Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,
יש לי פולקסווגן גולף מודל 2004 1.9 TDI, 
אשמח לקבל המלצות לבעל מקצוע בחיפה שיודע לטפל ברכבים האלה.
אשמח לשמוע הצעות מהכרות,זה חשוב בגלל שמי שמכיר בטח יודע שלא הרבה (אם בכלל) בעלי מקצוע באיזור שלנו,מוכנים לטפל ברכב הזה.

תודה לעוזרים.

(סביר להניח שהרבה חבר'ה מהתחום ימליצו על מוסך אנרג'י,אכן חבר'ה מקצוענים אבל לא מוכנים לטפל ברכב הזה,בדקתי).

תודה לעונים

Volkswagen Vento CL 1.8 1994

פורסם (נערך)
לפני 9 שעות, IsraCar כתב:

איזה סוג טיפול אתה צריך?

טיפול תקופתי?

כל מורשה VW יכול.

תיקון תקלה, זה כבר משהו אחר.

האם יש תקלה במנוע ?

אם כן, מה סוג התקלה, מה התופעות?

אהלן,
צריך בדיקה של הרכב והכנה לטסט + טיפול שמנים פילטרים.
לגבי תקלות,
היו לי בעבר בעיות של נוזל קירור שנעלם,החלפתי מיכל עיבוי,פקק ואת החיישן טמפרטורה שיושב על המנוע יחד עם הגומיה שלו שהייתה יבשה לגמרי,נראה שהבעיה נפתרה אבל עדיין רציתי לבצע בדיקת לחץ ובדיקת גזים כדי לוודא שאין בעיה בראש.

באופן כללי מחפש המלצה לבעל מקצוע כדי לטפל אצלו בהמשך,
לא נשמע לי סביר שאף מכונאי לא מקבל לטיפול את הרכב הזה,מצביע על רמה מאוד נמוכה של בעלי מקצוע אם כך.
ובדקתי לפחות 6 מוסכים באיזור פה.

אגב,
גם לטיפול פשוט לא מקבלים,חבל שאין לי וידאו כדי שתשמע את התשובות ההזויות שקיבלתי.

עריכה אחרונה על ידי VW Vento 1994

פורסם

מוזר.

אומנם רכב ישן. אבל עדיין לא פריט אספנות נדיר.

אבל בכל זאת, מנוע ה TDI המהולל, סחב את כל קונצרן VW במשך שנים רבות. (לפני שנים רבות).

בעיקר זכורה לטובה VW PASAT שהייתה עם כמה גרסאות של המנוע, חלקן חזקות במיוחד.

איזו גרסא יש לך ? (כ"ס)

אם זה המצב, אני לא יודע מה לומר? (אמרת שבדקת  6 מוסכים!)

בדקת מול המוסך שהבאתי קישור אליו?

יש כאן המלצות רבות למוסכים מתמחים בVW במרכז. (אני לא מכיר לכן לא מביא קישור).

אם זה המצב באיזור שלך, ייתכן שתצטרך לערוך את המסע המפרך למרכז לפחות פעם בשנה. (כמובן בתיאום מראש שיבינו שאתה מגיע מרחוק). 

עדיף שיטפל מישהו שמבין ורוצה ויש לו חלקים במחסן. לא ככה?

(*) צריך לקבל את העובדה שרכב בן 20 שנה, ייתכן שלא יוכל להכנס ולצאת מהמוסך באותו יום. ככה זה.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

לא בטוח אם שניהם עדיין קיימים, אבל שווה לבדוק.

- מ.נ מכונאות רכב ברח' המוסכים מול לב המפרץ,

ברחוב שמאחורי מאפיית המפגש.

- מוסך צבר בחוף שמן ברחוב הרץ, יש שם כזה מתחם של בעלי מלאכה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

אם תרצה להגיע לאזור המרכז, מוסך אלכס ברח' שמוטקין בראשון לציון הינו מומחה פולקסווגן ותיק, ומטפל גם ברכבים ישנים.

• רעיון טוב! 1
  • 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם
בתאריך 29.4.2025 בשעה 11:57, IsraCar כתב:

מוזר.

אומנם רכב ישן. אבל עדיין לא פריט אספנות נדיר.

אבל בכל זאת, מנוע ה TDI המהולל, סחב את כל קונצרן VW במשך שנים רבות. (לפני שנים רבות).

בעיקר זכורה לטובה VW PASAT שהייתה עם כמה גרסאות של המנוע, חלקן חזקות במיוחד.

איזו גרסא יש לך ? (כ"ס)

אם זה המצב, אני לא יודע מה לומר? (אמרת שבדקת  6 מוסכים!)

בדקת מול המוסך שהבאתי קישור אליו?

יש כאן המלצות רבות למוסכים מתמחים בVW במרכז. (אני לא מכיר לכן לא מביא קישור).

אם זה המצב באיזור שלך, ייתכן שתצטרך לערוך את המסע המפרך למרכז לפחות פעם בשנה. (כמובן בתיאום מראש שיבינו שאתה מגיע מרחוק). 

עדיף שיטפל מישהו שמבין ורוצה ויש לו חלקים במחסן. לא ככה?

(*) צריך לקבל את העובדה שרכב בן 20 שנה, ייתכן שלא יוכל להכנס ולצאת מהמוסך באותו יום. ככה זה.

היי,סליחה על הדיליי (מילואים)..
יש לי מנוע ATD 100כ''ס לדעתי המנוע הכי פשוט שקיים בסדרה הזאת.
בסוף מצאתי מוסך שעשה לי טיפול בסיסי ובדק את הרכב כדי לעבור טסט,הרכב אכן עבר בלי בעיה אבל כשהתחלתי להתעניין לגבי בדיקה יותר מעמיקה,בעל המוסך הסביר לו שהוא אפילו לא יודע איפה הטרמוסטט ברכב והחלטתי לא לחזור לשם.

כרגע ממשיך בחיפושים,חזרה הבעיה של הנזילת נוזל קירור ואני פשוט משתגע מהחוסר רצון של אנשים לטפל ברכב.

בתאריך 29.4.2025 בשעה 12:37, SlowRide כתב:

לא בטוח אם שניהם עדיין קיימים, אבל שווה לבדוק.

- מ.נ מכונאות רכב ברח' המוסכים מול לב המפרץ,

ברחוב שמאחורי מאפיית המפגש.

- מוסך צבר בחוף שמן ברחוב הרץ, יש שם כזה מתחם של בעלי מלאכה.

אהלן,סליחה על הדיליי בתגובה (מילואים)..
מוסך צבר לפי מה שהצלחתי לברר כבר לא קיים.
מ.נ זה מוסך שכבר ביקרתי בו בעבר,ראיתי המון פולקסווגנים ישנים וחשבתי שמצאתי את המקום שאני מחפש,אבל אחרי שהסברתי לבחור מבוגר אחד שיש בעיה של נוזל קירור שנעלם,בלי לפתוח מכסה מנוע הוא קבע שמדובר בראש ושהוא לא בטוח שהוא יכול או רוצה לקחת על עצמו עבודה כזאת,אחרי זה די ניפנף אותי משם..''תבוא עוד שבועיים נראה,תבוא עוד שבוע נראה''..לא ברור.
בכל אופן אין שום סימנים של אטם ראש פרוץ (אני לא מכונאי אבל יודע לבצע בדיקות בסיסיות),יש רטיבות מתחת לEGR ויש לכלוך בתוך המיכל עיבוי החדש..ניחוש שלי,טרמוסטט,רדיאטור סתום או קולר EGR..כמובן אלה השארות ואני מעדיף שבעל מקצוע יבדוק לעומק,הבעיה שאין אחד כזה.
הגדלתי ראש והלכתי לצ'מפיון...המחירים שם לא שפויים וכשראו את הרכב די מרחו אותי עם תשובות כמו למשל ''תשמע יקח זמן,אנחנו עמוסים,תתקשר עוד כמה ימים''...בקיצור,פשוט עצוב.

• מבאס 2

• חברי המעגל הראשון
פורסם

חבל שזה נהיה המצב בצפון.

אני יכול לומר לך שכתושב גוש דן עם הרכב הקודם שלי הייתי מגיע עד כפר יאסיף בצפון במשך 8 שנים כשהייתי צריך מוסך. שווה לנסוע רחוק בשביל מכונאי מקצוען.

• רעיון טוב! 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• חודש מאוחר יותר...
פורסם
בתאריך 29.5.2025 בשעה 23:33, SlowRide כתב:

חבל שזה נהיה המצב בצפון.

אני יכול לומר לך שכתושב גוש דן עם הרכב הקודם שלי הייתי מגיע עד כפר יאסיף בצפון במשך 8 שנים כשהייתי צריך מוסך. שווה לנסוע רחוק בשביל מכונאי מקצוען.

שוב דיליי ושוב מילואים,
מסכים איתך מאוד,לא רק שהמצב פה נהיה גרוע,רוב המכונאים (לא רוצה להכליל חלילה אבל עברתי באמת הרבה),לא מוכנים לטפל ברכבים ישנים,שומעים דיזל מעקמים פרצוף,עם כל הכבוד ואני חלילה לא מזלזל,אבל זה כמו שאינסטלטור יגיד ללקוח שהוא מטפל בנזילה רק אם הבית חדש מקבלן או יקח על עצמו עבודה שתהיה לו ''נוחה יותר''.
ממש עצוב.

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, VW Vento 1994 כתב:

שוב דיליי ושוב מילואים,
מסכים איתך מאוד,לא רק שהמצב פה נהיה גרוע,רוב המכונאים (לא רוצה להכליל חלילה אבל עברתי באמת הרבה),לא מוכנים לטפל ברכבים ישנים,שומעים דיזל מעקמים פרצוף,עם כל הכבוד ואני חלילה לא מזלזל,אבל זה כמו שאינסטלטור יגיד ללקוח שהוא מטפל בנזילה רק אם הבית חדש מקבלן או יקח על עצמו עבודה שתהיה לו ''נוחה יותר''.
ממש עצוב.

נסה את ״מוסך אנרג׳י״ (גרישה) 

https://easy.co.il/page/26990530

חוות דעת חיוביות מאוד גם כאן, מתמקצע ברכבי הקבוצה

עריכה אחרונה על ידי HaimO

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...