Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

לילה טוב.

אני מתעניין בגנרטור שישמש לרוב לטיול קמפינג בשביל מזגן נייד, מקרר קטן, מטענים, תאורת לד ועוד..

ראיתי שיש מלא סוגים וחברות רגיל, מושתק, היברידי, דיזל.. הלכתי לאיבוד.

תקציב 2000 ש"ח חנוק.

כיוון שאני אשתמש בזה פעם ב... אז אני לא רוצה לשפוך על זה כסף, וגם התקציב הזה הוא בגלל שחשבתי על להשכיר אותו לפי ימים.

הכי חשוב לי שיחזיק לי מזגן נייד ומקרר קטן בו זמנית, מכמה W צריך לבחור?

איזו חברה מומלצת?

קראתי על תחזוקה מעצבנת של המוצרים האלו אבל זה סבבה נראה לי, אולי אני טועה...?

בקיצור, אשמח להסבר על מה שאני צריך לדעת לגבי זה ועל המלצות.

תודה רבה ושבוע קסום ומוצלח.

פורסם

גנרטור (גם "מושתק" לא באמת מושתק) זה דבר מאוד מרעיש ומטרד עצום. 

אם לא תהיה במקום מבודד לחלוטין אתה רק הורס לכל הסובבים.

יש היום תחנות כוח מבוססות ליתיום שיכולות להחזיק לך יממה מקרר. אם תעלה את הנתונים של המזגן הנייד אז אפשר לבדוק כמה זמן זה יחזיק אותו. תחנת הכוח הזו נטענת מהרכב בזמן הנסיעה.

• רעיון טוב! 1
פורסם

רגיל עושה רעש בלתי נסבל. הבדואים, שראיתי בזמן הניווטים בשנות ה90, החזיקו את הגנרטור במרחק של איזה 100 מטר מהאוהל כי אחרת אי אפשר היה לשמוע את הטלויזיה. המושתק הרבה יותר נסבל אבל גם הוא רחוק מלהיות שקט. דיזל לא רלוונטי לשימוש שאתה מתאר.

מזגן נייד ומקרר קטן זה תלוי ומחייב בירור. המקרר כנראה צורך באיזור ה50 ואט והמזגן כנראה יותר מ1000 ואט ואתה חייב קצת ספייר (לפחות 20-30%).

התחזוקה זה החלפת שמן אחת לכמה עשרות/מאות שעות עבודה, זו לא יותר מדי בעיה.

• רעיון טוב! 1
פורסם

מזגן? בקמפינג?  

• מצחיק 1

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם (נערך)

מצטרף לשאלה למה לסחוב כ"כ הרבה?

הייתי בכינרת לפני שבוע ונדמה לי שהייתי היחיד עם צידנית רגילה.

אנשים הביאו גנרטורים, מקררים, מזגנים אפילו כירת אידוקציה אלוהים יעזור. ובשביל כל זה צריך עגלה ו 200 נגלות מהאוטו וחצי יום להתארגן ולהתפנות - למה??

עריכה אחרונה על ידי baer
  • מבאס 1
פורסם

לפני שעתיים, baer כתב:

מצטרף לשאלה למה לסחוב כ"כ הרבה?

הייתי בכינרת לפני שבוע ונדמה לי שהייתי היחיד עם צידנית רגילה.

אנשים הביאו גנרטורים, מקררים, מזגנים אפילו כירת אידוקציה אלוהים יעזור. ובשביל כל זה צריך עגלה ו 200 נגלות מהאוטו וחצי יום להתארגן ולהתפנות - למה??

עשינו את זה לפני כמה שנים וזה כיף ממש.

זה שיוצאים לקמפינג לא אומר שחייב לסבול..

ואת האמת שהבאנו את זה בעיקר בשביל הנשים.

לפני 3 שעות, discoTD5 כתב:

מזגן? בקמפינג?  

לא בשבילי אלא בשביל אשתי שמאד קשה לה עם חום.

לפני 5 שעות, RBRB כתב:

יש היום תחנות כוח מבוססות ליתיום שיכולות להחזיק לך יממה מקרר. אם תעלה את הנתונים של המזגן הנייד אז אפשר לבדוק כמה זמן זה יחזיק אותו. תחנת הכוח הזו נטענת מהרכב בזמן הנסיעה.

ראיתי שיש כמה דברים כאלו, השאלה מה הם יכולים להחזיק?

נגיד ואני הולך על מצנן, יחזיק?

ויש כאלו שנטענים עם פאנל סולארי, אבל לא הבנתי איך זה עובד התחנה הזו, 

היא יכולה להפיק חשמל תוך כדי שהיא נטענת עם הסולארי?

פורסם

תחנות כח מבוססות מצבר הן אכן פתרון שקט ונוח, אבל יקר יותר מגנרטור. בסכום שהקציב פות"ש (האמת, כנראה קצת מעל התקציב) אפשר לקנות משהו בהספק של כ-500WA. את המזגן זה לא יסחוב יותר מידי זמן.

לתאורה ומטענים זה פתרון מצויין. למזגן ומקרר, פחות. 

ולגבי האפשרות לטעון מפאנל סולארי. תחנות הכח החשמליות יודעות להטען מפאנל סולארי בזמן שצורכים מהן חשמל. רק שגם כאן יש בעיית מחיר. יצרני התחנות מוכרות פאנלים בהספק של כ-100W במחיר של כ-1000 ש"ח. במחיר הזה אפשר לקנות 4 פאנלים רגילים בהספק 450W. נכון, הפאנלים שלהן לרוב מתקפלים, מעוצבים וכבר כוללים את הכבלים עם החיבורים המתאימים אבל הנוחות הזאת עולה ממש לא מעט. 

לא כל רכב צריך להיות שיא הריגוש, אבל שיהיה משהו. מנוע. אם לא מנוע, עיצוב. אם לא עיצוב, נוחות. אם לא נוחות, לפחות שהגיר יהיה ידני.

פורסם

בכל מקרה אני יורד ממזגן ואלך על מצנן, השאלה אם גם לזה הוא מתאים?

לגבי תאורה זה סבבה.

מקרר משרדי קטן?

ראיתי את המוצר הזה, מישהו מכיר?

אשמח להמלצות על מוצר שאתם מכירים.

תודה רבה.

פורסם

אתה צריך לבדוק את ההספק של כל הצרכנים שאתה מתכוון להשתמש. זה רשום בוואט (W) על כל מכשיר. 

אחרי זה צריך לסכום את כולם ואז אפשר יהיה להעריך כמה זמן עבודה יהיה לך. 

בלי הנתונים האלו נוכל רק לנחש.

לא כל רכב צריך להיות שיא הריגוש, אבל שיהיה משהו. מנוע. אם לא מנוע, עיצוב. אם לא עיצוב, נוחות. אם לא נוחות, לפחות שהגיר יהיה ידני.

פורסם

הערה - יש מצב שיש אחלה דברים ביד2. לי אישית יש גנרטור קטן מושתק שנקנה בתחילת המלחמה ולא נגעתי בו מאז... בטח יש עוד 100 כאלה ביד2.

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, cohen motor 377 כתב:

לגבי תאורה זה סבבה.

מקרר משרדי קטן?

תודה רבה.

אנחנו כל שנה עושים בגני חוגה עם אוהלים, אחי עם המשפחה, כמה חברים ואנחנו,

מקרר פחות קריטי בעיני זה ממש קרוב לבית שאן(10/15 דקות נסיעה) בבוקר נוסעים לקנות מה שצריך ובערב קופצים שוב לקניות. 

יש שם גם מכולת שיש בה כמעט כל מה שצריך. 

מביאים אמגזיות, מנגל, צידניות עם קרח ובקבוקי מים קפואים ששומרים על הקור בצידניות עד שמפשירים ושותים אותם. 

מקפיאים גם חלב ששומר על הקור בצידנית ומפשירים אותו שצריך. 

לגבי מזגן עדין לא מצאתי פתרון אבל יש בריכות עם מים קרים מאוד אז כשחם נכנסים למים. 

לא חשבתי על מצנן לאוהל יש ביד 2 אני רואה כאלו ב300/800₪ אפילו חדשים. אשמח לדעת אם יש פיתרון לעניין החשמל. קבל מאריך לא רלוונטי במקום שאנחנו הולכים אליו אז לא גנרטורים. 

עריכה אחרונה על ידי nisim91
פורסם
לפני שעתיים, cohen motor 377 כתב:

לגבי תאורה זה סבבה.

מקרר משרדי קטן?

למה אתה רוצה לסחוב מקרר משרדי קטן ? קח בחשבון שמקרר כזה חובה להוביל בעמידה , אם הובלת בשכיבה צריך להמתין כמה שעות לפני ההפעלה. 
בנוסף איך תשמור קירור בזמן הנסיעה? .

במקרה כזה עדיף לך מקרר לרכב , יש כאלו של 50 ליטר , 
אפשר בזמן הנסיעה לטעון / להפעיל אותם מהרכב ,  

לחלקם יש מצבר קטן שיכול להחזיק עוד פרק זמן. 

רק לוודא שזה כזה שיכול להטען גם עם 220V 

בבית מחברים לחשמל , אורזים את הכל , ממתינים שיגיע לטמפרטורת עבודה , ואז אין עומס גדול על המצבר של הרכב 

• רעיון טוב! 1

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

פורסם

לאחרונה רכשתי כזה, 50 ליטר, כולל מתאם ל 220V. עלה 1100 ש"ח.

מיועד ללנדקרוזר, להחליף את המקרר הנוכחי בקרוזר. 

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם
לפני 4 שעות, cohen motor 377 כתב:

כל תחנת כח שהיא של Anker תעשה עבודה יותר טובה מהשוקי בזוקי שצירפת... יש גם בקבוצות הדילים לעייפה.

אפשר להזמין מסין, אבל זה לא זול.

פורסם

אכן מקרר / צידנית קטן זה אחלה פתרון

פעילים אותו בבית על 220 לפני היציאה ומתחזקים אותו בזמן הנסיעה על 12v ואז צריך הרבה פחות כשמגיעים. (לי יש אחד כזה לנסיעות - מת עליו)

הבעיה שלך היא עם הקירור.

אני גם רוצה לציין שאל תשכח שגנרטורים גם צריכים כל הזמן למלא דלק וכו אם הם יעבדו עם צילר או מצנן כזה או אחר וגם ה״שקטים״ רועשים.

בגדוח לרוב איזה אינוורטר 2000w זה מה שמקובל ויחסית שקט. הgold standard הוא ההונדה אבל הוא מעבר לתקציב בהרבה גם בארה״ב (אבל יש המון חיקויים). אני גם חושב שהאופציות החשמליות + פאנלים למהלך היום זה אחלה! (אבל שוב מחוץ לתקציב) אבל אולי היד שניה אחרי הגל של קניות גנרטורים השנה ימצא לך משהו.

כמו שכמה כתבו לך - תתחיל מלדעת כמה חשמל הפיתרון קירור שלך יקח לשעה ומשם אפשר לעשות חישובים איזה פתרון באמת מתאים.

If living is for learning

Then dying is forgetting

• תוכן חדש...