Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 52 דקות, discoTD5 כתב:

שאלה לפות"ש - איך הגעת למסקנה שבכותרת הפוסט? 

אני שואל כי היו מקרים...אבל הנתונים הסטטיסטיים די הפוכים למה שרשמת. 

מה הקשר בין הדברים? גם בארץ אנשים קונים רכבים צרפתיים עם מנועים שמסיימים את חייהם בשליש מהזמן הצפוי.
ורכבים מתוצרת VAG עם מוחות גיר בעלות של 9K.

• רעיון טוב! 1
  • תגובות 46
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

או.קי.

סליחה. 

תמשיכו. 

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם
לפני 6 שעות, Alkash כתב:

מה הקשר בין הדברים? 

אתה קונה מותג שאתה שונא?

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם
לפני 7 שעות, Alkash כתב:

ורכבים מתוצרת VAG עם מוחות גיר בעלות של 9K.

אין אף מח גיר שעולה 9K, וה-DSG על נגזרותיו השונות הוא הגיר הנפוץ ביותר בישראל.

לי במשפחה המורחבת יש והיו 6 רכבים מתוצרת סקודה שעברו ביחד קרוב למיליון ק"מ, הוחלפו מצמדים ברכב אחד מבין הששה במסגרת recall - וזהו.

לעניין יונדאי קיה:

image.thumb.jpeg.b8c0a9cb5c1148446c2437a6151d41d4.jpeg

פוסט מארה"ב קיה פורטה עם תקלה ראשונה אחרי 582K מיילים שהם 936K ק"מ.

image.thumb.jpeg.0f9696351aaf0369de7a42f6ccc62c6e.jpeg

פוסט מדצמבר 2023 על איוניק 5 2022 עם 131K מייל שהם 210K ק"מ.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

שני השקלים שלי בעניין - 
1. לגבי נתוני מכירות - המספרים לא מספרים את כל הסיפור. חלק לא קטן מהמכירות הוא לציי רכב, חברות השכרה, להם יש שיקולים שונים מאשר לצרכן פרטי שמשלם מכספו האישי. זה נכון גם כאן וגם שם.
2. מביקורים ושיחות עם חברים וקרובי משפחה בארה״ב - בכבישים רואים לא מעט יונדאי וקיה, אבל ליונדאי וקיה יש חד משמעית תדמית נמוכה יותר. שם זה נחשב רכב זול יותר, מי שידו משגת קונה טויוטה ומעלה. לעומת ישראל שכאן הדגמים של יונדאי וטויוטה הולכים פחות או יותר ראש בראש, למשל קורולה מול אלנטרה, או בעבר איוניק מול פריוס.
3. כמו שצבי כתב - הדגמים שנמכרים שם שונים מאוד ממה שנמכר בישראל. מבחינת מנועים, גירים וגם אבזור. למשל האלנטרה לפני ההיברידית, שנמכרה בארץ רק עם מנוע 1600 סמק - נמכרה בארה״ב עם מנועי 1800 או 2000 סמק. וגם - בשביל הקוריוז - הייתה שם אופציה לרכוש אחת עם גיר ידני, מה שבארץ לא היה.
אז כן בישראל האלנטרה מ 2016 ומעלה זה רכב שמיועד לשוק האמריקאי וייובא לישראל עם תקינה אמריקאית אבל עם מנוע שלא נמכר בארה״ב.

לכן קשה להשליך משהו מהתדמית שלהם בארה״ב למצב וכדאיות רכישה בישראל

פורסם

אישית גם אני נכוויתי מקיה סיד שהייתה לי עם שלל תקלות מאוד יקרות בחמש ספרות למזלי טופלו באחריות אבל ממש לא מה שאתה מצפה מרכב חדש מהניילונים.

לא ארכוש יותר רכב של קיה או יונדאי בשום מצב.

לגבי מה שרשמת בתחילת השרשור אני גם נחשפתי לזה בהמון סרטונים בפייסבוק וביוטיוב. לא יודע להגיד כמה זה מייצג לגבי האדם הממוצע ברחוב אבל יש לא מעט מוסכניקים שחד משמעית שונאים את הרכבים האלה שם.

פורסם
לפני 20 שעות, motior כתב:

ואני סוף סוף מרגיש צורך להתוודות: באפריל 2023 נהגתי עשרה ימים והרבה קילומטרים באופל קורסה ידנית מהשכרה באיטליה. לא מצאתי בה אפילו יתרון אחד על הטויוטה יאריס קרוס שלי. רציתי להרגיש שהקורסה נוחה יותר באופן משמעותי, אבל זה לא קרה.

מעולם לא הזכרתי את אופל בפוסטים שלי.

2016 BMW M235i.

פורסם
בתאריך 25.10.2024 בשעה 21:08, Fraysa כתב:

אגב, רק אתמול שמעתי במקרה (overhear, איך אומרים בעברית?) שיחה של זוג שהיו לידי במסעדה. הם פגשו זוג אחר, והזוג האחר בדיוק חזר מסיבוב סוכניות, אז האישה אומרת לבעל: ״נו, תשאל את יעקב! הוא מבין ברכבים!״, ואז הם חיכו לחוות הדעת של יעקב של איזה רכב לקנות. יעקב, בתגובה, אמר ״רק יפני, נכון? לא גרמני וכאלה״. ואני, מהצד, מכניס עמוק יותר את המפתח של ה-M235 לכיס ומגלגל עיניים.

כמה אני שונא את השיחות האלו, ששואלים את ה"בן אדם שמבין" והוא זורק משפט טיפשי כמו "אה! תקנה רק יפני"

מבלי אפילו לנסות להבין מה הבן אדם השני רוצה בכלל.

מזכיר לי שמישהיא שעבדה איתי טענה שהיא מבינה ברכבים ושדיברנוקצת יותר לעומק על זה, זה בערך כך מה שהיה לה לספר לי על עולם הרכבים, שצריך לקנות הונדה וטויוטה וזהו בערך 🫠

• אהבתי 2
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

עוד מותג שיש עליו הרבה ביקורת שלילית בארה"ב ובארץ לא יותר מדי הוא ניסאן.

• מעניין 1
  • רעיון טוב! 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 10 דקות, SlowRide כתב:

הביקורת על ניסן היא בעיקר על הגיר הרציף , ושם כאשר הגיר מתקלקל פשוט גורטים את הרכב כיוון שאין כל כדאיות כלכלית לתקן את הרכב.

בכל הנוגע לקיה \ יונדאי, עיקר הבעיות מגיעות ממנועי 2.4 ליטר אשר סובלים מבלאי מזורז ללא אפשרות לתיקון כיוון שהמנוע מועד לתקלות.

מירב התרעומת היא על הדילרים של יצרני הרכב אשר מודעים לבעיתיות ומתנערים מתיקון הבעיה.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם
לפני 25 דקות, SlowRide כתב:

ה-א-מ-ת, יש לי סיפור על ניסאן. חבר טוב שלי סיפר לי שכשהיה ילד קטן, אחד השכנים שלו התחדש בניסאן אלמרה מהסוכנות. כשסיפר לאבא שלו בהתלהבות, הוא אמר לו: ״בני (לא באמת בני, אבל את השם שלו), לעולם, אבל לעולם אל תקנה ניסאן. הם עושים חרא של רכבים״. כמה שנים קדימה, במהלך הרכישה של ה-M235, שקלתי גם 370Z, אבל פשוט לא יכולתי לסבול את הרגשת הזילות ברכב הזה. אתה גם מנסה לעיתים להסתכל מנקודת מבט של יצרן ואתה אומר: ״בוא׳נה, אתה מוציא את אחד הרכבים הכי מהירים/מיוחדים שלך - לא תשקיע בו קצת יותר?״ (ראה ערך BRZ וכיו״ב, שגם נפסלו בדיוק בגלל הסיבה הזו).

לפני כשנה, קיבלתי רכב חליפי מהמוסך בו תיקנתי את אחד הרכבים שלי וזה היה ניסאן סנטרה (נראה לי? לא זוכר כבר איך קוראים לדגמים שלהם) חדשה. זה היה ס-ב-ל. באמת. אמנם הסטנדרטים שלי ״גבוהים״ יחסית (במרכאות כפולות ומכופלות), אבל כל דבר שם הרגיש פשוט מזעזע. הרכב לא סחב, כל דבר שנגעתי בו היה פלסטיק והגיר הרציף היה נוראי. אני ממש ריחמתי על אנשים שנאלצים לנסוע במכונית הזאת באופן יומי. קיוויתי שמשום שהוא חדש הוא יהיה עוד סביל, אבל אז נזכרתי בסיפור ההוא של החבר והבנתי שאבא שלו צדק. מה שהכי עצוב בעיניי, זה ששום דבר לא השתנה, גם אחרי כמעט 30 שנים. 

2016 BMW M235i.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 36 דקות, CX25GTI כתב:

הביקורת על ניסן היא בעיקר על הגיר הרציף , ושם כאשר הגיר מתקלקל פשוט גורטים את הרכב כיוון שאין כל כדאיות כלכלית לתקן את הרכב.

לא רק על הגיר, גם על איכות הרכבה.

מה שמוזר לי זה שבארץ הרכבים האלה מאד נפוצים ובקושי שומעים על בעיות. 

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

לא יודע מה ההייט על ניסאן, בכיתת כוננות שלנו נוסעים על ניסאן סנטרות שכורות ומעבר לזה שהרכב מכוער תחת הוא תחבורה בסיסית סבירה, די אמינה עם כל התעללות שהן עוברות (זה רכבים של 100-140 אלף ק"מ כבר בשנה ומשהו) ומאובזרת בסדר.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...