Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סכום תגמולי ביטוח גבוה אך ללא ירידת ערך בדוח סליקת ביטוח

iEminem

פוסטים מומלצים

היי,

הלכנו לראות רכב לפני כמה ימים, הוצאתי דוח סליקת ביטוח, והיו 4 שורות:

תאריך1 לפני 6 שנים, תביעת ניזוק כצד ג, נזק חלקי, 12 אלף שח

תאריך1 כמו השורה הקודמת, אבל ״בגין נזק לרכב מבוטח״, 9 אלף שח, שיפוי שנתקבל מצד ג. 

(בתקופה שהאוטו אצל המוכר - אמר שאכן עבר תאונה קלה והחליפו דלת וכנף, לא ביקשתי דוח שמאי כי שכחתי לבקש)

תאריך2 לפני 8 שנים, תביעת ניזוק כצד ג, נזק חלקי, 35 אלף שח

תאריך2 לפני 8 שנים, ״בגין נזק לרכב מבוטח״, ללא תגמולי ביטוח ששולמו

בכל השורות האלו אין ירידת ערך

רק בשורה השניה כתוב ״שיפוי שנתקבל מצד ג: כן״, בכל השאר מסומן ״לא״.

כל ארבעת התביעות סגורות. 

לפי רישיון הרכב, התאונה הישנה יותר לא הייתה אצלו אלא בבעלים הקודמים. 

הרכב על הכביש 10 שנים. 

הייתי מעדיף להמשיך לרכבים אחרים אבל הדגם הספציפי שאני מחפש בקושי מופיע ביד2, וגם אלו שיש להם יותר קמ ויותר ידיים מבקשים כמה אלפים מעל. 

השאלה העיקרית שלי היא האם הבנתי נכון את הטופס? היו סה״כ 2 תאונות, אחת כשהיה בן שנתיים ואחת כשהיה בן 4?

לא הגיוני לי שהייתה פגיעה בגיל שנתיים בסכום של 35 אלף ש״ח ולא הייתה ירידת ערך. 

האוטו נוסע מעולה, נראה מעולה, אבל מאוד מטריד אותי שנרכש ממגרש שבועיים אחרי התביעה הישנה יותר (מצד שני - מאז עברו 7 שנים שהאוטו אצל המוכר!)

Ford Fiesta 2014 Manual

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

זה שירידת הערך לא כתובת בדו"ח הסליקה לא אומר שאין ירידת ערך. זה אומר שיתכן שיש ירידת ערך ופשוט לא טרחו להקליד אותה.

מאידך ברכב עד שנתיים על הכביש יש חובה להשתמש בחלקים חדשים ומקוריים מה שמייקר מאד את התיקון ברכבים כמעט חדשים.

אני היית לקוח לבדיקה - אם הבדיקת מראת שהתאונות לא היו משמעותיות, אולי יהיה לך שווה לקחת סיכון.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

@zvit

אחרי מחשבה ארוכה החלטתי לרדת מהרכב הסצפיפי שבדקתי, גם אם אגלה שהתאונות לא משמעותיות - מאוד יפריע לי כל הנורות האדומות האלו שלא הופיעו ברכבים קודמים שלי (הייתה תאונה וישר לאחר מכן עבר למגרש, אני אהיה יד 4, הבדלי צבע שיעצבנו אותי עם הזמן, כל זה והוא דורש מחירון+3...). מניח שעם קצת סבלנות אמצא אקזמפלר טוב יותר.

אבל לא הבנתי מה זה אומר "לא טרחו להקליד אותה" - נזק של 30% משווי הרכב בזמנו, הנתון הזה לא אמור להשפיע גם על הפיצויים שמגיעים לבעל הרכב?

אני גם תהיתי אולי החלקים היו חדשים, אבל הרכב היה שנתיים וחצי על הכביש, אני בספק שהרכיבו חלקים חדשים ומקוריים.

Ford Fiesta 2014 Manual

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 4 שעות, iEminem כתב:

אבל לא הבנתי מה זה אומר "לא טרחו להקליד אותה" - נזק של 30% משווי הרכב בזמנו, הנתון הזה לא אמור להשפיע גם על הפיצויים שמגיעים לבעל הרכב?

אני יודע שיש מקרים של חוסר בנתונים בדו"ח סליקה, ראיתי זאת בכלי רכב שאני מכיר את ההסטוריה שלהם.

יש קשר מסוים בין גובה הנזק לירידת ערך - אבל לא בהכרח.

לי היה נזק של 35% מערך רכב בין בפחות משנתיים כ-60000 ש"ח כל החלקים שהוחלפו היו מחוברים בברגים, וירידת הערך היתה 0 עגול.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...