Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

אנחנו 5 ח'ברה שמתכננים Road trip סקנדינבי. 

הרכב הזה (או משהו מקביל. מעניין איזה רכב יכולים לתת לנו במקום) יהיה לנו נוח? גם מבחינת מקום (5 אנשים ומזוודות) וגם מבחינת נהיגה בכבישים הרריים צרים. 

זה עולה משום מה פי 3 מרכב רגיל, אבל אנחנו מעדיפים להישאר יחד ולא להתפצל ל-2 מכוניות. 

מה דעתכם?

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• חברי המעגל הראשון
פורסם

מבחינת מרווח, אני יודע שברכב הזה ובסיטרואן המקביל יש מספיק מרווח ל3 כיסאות תינוק במושב האחורי אז כנראה שיהיה לכם נח. השאלה כמה מזוודות יש לכם ואם הכל יכנס בתא המטען.

• רעיון טוב! 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

היתה לי התלבטות כזו לקראת נסיעה משפחתית ביולי הקרוב. התלבטתי בין 7 מקומות ל9 מקומות ובסוף הזמנתי פורד גלאקסי (או מקביל), שהוא דרגה אחת מעל ה5008 והמקבילות שלה.

לפני שנתיים באנגליה נסענו בפורד טורנאו 9 מקומות והיה מעולה.

השאלה היא מה גודל האנשים שיצטופפו מאחור וכמה מזוודות יש. אצלי האישה והבת לא מסתפקות בטרולי קטן. אני מקווה שבגלקסי נוכל גם להעמיס את המזוודות וגם שמישהו ישב בשורה השלישית.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

ל5 זה מספיק, הבגאז' מאוד גדול. לטעמי תהיה בעיה בצפייה במראה אחורית (עם ילדים הראש מסתיר חלק ניכר מהמראה).

לטיול של המשפחה של 5 ילדים + 2 הורים לקחנו ויטו 9 מקומות בוינה.

Peugeot  5008 2023 

פורסם

אומנם 3 דורות אחורה, אבל היה לי 5008 בטיול משפחתי באוסטריה ושוויץ עם 5 אנשים שהצעיר ביניהם בן 15. הייתי מופתע לטובה, קלט 5 מבוגרים על ציודם לשבועיים בלי שום בעיה. היה רק מקביל אחד שאהבתי יותר (ואני מתקשה להשוות את הנפח) - רנו אספאס "רובוטריק" 7 מקומות (קיפלנו את השורה השלישית) שהכיל את אותה משפחה כמה שנים יותר מאוחר.

• רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

מניסיון בהרכב דומה, C4 פיקאסו (דגם ה 7 מושבים) הספיקה אבל אל תגזימו עם המזוודות.

נסו לצמצם ל 3-4 מזוודות ולא אחת לכל אחד.

• רעיון טוב! 1

VW Golf GTI 2006 Manual

פורסם

זה צריך להספיק, אבל רכב 7 מקומות מתומחר יקר... שווה לשקול אופציה של רכב יוקרה 5 מקומות "פול סייז במונחי ישראל" (נניח וולבו XC90) - זה לא יקר יותר, יש את אותו גודל של תא מטען וזה הרבה יותר כיף... עשיתי את זה כמה פעמים בעבר.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם

הגודל יספיק, אבל הבעיה עלולה להיות במנוע שיתקשה לסחוב את כל המשקל הזה. גרסאות הליסינג/השכרה באות בד"כ עם המנוע הבסיסי, כך שכשהייתה לי 5008 עם ארבעה טכנאים וקצת כלים היא כבר בקושי זזה. שווה לבדוק אופציית שדרוג ל-SUV יוקרתי יותר כמו הוולוו שהוזכרה לעיל, או פשוט למיניוואן/טרנספורטר שבוודאות יעשה את העבודה טוב יותר.

• אהבתי 1
פורסם (נערך)

כנראה אפשרי לפי התגובות, אבל בטוח יהיה צפוף,

במיוחד אם מושיבים 3 במושב האחורי (עם 4-5 מזוודות מאחור השורה השלישית לא תהיה שימושית).

בטיול נוסעים הרבה ק"מ יחסית, והמטרה היא לטייל וליהנות, לא רק להגיע...

במצב דומה בטיול משפחתי לפני כמה שנים, עבור 6 נוסעים שכרנו מרצדס ויטו 9 מקומות,

בדיוק מהסיבה הנ"ל. זה טיול ורציתי שיהיה מרווח נוח לכולם + ציוד, וגם שיוכלו לראות את הנוף.

בסיטואציה דומה עם 5 אנשים שכרנו דודג' קארוואן (7 מקומות פול-סייז).

ביומיים האחרונים של אותו טיול לקחנו ניסאן מוראנו, שהכיל את כל ה-5

אבל כבר היה פחות נוח ליושב האמצעי מאחור, וגם הגביל מבחינת לשים תיק קטן ליד וכדו'.

בדרך מהשדה לדירה אסף אותנו קרוב משפחה עם טויוטה היילנדר 7 מקומות.

הכיל את כולנו+ציוד+הנהג, אבל היה צפוף בטירוף...

עריכה אחרונה על ידי BoazB11
פורסם
לפני 6 שעות, ManInShadows כתב:

אנחנו 5 ח'ברה שמתכננים Road trip סקנדינבי. 

הרכב הזה (או משהו מקביל. מעניין איזה רכב יכולים לתת לנו במקום) יהיה לנו נוח? גם מבחינת מקום (5 אנשים ומזוודות) וגם מבחינת נהיגה בכבישים הרריים צרים. 

זה עולה משום מה פי 3 מרכב רגיל, אבל אנחנו מעדיפים להישאר יחד ולא להתפצל ל-2 מכוניות. 

מה דעתכם?

זה לא "משום מה". זה קורה הרבה וזה הגיוני. לא חייב להיות קשר ישיר בין עלות הרכב לעלות ההשכרה.

פי 3 זה אולי קצת חריג או בדכ יותר מפי 2 וגם זה מעל הפער בעלויות הרכישה.

זה מוצר חריג ולא מוצר מדף כמו רכבים רגילים. אין הרבה כאלו וזה יותר התעסקות לחברה בניהול מלאי. אז יש ביקוש גבוה יחסית והעלות בהתאם.

הביקוש גבוה כי אתה לא חריג בכך שרוצים ביחד.

יש גם חסכון בדלק בהשוואה לשני רכבים אז זה משפיע על התמחור כי יש בזה תמורה עודפת מסויימת בהיבט הזה. 

• אהבתי 1
פורסם
לפני 19 דקות, BoazB11 כתב:

בסיטואציה דומה עם 5 אנשים שכרנו דודג' קארוואן (7 מקומות פול-סייז).

ביומיים האחרונים של אותו טיול לקחנו ניסאן מוראנו, שהכיל את כל ה-5

אבל כבר היה פחות נוח ליושב האמצעי מאחור, וגם הגביל מבחינת לשים תיק קטן ליד וכדו'.

בדרך מהשדה לדירה אסף אותנו קרוב משפחה עם טויוטה היילנדר 7 מקומות.

הכיל את כולנו+ציוד+הנהג, אבל היה צפוף בטירוף...

דודג' קארוואן לא זמין באזור סקנדינביה.

התיאור של של מורנו שהיה פחות נח לעומת ההילנדר שהיה צפוף בטירוף - זה בדיוק הסיבה למה לקחת משהו כמו CX90.

אני מסכעים לגבי ויטו - אם יש זה בטוח יהיה הכי טוב, לא בכל שדה יש כאלו.

• רעיון טוב! 1
פורסם

הוויטו היה באיטליה. הזמתי דרך 'רנטאלס' מראש, ואספנו ברומא, לא בשדה.

דודג' קארוואן היה בקנדה, גם הוזמן מראש דרך רנטאלס,

אבל יש מקבילים 7 מקומות פול-סייז גם באירופה (לעומת 5+2 כמו ה-5008)

פורסם
לפני 19 שעות, `Infinity כתב:

מניסיון בהרכב דומה, C4 פיקאסו (דגם ה 7 מושבים) הספיקה אבל אל תגזימו עם המזוודות.

נסו לצמצם ל 3-4 מזוודות ולא אחת לכל 

לפני 19 שעות, sperial כתב:

אומנם 3 דורות אחורה, אבל היה לי 5008 בטיול משפחתי באוסטריה ושוויץ עם 5 אנשים שהצעיר ביניהם בן 15. הייתי מופתע לטובה, קלט 5 מבוגרים על ציודם לשבועיים בלי שום בעיה. היה רק מקביל אחד שאהבתי יותר (ואני מתקשה להשוות את הנפח) - רנו אספאס "רובוטריק" 7 מקומות (קיפלנו את השורה השלישית) שהכיל את אותה משפחה כמה שנים יותר מאוחר.

תודה לכולם!

אני רואה כאן כל מיני תשובות קצת סותרות... להזכיר, מדובר על 5 מבוגרים על ציודם - מזוודה ותיק גב לכל אדם. הרבה שעות נסיעה. האם ניתן לקפל רק מושב אחד מאחור וכך לשבת ב3 שורות ועדיין להכיל את הציוד? אנחנו פשוט לא מכירים את הרכב הזה

פורסם

המושבים בשורה השלישית מיועדים לילדים

מבוגר לא ישב שם בנח בנסיעה ארוכה

ובטוח עם מושב אחד בלבד מקופל לא ייכנסו כל המזוודות 

פורסם

המבוגר שישב באמצע בשורה השניה ישמח מאוד ויהיה לו כיף גדול.

תתפצלו לשתי מכוניות, או שתיקחו רכב גדול יותר. אתם מוציאים כל-כך הרבה כסף על נסיעה לחו"ל ובסוף 'חוסכים' בדברים החשובים שיכולים לשנות את כל החוויה. 

מנסיון אישי, ארבעה מבוגרים בארצות הברית לכעשרה ימים, לקחנו שברולט טאהו, והיה מרווח ונעים. 

• רעיון טוב! 2

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...