Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 5 שעות, hans כתב:
לפני 6 שעות, פינדר כתב:

ניסיתי לשאול הוא את צ׳אט אם הוא מכיר את השפה והוא ענה חיובי. ביקשתי ממנו קוד שממיר מערך של ביטים לunsigned int. יש כזו פונקציה יעודית שאני תמיד שוכח את כל הפרמטרים שלה ומציץ בקטעי קוד ישנים לרפרנס. קיוויתי שהוא יחסוך לי את זה. בהתחלה הביא לי קוד שנראה יפה מאוד אבל כולל שימוש בפונקצית ספריה שהוא המציא ולא קיימת. אמרתי לי שאין כזו פונק׳ והוא התנצל ונתן לי קוד שמשתמש בפונק׳ הנכונה, אבל בצורה לא נכונה בכלל. כשהערתי לו על זה, הוא שוב התנצל ונתן לי פתרון נאיבי של מעבר על כל הביטים בלולאה, סטייל C.

כאן התייאשתי והלכתי לחפש רפרנס מהקוד הישן שלי.

אחת לאחת החווייה שלי משבוע שעבר, רק שאצלי זאת איזו מערכת קריפטו כלשהי... אחרי שעתיים נשברתי ועברתי ל-reverse engineering + ניחושים מושכלים.

בול.

זה לא יחליף מפתחים ולא יחליף ידע אנושי כי הוא צריך מראש ידע אנושי לעבור עליו בכמויות עצומות כדי ליצור תשובות וגוף ידע שהוא לא אוסף הזיות.

ניסיתי להשתמש בזה למשהו קצת יותר איזוטרי (ניהול פרוטוקול סיריאלי על פני Bluetooth בSwift) - וכל מה שהוא כתב היה בעיקר קוד שבזבז לי את הזמן :)

חלק מזה זה כי צריך לעצור ולהבין לרגע ברצינות מה זה LLM ומה היכולות שלו לעומת General purpose AI שזה משהו אחר לחלוטין.

ברגע שמבינים שמהנדסי תוכנה ברמות גבוהות זה שילוב של גוף ידע עם יצירתיות מסוימת של איך להרכיב אותו ביחד ולא רק חשיבה מרובעת - ככה מבינים יותר מהר למה מפתחים לא יעלמו.

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם
לפני 3 שעות, Night Driver כתב:

נכון אבל אתה צריך להיות מסוגל לתפוס מיד שקיבלת תוצאה לא סבירה.

נכון לרגע זה, מה ש-AI מחולל זה העברת עוד יותר אחריות לבכירים (סניורים בעגה המקולקלת של ההייטעקס).

פעם היינו מתמודדים עם הקשיים הפרטיים שלנו ועם הקשיים שיוצרים הצעירים/חסרי ניסיון,

עכשיו אנחנו צריכים להתחדד עוד יותר ולסנן שיט שמגיע מכל עבר, ומסתתר בצורה מתוחכמת יותר מבעבר...

• אהבתי 2

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

אני באמת לא מבין איך לחלק מהמקודדים פה יש ניסיון כזה טוב.

לי הוא מתאים בעיקר לדברים פשוטים, אני נראה לי כבר לא יכול לכתוב שאילתת SQL גם אם ארצה. ועוד כול מיני פיצ'עפקס.

אני רואה קולגות מנסים לדחוף עוד ועוד קוד מגונרט והוא לא מי יודע מה.

בחיים האישיים אני משתמש בו לחישוב גס של קלוריות של ארוחות שאני מכיר, וגם שם צריך להילחם בו כול הזמן.

מה שכן יצא לי מטורף זה לנסות לתרגל שפה עם דיפסיק - זה באמת מגניב. לא צריך לקחת מורה לשיפור הכתיבה. הוא זורם רצח, הוא אשכרה מנהל שיחה פשוט ברמה שקבעת לו. 

• אהבתי 1

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם
לפני 12 דקות, David32 כתב:

לתרגל שפה עם דיפסיק - זה באמת מגניב. לא צריך לקחת מורה לשיפור הכתיבה. הוא זורם רצח, הוא אשכרה מנהל שיחה פשוט ברמה שקבעת לו. 

כי זה המודל שהכי קל לבנות ויש כמות אדירה של ספריות. החוקים הדקדוקיים קבועים ולא ישתנו. 

לצורך הזה בהחלט ה AI זה כלי מצויין.  סוג של טרנסלייט על סטרואידים 😉

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

אם נחזור לעולם הרכב, ראיתם את הציור AI המדהים הזה שאמור להסביר איך עובד בלם דיסק?

לפני כמה חודשים דיברו עליו במלא אתרי רכב.

דימיון פורה היה למנוע AI הזה, ומי שלא יודע איך באמת פועל בלם דיסק, עוד עשוי להשתכנע.

image.thumb.png.6fc4f27d1a98fba7f5cd9694609be384.png

אישית אני לא סובל AI וכמעט לא ראיתי דוגמאות איפה זה תורם משהו, אם כי אני צריך להודות שנתקלתי במספר קטן של דוגמאות שזה עזר לאנשים.

רוב הדוגמאות שראיתי, יחס האות לרעש הוא (עדיין) נוראי.

יש לי בעבודה גם התעסקות באירכוב, ההנהלה הביאה חברת AI שאמורה לעזור עם העבודה. לפי מה שניסיתי זה יותר מפריע ממקדם את העבודה, הייתי שולח אותם לעוד כמה שנים של פיתוח עד שזה יהיה שימושי. אבל מתעקשים שאמשיך להתמודד עם השיט הזה.

• מצחיק 1

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

אם אתם כבר מדברים על AI, האם קיים AI (די בטוח שקיים כזה דבר) שיכול לעבור על מחקרים רפואיים ולתת המלצות וכו'.

למצוא תרופה לסרטן או משהו כזה??

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם

אחלה דוגמא לחירטוט.

זה נראה כמו נסיון לכלול מנגנון abs יחד עם מכלול הבלמים בגלגל ומשאבת ברקס ראשית.  בפועל חירטוט מושלם. 

לפני 5 דקות, DareDevil כתב:

אם אתם כבר מדברים על AI, האם קיים AI (די בטוח שקיים כזה דבר) שיכול לעבור על מחקרים רפואיים ולתת המלצות וכו'.

לא הייתי סומך עך המלצות של כזה דבר.
מחקרים ותוצרי מחקר הם דברים אמפיריים שאין בהם שום דבר מובהק ב 100% , ולכן כל ניסיון להקיש מאוסף מחקרים שאפשר שאין ביניהם כל קשר לשאלת המחקר פרט למילה סרטן, יהיה ככל הנראה פתטי, במידה דומה למה שהציגה עורכת דין בבית משפט של פסקי דין מומצאים. 

• אהבתי 1

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם
לפני שעה, amosbmw כתב:

דימיון פורה היה למנוע AI הזה, ומי שלא יודע איך באמת פועל בלם דיסק, עוד עשוי להשתכנע.

מודלי תמונה זה בערך הדבר הכי רועש שאפשר לעשות עם AI (שני בערך לוידאו)

ניסיתי מסקרנות גם עם GPT עדכני - גם יצא חירטוט מופלא - אבל כשאמרתי לו שזה לא מדויק הוא ייצר מחדש הפעם סכמה (שנראית כמו ציור שלי בpaint מ1995 בווינדווס אם יש לי בדיוק 3 דות על השעון) אבל היה לפחות איכשהו יותר מדויק :)

לפני כשעה, DareDevil כתב:

חד וחלק לא יכול למצוא תרופה לסרטן על סמך LLM , יכול למצא כנראה patterns שחוזרים על עצמם ולא שמו לב אליהם או מודלים להריץ ניסויים וואריאציות לניסויים כל עוד יש מודל מספיק מדויק שמדמה את התוצאות ביעילות (כבר פחות קשור לAI אלא למודלים מתמטים עם פרמוטציות בכמות גדולה).

שניהם דברים שעושים כבר שנים. זה שוב - בעיקר מיעל דברים , לא מחליף.

• אהבתי 1

Then dying is forgetting

פורסם

אגב, לא בטוח שראיתי התייחסות לנושא הזה ואשמח לשמוע מה אתם חושבים, הרי הפיתוח של בינה מלאכותית עולה מליארדים, למה בעצם שחברות כמו OpenAI וכאלו אחרים שיצוצו בעתיד לא ידרשו מחברות, לשלם סכום גבוה כמו שמקובל כיום בכל מיני אפליקציות כמו למשל AutoCAD? נראה שהכל הולך לכיוון הזה כרגע, שהרבה מהשירותים של הבינה המלאכותית מתחילים להיות מוגבלים או עולים בכסף, כמובן שגם כי השימוש נהיה נפוץ מאוד ולא זול לתחזק שרתים אבל לדעתי לא רק בגלל זה.

והאם עצם זה שחברה אחת מפתחת מוצר AI מאוד טוב אומר בהכרח שזה יאיץ את ההתקדמות הטכנולוגית של חברות אחרות? או שזה לא יהיה open source ובאמת יהיו מונופולים שישלטו בתחום

פורסם

מהניסיון שלי כמפתח, תלוי מאוד מה אתם מצפים ומה הפרומפט.

עם GPT אני אוהב בעיקר להתייעץ. לדוגמה זורק לו רעיון על משהו שאני רוצה לפתח ואיך אני מתכנן לבצע את זה ושואל אותו מה/איך הוא היה משפר. מן סיעור מוחות כזה ביחד עם AI וזה מוביל אותי הרבה פעמים לדברים שלא חשבתי עליהם או למקרים בהם הוא מציע דרך מימוש יותר יעילה/מהירה.

copilot די מאכזב. הוא משלים אותי הרבה פעמים בצורה טובה, אבל זה לדברים נקודתיים.

ניסיתי מספר פעמים לפתור איתו באגים שונים והוא די הסתבך עם עצמו באיזשהו לופ.

אני משתמש בו בעיקר כדי שיכתוב הערות לקוד וכדי להשלים (חלקית) דברים שכתבתי.

החיזוי שלו די טוב אבל הוא מרגיש עדיין לא אפוי למרות שהוא משתמש במודל של GPT, הוא מכוייל בצורה שונה לגמרי שלדעתי פשוט פוגמת בשימוש.

פורסם
לפני 9 שעות, DareDevil כתב:

לא LLM אבל AlfaFold הוא AI שיודע לחזות מבנה של חלבונים, הוא בהחלט תורם לאנושות ולפיתוח של חומרים תרופות והבנה של העולם. 

• אהבתי 3
פורסם

זה בדיוק העניין.

אנשים מסתכלים על chatgpt וחושבים שהוא מהות כל עולם ה-AI - אבל יש כל כך הרבה מודלי AI שהם מתמחים במטרות מסוימות שהתוצאות שלהם הרבה יותר טובות.

ודבר נוסף הוא שההתקדמות במודלים האלו מאד מהירה - המודלים שרואים היום הרבה יותר טובים מאלו שהוצגו לפני שנתיים.

בסופו של דבר, לעובדים מצטיינים/חוקרים בעלי ידע נרחב וכו' עדיין תהיה עבודה - אבל אלו מהווים במקרה הטוב כ-10% מכח העבודה.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 8 שעות, Aviv13467 כתב:

למה בעצם שחברות כמו OpenAI וכאלו אחרים שיצוצו בעתיד לא ידרשו מחברות, לשלם סכום גבוה כמו שמקובל כיום בכל מיני אפליקציות כמו למשל AutoCAD?

הפיתוח עצמו לא עולה כ״כ הרבה כי יש הרבה מודלים פתוחים - הבעיה היא האימון שלהם. וזה מה שדיפסיק טוענים שהם הוזילו (עם המון אותיות קטנות וחצי אמירות אבל גם התפתחות לא רעה).

לגבי למה שלא ידרשו מחברות - מי אומר שהן לא ? יש לי בחברה נוכחית גישה לChatGPT for enterprise שכולל מידור הידע שלנו , בניית מודלים קאסטום ועוד כל מני יכולות עסקיות מעולות (וזה בלי קשר שאנחנו כבר שנים מריצים מודלים שלנו לצרכים פנימיים , יש לנו גם cursor וגם Gemini עסקי וכו).

זה לגמרי כבר מוצר saas לפרודוקטיביות. חוקרים בערך את כל מה שיש בשוק כרגע אצלינו עם מודל של לתת לעובדים לבחור את הכלים שמיעלים להם את היומיום לפי ההקשר (יש לנו טווח מאוד רחב של מקצועות בחברה שעוסקת מלוגיסטיקת last mile הכי מקיפה בארה״ב ועד אנשי mle עם המון מקצועות באמצע)

לפני 8 שעות, BeBest כתב:

Copilot די מאכזב.

יש לו שימוש מאוד מאוד מאוד ספציפי - דווקא מה שציינת דיי קולע בול לשימוש שלו.

נשמע שאתה מחפש אבל מוצר יותר בסגנון של cursor מאשר את מה שcopilot נותן.

ממליץ מאוד בחום לנסות אותו. זה הכלי האחרון שהוספתי ליומיום שלי -> וכרגע ממש יוצא לי להיות עם הide שלו פתוח לצד הide הרגיל שלי (מה לעשות הוא לא יכול לתכנת swift או להתחרות בXcode) והוא עושה עבודה אש. השילוב של הפוספטים ביחד עם צאט וביחד עם השלמת קוד בו - עושה עבודה מעולה!

לפני כשעה, Rשף כתב:

לא LLM אבל AlfaFold הוא AI שיודע לחזות מבנה של חלבונים, הוא בהחלט תורם לאנושות ולפיתוח של חומרים תרופות והבנה של העולם. 

זה מה שהתכוונתי למעלה - שכחתי את השם שלו. יש כמה מודלים דומים בעיקרון שמשתמשים בהם לכל מני פרמוטציות בביולוגיה ורפואה ועושים חייל וחוסכים עבודה שהייתה לוקחת בעבר שנים.

לפני 19 דקות, גור אדם כתב:

בסופו של דבר, לעובדים מצטיינים/חוקרים בעלי ידע נרחב וכו' עדיין תהיה עבודה - אבל אלו מהווים במקרה הטוב כ-10% מכח העבודה.

עדיין צריך את החוקרים לרעיונות והכיוונים ואיך להכווין את המודל למה לבדוק וכו או to ping pong against it כדי להעלות רעיונות ומהר.

כמו בפיתוח - יפתרו את הסט בעיות הנוכחי , הפרודוקטיביות תעלה וthe next problem space יתגלה / יתאפשר.

הקוד שלוקח לי חצי שעה לעשות היום היה לוקח לי שבוע לפני עשור. אז נעלמו 90% מהמפתחים ? לא … פשוט עברו ליצור דברים מסובכים משמעותית, בקלות.

(לדעתי)

Then dying is forgetting

• תוכן חדש...