Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

בת זוג שלי רוצה לקנות טויוטה קורולה קרוס. כנראה חדשה.

היא אוהבת את איך שהרכב נראה. חשוב לה בטיחות קודם כל, אמינות, וצריכת דלק (נוסעת הרבה).

עשינו נסיעת מבחן על הרכב, נוסע טוב ונוח.

רצינו לשאול אם יש משהו שצריך לדעת על הדגם, לטוב ולרע. תודה רבה !

פורסם

תבררו מחירי ביטוח מקיף.

• רעיון טוב! 2

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

אין יותר מדי מה לדעת מלבד זאת, יחידת הנעה רועשת כשהבנזין נכנס לפעולה, ולא ממש חזקה ביחס למתחרות. אמינות מעולה, בטיחות טובה, שוק חזק. מבחינת תחזוקה צריך לשים לב להחליף נוזל גיר רציף בזמן ולהחליף פילטר סוללה היברידית בזמן אם קיים כזה. 

פורסם (נערך)
לפני 6 דקות, vladclar כתב:

תבררו מחירי ביטוח מקיף.

חשוב מאוד.

בשוק הביטוח המוטרף של היום, קודם כל מתקשרים לברר בכמה חברות על ביטוח מקיף לרכב הרצוי ורואים מה סדר הגודל של הנזק, ואז בוחרים את הרכב...

ממה שאני הבנתי פה בפורום, הטויוטות מאוד גניבות ולכן הביטוח המקיף שלהן שערורייתי (לכיוון ה- 10K~ ש"ח).

כאן יש מאמר יפה בפורום על הרכב הנ"ל. הרבה מידע רלוונטי מאוד.

קראת אותו?

עריכה אחרונה על ידי DAHUJI
פורסם

שים לב שאצל היבואן , מנוע הבנזין הוא בנפח 1.8(140 כ״ס)  יבוא מקביל יש את הדגם עם מנוע 2.0 ליטר (192 כ״ס) 

• מעניין 1

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם (נערך)

כתבתי פה בזמנו סקירה ״לא מקצועית״.

אני מחזיק קורולה קרוס אדוונצ׳ר (רמת הגימור הבכירה) 2022 שרכשתי כיד שנייה.

כיוונתי לרכב בטיחותי, מוגבה, חסכוני, עם אמינות מוכחת, אבל פחות מאסיבי מה-rav4 - והקרוס עונה על הדרישות הללו.

זה רכב שזכה לציונים גבוהים במבחני ריסוק, בדגש על הגנת נוסעים.

שימו לב שיש שלוש רמות גמור, כאשר הפערים בין רמת הגימור הבסיסית לאמצעית הם יחסית זניחים (לדעתי) וברמת הגימור הבכירה מקבלים אביזרי בטיחות שלא קיימים ברמות הנמוכות יותר.

כותב פה את התובנות שלי, מהכבד אל הקל:

1. לטעמי זה רכב שלוקה בתחום של בידוד רעשים, במיוחד בנסיעה בין-עירונית. רעשי הכביש חודרים לתא הנוסעים וגם רעשי רוח (אבל פחות). זה עניין אינדבידואלי, ואני אדם עם אוזן רגישה. יכול להיות שלכם זה לא יפריע.
    את הרכב שלי את מתעתד לקחת לטיפול אקוסטי (אכתוב על זה פוסט בבוא היום).
  2. מבחינת מנוע וכוח - כתושב ירושלים (שהתברכה בעליות וירידות), הייתי שמח למנוע יותר חזק. באיזור מישורי - לא מורגש מחסור בכוח.
    לתיבה הרציפה יש חיבה להקפיץ את המנוע לסל״ד גבוה (במיוחד בעליות) - ושם הוא מרעיש, והרעש כאמור - חודר לתא הנוסעים, ולי זה לא נעים.
    הרכב עולה את שער הגיא על 100 וצפונה, אבל המנוע ותיבת ההילוכים עושים דרמה.
    ידוע לי שבשנתונים מאוחרים יותר, נוסף דיפון למכסה המנוע שאמור להפחית את הרעש.
  3. עלויות ביטוח - בהחלט שווה לבדוק כמה ואיך.
  4. מקריאה בקבוצת הפייסבוק של הדגם, עולה שבשנתון 23 וצפונה לא ניתן לבטל באופן קבוע התרעה על חציית המהירות המותרת (לרכב יש קורא תמרורים). יש אנשים שזה מעצבן אותם.
    כלומר - ניתן לבטל אותה בתחילת כל נסיעה, אבל הביטול מתאפס בסיומה (יכול להיות שיש חכמולוגים שמצאו לזה מעקף).
  5. יש איזה עניין (שאני אישית לא חוויתי) שבתחילת כל נסיעה הנהג נדרש לאשר תנאים לשימוש במערכת המולטימדיה. יש לזה workaround - ובקבוצת הפייסבוק יש הסברים.

כפי ש@zaf ציין - ישנו יבוא מקביל, עם מנוע בנפח 2.0 ל׳. להבנתי בדובר ביחידת הנעה מודרנית יותר וחזקה משמעותית, כאשר צריכת הדלק מעט גבוהה יותר מה-1.8 ל׳. שמתי לב שיחידת הנעה זו נפוצה בקרב נהגי מוניות.
שתי יחידות ההנעה הללו משווקות באירופה.

לו הייתי מתעתד לרכוש את רמת הגימור הגבוהה מהיבואן (מחיר שמתקרב ואף חוצה את ה 200 אש״ח לאחר תוספות) - הייתי הולך לקבל הצעת מחיר מהיבוא המקביל, מכיוון שלדעתי מנוע חזק יכול לשפר את חווית הבעלות על הרכב הזה.
הדבר היחיד שהיה מרתיע אותי בגרסא זו - שמתי לב שחלק מצינור המפלט בולט כלפי מטה באופן שנראה לי מעט מועד למכות על באמפרים וכו׳. לעומת ה-1.8 ל׳ - שבו רצפת הרכב חלקה.

מעבר לזה - כמובן שיש יתרונות ברכישה מהיבואן הרשמי. כנראה שתקבל יחס חמים יותר במוסכי היבואן, ניתן להאריך את האחריות על הרכב, לרכוש ביטוח לסוללה עד 12 שנים וכן הלאה.

עריכה אחרונה על ידי Lt. Dan
  • אהבתי 4

Toyota runX 2006

Toyota Corolla Cross Adventure 2022

פורסם

רכב פרווה לחלוטין, מי שקונה אותו פשוט עיוור והולך אחרי המותג טויוטה בעיניים עצומות. 

רועש מאוד, ביצועים פושרים, צפוף מאוד - מרגיש כאילו הנוסע קבור מתחת לדשבורד. 

חוץ מנראות וגובה לא הרגשתי שום יתרון מהרכב הזה. 

לשים עליו 190,000 פשוט כאב לב.

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם

הרכב עם כל הכבוד לא שווה 190K , רכב בינוני במרבית התחומים.

הרבה זה מושג יחסי בחיים , מה הנסועה השנתית ?

באם יש יכולת להטעין בבית הייתי בהחלט בודק אופציות חשמליות .

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...