Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אהלן חברים, אזהרת חפירה לפניכם..

אני צריך את העזרה שלכם לעשות סדר בבלאגן. אנחנו משפחה של 2+2 קטנות, שאוהבים לטייל – גם רגלית וגם עם ג’יפים. כרגע יש לנו:

• גרנד צ'ירוקי טרייל הוק – משמש לטיולים ולרוב הנסיעות המשפחתיות.
  • טויוטה CHR – רכב משעמם אבל מושלם לאשתי. היא מבסוטה שהוא קטן ונוח לחניה, ולי אין שום הערות עליו. הוא שנת 2018 ושווה בערך 80K

אבל עכשיו החיידק חזר, ואני מרגיש צורך ברכב שלישי לנפש. משהו שיגרום לי להתרגש ממנו, לחכות לצאת לסיבוב, ואולי גם לקחת למסלול מדי פעם או לטיולי נהיגה. מאז שמכרתי את הגולף GTI PP שלי לפני שנתיים, אני מחפש למלא את החלל הזה.

מה אני מחפש ברכב:

• קליק: חייב להיות חיבור למראה וגם לקוקפיט. אני רוצה רכב שכיף לי לשבת בו וכיף להסתכל עליו.
  • הנעה/הנאה: עד היום הייתי בעלים של רכבים עם הנעה קדמית בלבד, אבל פתוח לנסות גם אחורית או כפולה.
  • פנייה, לא מיאוץ: אני מחפש רכב שפונה טוב ושמספק חוויית נהיגה, לא רכב למיאוצים בקו ישר.
  • ללא שיפורים (כמעט): רוצה רכב שכבר בבסיס שלו מספק חוויה מהנה, אבל לא פוסל שיפורים על הסף אם צריך.
  • אמינות: זה must. לא מחפש רכב שיבלה זמן במוסך.
  • שימוש: כנראה רק לנסיעות של 5000-6000 ק"מ בשנה, כולל ימי מסלול בערך פעם בחודשיים, וקצת יותר לטיולי נהיגה.

מה לא רלוונטי מבחינתי?

• להחליף את הג’יפ: זו לא אופציה ריאלית, אנחנו מטיילים הרבה עם הגרנד צ’ירוקי, והוא עונה על כל הצרכים שלנו בתחום הזה - והחלפה שלו גם לא תענה על הצורך, וגם תגדיל את התקציב.
  • למכור את שני הרכבים הקיימים ולחלק מחדש את הדרישות: זה תרחיש שאני פחות רואה קורה. האופציה של למצוא רכב שיתפקד גם כמוביל משפחתי ליום-יום, גם כמתאים לטיולי ג’יפים, וגם כרכב כיפי לטיולים – נראית לי הרפתקה בעייתית. אין באמת מחליף ראוי לגרנד צ’ירוקי כיום, ואני לא רוצה לוותר עליו.

ההתלבטויות שלי:

1. לקנות רכב שלישי לפאן ולסופ"שים בלבד:

• אופציות כמו מיאטה או BRZ עולות לי בראש.
  2. להחליף את ה-CHR למשהו ספורטיבי ומשפחתי:

• אם נלך על הכיוון הזה, ניתן להעלות את התקציב, כי שווי הטויוטה (כ-80K) יצטרף ל-150K, מה שיאפשר לשחק בטווחים של 220-230K. אופציות כמו מגאן או קופרה נכנסות לתמונה כאן.

מחשבות ותובנות:

• אשתי מפתיעה ודוחפת לרכב שלישי. היא יודעת שיימאס לי מהר ואני לא אשגע אותה. מצד שני, היא מאוד מרוצה מה-CHR ולא רואה את עצמה נוהגת במשהו ספורטיבי בולט כמו מגאן צהובה. 
  • קליאו MK2 ביד2: ראיתי אחת שממש עושה לי עיניים. פעמיים בעבר פספסתי אותה ספציפית (בעבר קניתי את אחותה התאומה השבורה שעלתה לי הון לתיקון) אבל אז נזכרתי שמדובר בקשישה בת 22, ולא בא לי רכב שמבלה יותר זמן במוסך מאשר בכביש.
  • אבארט חדשה: עשיתי עליה סיבוב והתלהבתי, אבל חברים ציננו אותי עם אזהרות על אמינות בעייתית. עדיין, זה רכב חדש – כמה כבר צרות יכולות להיות?
  • BRZ: נסעתי על אחת דור קודם, סטנדרטית, במסלול. הרגישה לי חלשה מדי לעומת הגולף, ולא ממש התחברתי לתא הטייס.
  • מיאטה ND: נסעתי על אחת משופרת במסלול, והיא באמת מדהימה. אבל כל מה שאני רואה בלוחות בתקציב שלי נראה כמו רכבים אחרי תאונות, וזה קצת מרתיע.

אין טעם להיכנס לצד הפיננסי של ההחלטה הזו. אני יודע שהיא לא רציונלית, וזה לגמרי בסדר מבחינתי. אחרי אירועי ה-7 באוקטובר, משבר גיל 42, וחבר קרוב שחלה בטרשת נפוצה – המסקנה היא שחיים פעם אחת. אם זה מה שיגרום לי לקום בבוקר עם חיוך, אז כנראה שזה שווה את זה.

אשמח לשמוע מה אתם חושבים על הכיוונים האלו. האם כדאי ללכת על רכב שלישי, להחליף את ה-CHR, או שאולי יש אופציות נוספות שלא חשבתי עליהן? כל המלצה, אישור או פסילה יתקבלו בברכה!

Jeep Grand Cherokee Trailhawk
Renault Megane RS Trophy

פורסם
לפני 46 דקות, dorosen כתב:
  • אבארט חדשה: עשיתי עליה סיבוב והתלהבתי, אבל חברים ציננו אותי עם אזהרות על אמינות בעייתית. עדיין, זה רכב חדש – כמה כבר צרות יכולות להיות?
  • BRZ: נסעתי על אחת דור קודם, סטנדרטית, במסלול. הרגישה לי חלשה מדי לעומת הגולף, ולא ממש התחברתי לתא הטייס.
  • מיאטה ND: נסעתי על אחת משופרת במסלול, והיא באמת מדהימה. אבל כל מה שאני רואה בלוחות בתקציב שלי נראה כמו רכבים אחרי תאונות, וזה קצת מרתיע.סילה יתקבלו בברכה!

לא נהגתי על הדגמים האלו אבל יש לי כמה שאלות:

1. אבארט חדשה - אתה מדבר על "צורה החדשה" או קניה של חדשה מהניילון ? (יש לחברים המצננים יש כזו ?)

אם זה חדש מהניילון, הייתי מוודא ומצליב מידע מול פורומים בחו"ל בשביל לראות מה התקלות הנפוצות והאם זה בכלל צפוי לקרות בקדנציה שלך (בהנחה והרכב 0 קילומטרים מהניילון).
*** מאוד מעצבן שהדירוג בטיחות שלה הוא יחסית נמוך (משהו כזו 3).

מאחר ואני לא יודע אם התכוונת לחדשה (החל מ 160-170 אלף שח) או משומשת, ההחלטה הלא רציונלית היא לקנות ולהתפנק בחדש. מצד שני, ביד-2 אני רואה אבארט 2023 ידנית 165 כ"ס עם 36,500 ק"מ (עלתה לכביש ב 1/2023) ב 103K שח (ויש עוד אחת 4/2023 עם ק"מ דומה ב 113K שח) - ואני אומר, למה לקנות חדש (אפילו ב 160) ולאבד תוך פחות משנתיים  30-40%  (!!!!)  מערך הרכב ? זה מטורף.

2. BRZ - בדקת את הדור הנוכחי ? אם הוא נכנס בתקציב, תבדוק.

3. מיאטה ND - אין ספק שחלק מההנאה (במקרה הנ"ל) זה גם ראש שקט מבעיות ותקלות (עד כמה שהמזל מאפשר לך) - אז אם כל מה שאתה מוצא שבור או אחרי תאונה - דלג על זה.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

• חברי המעגל הראשון
פורסם

הכוונה הייתה לאבארט חדשה מהחברה, על הכביש ב149K, מודל 25.

אולי אני אלך לראות משומשת - אבל אני מאוד אוהב להוריד את הניילונים, יודע שיש לזה עלות גבוהה, אבל השקט הנפשי שווה את זה לפעמים.

Renault Megane RS Trophy

פורסם
לפני 2 דקות, dorosen כתב:

יודע שיש לזה עלות גבוהה, אבל השקט הנפשי שווה את זה לפעמים.

מסכים.

משום מה בפרסומים ובמחירון רשמי מופיעים מחירים של בין 160 ל 170K ש"ח.

אם אפשרי חדש מהניילונים (אחריות ל 24 חודש או שנותנים יותר ?) ואתה שבע רצון מהאיבזורי הבטיחותי (בפרסומים הדגם מקבל רמת איבזור 3 שהיא יחסית נמוכה ולא גבוהה לרכב חדש) - אני הייתי הולך על זה.
מנוע ה 1.4 טורבו שלהם נחשב לוותיק ואמין. זה אמור להיות מנוע T-JET סופר וותיק עם מערכת MULTI-AIR (ללא מצערת) שקיימת כבר 10-15 שנה. טיפולים כמו שצריך -> והמנוע זה הדבר האחרון שצריך להדאיג אותך.

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

וואלה הרמת לי להנחתה. אבל מהצד השני.

יש רכב ספורט ורוצה גיפ.

אפתח שרשור...

אני רואה שאתה מגדיר את הרכב לסופשים בלבד.

האם הכוונה לטיולים ללא אישה + ילדות ?

זה מאוד חשוב שתחשוב אם לא יהיה לך מצפון להשאיר אותם בבית.

הייתה לי מיאטה לסופשים וחלק מסיבת המכירה שהיה לי קשה לי שאני נהנה וכולם " סובלים " בבית.

בגלל זה ועוד סיבות פרקטיות המיאטה נמכרה ונרכשה 20 N

אחרי שתחשוב עם עצמך , אם זה באמת התאפשר רכב רק לשימוש עצמי, לדעתי כבר יהיה חצי כיוון.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

הדלקתם אותי לבדוק את הI20, השאלה אם יהיה קליק, יש כרגע שתיים למכירה ביד2 במחירים גבוהים - כמה עלתה כחדשה?

• רעיון טוב! 1

Renault Megane RS Trophy

• חברי המעגל הראשון
פורסם

זה המחירים שדורשים על משומשות בנות שנה.. יש מחיר לרכב שלא ניתן להשיג יותר כחדש

Renault Megane RS Trophy

פורסם

@dorosen יש איזה חבר של חבר באנגליה, ששם מקדמה על כל דגם חדש של פרארי ביום ההכרזה, מקבל את הרכב מוקדם, נוסע בו כמה חודשים, ומוכר אותו במחיר גבוה יותר מהמחיר ששילם לאנשים שרוצים את הפרארי החדשה כאן ועכשיו, ולא רוצים לחכות לפחות שנה בתור.

ואכן, זה המחיר לרכב מוצלח שלא ניתן להשיג יותר כחדש (ע"ע תקופות מסויימות בחיי הג'ימני), אבל זה שהם דורשים את הסכומים האלו לא אומר שזה מה שהם יקבלו, בטח לא אם יעמוד ליד הרכב מישהו רציני עם כסף. זול זה לא יהיה, והם כנראה ירוויחו יותר מאשר יפסידו, אבל אם אתה מתכנן על רכב כזה לטווח ארוך, הוא רק יהפוך לנדיר ומבוקש יותר עם השנים, מה קוראים Future classic, ואני לא נביא, אבל יש לי תחושה שהמחירים שלו ישארו "לא לוי יצחק".

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אם החלטת למכור ולהחליף את הטויוטה, אולי אפשר למצוא סיוויק טייפ R יחסית צעירה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

אפשר למצוא ג'וליה בת שנתיים-שלוש. חוץ מעניין החנייה נראה שיכולה למלא את המשבצת של משפחתית + ספורט\ימי מסלול. אמינה, אחזקה שפויה וביטוח גם כן לא בשמיים. לטעמי אחד הרכבים היפים יותר על הכביש כיום.

ההבדל בין דגם ה 200 כ"ס ל 280 כ"ס זה תוכנה בלבד, כך שזה סוג של "שיפור" אבל בלי לפגוע באמינות.

Putting a rear-spoiler on a front-wheel drive car. Yeah, that's gonna help

פורסם
בתאריך 14.12.2024 בשעה 16:14, ortes כתב:

הייתה לי מיאטה לסופשים וחלק מסיבת המכירה שהיה לי קשה לי שאני נהנה וכולם " סובלים " בבית.

בגלל זה ועוד סיבות פרקטיות המיאטה נמכרה ונרכשה 20 N

יש סתירה מסויימת בדבריך, לפחות איך שאני מבין אותם.

ספורטיבית ש"ננהגת" בסופש ממילא לא תסב הנאה למשפחה, בוודאי לא כנוסעים.

פות"ש מחפש רכב שלישי. 2 פרקטיות כבר יש. פשוט מתבקש רכב שפרקטיות היא בסדר עדיפויות נמוך והנאה עליון.

מפה לנוסחה של גיר ידני, הנעה אחורית ורכב שתוכנן מראש לייעוד ספורטיבי (נמוך, חלוקת משקל וכד') - המרחק קצר.

מיאטה או BRZ בכלל בלי להתאמץ.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...