Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן אנשים 

אני מחפש לקנות סט מזוודות לטיול ארוך ליפן, 

ולא יודע אם לקחת בד או קשיח. 

בכללי התקציב לא גבוה והשקעה במזוודות של samsonite לדוגמה פחות רלוונטי.

אשמח להמלצות שלכם

• תגובות 38
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

קשיח בעיקר כי נוח יותר ולא סובל מרטיבות.

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אישית אני לא כל כך מבין מה הטעם במזוודות קשיחות- גם לוקחות יותר מקום על חשבון התכולה, גם שוקלות יותר-

בזמנו לפני טיול ארוך לארה"ב (לפני 10 שנים?) קניתי סט מזוודות בד של אנטלר, וכרגע אני איתן באנגליה והן נראות חדשות כמו ביום שניקנו בו.

כמה טיסות אתה עומד לעשות בטיול הזה? לאורך הזמן אין משמעות אם אתה זה שעומד לטפל בהן, הבעיה היחידה זה כשסבלים חסרי רגישות יטפלו לך במזוודות, ושוב, כמו שאמרתי- המזוודות בד שלי שרדו מעל 100 טיסות (רק השבוע 2) כך שבאמת אני לא מבין את הקטע של מזוודות קשיחות.

לפני 2 דקות, zaf כתב:

קשיח בעיקר כי נוח יותר ולא סובל מרטיבות.

מה נוח יותר?

• רעיון טוב! 1
פורסם

מזוודות בד ניזוקות יותר במסועים של שדות התעופה, אצלי במזוודה של סוויס נתלשו כמעט כל הידיות של הרוכסנים, מזוודה של סמסונייט נמעכה ונקרעה בפינה, לעומת זאת מזוודות קשיחות של סמסונייט שורדות כבר שנים והרבה טיסות בלי פגיעות משמעותיום (פרט לשריטות וסמל שנתלש מאחת המזוודות) לא בטוח שהמזוודות הקשיחות החדשות כבדות משמעותית ממזוודות בד, צריך לבדוק.

היתרון היחידי שאני רואה למזוודות הרכות הוא האפשרות להרחבה שלא קיימת בקשיחות .

פורסם
לפני 43 דקות, winner כתב:

היתרון היחידי שאני רואה למזוודות הרכות הוא האפשרות להרחבה שלא קיימת בקשיחות

כל מזוודה קשיחה שאי פעם הייתה לי היה לה רוכסן יעודי להרחבה.. 

אישית אני מעדיף את הקשיחות כי אני אוהב שהן נפתחות חצי חצי, קל יותר לארוז, והכי חשוב, קל יותר למצוא בא משהו אחר כך. 

עמדתי בפני אותה דילמה כמו פות"ש לפני חודשיים, בסוף הלכתי על סט קשיח מהייטק זון של איזה חברה איטלקית, אולי.

• אהבתי 1

יום טוב גם לך

פורסם

מזוודות של Ferrini קשיחות החזיקו לי כ-8 שנים כשטסתי 4-5 פעמים בשנה (לא כולל קונקשנים) ורק עכשיו מתפרקות.

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם
לפני 3 שעות, flytomars כתב:

אישית אני לא כל כך מבין מה הטעם במזוודות קשיחות- גם לוקחות יותר מקום על חשבון התכולה, גם שוקלות יותר

זה כבר לא ממש נכון מהעשור האחרון בערך במזוודות קשיחות קלות. נכון - אולי לא בצד הזול של הסקאלה - אבל שני החסרונות שציינת כבר על גבול הלא רלוונטים.

יש כמה סוגים של קשיחות מבחינת העובי. אנחנו עברנו לקשיחות ״דקות״ יחסית - הן בהחלט נותנות יותר נפח ועמידות מול הרכות והן מעולות

לפני שעתיים, winner כתב:

היתרון היחידי שאני רואה למזוודות הרכות הוא האפשרות להרחבה שלא קיימת בקשיחות .

בהחלט קיימת. יש לי סט סמסונייט שניתן להרחבה - קשיח.

If living is for learning

Then dying is forgetting

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)
לפני 33 דקות, Liviur כתב:

זה כבר לא ממש נכון מהעשור האחרון בערך במזוודות קשיחות קלות. נכון - אולי לא בצד הזול של הסקאלה - אבל שני החסרונות שציינת כבר על גבול הלא רלוונטים.

יש כמה סוגים של קשיחות מבחינת העובי. אנחנו עברנו לקשיחות ״דקות״ יחסית - הן בהחלט נותנות יותר נפח ועמידות מול הרכות והן מעולות

חייב להודות שבזכות השרשור החכמתי, בזמנו כשחיפשתי מזוודה הקשיחות שקלו יותר אבל מה שבעיקר הפריע לי זה הנפח המבוזבז, כנראה שהמזוודות הבאות שלי יהיו קשיחות (עם הפה שפתחתי פה בטח אני חוזר לארץ עם מזוודות מפורקות לגמרי 🤣)

עריכה אחרונה על ידי flytomars
  • מצחיק 1
פורסם

תשמע בזמנו זו הסיבה שגם אני קניתי בד -> אבל כשהיינו צריכים חדשות לפני 6-7 שנים - מצאתי דיי בקלות בהפרש לא גדול את הסט הנוכחי שלי (שכבר לא ביצור) של סמסונייט שהיו קלות יותר + בלי שום פשרה על הנפח.

גם אני זוכר את הקשיחות ״של פעם״ והויתור באמת בנפח פנים היה משמעותי. אנחנו פשוט כבר לא שם מבחינת המבנה שלהם. (בעיקר זוכר שלאבא שלי היתה אחת ששנאתי כל טיול שהיינו צריכים לסחוב אותה איתנו .... )

• רעיון טוב! 1

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

2 הסנט שלי -

יש את המזוודות הקשיחות ממש - חזקות כמו טנק אבל כבדות ופחות נוחות (הפכו לנדירות בשנים האחרונות).

יש מזוודות חצי קשיחות - בעלות דופן פלסטית אבל דקה יחסית וכמובן קלות משמעותית.

ויש מזוודות בד.

אני מניח כי אתה מתכוון לקטגוריה השניה.

קפוץ לחנות תיקים טובה (ממליץ על אלטר בקניון איילון) תתרשם ותחליט.

פורסם

השאלה החשובה יותר היא איך משתמשים במזוודה / אורזים אותה ולא ממה היא עשויה. כבר פגשתי אנשים שהצליחו לפרק רימובה וסמסונייט קשיחות לגורמים משום שלא הקשיבו בשיעורי פיזיקה וניסו לפתוח את שני החצאים העמוסים באופן לא מאוזן. פגשתי גם כאלה שארזו מזוודות רכות עם בקבוקי בושם או אלכוהול לא מוגנים קרוב לדופן ואז נשאו בהשלכות. לאף עיצוב אין יתרון מובנה לדעתי, זה עניין של נוחות שימוש ולא להיות טמבל. ולמי שמרבה בנסיעות, כדאי גם לבדוק שיש מאיפה להשיג גלגלים רזרביים ושאפשר להחליפם באופן עצמאי.

אנקדוטה בנושא הזה: יש לי טרולי רך שקניתי מיד שניה ב-15 דולר לפני שבע שנים ואני לא מצליח להרוג עד היום. אחד הקולגות רצה לאחרונה לעשות אוברול לרימובה שלו (בגיל דומה) ורק סט גלגלים עלה לו מאה דולר. כמו בכל תחום צרכני אחר, עניין של טעם וסדרי עדיפויות בחיים.

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 16 שעות, Derish כתב:

רימובה

מתאים למי שנוסע הרבה מאוד, ממש ממש הרבה.

חבר שמשמש כמנהל מכירות אזורי , מחזיק באחת כבר כמעט עשור וזו עדיין נראית כמעט חדשה. 

יש לציין כי בדפוס הנסיעות שלו, המזוודה כמעט ולא יורדת לתא המטען. 

אני מחזיק בסט של סמסונייט ועוד אחד שממותג תחת london fog ואלו כבר בנות כמעט עשור ומחזיקות מצויין 4-6 נסיעות בשנה (פחות נסיעות כיום מאז הקורונה) 

מצד שני סט שנקנה במבצע ללא שם, שורד לא פחות טוב. 

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

אני משתמש בגנריות אבל קונה רק אחרי בדיקה פיזית של המבנה שלה בחנות.

הנוכחית כבר בת 15 ועוברת בין 4 ל 8 טיסות בשנה בבטן המטוס.

אני משתמש בגנריות אבל קונה רק אחרי בדיקה פיזית של המבנה שלה בחנות.

הנוכחית כבר בת 15 ועוברת בין 4 ל 8 טיסות בשנה בבטן המטוס.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

תודה לכל המגיבים, נראה שבאמת אקנה קשיחות.

הבעיה, אני לא יודע איזה.

לדוגמה ראיתי את הדגם הזה:  Swiss Voyager דגם NEW YORK 

אבל אין לי שמץ של מושג אם איכותי או לא

או לדוגמה סט 3 מזוודות חצי קשיחות בשילוב בד דגם AMSTERDAM מבית SwissBrandאפשרות הרחבה ב15 אחוז

זה גם קשיח וגם בד(מצרף תמונה)image.png.08a30ab2821773dc0ef2a7ec7ff3035b.png

מה דעתכם?

אגב רק לציין, אני הולך על אלה כי יש עליהם מבצעים בהייטקזון אז המחיר נוח לכיס.

נע בין 400 ל600 ש"ח לסט

• תוכן חדש...