Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני בטוח שחלקכם נתקל בדילמה.

מעוניינים לרכוש רכב משומש, לא משנה איזה, והרבה פעמים ישנו מצב של שנת מעבר, כזאת שבחלקה נמכר הדגם בצורה ישנה ואז עברו לתצורה שונה לגמרי, לא מתיחת פנים, אלא ממש דגם חדש לחלוטין, בד"כ גם הפער במחיר/מחירון משמעותי ביניהם.

כיוון שחיי דגם הם כ-6 שנים עם מתיחת פנים באמצע אז מדובר בדגם שהוצג לפני כ-6-7 שנים (לא תמיד מגיע לארץ מייד) ותכנונו החל עוד לפני, לעומת דגם חדיש יותר המצויד בטכנולוגיות ועיצוב מתקדמות יותר. 

במידה והתקציב מאפשר לכם לבחור או רכב מהדגם הישן, עם נתונים טובים (יד פרטית/ק"מ נמוך) שמור ומטופל, אחרי מתיחת פנים של אמצע החיים, מגרסה מאובזרת יותר אולי או רכב מהצורה החדשה עם איזה כתם בעבר (השכרה/ליסינג), כנראה בגרסתו היותר בסיסית (אבל ייתכן ומאובזרת יותר מאשר גרסה בכירה בדגם הישן)  וק"מ גבוה יחסית, מה תעדיפו? ללכת על הדגם המודרני והמתקדם יותר או על אקזמפלר שמור מהדגם הישן?

* כמובן שאני מניח שהדגם החדש זה לא איזה לימון מוטורי, אלא כמו במרבית הרכבים שדגם חדש הוא שידרוג משמעותי ברוב התחומים לעומת הישן. 

* וכמובן שאין אפשרות למצוא רכב טוב יותר בדגם החדש בתקציב

* ואין אפשרות למתוח את התקציב

פורסם

לדעתי, אין לזה תשובה חד משמעית.

תלוי בדגם, מה הוסיפו בדגם החדש וכמה תהיה התוספת במחיר.

אישית, תמיד אעדיף את הגרסאות המאובזרות המקוריות ( אפילו בדור פחות) מאשר גרסאות בסיסיות בדגם חדש אבל......לפעמים הגרסה הבסיסית החדשה מגיעה עם כל האבזור של הדגם המפואר בדור הקודם ואז זה די שוחק את היתרון של הגרסה המפוארת בדגם הישן.

ולפעמים, יש פיצ'ר שהיה בגרסה הישנה והורידו בגרסה החדשה שהיא break deal.

בקיצור, אין לזה תשובה חד משמעית. 

פורסם

משאלתך נובע שאתה מעדיף את הדגם החדש.

אני הרבה פעמים מעדיף את הדגם הקודם. תלוי ברכב הספציפי. בכל מקרה כשהתחלתי לחפש זה כבר הרבה אחרי השלב שהחלטתי איזה דגם אני רוצה.

מעבר לפלוסים/מינוסים של דגם חדש לחלוטין, דגם בשל בסוף חייו בדרך כלל מאובזר יותר מדגם חדש בתחילת חייו, והבאגים כבר תוקנו.

השכרה/ליסינג בכלל לא נכנס לתמונת השיקולים, לא קונה רכבים כאלה.

בכלל הרכבים מהדורות האחרונים פחות מושכים ברובם, עם ממשקי נהג גרועים ומערכות "בטיחות" מפריעות.

לדוגמה מהרכבים שאני מחזיק כיום: גולף 7.5 שעדיפה לדעתי ממש על ה8, גם מבחינת סביבת נהג וגם איכות בניה.

BMW X3 שבכוונה רכשתי מהדגם האחרון שנמכר עם מנוע 6 צילינדר אטמוספרי ולא את ה4 צילינדר טורבו שהחליף אותו.

• רעיון טוב! 2

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

שאלה מעניינת, אם אין הבדלים גדולים באבזור ובמראה הייתי מעדיף דגם קודם ושמור.

אבל אם יש קפיצה גדולה בעיצוב למשל 208 החדשה או הקודמת, הייתי בוחר בחדשה כי ההבדלים מאוד גדולי

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אם הכוונה להחזיק את הרכב כמה שיותר זמן אז לפי מה שתיארת, הישן יותר.

אם הכוונה למכור אחרי שנה שנתיים לא משנה מה, עדיף את החדש יותר.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

תלוי מאוד איזה רכב, האם זה 3-4 שנים עם הכביש או 10-15 שנים על הכביש, תלוי מה השתנה בהחלפת דגם, לפעמים בדגם המחליף יש מנוע פחות אמין או גיר פחות מוצלח, ליסינג והשכרה אני פסול על הסף אז כבר מצמצם את האפשרויות, קילומוטרז' גבוה ביד ראשונה פרטי דווקא לא פוסל. 

אז אם נגיד זה מודל 2020 דגם ישן עם 40 אלף ק"מ מול מודל 2021 דגם חדש עם 100 אלף ק"מ ושניהם יד ראשונה פרטי הייתי בחור בחדש.

אם זה מודל 2010 יד ראשמה פרטי עם תיעוד טיפולים  דגם ישן מול 2011 דגם חדש אחרי ליסינג כאשר בנוסף ב 2011 עברו למנוע פחות אמין, הייתי בוחר בישן. 

יש גם מקרים שבהחלפת דגם המנוע והגיר נשארו זהים ובדגם החדש איבזור שמקודם היה רק ברמת האבזור הגבוהה הגיע גם לרמת האבזור הבסיסית אז יש מקום להעדיף את הישן המאובזר במצב מצויין. 

יש מקרים למשל שגיר 4 הילוכים עגלתי ובזבזני הוחלף בגיר 6 הילוכים שנוסע הרבה יותר טוב ויותר חסכוני והאיבזור בכל הגרסאות השתפר אז יש מקום להעדיף את החדש.

בקיצור אין תשובה באוויר בלי שמדברים על דגמים מסויימים. 

אם אני חייב לענות בכל זאת - מעדיף את מצב הרכב על פני דגם מתקדם יותר.

פורסם (נערך)
לפני 18 שעות, Nakamichi כתב:

מעוניינים לרכוש רכב משומש, לא משנה איזה, והרבה פעמים ישנו מצב של שנת מעבר, כזאת שבחלקה נמכר הדגם בצורה ישנה ואז עברו לתצורה שונה לגמרי, לא מתיחת פנים, אלא ממש דגם חדש לחלוטין, בד"כ גם הפער במחיר/מחירון משמעותי ביניהם.

כיוון שחיי דגם הם כ-6 שנים עם מתיחת פנים באמצע אז מדובר בדגם שהוצג לפני כ-6-7 שנים (לא תמיד מגיע לארץ מייד) ותכנונו החל עוד לפני, לעומת דגם חדיש יותר המצויד בטכנולוגיות ועיצוב מתקדמות יותר. 

במידה והתקציב מאפשר לכם לבחור או רכב מהדגם הישן, עם נתונים טובים (יד פרטית/ק"מ נמוך) שמור ומטופל, אחרי מתיחת פנים של אמצע החיים, מגרסה מאובזרת יותר אולי או רכב מהצורה החדשה עם איזה כתם בעבר (השכרה/ליסינג), כנראה בגרסתו היותר בסיסית (אבל ייתכן ומאובזרת יותר מאשר גרסה בכירה בדגם הישן)  וק"מ גבוה יחסית, מה תעדיפו? ללכת על הדגם המודרני והמתקדם יותר או על אקזמפלר שמור מהדגם הישן?

* כמובן שאני מניח שהדגם החדש זה לא איזה לימון מוטורי, אלא כמו במרבית הרכבים שדגם חדש הוא שידרוג משמעותי ברוב התחומים לעומת הישן. 

כמו שכתבו קודם זה תלוי נסיבות ומודל. אז חסרים הרבה פרטים.

אבל לאור מה שכן כתבת הייתי מעדיף את החדש יותר. מאחר וכתבת שהבעיות אצלו זה בעלות וגרסת אבזור. מזה אני מניח שהכוונה לרכב שטופל פחות או יותר לפי הוראות היצרן. זה בעיני יותר חשוב מסוג הבעלות (זה יותר נכון לגבי ליסינג מאשר השכרה שם רכיב הבעלות יותר בעייתי). לעניין אבזור זה עניין של טעם אישי. לי עניין האבזור פחות מדבר. 

עניין נוסף הוא שכתבת שהחדש הוא "שדרוג משמעותי" .

כמו כן ציינת שהישן עם ק"מ גבוה יותר.

ממה שכן כתבת הכיוון הוא לחדש יותר בעיני.

הרבה פעמים בדילמה הזו הישן עשה ק"מ דומה או אף נמוך יותר. ולעיתים החדש עם טיפול מפוקפק (עניין שלא צויין בהודעתך)

עריכה אחרונה על ידי razi_pazi
פורסם
בתאריך 13.4.2025 בשעה 20:08, Nakamichi כתב:

הכל תלוי פר רכב הנתונים כמובן, יפנית עם טכנולוגיה פשוטה אולי הייתי הולך על חדש יותר בגלל עמידות פוטנציאלית ,  אבל מצד שני רכב חשמלי/צרפתי/ מורכב או עדין טכנולוגית הייתי הולך על ה"בטוח" יותר כדי לאזן את הסיכון

פורסם

בלי קשר לשאלה המקורית. 

בשבועיים האחרונים עזרתי לגיסתי לקנות רכב, כשהיעד היה קיה קרניבל באיזור 2019. 

אל תיגע ברכבים שעברו שינויים לנכה שכוללים הגבהה ופירוק הרצפה. השינויים הורסים את כל הרכב.

ראינו שכל רכב נורמלי - עם ק"מ נמוך וללא עבר ליסינג - נמכר במחירים מוגזמים לחלוטין.

בסופו של דבר שינינו כיוון ורכשנו שברולט טראוורס 2019, מחיר הרבה יותר סביר.

ואם נחזור לשאלה המקורית - מכיר מהעבודה את הקרניבל היטב, גם דור שלישי וגם דור רביעי. אני לא חושב שמבחינה מכאנית יש הבדל משמעותי ביניהם. סביבת הנהג מעט שונה עם לוח שעונים דיגיטלי אבל זה שטויות. תבחר את הרכב במצב יותר טוב.

אם אתה שואל על הדור השני (עד 2016) זה רכב נבלה, אל תיגע בו.

• אהבתי 1
  • מעניין 1
  • רעיון טוב! 1

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

• חודשיים מאוחר יותר...
פורסם (נערך)

תלוי במקרה

לדוגמא האוטו שלי 

אוקטביה 2018 1.0 יוצאת ליסינג 

ובתחילת 2019 יצאה גרסה עם מנוע 1.5 

במקרה הנ"ל ההבדלים הם בעיקר במנוע ובמסך מולטימדיה גדול ומתקדם יותר 7 אינץ לעומת 5 אינץ 

יש מקרים שגם בגרסאות בסיס יש שיפורים בכל מתיחת פנים 

עריכה אחרונה על ידי Shay Shd Dave

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...