Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני שעתיים, ezuf כתב:

האם בהעברת זה"ב בסניף כתוב באסמכתא שזו העברת זה"ב? מפורשות?

האם גם מצוין רשמית שזה לא ניתן לביטול ?

בסתם העברה כתוב אסמכתא XXXXXXXXX וזהו (מעולם לא התנסיתי,מודה)

בהעברת זה"ב כתוב מפורש שהיא העברת זה"ב. אפשר לבצע העברת זה"ב רק בין בנקים שונים ומתבצע באמצעות מספר IBAN.

בהעברה באותו בנק העברה רגילה מתנהגת כמו העברת זה"ב.

לפני כשעה, MZN כתב:

יש העברות 'רגילות' כששני החשבונות באותו הבנק, אני חושב שאפשר לראות כסף בחשבון תחת 'ממתין' והמוכר עדין יכול לבטל את העברה.

אבל פאקינג 2025 למה אנחנו מתעסקים בשטויות האלה? למה במעמד העברת הבעלות אי אפשר להעביר את הסכום לפקידה בבנק הדואר או משהו כזה? יותר מזה, בGOV, למה אי אפשר לציין את סכום העסקה ולחייב את הקונה בסכום או לפחות להחתים אותו על זה? למה זה כזה עקום? 

הרי יכול לקרות מקרה אחד למיליון הפוך,  מישהו יכול להעביר כסף למוכר וגם המוכר בורח.. 

ברמה רעיונית זה יכול לעבוד, אבל ברמה מעשית זו פגיעה בפרטיות וגם הגוף כמו דואר שיווה צינור להעברת הכסף גם לוקח אחריות וכתוצאה מכך יעמיס על העליות. זו הסיבה שזה לא קיים.

• תגובות 56
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אז מה הקטע עם כל הסיפורים על אנשים שקנו רכבים,העבירו כסף,הגיעו הביתה וביטלו את ההעברה ?

הבנקים "נותנים יד" לנוכלות ? למה בכלל אפשר לבטל העברה של סכום כזה ? העברת? זבש"ך,שבור את הראש עם הבנק.

GTI

I'm not insane,My mother had me tested

סאאמק כולכם.

:lol:

פורסם
לפני 3 שעות, הלוחש למכוניות כתב:

והכלל החשוב מכולם - לא פחות חשוב ממה אתם קונים, חשוב ממי אתם קונים. מוכר שמעלה חשד הוא, עבורי, דגל אדום לא פחות מאשר ממצא של אובדן להלכה בדו"ח של מרכז הסליקה... אבל זה כבר נושא לפוסט אחר.

מה שנקרא באנגלית - 
 buy the seller

פורסם (נערך)
בתאריך 30.4.2025 בשעה 16:53, ik3 כתב:

בכל מקרה במקרה הכי גרוע כמוכר, גם אם עדין לא עברה הבעלות אני חושב שסביר לתת לקונה את הרכב ומקסימום להשלים את העברת הבעלות ליום למחרת(כמובן לאחר שהכסף נכנס)

אתה עדיין הבעלים של הרכב וכל שימוש לרעה/לא חוקי/תאונה שיעשו בו אתה תהיה אחראי! 

בתאריך 6.5.2025 בשעה 08:36, הלוחש למכוניות כתב:

מומלץ לבצע "העברת חזקה" - כלומר המוכר יעביר את הרכב עם כל המפתחות לידי הקונה ויקבעו ביניהם מועד חדש לנסות להעביר הבעלות.

לקונה זה בעיה, כי הוא שילם את מלוא התמורה והרכב לא על שמו, ואת המוכר ויושרתו הוא לא מכיר.

למוכר זה בעיה, כי הרכב יצא משליטתו ומי יודע מה יעשה בו זר אינו מכיר כשהאחריות היא עדיין של המוכר. 

אני יודע שהמקובל בימינו זה קודם לשלם, אז העברת בעלות. זה כנראה יותר הגיוני מאשר ההיפך אבל עדיין בעייתי. 

ברור שאדם שגם קיבל את הכסף וגם הרכב פיזית נשאר אצלו זה הכי פחות הגיוני. 

לכן לא הייתי עוזב את המקום עד שהכל נסגר. אין לי פיתרון למקרה שההעברה נסחבת ונסחבת מלבד ללכת לדואר ופיזית לעשות את זה. לכן קונים מכוניות בבוקר...

לבחור שהעביר כאן 150-160 אלף, לפני העברת בעלות, בסכומים כאלה אני הייתי משלם משהו לעורך דין שהכסף ישכב אצלו בנאמנות עד העברת בעלות אפילו אם המדובר בכמה דקות. אא"כ המוכר אמין מעל לכל פקפוק. 

עריכה אחרונה על ידי Jack457

כשאתם עוקפים גולף 1995 ידנית בצבע בורדו תנפנפו לי לשלום

פורסם
לפני 32 דקות, Jack457 כתב:

אתה עדיין הבעלים של הרכב וכל שימוש לרעה/לא חוקי/תאונה שיעשו בו אתה תהיה אחראי! 

לקונה זה בעיה, כי הוא שילם את מלוא התמורה והרכב לא על שמו, ואת המוכר ויושרתו הוא לא מכיר.

אפשר לסגור משהו בזכרון דברים, למשל שכל פעולה שתבוצע עם הרכב מרגע החתימה היא אחריות הקונה, ואולי משהו בסגנון של הקונה מתחייב לא לנסוע ברכב ביום הקרוב עד שתעבור הבעלות סופית, אפשר לחשוב על כיונים שונים איך לעשות את זה הוגן ובטוח לכל הצדדים

2015-2018:  Mazda 3 1.6 auto 07', 2018-2021: Peugeot 208 1.2 manual 15' , 2021-2023: Volkswagen polo GTI 1.8 manual 16'

2023- today: Honda Civic TYPE R manual 17', 2024-today: Citroen C1 1.0 manual 16'

פורסם (נערך)

לא חכם לסוע עם הרכב כשצד אחד הוא הבעלים וצד שני שילם עליו, בהנחה ולא רוצים להגיע לבית משפט אח"כ.

בפעמים האחרונות קודם לקחתי את המפתחות אלי, אח"כ העברת כסף ואז העברת בעלות.

אם יש איזו בעיה, האוטו לא זז עד שנפתר.

עריכה אחרונה על ידי stx
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 29 דקות, ik3 כתב:

אפשר לסגור משהו בזכרון דברים, למשל שכל פעולה שתבוצע עם הרכב מרגע החתימה היא אחריות הקונה, ואולי משהו בסגנון של הקונה מתחייב לא לנסוע ברכב ביום הקרוב עד שתעבור הבעלות סופית, אפשר לחשוב על כיונים שונים איך לעשות את זה הוגן ובטוח לכל הצדדים

אפשר לסגור הכל, אבל אם הקונה חו"ח יעשה תאונה קשה או משהו לא חוקי כשהרכב על שמך (וגם הביטוח), ויתחמק מאחריות, לך תרדוף אחריו. מסוג הצרות שלא כדאי להיכנס אליהן. 

כשאתם עוקפים גולף 1995 ידנית בצבע בורדו תנפנפו לי לשלום

פורסם

3. אם קרה פנצ'ר בדרך - והמערכת אונליין נתקעת (וזה עדיין קורה, לעיתים נדירות) והתשלום כבר עבר, מומלץ כמובן להמשיך בדואר. אם גם זה לא אפשרי, מומלץ לבצע "העברת חזקה" - כלומר המוכר יעביר את הרכב עם כל המפתחות לידי הקונה ויקבעו ביניהם מועד חדש לנסות להעביר הבעלות. רוב התקלות נפתרות תוך פחות משעה, אך קרה פעם אחת שהקונה (לקוח שלי) נאלץ לקבוע עם המוכר למחרת היום עקב תקלה גדולה במשרד הרישוי שלא איפשרה ה"ב אפילו בדואר.

רכשתי טסלה :) שם זה לא היה מעשי.... 

גם אם המוכר היה מעביר אליי את החשבון באפליקציה, בטלפון אחד לשירות לקוחות הרכב היה חוזר אליו (הם היו דורשים לראות רישון רכב עדכני ומוודאים מי הבעלים)

והכלל החשוב מכולם - לא פחות חשוב ממה אתם קונים, חשוב ממי אתם קונים. מוכר שמעלה חשד הוא, עבורי, דגל אדום לא פחות מאשר ממצא של אובדן להלכה בדו"ח של מרכז הסליקה... אבל זה כבר נושא לפוסט אחר.

זה אני שהעברתי את הכסף ולכן בסוף ביצעתי את העסקה המוכר היה נראה אמין והכל התבצע בתוך המשרדים שלו- אבל עדיין צריך לזכור שנוכלים לא נראים נוכלים.....

בסופו של דבר הכל עבר חלק אבל ללא הרגשתי נוח בהליך ואני יותר ממבין למה בסכומים כאלו רוב העסקאות כנראה מבוצעות במגרשים.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 13:50, Jack457 כתב:

לבחור שהעביר כאן 150-160 אלף, לפני העברת בעלות, בסכומים כאלה אני הייתי משלם משהו לעורך דין שהכסף ישכב אצלו בנאמנות עד העברת בעלות אפילו אם המדובר בכמה דקות. אא"כ המוכר אמין מעל לכל פקפוק. 

אם היה שירות כזה מונגש הייתי משתמש בו בשמחה גם אם העלות היתה 500 ש"ח-

ואני עדיין חושב שחברה פיננסית מוכרת (למשל חברות מימון לרכב) שתפתח שירות כזה תרוויח לא מעט.

אבל אם תנסה לקנות רכב משומש ותציע אפשרות כזו נראה לי שהמוכר יברח.... זה לא ממש ריאלי וישים.

פורסם
בתאריך 1.5.2025 בשעה 17:29, אלעדית כתב:

הסתדר?

הוא יכל לשלם את האגרה עם כ"א שלו ולהתקזז אחרי זה עם הסבתא

הי

אכן כן, לאחר יומיים,

האם ״פחדתי״ - נראה שלא (אולי ברפרוף),

אתה רואה מי עומד מולך, הייתי אצלו בבית,

2 המפתחות והרכב אצלי (לא מעוקל ולא משועבד),

אולי אני קצת נאיבי אבל הפעם זה היה נראה לי ״בסדר״.

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
  • ספונסר פורום
פורסם

לא לבצע את התשלום אלא לאחר שמוודאים בקלות שהרכב לא מעוקל: בתהליך אונליין ישנו מצב מובנה שלא מאפשר להמשיך בו במידה והרכב מעוקל או משועבד. רגע לפני העברת הכסף למוכר, תמיד מומלץ להתחיל בתהליך העברת הבעלות. כשהמערכת שואלת מה מספר ת"ז של הרוכש, ניתן לשים כל מספר לפי רצונו של המוכר שלא יחשוד בקונה שמנסה לרמות אותו...) ולבצע את השלב של שליחת ההודעה הראשונה ל"קונה ניסיון". ברגע שהמערכת מאפשרת שליחת הודעה זו - אתם יכולים להיות בטוחים שהרכב אינו מעוקל ולא תתקלו במצב שבו הועבר כסף אך לא ניתן לבצע ה"ב.

ממליץ תמיד לנסות את מה שכתבתי למעלה - לפני העברת הכסף.

אם ישנה בעיה (עיקול למשל) או תקלת-מחשב, ממתינים עם הכסף.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

933126724_WhatsAppImage2021-07-03at20_39_08.thumb.jpeg.64edf5191b8e50ab7f237a75a4828929.jpeg

פורסם

לפני כשעה, הלוחש למכוניות כתב:

בתהליך אונליין ישנו מצב מובנה שלא מאפשר להמשיך בו במידה והרכב מעוקל או משועבד

חשוב. בקניה של הרכב הנוכחי שלי המוכר עשה את הבדיקה הזו, וגילינו שלא ניתן להעביר בעלות כי יש ריקול.

הוא ביצע את הריקול והעברנו בעלות אחרי שבוע.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

פורד פיאסטה 1.25 ידנית 2012

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...