Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
בתאריך 28.4.2025 בשעה 09:30, zvit כתב:

כשההעברה היא באותו יש מה שנקרא "העברה סופית שאיננה ניתנת לביטול" גם רואים אותה מיד, וגם אי אפשר לבטל אותה.

לפי כמה שנים קניתי וולוו מסבא יקה - החשבונות של שנינו היו בבנק דיסקונט.

המוכר לא הסכים להעברה באפליקציה - אז ניגשו ביחד לבנק (למרות שזה היה קצת מסובך בגלל מגבלות קורונה אז).

ביקש מהפקידה העברת זה"ב, היא הקלידה במחשב, עשתה העברה, והוציאה אסמכתא.

הסבא הסתכל באסמכתא וקלט שלא מדובר בהעברת זה"ב אלא בהעברה מיידית - הגענו עד למנהלת הסניף שביטלה את ההעברה (לאחר שהכריח אותה להודות שההעברה ניתנת לביטול תוך 24 שעות).

אחרי הביטול, עשיתי העברת זהב מהחשבון שלי בבנק דיסקונט לחשבון של אשתו בבנק לאומי, ואז נסענו לבנק לאומי כדי שיוודא שאכן ההעברה נקלטה.

• מצחיק 1
  • מבאס 1

VW Golf GTI 2006 Manual

• תגובות 56
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

כשאני מכרתי את האוטו ביקשתי העברת זהב

הקונה עשה העברה מיידית לידי מהמחשב שלי מהחשבון שלו לחשבון שלי,

ואמר לי בוא נשלים את העברת הבעלות (באינטרנט) אמרתי לו עד שאני לא רואה את הכסף בחשבון שלי, לא מבצע העברת בעלות,

עברה רבע שעה עשרים דקות, ואין זכר לכסף.

הוא התקשר לבנק שלו ומסתבר שבגלל שזה חשבון של ארגון שהוא עמותה, לא עובד העברה מיידית אלא רק העברת זה"ב, הוא ביצע זהב

וזה אכן השתקף מיידית בחשבון שלי.

פורסם

הרבה יותר קל לזייף צ'ק בנקאי מאשר העברת זה"ב

העברת זהב אתה רואה ישר בחשבון שלך.

זהו. מוחלט. ברגע שהכסף בחשבון שלך אין כמעט מקום לטעויות.

צ'ק בנקאי אם הוא מביא לך למקום המכירה,  אתה לא יודע אם הוא מזויף או אמיתי.

ואם הלכת איתו לבנק להוציא את הצ'ק מה הבעיה שכבר יעשה לך העברת זה"ב?

מיתר רוז רוצה לחיות!

אבא שלו תרם 100% בשנתיים האחרונות, זה הזמן להוקיר לו תודה

לתרומה: https://www.charidy.com/meitarroz/311

פורסם (נערך)
בתאריך 28.4.2025 בשעה 08:08, yulianx כתב:

וזה לא משנה שישי או שבת?

זה כן משנה, העברת זהב קורת בזמן יום עסקים זאת אומרת מ8-16 פחות או יותר, כדאי בכל מקרה לבדוק עם הבנק שלך טרם ההעברה ליתר בטחון.

מנסיון של מספר העברות, אם זה אותו הבנק זה באמת מיידי, אם לא זה סדר גודל של כחצי שעה לפעמים יותר לפעמים פחות.

חצי שעה זה יחסית מהר אפשר לחכות את הזמן הזה, וברגע שרואים את הכסף מבצעים העברה.

אם בוצעה העברת הזהב לא בשעות פעילות הבנק, זה יקרה ביום העסקים הבא, ואז אין כלכך משמעות לעשות העברת זהב, עדיף לחכות עוד יום ולוודא שזה מיידי

עריכה אחרונה על ידי ik3

2015-2018:  Mazda 3 1.6 auto 07', 2018-2021: Peugeot 208 1.2 manual 15' , 2021-2023: Volkswagen polo GTI 1.8 manual 16'

2023- today: Honda Civic TYPE R manual 17', 2024-today: Citroen C1 1.0 manual 16'

פורסם

ככל שהטכנולוגיה רוצה "להקל" בנושא העברת בעלות ותשלום, השיטה הישנה והטובה היא הכי טובה בעיני:

1. בדיקת רכב במכון שהקונה בוחר (כמובן לא רחוק מידי)

2. לגשת לבנק של הקונה או המוכר ולבצע שם העברת תשלום זה"ב

3. לוודא שהכסף נכנס לחשבון המוכר ולא ניתן לבטל את ההעברה

4. לגשת לדואר או למחשב ולבצע העברת בעלות מסודרת

5. מזל טוב

בעבר: טויוטה קורולה 2009 GLI (רובוטית), טויוטה קורולה 2014 GLI

בהווה: BMW 330e 2018

פורסם

ככל הנראה עוקצים ככה אנשים בלי קשר לרכב גם לדוגמא אנשים שמוכרים טלפונים סלולריים.

התקשר אליי מישהו ביום שישי בצהריים שרצה אייפון שאני מוכר ביד2 טען שזה ממש דחוף ורצה לעשות לי העברת זה״ב ביום שישי ולשלוח לי אסמכתא שההעברה בוצעה, אמרתי לו שיילך לחפש וניתקתי את הטלפון.

העברת זה״ב מתבצעת אך ורק בימי ושעות עסקים של הבנקים ועד שלא רואים את הכסף בחשבון לא מוסרים את המוצר או עושים העברת בעלות.

לא ליפול בפח.

• אהבתי 3
פורסם
לפני 6 שעות, Michazzz כתב:

ככל שהטכנולוגיה רוצה "להקל" בנושא העברת בעלות ותשלום, השיטה הישנה והטובה היא הכי טובה בעיני:

1. בדיקת רכב במכון שהקונה בוחר (כמובן לא רחוק מידי)

2. לגשת לבנק של הקונה או המוכר ולבצע שם העברת תשלום זה"ב

3. לוודא שהכסף נכנס לחשבון המוכר ולא ניתן לבטל את ההעברה

4. לגשת לדואר או למחשב ולבצע העברת בעלות מסודרת

5. מזל טוב

ואם הבעלות לא עוברת מסיבה כזו או אחרת?

פורסם
לפני 55 דקות, Nemesis כתב:

ואם הבעלות לא עוברת מסיבה כזו או אחרת?

אין סיבה שלא תעבור, ואם לא אז הולכים לדואר, ובכל מקרה במקרה הכי גרוע כמוכר, גם אם עדין לא עברה הבעלות אני חושב שסביר לתת לקונה את הרכב ומקסימום להשלים את העברת הבעלות ליום למחרת(כמובן לאחר שהכסף נכנס)

2015-2018:  Mazda 3 1.6 auto 07', 2018-2021: Peugeot 208 1.2 manual 15' , 2021-2023: Volkswagen polo GTI 1.8 manual 16'

2023- today: Honda Civic TYPE R manual 17', 2024-today: Citroen C1 1.0 manual 16'

פורסם
לפני 3 דקות, ik3 כתב:

אין סיבה שלא תעבור, ואם לא אז הולכים לדואר, ובכל מקרה במקרה הכי גרוע כמוכר, גם אם עדין לא עברה הבעלות אני חושב שסביר לתת לקונה את הרכב ומקסימום להשלים את העברת הבעלות ליום למחרת(כמובן לאחר שהכסף נכנס)

זה מנקודת מבטו של מוכר.

נקודת מבטו של קונה שונה כמובן... מה מבטח אותו אם המוכר בורח עם הכסף?

• אהבתי 1
פורסם
לפני 9 דקות, אלעדית כתב:

זה מנקודת מבטו של מוכר.

נקודת מבטו של קונה שונה כמובן... מה מבטח אותו אם המוכר בורח עם הכסף?

רכב שפיזית נמצא אצלו וזכרון דברים שיש לו תוקף חוקי...

• אהבתי 1

פורסם
לפני כשעה, Nemesis כתב:

ואם הבעלות לא עוברת מסיבה כזו 

קניתי רכב לפני חודשיים בערך. וממש הרגשתי את הבעייתיות הזו אני העברתי בהעברת זהב 165 אלף.... 

והמתנתי על קוצים לראות שההעברת בעלות עברה בהצלחה 

(כמובן שעשיתי זכרון דברים אבל זה חתיכת צרה אם זה לא עובר)

נראה לי שאם מישהו יזום  מנגנון העברה הדדי יהיה לו הרבה עבודה

• אהבתי 2
פורסם
לפני כשעה, ik3 כתב:

יש כל מני סיבות שבגללן הבעלות עלולה לא לעבור. לדוגמא יש ריקול בטיחותי לרכב שלא בוצע.

• אהבתי 2
פורסם
לפני כשעה, ik3 כתב:

ואז עבירות תנועה שהקונה יעשה ירשמו על המוכר

מתכון לצרות 

פורסם
לפני שעתיים, yd b-4 כתב:

קניתי רכב לפני חודשיים בערך. וממש הרגשתי את הבעייתיות הזו אני העברתי בהעברת זהב 165 אלף.... 

והמתנתי על קוצים לראות שההעברת בעלות עברה בהצלחה 

(כמובן שעשיתי זכרון דברים אבל זה חתיכת צרה אם זה לא עובר)

נראה לי שאם מישהו יזום  מנגנון העברה הדדי יהיה לו הרבה עבודה

בהחלט.

זה זמן מתוח לשני הצדדים.

מיתר רוז רוצה לחיות!

אבא שלו תרם 100% בשנתיים האחרונות, זה הזמן להוקיר לו תודה

לתרומה: https://www.charidy.com/meitarroz/311

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...