Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני שעה, tan tan כתב:

ואז עבירות תנועה שהקונה יעשה ירשמו על המוכר

מתכון לצרות 

יש זכרון דברים, אפשר להוסיף שם סעיפים שאסור לו לנסוע ברכב למשל וכו עד שלא מושלמת העסקה, סעיפים שיכסו אותך.

בכל מקרה כן עדיף לעשות את זה בזמן של יום עסקים כאשר הבנק פועל ולסגור את כל הסיפור במהלך שעות העבודה.

2015-2018:  Mazda 3 1.6 auto 07', 2018-2021: Peugeot 208 1.2 manual 15' , 2021-2023: Volkswagen polo GTI 1.8 manual 16'

2023- today: Honda Civic TYPE R manual 17', 2024-today: Citroen C1 1.0 manual 16'

• תגובות 56
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
בתאריך 28.4.2025 בשעה 09:09, om2 כתב:

בעברת זה"ב הכסף אצלך בחשבון תוך כמה דקות.

ואם הוא לא אצלך בחשבון אחרי כמה דקות

אז כנראה שזאת לא העברת זה"ב

בתמונה בצד שהוא שם כתוב במפורש שהכסף יהיה בצד השני אחרי יום עסקים אחד.

אז כנראה שזאת לא העברת זה"ב.

את העברת זהב ניתן לראות לפעמים רק אחרי 20 ד׳

בתאריך 28.4.2025 בשעה 10:23, tan tan כתב:

בדיסקונט ובמרכנתיל אפשר לעשות העברה מיידית לבנקים אחרים ורואים את ההעברה באותו רגע

ברגע שהכסף אצלך בחשבון אין לאף אחד אישור למשוך אותו בלעדי הוראה מפורשת שלך.

היום רכשתי רכב, הבחור (שניסו לעקוץ אותו לפני שנתיים) הסכים רק להעברת זהב ולהמתין עד שיראה את הכסף בחשבון,

לא היה מוכן לשמוע על העברה מידית שעובדת יותר טוב (תוך פחות מדקה אתה רואה את הכסף בחשבון),

בסוף חוק מרפי הייתה איזה בעיה טכנית ולקח לי 20 ד׳ לשכנע אותו להעברה מידית שעבדה יופי.

צחוק הגורל לא יכולנו להשלים העברת בעלות בגלל המוכר (רכב של נכה, והוא היה צריך להשלים את האגרה אבל הנכה זה סבתא שלו בקיצור… נקווה להעברת בעלות מחר).

פורסם
לפני 14 שעות, llaavvii כתב:

היום רכשתי רכב, הבחור (שניסו לעקוץ אותו לפני שנתיים) הסכים רק להעברת זהב ולהמתין עד שיראה את הכסף בחשבון,

לא היה מוכן לשמוע על העברה מידית שעובדת יותר טוב (תוך פחות מדקה אתה רואה את הכסף בחשבון),

בסוף חוק מרפי הייתה איזה בעיה טכנית ולקח לי 20 ד׳ לשכנע אותו להעברה מידית שעבדה יופי.

צחוק הגורל לא יכולנו להשלים העברת בעלות בגלל המוכר (רכב של נכה, והוא היה צריך להשלים את האגרה אבל הנכה זה סבתא שלו בקיצור… נקווה להעברת בעלות מחר).

הסתדר?

הוא יכל לשלם את האגרה עם כ"א שלו ולהתקזז אחרי זה עם הסבתא

פורסם
לפני 18 שעות, llaavvii כתב:

הנה עוד סיבה. בגלל זה עדיף לקונה צ׳ק בנקאי. לא עוברת בעלות, הצ׳ק נשאר אצל הקונה.

פורסם

במערכת הממשלתית הכל מתועד,

אתה כמוכר מקיש תעודת זהות שלו,

הוא מקבל הודעת הליך מכירת רכב, הוא מאשר.

נפתח חלון לתשלום אגרה הוא משלם, ובמקביל מבצע העברה למוכר.

המוכר מקבל הודעה לאחר תשלום האגרה של הקונה ומאשר את ביצוע העברת בעלות.

משהוא נתקע או השתבש? הכל מתועד במערכת.

הקונה לא שילם? המוכר לא מבצע העברה.

הקונה שילם, והמוכר לא השלים את ההעברה? 

יש לקונה תיעוד של כל הפעולה כולל מספר רכב ותז ואסמכתא של תשלום אגרה לרכב ספציפי.

למוכר לא יהיה איך להתחמק.

• מעניין 2
פורסם
לפני 17 דקות, om2 כתב:

ואתה שומר את הצ'ק אצלך?

כי אם לא. מאוד פשוט להחליף.

הצ'ק אצלו, אבל יחליף במה?

אם המחיר למשל נקבע על 80,000 שח, ברגע האחרון מבקש צ'ק על סכום 79,993 שח. איך יהיה לו בכיס צ'ק מזוייף על הסכום הזה בדיוק?

• אהבתי 1
פורסם

לא יהיה לו על סכום הזוי.

מי שבאמת ירצה לעקוץ אותך ידע לנתב אותך לסכום שהוא רוצה.

לדוגמה פירסמת את הרכב ב80 אלף.

יבוא. יראה. יסתכל. 

ואז יגיד לך וואלה אחלה אוטו. לוקח ב80.

אתה מבסוט עד הגג שלא היית צריך לרדת שקל.

והוא יתפור אותך.

כמובן שזה הרבה יותר מורכב בצ'ק בנקאי כי הוא צריך ללכת איתך לבנק ולהוציא אשכרה צ'ק כזה אז הוא מזדהה וכו'

אבל לרמאים אין חשומה

מיתר רוז רוצה לחיות!

אבא שלו תרם 100% בשנתיים האחרונות, זה הזמן להוקיר לו תודה

לתרומה: https://www.charidy.com/meitarroz/311

פורסם

העברת זהב שביצעו לי והבנקאי (של הקונה) אמר שרואים תוך 20 דק. אחרי חצי שעה התקשרתי לבנק שלי לוודא.  מסתבר שאצלם זה נקלט ומיידית ובאפליקציה לוקח זמן. מה שכן סמכתי על הבחור והעברתי לו בעלות לפני שהעביר לי כסף.

בשלב זה של חיי, אצהיר ללא התחייבות שלעולם לא אעבור לאוטומט כל עוד גופי מתפקד וגפיי נעות כמתוכנן

פורסם
לפני כשעה, om2 כתב:

לא יהיה לו על סכום הזוי.

מי שבאמת ירצה לעקוץ אותך ידע לנתב אותך לסכום שהוא רוצה.

לדוגמה פירסמת את הרכב ב80 אלף.

יבוא. יראה. יסתכל. 

ואז יגיד לך וואלה אחלה אוטו. לוקח ב80.

אתה מבסוט עד הגג שלא היית צריך לרדת שקל.

והוא יתפור אותך.

כמובן שזה הרבה יותר מורכב בצ'ק בנקאי כי הוא צריך ללכת איתך לבנק ולהוציא אשכרה צ'ק כזה אז הוא מזדהה וכו'

אבל לרמאים אין חשומה

נו, ואז בבנק אני מבקש צ'ק על 79,993 ולא על 80,000.

כמובן, בתור מוכר, אין לי שום בעיה עם העברת זהב ולאחר מכן העברת בעלות. אני יודע שלא ארמה את הקונה.

בתור קונה, זו לא האופציה המועדפת עלי.

פורסם
בתאריך 29.4.2025 בשעה 16:02, איצו כתב:

איך הבנק יודע מי הבעלים של הרכב ומדוע מעניין את הבנק מי הבעלים של הרכב?

במקרה ספציפי, הסניף של המוכר זיהה תנועה חריגה וביקש מבעל החשבון הסבר להעברה. 

כשהבין שהעברה בעבור מכירה כשהמוטב אינו הבעלים, פשוט ביטל את העברה.

זה היה לפני שנתיים. היום אני מניח שיש תהליכים הרבה יותר מתקדמים לחיתוך בסיסי נתונים בין הבנק למשרד התחבורה וכו'.

פורסם (נערך)

האם בהעברת זה"ב בסניף כתוב באסמכתא שזו העברת זה"ב? מפורשות?

האם גם מצוין רשמית שזה לא ניתן לביטול ?

בסתם העברה כתוב אסמכתא XXXXXXXXX וזהו (מעולם לא התנסיתי,מודה)

עריכה אחרונה על ידי ezuf

GTI

I'm not insane,My mother had me tested

סאאמק כולכם.

:lol:

פורסם
בתאריך 28.4.2025 בשעה 08:04, discoTD5 כתב:

כרגיל טיקטוק סטנדרטי.

כל הרעיון בהעברת זהב הוא שאתה נכנס לחשבון שלך ורואה את הכסף בחשבון.

אם אתה רואה את הכסף בחשבון - זה סופי, הכסף אצלך.

אם כמו מטומטם אתה מסתמך על זה שהקונה מראה לך צילום מסך שכאילו העבירו לך כסף - אתה מטומטם. 

אם אתה לא רואה את הכסף בחשבון, לא עושים העברת בעלות. 

יש העברות 'רגילות' כששני החשבונות באותו הבנק, אני חושב שאפשר לראות כסף בחשבון תחת 'ממתין' והמוכר עדין יכול לבטל את העברה.

אבל פאקינג 2025 למה אנחנו מתעסקים בשטויות האלה? למה במעמד העברת הבעלות אי אפשר להעביר את הסכום לפקידה בבנק הדואר או משהו כזה? יותר מזה, בGOV, למה אי אפשר לציין את סכום העסקה ולחייב את הקונה בסכום או לפחות להחתים אותו על זה? למה זה כזה עקום? 

הרי יכול לקרות מקרה אחד למיליון הפוך,  מישהו יכול להעביר כסף למוכר וגם המוכר בורח.. 

• אהבתי 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...