצמי, ואם הכל כושל - שירות תיקונים כולל איסוף מבית הלקוח.

לא מתכוון להאריך יתר על המידה את הדיון על הנושא כי אין אפשרות להשוות בין מדינות כאלה ואחרות לישראל.

חוץ מיצרני "הדגל" עדיין יש יצרנים שיש להם סכמות למופת.

נהלים לתיקון עצמי - אפשר להתווכח על זה. שירות תיקונים כולל איסוף - משהו שלמיטב ידיעתי אין לגנרטורים קטנים בארץ אבל זה תחום שאני פחות מכיר.

בישראל גם באופן כללי לא מחזיקים גנרטור בכל בית בעוד במדינות כאלה ואחרות שסובלות גם ממזג אויר קיצוני - נערכים אליו בהתאם ולכן בחלק גדול יש גם גנרטור קטן לשעת חירום. מה שקרה בשנה וחצי האחרונות (בישראל) הוא שכרגע יש להרבה מאוד אנשים גנרטור קטן בבית אבל הוא לא בשימוש ולכן עדיין אתה לא רואה דרישה לשירות ברמה שאתה מתאר במדינות אחרות.

ועדיין - בשנת 2025 כמעט כל דבר אפשרי אפשר למצוא בחיפוש במרשתת, לכן אסור להרים ידיים גם אם יש לך מוצר שהוא פחות מוכר.
בסופו של דבר מתחת למעטפת חלקם הגדול דומה עד זהה, כך שלתקן תמיד אפשר ובכל מה שקשור לשירות - זה רק עניין של היצע וביקוש (וכמובן - זמן).

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
לפני שעתיים, Derish כתב:

בארה"ב הוא נשלט ע"י מותגי בית של חנויות ה-DIY ובאירופה ע"י כל מיני מותגי לואו-קוסט, אבל שתי הקטגוריות הנ"ל מוכרות בדיוק את אותם מוצרי OEM סיניים בצבעים ותחת שמות שונים. 

יש עוד יוצא דופן אחד משמעותי בשוק האמריקאי והוא Generac (למרות שרוב העשיה שלהם זה לFull house generators ולא לניידים - יש להם גם ליין ניידים)

ועדיין הייתי מעדיף באותו מחיר את ההונדות (אבל גם פה הם עולים כפול מהסינים אם לא יותר)

למותגי הבית אגב - Briggs & Stratton מייצרים את הרבה ממה שהתרשמתי (+ עוד יצרן אחד או שניים)  - אבל אכן בדגמים הפשוטים זה סינים עם מדבקות.

בדרך כלל הדרך הכי טובה לדעת זה לבדוק אם כל הברגים בהוראות הם מטרים או אינצ׳ים :)

אבל זה כאמור כמעט לא רלוונטי לישראל.

Then dying is forgetting

פורסם

באירופה אפשר למצוא את ההונדה אצל אנשי ה-VanLife שבאמת משתמשים בו כמעט כל יום וגם די תלויים בו, כך שיכולים להצדיק את ההשקעה. לשאר בני התמותה, מחירי הגנרטורים שלהם גבוהים פי 3-4 ממוצרים סיניים מקבילים ולא באמת מצדיקים את ההוצאה המטורפת גם אם זה 'נגעת נסעת'. נראה לי שגם בארה"ב התמחור דומה. 

לגבי בריגס & סטראטון, האירוניה היא שהמנועים הקטנים שלהם עדיין פועמים בתוך אלפי מכסחות דשא, מכונות קטנות לתעשייה, ואפילו גנרטורים שיצרנים אחרים תפרו סביבם מעטפת אלקטרונית. כל אלו כנראה ימשיכו לחיות לנצח, אבל ביניים היצרן עצמו שהיה פעם מוביל בתחומו כבר ירד לזנות והצטרף לטרנד הסיני בקצה הנמוך של השוק. 

• מבאס 1
  • תוכן חדש...