Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ייעוץ לפני רכישה BMW 420I

ronikuk

פוסטים מומלצים

היי, אני מעוניין לרכוש BMW סדרה דגם 420I (184 כ״ס) שנת 2017 הרכב הוא בעבור נסיעות בעיר, קצת מעבר ובעיקר בעיקר להתרחבות המשפחה. רציתי לשמוע ולדעת על נושא התחזוקה, טיפולים, בלאי ומה שנדרש לדעת *אני מכיר את המנוע כי היה לי כזה במיני קופר S - אז הB48 אחד האמינים, השאלה איך הוא בשילוב שאר האלמנטים. אני לא כזה מבין גדול ברכבים והיינו שמחים לקבל תמורה איכותית לסכום הזה.

בברכה, רוני.
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני לא מכיר את הרכב הספציפי הזה.

אבל בגדול רכבי ב.מ.וו מהזאנר הזה אלו רכבים שלא קונים כי מחפשים משהו מרווח, חסכוני ופונקציונלי, שזה מה שבד"כ מחפשים אנשים שלא מבינים ברכבים והמשפחה שלהם מתרחבת.

זה רכב שקונים אותו מי שמחפשים את הסמל, העיצוב, האיכויות וכו.

זה מותג פרימיום שערכם כמשומשים צונח יחסית מהר אז למי שזה מה שהוא מחפש ברכישה של משומש כזה יש עלות תועלת לא רעה ברכישה. אבל זה רק בהשוואה לרכב כזה חדש.

אבל התחזוקה של זה תהיה כמו של רכב פרימיום. כלומר לא זולה.

ממה שאני זוכר סדרה 4 זה רכב 2 דלתות ושני מושבים קטנים מאוד מאחור, לא? זה בטח לא רעיון טוב למשפחה מתרחבת. אלא אם ההתרחבות שלך היא של רווק שהתחתן זה עתה....

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

צודק. תודה

אני רואה שבהשוואה לסדרה 3 שדומה לה היא מעט פחות מרווחת ופרקטית. וגם סדרה 3 זה לא בדיוק רכב שקונים משיקולים פרקטיים של עלות תועלת למשפחה. זה רכב לחובבי הז'אנר.

יכול לשמש למשפחה, אבל צריך סיבה לכך.  ולא נראה לי שזה מתאים למי שמגדיר עצמו "לא כזה מבין גדול ברכבים"

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 39 דקות, razi_pazi כתב:

לא נראה לי שזה מתאים למי שמגדיר עצמו "לא כזה מבין גדול ברכבים"

דווקא כן לדעתי...

לפי הרכב הקודם שלו הוא מחפש את קטגוריית הפרמיום, והבימר קוסם לו

אבל הוא מספיק כנה עם עצמו, ומבין שהחיים עם הרכב רק מתחילים עם הרכישה,

ולא הולך שבי אחרי הסמל והתדמית, ו'מתאבד' עליו, אלא מתייעץ עד שיבין מספיק להחליט אם מתאים לו או לא.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 4 שעות, razi_pazi כתב:

אני לא מכיר את הרכב הספציפי הזה.

אבל בגדול רכבי ב.מ.וו מהזאנר הזה אלו רכבים שלא קונים כי מחפשים משהו מרווח, חסכוני ופונקציונלי, שזה מה שבד"כ מחפשים אנשים שלא מבינים ברכבים והמשפחה שלהם מתרחבת.

זה רכב שקונים אותו מי שמחפשים את הסמל, העיצוב, האיכויות וכו.

זה מותג פרימיום שערכם כמשומשים צונח יחסית מהר אז למי שזה מה שהוא מחפש ברכישה של משומש כזה יש עלות תועלת לא רעה ברכישה. אבל זה רק בהשוואה לרכב כזה חדש.

אבל התחזוקה של זה תהיה כמו של רכב פרימיום. כלומר לא זולה.

ממה שאני זוכר סדרה 4 זה רכב 2 דלתות ושני מושבים קטנים מאוד מאחור, לא? זה בטח לא רעיון טוב למשפחה מתרחבת. אלא אם ההתרחבות שלך היא של רווק שהתחתן זה עתה....

יש גרנד קופה שהיא 5 דלתות. 

אנחנו כשנה לאחר נישואין והרכב יהיה איתנו לשנתיים-שלוש הקרובות לפי הרגשתי. 

לפני 3 שעות, razi_pazi כתב:

צודק. תודה

אני רואה שבהשוואה לסדרה 3 שדומה לה היא מעט פחות מרווחת ופרקטית. וגם סדרה 3 זה לא בדיוק רכב שקונים משיקולים פרקטיים של עלות תועלת למשפחה. זה רכב לחובבי הז'אנר.

יכול לשמש למשפחה, אבל צריך סיבה לכך.  ולא נראה לי שזה מתאים למי שמגדיר עצמו "לא כזה מבין גדול ברכבים"

כשאני אומר ''לא כזה מבין ברכבים'' היא מהבחינה שאני לא אתחיל לגשש על רכבים בשוק הישראלי ומעדיף לקחת משהו איכותי וטוב (גרמני)

אני מעדיף לשלם עוד כמה שקלים ולהיות בראש שקט.

לפני שעתיים, BoazB11 כתב:

דווקא כן לדעתי...

לפי הרכב הקודם שלו הוא מחפש את קטגוריית הפרמיום, והבימר קוסם לו

אבל הוא מספיק כנה עם עצמו, ומבין שהחיים עם הרכב רק מתחילים עם הרכישה,

ולא הולך שבי אחרי הסמל והתדמית, ו'מתאבד' עליו, אלא מתייעץ עד שיבין מספיק להחליט אם מתאים לו או לא.

אמרת נכון. מת על הבימר. 

השאלה העיקרית שלי הייתה אם זה רכב שהשוק שלו סחיר כשארצה למכור, איך הוא לעומת סדרה 3\5 כי ממה שהבנתי הוא די חדש (סביב ה10 שנים בארץ)

אנחנו כרגע זוג ובעזרת השם בעתיד נרצה להתרחב והאם זה רכב שימלא את הדרישות שלנו או שבעוד שנה אצטרך כבר להחליף אותו.

לא רוצה להגיע למצב שאני קונה רכב ומשתעבד אליו.

גיששתי קצת על 330E והבנתי שהוא לא פחות טוב, השאלה העיקרית איך הרכב מבחינת שוק לעומת האחרים שקיימים. 

האם זה רכב שארצה למכור בעתיד, אצטרך להיתקע איתו חצי שנה עד שיבוא קונה ספציפי או שהשוק יהיה עדין וסלחן?

תודה לכולם על התשובות! 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 11 דקות, ronikuk כתב:

השאלה העיקרית שלי הייתה אם זה רכב שהשוק שלו סחיר כשארצה למכור, איך הוא לעומת סדרה 3\5 כי ממה שהבנתי הוא די חדש (סביב ה10 שנים בארץ)

רכב סחיר יעלה לך יותר. גם תמכור ביותר אבל הפער בקניה גדול יותר.

היתרונות של רכב סחיר במכירה הם החסרונות שלו בקניה.

רכב ששומר על ערכו וסחיר זה, לכשעצמו, חסרון. לא יתרון

אם הוא מוצלח ואמין אז עדיף שיהיה לא סחיר...

זה כמובן נימוק שבד"כ לא מתקבל משום מה..... 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 1 דקה, razi_pazi כתב:

רכב סחיר יעלה לך יותר. גם תמכור ביותר אבל הפער בקניה גדול יותר.

היתרונות של רכב סחיר במכירה הם החסרונות שלו בקניה.

רכב ששומר על ערכו וסחיר זה, לכשעצמו, חסרון. לא יתרון

אם הוא מוצלח ואמין אז עדיף שיהיה לא סחיר...

זה כמובן נימוק שבד"כ לא מתקבל משום מה..... 

אני אומר שכאשר מכרתי את המיני שלי, היא נמכרה סביבות ה15 מעל המחירון כאשר קניתי אותה סביבות 10 מעל. 

אני מקבל את הנימוק שלך, השאלה שלי היא האם בעוד 3-4 שנים, הרכב יעשה לי בעיות במכירה מסיבה כזו או אחרת או שמכירתו תהיה קלה יותר.

מדבר על רכבי BMW\סדרה 4 בפרט.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אם קנית ב 10 מעל המחירון ומכרת ב 15 מעל אז בהחלט זה מצויין. זה בד"כ לא ככה.

אני לא מכיר את השוק של ה BMW בכלל.

אגב, אתה שואל כי ראית רכב מסויים או שאתה מכוון למודל הזה ותוהה האם כדאי? 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בתאריך 6.2.2025 בשעה 13:12, ronikuk כתב:
האני מכיר את המנוע כי היה לי כזה במיני קופר S

אם הנאה מנהיגה היא גם מטרה קח בחשבון שהרכב כבד משמעותית מהמיני שהייתה לך והביצועים לא יהיו דומים. נסעתי במשך שבוע ימים ב 430 מהדור הזה בחו"ל (248 כ"ס) והרכב הרגיש כבד. עם 184 כ"ס המצב יהיה פחות טוב.

אגב ה 220 די זריזה עם אותו מנוע אבל נשמע שהיא קטנה מדי למה שאתה מחפש.

עריכה אחרונה על ידי itaimoto
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 13 דקות, razi_pazi כתב:

אם קנית ב 10 מעל המחירון ומכרת ב 15 מעל אז בהחלט זה מצויין. זה בד"כ לא ככה.

אני לא מכיר את השוק של ה BMW בכלל.

אגב, אתה שואל כי ראית רכב מסויים או שאתה מכוון למודל הזה ותוהה האם כדאי? 

שואל כי ראיתי את הרכב הזה במרקט בפייסבוק ומשך לי את העין.

לפני 9 דקות, itaimoto כתב:

אם הנאה מנהיגה היא גם מטרה קח בחשבון שהרכב כבד משמעותית מהמיני שהייתה לך והביצועים לא יהיו דומים. נסעתי במשך שבוע ימים ב 430 מהדור הזה בחו"ל (248 כ"ס) והרכב הרגיש כבד. עם 184 כ"ס המצב יהיה פחות טוב.

אגב ה 220 די זריזה עם אותו מנוע אבל נשמע שהיא קטנה מדי למה שאתה מחפש.

הנאה מנהיגה היא מטרה, אבל בסופו של יום אני לא מתכוון לעשות תחרויות בכביש, אלא לנהות מהיצע הרכב והאיכות שלו. ההבדל בין המיני שהייתה לי לסדרה 4 זה 300 קילו שבסופו של יום יכול להפוך ל2 טון ברכב מלא (5 אנשים).

הציעו לי לעשות לשדרג (סטוק קוראים לזה?) ולהגיע ל250 כס כמו שציינת. זה אפילו לא מדבר אליי. 

ה220 היא קופה ומחזירה אותי לקופר S וזו אחת הסיבות שמכרתי. 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ל 330E יש תא מטען קטן יחסית בגלל הסוללה. עגלת תינוק לא תכנס בקלות. הרכב אמין וחסכוני אם יש לך עמדת טעינה. חמישה נוסעים מבוגרים לא מקשים על המנוע. כ 6 שניות 0-100. סה"כ רכב מהנה מאוד לנהיגה.

בעבר: טויוטה קורולה 2009 GLI (רובוטית), טויוטה קורולה 2014 GLI

בהווה: BMW 330e 2018

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

1. גרנד זה סדרה 3 עם דלת חמישית נדירה בארץ ונמכרת במחיר שחיטה נקרא GT אאל"ט

סדרה 4 היא או 2 דלתות קופה או 4. רכב מהמם ביופיו.

מקום לנוסע חמישי אין כי באמצע מושב אחורי יש קונסולה מפריעה אז לשיקולך. תא מטען מרווח.

2. מנוע 2 ליטר אמין חזק ונפוץ בכל רכבי הקונצרן מקטן עד גדול. לא בעיה לטפל ולתחזק כראוי כפי שאתה יודע ומכיר מהמיני.

טיפולים זולים יחסית. כל הייתר זה אתה והמזל שלך

לא יודע מה עברת בהיסטוריה עם המיני אבל יש נזקים שלא נדע. שוב - עניין של מזל.

לא להתפתות לסטייגים ושיפורים זה מתכון לצרות. 184 כס מספיק בהחלט.

3. אני אישית לא מבין את יצור הכלאיים 330e. מה יתרון בזה. סוללה שהלכה ברכב כזה זה משכנתא נוספת. לדעתי לא שווה התעסקות.

4. בדוק ביטוח.  הסכומים פסיכיים. גם שיקול

5 במוו זה במוו. לחובבי המותג. השוק קטן. לך עם הרגש. עזוב סחירות. קונים ונהנים ולא חושבים 3 שנים קדימה.

נשמח לשמוע עדכונים.

בהצלחה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...