Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

כלי עבודה - בוש או דוולט?

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 21 שעות, ברווז כתב:

יותר יעיל מהמסמר עם פטיש לדעתי...

או מהמסרט עם פטיש :lol:

בגללך בדקתי אתמול ולא, ממש לא נוח, צריך להפעיל לא מעט כח והוא חייב להיות בניצב לקיר אחרת לא כל הכח עובר וישנה סכנה של קילופי טיח.

בהשוואה לפטיש חצי קילו שמסמר קשור אליו עם חוט של חצי מטר (ככה זה היה לי פעם) הוא הרבה פחות שימושי כשצריך חורים של חצי סנטימטר כדי למנוע מהמקדח לטייל.

• מעניין 1
  • תגובות 810
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

צדקתם, צדקתם בענק, הדיבלים של פישר לא רואים ממטר את הדיבלים מעליאקספרס, התרגלתי לקנות מעליאקספרס ושכחתי לרגע שאם קנית סט של דיבלים ב 3$ הוא מיועד רק לגיבוי, פישר ממש טוב תודה. 

לגבי האם להשתמש במקדח 6 או 5 בקיר ישן בלוקים, ייתכן והטעות שלי הייתה שנשענתי על הפטישון וזה יצר חור לא ישר, אנסה לקדוח עם 6 לאט וישר בלי להישען וייתכן ויצא 6. בינתיים רק תיקנתי חור לעומק, לא קדחתי חדש. בכל מקרה העבודות שלי קטנות - הייתי צריך מתקן תליית מעילים/ג'ינסים בכל חדר.

• אהבתי 1
פורסם

לגבי מקדח 5 או 6. 

אי אפשר ללמד קדיחה בקירות בהתכתבות, כמו שאי אפשר ללמד שחייה בהתכתבות (למרות שבתקופת הקורונה, ניסו לעשות גם את זה).

וכל קיר יכול להגיב אחרת. 

צריך "חוש" והבנה... שמגיעה מניסיון. 

השנקל שלי הוא שאם יש ספק, מתחילים ב-5 ולהגדיל תמיד אפשר. 

עם זאת, לרוב אני אתחיל מ-6. אני מוכן "להקריב" חור אחד, במידה ונתקלתי בקיר בעייתי. אני כבר אבין לבד לרדת בקוטר בהתאם לגישוש של החור הראשון. 

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
לפני 4 דקות, ברווז כתב:

עם זאת, לרוב אני אתחיל מ-6. אני מוכן "להקריב" חור אחד, במידה ונתקלתי בקיר בעייתי. אני כבר אבין לבד לרדת בקוטר בהתאם לגישוש של החור הראשון. 

זה לא רלוונטי למקרה שלי כלל

כי אני קודח על מנת לתלות או לתקן מתקנים לתליית בגדים

אז אם כשל לי חור אחד, לא יהיה מתקן מפולס, כמו שהיה עד עכשיו (בסלון כלל לא היה לי, בחדר שינה הוא היה לא מפולס קצת, בחדר עבודה הוא היה ממש לא מפולס)

לפני 6 דקות, ברווז כתב:

אי אפשר ללמד קדיחה בקירות בהתכתבות, כמו שאי אפשר ללמד שחייה בהתכתבות (למרות שבתקופת הקורונה, ניסו לעשות גם את זה).

אפשרי ללמוד בהתכתבות, אבל אני לומד את הרוב מיוטיוב.

פורסם
לפני 5 דקות, גולדן191 כתב:

זה לא רלוונטי למקרה שלי כלל

כי אני קודח על מנת לתלות או לתקן מתקנים לתליית בגדים

אז אם כשל לי חור אחד, לא יהיה מתקן מפולס, כמו שהיה עד עכשיו (בסלון כלל לא היה לי, בחדר שינה הוא היה לא מפולס קצת, בחדר עבודה הוא היה ממש לא מפולס)

מה הקשר? אתה לא יכול לעשות חור נוסף, נניח 2 ס"מ ליד הראשון, במקום שיוסתר ע"י המתלה??? :lol: למשל, כפתרון אפשרי אחד?

לסמן מחדש את החור השני ולקדוח אותו עם 5 במקום 6 למשל כך שהכל כן יתפלס טוב כפתרון אפשרי שני? [תלוי בכשל של החור מן הסתם]

לפני 5 דקות, גולדן191 כתב:

גם אני. המון. הרוב. 

ועדיין יש דברים שרק "חוש" וניסיון יוכלו ללמד אותך. 

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם (נערך)
לפני 40 דקות, ברווז כתב:

ועדיין יש דברים שרק "חוש" וניסיון יוכלו ללמד אותך. 

לא יכול להסכים עם זה, בהקשר של לקדוח בקיר.

להטיס מטוס ברור שאי אפשר לבד. גם לנהוג מבלי ללמוד עם מישהו.

להחליף רצועת אלטרנטור זה יותר מסובך מלקדוח בקיר, והצלחתי על בסיס סרטונים בלבד, וקצת עזרה מהפורום.

אפשר ללמוד לקדוח 100% לבד. יכול להיות שתיכשל בהתחלה (כמו שקרה לי ב-2018, שגם לא היה מפולס וגם החור היה עקום וגדול מדי)

כן הצלחתי לתלות את מה שרציתי, אבל היה רחוק ממושלם. לומדים..

ומאז לא קדחתי בעצם בכלל. עד ללפני שנה בערך. אבל אתה יכול ללמוד לבד.

אתה חייב להקפיד על בטיחות כגון להיזהר מלקדוח בקווים ישרים של שקעי חשמל וכו', אבל אתה יכול ללמוד 100% לבד, חוזר על זה.

יכול להיות שבחורים הראשונים שמישהו קודח בחייו, יצא לו לא מושלם.

אבל הוא ילמד ויעשה טוב להבא. אבל זה לא מה שאתה מתאר.

עריכה אחרונה על ידי גולדן191
פורסם
לפני כשעה, גולדן191 כתב:

ובגלל זה המתלה לא מפולס.

ועכשיו תחשוב מה קורה לאלה שלמדו ככה שחייה.

• מצחיק 2

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

לא מבין מה הבעיה לקדוח לבד, הדבר הכי פשוט שיש, מילא הייתם אומרים לקדוח בשיש שפה צריך לראות קצת סרטונים ולהבין באיזה זווית לבוא אבל לקדוח בקיר זה הכי פשוט שיש

• אהבתי 2
פורסם (נערך)
לפני 7 דקות, Krip כתב:

לא מבין מה הבעיה לקדוח לבד,

נכון, לא בעיה של ממש לקדוח בקיר. אבל יש הבדל בין קירות.. ויש הבדל בין קידוחים.

קדחת פעם בקיר טרומי עם ברזלים בפנים? ויש קירות בלוקים ישנים שאתה קודח ויכול להגיע לשכנים. 

עדיין מיומנות שמצריכה תירגול ודיוק. 

עריכה אחרונה על ידי saar5555
  • רעיון טוב! 1

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם (נערך)
לפני 42 דקות, Krip כתב:

לא מבין מה הבעיה לקדוח לבד, הדבר הכי פשוט שיש, מילא הייתם אומרים לקדוח בשיש שפה צריך לראות קצת סרטונים ולהבין באיזה זווית לבוא אבל לקדוח בקיר זה הכי פשוט שיש

כי הוא סוג של PRO בקדיחות קשה לו שמישהו יכול ללמוד בלי שום הדרכה פרונטלית.

זה קצת כמו שטכנאי מחשבים ותיק ירים גבה על מישהו שהצליח להרכיב מחשב לבד, מ-0 בלי שום נסיון, על בסיס כמה שעות ביוטיוב.

אני לא מדבר על קירות בעייתיים כמו שסער תיאר - קיר בלוקים רגיל, אמנם בן 35-45 שנה, לא יודע כמה, אבל לא ממ"ד ולא משהו מיוחד.

אחרת ברור שצריך יותר ייעוץ ואולי גם הכוונה אחרת.

פורסם
לפני 40 דקות, גולדן191 כתב:

זה קצת כמו שטכנאי מחשבים ותיק ירים גבה על מישהו שהצליח להרכיב מחשב לבד, מ-0 בלי שום נסיון, על בסיס כמה שעות ביוטיוב

כשהשתחררתי מהצבא ורציתי קצת כסף לטיול. הלכתי לעבוד כמה חודשים כ"טכנאי מחשבים". לא היה לי מושג בPC מאחר ובבית היו לי רק מקים. תוך יום יומיים למדתי להרכיב ולתקן ולפתור בעיות תוכנה ורשת. זה היה 10 שנים לפני שיוטיוב נולד בכלל.

• אהבתי 1

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם (נערך)

בתקופה שלהתקין וינדוס היה לוקח כ-50 דקות, אה?

50 דקות!!. איפה זה היום?

אני לא זוכר מתי התקנתי וינדוס שלא על SSD כלשהו. בטוח שלפני 2014. אם בכלל.. אולי אבא שלי התקין לי.

היום, אולי 5 דקות כולל העדכונים והריסטרטים.

בהנחה והתקנת משהו יחסית עדכני ואין איזה 100 עדכונים אחרי שהמחשב עלה לגמרי..

פורסם
לפני שעה, saar5555 כתב:

נכון, לא בעיה של ממש לקדוח בקיר. אבל יש הבדל בין קירות.. ויש הבדל בין קידוחים.

קדחת פעם בקיר טרומי עם ברזלים בפנים? ויש קירות בלוקים ישנים שאתה קודח ויכול להגיע לשכנים. 

עדיין מיומנות מצריכה תרגול ודיוק. 

בדירת ההורים, דייר ניסה לתלות טלויזיה ״55 לבד. הבחור עבר את כל הקיר לצידו השני , יצר חור בין הסלון לחדר השינה שחייב עבודה לא פשוטה על מנת לסתום וליישר את הקיר . הבחור רצה לשים ג׳מבו ״קטן״ בקיר בעובי 15 ס״מ בדירה בבניין משנת 1970! 

להגנתו אמר שראה סרטון הדרכה על איך לתלות מסך על קיר. 

• מצחיק 2

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם (נערך)

צחקתי כי מדובר על משימה די מורכבת למישהו שלא יודע לקדוח ברמה גבוהה, כמו ברווז למשל.

כשאני מדבר על זה שאפשר לקדוח בלי הדרכה אישית פרונטלית, הכוונה עם מגביל מרחק פיזי או איזולירבנד על המקדח, וגג מקדח 7 (שיוצר 8 אולי כי הקיר לא חדש) . גג 4 ס"מ פנימה לתוך הקיר.

אני לא מעז עדיין להתעסק עם מקדח 10 עמוק ואם אני צריך להתקין TV בדירה השכורה שאני גר בה, או לקדוח בתקרה, אני אדבר עם בעל הדירה.

משהו שאני לא מבין, למה היה צריך ליישר את הקיר? מדובר בקירות גבס ולא בלוקים? אני מסתכל פה על החורי 10 שיש לי בחדר עבודה, ה TV עברה לחדר אחר, לא חושב שאם זה שקדח היה עובר לצד השני היה צריך ליישר? כולה קלסימו וזהו?

את החורים האלה עשה מישהו עם המון נסיון. דיבל 10 אני כמעט בטוח, עמוק מספיק ל-TV שעברה משם לחדר אחר.

IMG_20260311_220007.jpg

פורסם
לפני 17 דקות, zaf כתב:

להגנתו אמר שראה סרטון הדרכה על איך לתלות מסך על קיר. 

מבאס. מזכיר לי בדיחה על ההבדל בין התיאוריה למעשה.

אני קדחתי פעם חור בקיר להעביר כבל טלפון לחדר אחר. 

עם התירגול מגיע הניסיון. 

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

• תוכן חדש...