Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

פעם כשהיינו רווקים וצעירים, היינו נפגשים בימי שישי מאחורי קניון רמת-גן במפגש הקבוע.

היום אנחנו נפגשים באקראי בקניות השבועיות. מתחילים ב"נוי השדה אאוטלט" ומשם ממשיכים לקניות ב"אושר עד" - ומסתבר ששנינו מחפשים את החניות הרחוקות...מעניין למה :-P 

😄 

• מצחיק 3

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

• תגובות 72
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני שעתיים, EliC25 כתב:

כמו לפגוש סלבז

רק @lanosforceהיה חסר

20250819_183023.thumb.jpg.fb0c08840f40366d98b7d203ddcdede8.jpg

כולי התרגשות, הוכרתי כסלב - זה הזמן לפצוח בסיפורים מימי קדם... 

@איציק נ. אז אתה שומע? 

למה הבניין הזה ברקע נראה לי מוכר לא מצליח לקשר למיקום. 

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

• 3 חודשים מאוחר יותר...
פורסם
בתאריך 2.6.2025 בשעה 11:32, איציק נ. כתב:

הגיר האוטומטי הוא של AISIN עם 6 הילוכים קדמיים מדגם AWTF-80 SC שמותקן בעשרות דגמים של יצרנים מכל העולם.

אני רק שאלה,
בתור ותיק אמיתי בצרפתיות ובן אדם שנראה ש*מאוד* מבין בתחום, האם יצא לך להחליף שמן גיר? בכל זאת לא שנתיים שלוש על הכביש :)

פורסם

אני החלפתי שמן גיר כשרכשתי את הרכב. השיפור ניכר בהתנהגות הגיר. הוחלפו 3 ליטרים בק"מ של 135 אלף בערך. חושב להחליף שוב עכשיו ב-175 אלף.

צביעות היא נגע רע! היזהרו מאלו שיחייכו אליכם היום ומחר יתקעו לכם סכין בגב

מחפש רכב פיג'ו עם מנוע 1.5 דיזל תקול למכירה

פורסם
לפני 11 שעות, eden-h כתב:

אני רק שאלה,
בתור ותיק אמיתי בצרפתיות ובן אדם שנראה ש*מאוד* מבין בתחום, האם יצא לך להחליף שמן גיר? בכל זאת לא שנתיים שלוש על הכביש :)

הגענו ממש בימים האחרונים ל 60,000 ק"מ וכרגע במסגרת "טיפול שגרתי מונע" הזמנתי קיט טיימינג של INA (כבר הגיע, מוכן להרכבה) והחלפה של השמן גיר (מקווה לקנות במהלך השבוע הקרוב ולהיכנס להחלפה של 2 הדברים בעוד שבועיים).

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

המיסב קלאץ' שפירקתי ב508 עכשיו הוא של INA. אם אכן הוחלף עם הקלאץ' לפני 40 ק"מ - מצבו לא היה נראה מזהיר.

גם אני שמתי טיימינג של INA אבל רק מביא לידיעה.. הטיימינג עצמו וגם המותחן הרגישו טוב לפחות ביד.

פורסם

אני נצמד לסחורה של INA ו-DAYCO בהתאם לזמינות - ובלב שלם ושקט. שניהם מעולים גם מתוך ניסיון עם רכבים קודמים - גם (ובמיוחד) בטיימינגים.

בחלק מהמקרים זה גם מה שיורד מהאוטו כחלק מקורי (אעדכן מה ירד מהאוטו לאחר שהעבודה תבוצע כמובן).

בנוגע למייסב קלאץ' - לא רלוונטי לרכב הזה או לדיון הזה, וגם כל עוד לא ידוע בוודאות זמן ההחלפה שלו - אין טעם להמר אם הוחלף או לא ובטח שלא להעיד על איכותו.

מייסב לחץ זה לא רק עניין של איכות זה גם עניין של איך הנהג משתמש בקלאץ' ואיך הורכב (האם איזה מכונאי "חכם" גירז את המייסב כאשר לא צריך בכלל לגרז).

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אם INA זה מיסב מקורי יתכן ולא הוחלף. לגבי מי נהג... אעיד על עצמי שאני יודע לנהוג.

לגבי גירוז - בהחלט היו ערימות של גריז "יבש" בתחתית ההאוזינג. אבל גם אני גירזתי את הציר עליו המיסב נע

פורסם (נערך)
לפני שעה, EliC25 כתב:

אם INA זה מיסב מקורי יתכן ולא הוחלף. לגבי מי נהג... אעיד על עצמי שאני יודע לנהוג.

לגבי גירוז - בהחלט היו ערימות של גריז "יבש" בתחתית ההאוזינג. אבל גם אני גירזתי את הציר עליו המיסב נע

יש לך צילום של המיסב שהתקנת ? (צילום מההתקנה)

עריכה אחרונה על ידי איציק נ.

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

ברשותי פיג'ו 5008 דיזל 1.6 2019 פרימיום שעומד על 194K ק"מ אינני יודע אם אי פעם הוחלף לו שמן גיר, האם יש עניין להחליף שמן גיר, והאם זה לא יגרום לתקלות, ואיזה סוג שמן גיר מתאים ?

פורסם

בנסועה כמו שלך, עדיף לא לגעת, אבל ההמלצה על החלפת נוזל גיר נכונה באופן כללי כל עוד מקפידים לעשות החלפה ראשונה לפני 100k ק"מ 

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם
לפני שעה, EliC25 כתב:

איך אתה מכיר אותי?

יש הכל.. בסרטונים על המחשב בעיקר.

אבל למה אתה שואל?

מייסב לחץ בגיר רגיל שיש לו תותב פלסטיק פנימי, לא מגרזים.

רק ברזל על ברזל - מגרזים.

בעבר, העלתי לפורום כאן מסמך טכני של SKF שמאשר את העניין.

כרגע מצאתי מסמך חדש (לי) של VALEO שמאשר את אותו הדבר.

image.thumb.png.013682389796ec7f394b73ec521f77b1.png

TSB CL458 20 Which Clutch Bearings Require Grease (1).pdf

לפני 13 דקות, menir1 כתב:

בנסועה כמו שלך, עדיף לא לגעת, אבל ההמלצה על החלפת נוזל גיר נכונה באופן כללי כל עוד מקפידים לעשות החלפה ראשונה לפני 100k ק"מ 

ככלל אצבע, זאת המלצה טובה.

למרות זאת, בפיג'ו 301 עם גיר AISIN 6 הילוכים זהה, יצא לי להחליף שמן גיר פעם ראשונה אחרי 180,000 ק"מ~.

לא קרה כלום, הגיר המשיך לעבוד פרפקט.

#רק אומר#לא ממליץ#שבוע טוב

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

בהחלט.

זה הרכב שהחזיר את הצבע ללחיים של פג'ו, וזה רכב שקיבל אהדה גם בקרב אנשים שעד אז היו אומרים רק יפני.....

לדעתי, הוא היה אז כשיצא חדשני ומהפכן עבור המותג, הרבה יותר מהדור השלישי שהחליף אותו.

ה-1.2 רובוטי היברידי מתון זו חתיכת נסיגה בחטיבת הכוח מהטורבו דיזלים ומה-1.6 טורבו בנזין 180 המצויין.

והכל בחסות תקנות זיהום האוויר האירופאיות.

• רעיון טוב! 1

DS 7 CROSSBACK 2019

RENAULTSPORT CLIO 203 2010

פורסם

יש היברידי פלאג אין בהיצע העולמי.. לא מביאים לארץ משיקולי עלות.

צביעות היא נגע רע! היזהרו מאלו שיחייכו אליכם היום ומחר יתקעו לכם סכין בגב

מחפש רכב פיג'ו עם מנוע 1.5 דיזל תקול למכירה

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...