Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

• תגובות 48
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 21 דקות, Haim_gds כתב:

מצאתי משהו.

רנו זואי שנת 2017 יד שניה 42,000 ק״מ | יד2 (yad2.co.il) מ.ר. 189-51-001

יד שניה, יד ראשונה ליסינג. הבחור טוען כי רכש לפני שנתיים. יכול להיות קילומטרז' כל כך נמוך? משהו נוסף שכדאי לבדוק?

אני מאוד מתפלא מרמת התמימות מחבר פורום ותיק. 

משומשת לא מסגיר את הקילומטראז,  אבל זה היה רכב חברה כמעט 5 שנים. אתה באמת חושב שהוא עבר 42 אלף? 

מי בכלל קונה רכב חשמלי בשיל לעבור איתו 42 אלף ב-7 שנים? 

בקיצור, ב-99 אחוז זה רמאות ולא הקילומטראז האמיתי. 

• אהבתי 1
פורסם
לפני 28 דקות, davemustaine87 כתב:

אני מאוד מתפלא מרמת התמימות מחבר פורום ותיק. 

באמת😉 מאתר משומשת "במבחן רישוי שנתי שבוצע בתאריך 08/2023 דווח על 34,955 קילומטרים"

בנוסף, עבר דרך מגרש. בתכלס, כנראה שעבר 142 אלף אבל אם ניתן להשיג את המחיר האמיתי (פחות מ 40), הרכב תקין ויחזיק מעמד עוד 3-4 שנים אז אפשר לשקול...

היסטוריית בעלויות מלא (לא מייצג את יד הרכב)

חודש-שנה תחילת בעלות משך זמן בעלות בעלות
10/2017 פחות מחודש השכרה
10/2017 4 שנים ו-10 חודשים חברה
08/2022 חודש סוחר
09/2022 שנתיים וחודש פרטי
פורסם (נערך)

רכב חשמלי לא קונים רק כדי לחסוך בדלק. (לא כחדש ולא כמשומש).

רכב חשמלי קונים כי רוצים לשמור על הסביבה.

זואי קיבלה ציון NCAP נמוך (NCAP מעודכן)

עריכה אחרונה על ידי IsraCar
  • מצחיק 1
פורסם

רוב רובן של ה ZOE עם הסוללה הקטנה (טרום 2018) היו של CAR2GO ו"אוטו תל". סביר להניח שיש גם אחרי 2017-2018 כאלה שהיו במיזמים מהסוג הזה.

הן יצאו משירות (קצת אחרי הקורונה) במחירי בדיחה - ובגלל שזה היה פוסט קורונה, היום המחירים דיי דומים למה שנמכרו לפני שנתיים.

המכוניות ברובן סיימו שירות עם ק"מ מצחיק (אני מדבר על בין 20 ל 30 אלף ק"מ אחרי כ-5 שנים) וסה"כ במצב לא רע בכלל (הלכתי לראות לפני איזה שנתיים+).

באיזור 50K עוד אפשר להשיג 2018 עם קמ נמוך וסוללה גדולה יותר (לא 22KW שמספיקה ריאלית ל 120-150 קמ - אלא באיזור 40KW שנותנות ריאלית 300+ ק"מ). 

הגרסות הרגילות עם הסוללה הקטנה היו עם 88 כ"ס אז זה סימן נוסף לזהות אותן.

היה איזה עניין עם דירוג בטיחותי גרוע באיזור 2021, זה לזכרוני העניין העיקרי שהופך אותו ל"מינוס" משמעותי ברכישה של כזה רכב.

בהצלחה

• אהבתי 3
  • מעניין 1

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

תודה, זה נשמע כבר יותר הגיוני...

לפני 19 שעות, איציק נ. כתב:

(לא 22KW שמספיקה ריאלית ל 120-150 קמ - אלא באיזור 40KW שנותנות ריאלית 300+ ק"מ). 

זה יכול להיות נחמד אך כרגע זה קצת פחות חשוב. ראשית, אני מעדיף שזה יהיה רכב בית-אוניברסיטה-בית בלבד ללא תמריץ להסתובב אחרי הלימודים😉. שנית, כרגע אנחנו לא מתכוננים להתקין עמדה/עמדות (יכול להיות שעוד חצי שנה היא תרצה לעבור למקום אחר) כך שהטעינה תהיה בנתיים עם כבל מהבית (3 קילווואט/שעה?) הגורם למגבלת טווח.

לפני 19 שעות, איציק נ. כתב:

היה איזה עניין עם דירוג בטיחותי גרוע באיזור 2021, זה לזכרוני העניין העיקרי שהופך אותו ל"מינוס" משמעותי ברכישה של כזה רכב.

אשמח לפירוט אם אפשר

פורסם

ממה שאני מכיר, זואי משמשות את הפיקוח העירוני כרכב עבודה. מה שמסביר קימטרז׳ נמוך על פני תקופה.

בסביבה שלי, קבלן הגינון מתנייע ב גולף-קארט חשמלית והמפקח בזואי 🙂 

במחיר סביר, לנסיעות עירוניות כמו שתארת, סביר בהחלט.

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם
לפני 4 שעות, zaf כתב:

ממה שאני מכיר, זואי משמשות את הפיקוח העירוני כרכב עבודה. מה שמסביר קימטרז׳ נמוך על פני תקופה.

בסביבה שלי, קבלן הגינון מתנייע ב גולף-קארט חשמלית והמפקח בזואי 🙂 

במחיר סביר, לנסיעות עירוניות כמו שתארת, סביר בהחלט.

בראש העין התחילה העיריה עם המיזם של ה-זואי החשמלית אבל אלו המדוברות של 2017-2018 ודומותיה, לא קשורות לעניין. אלו הן יוצאות "אוטו תל" ו"CAR2GO" בוודאות.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם (נערך)

טוב, כנראה שנלך על הזואי ב 40 אש"ח, הרכב מרגיש קצת זול ומיושן אך ליוממות יומית הוא נראה מספיק.

שתי שאלות (שאולי מתאימות לפורום הטכני) עולות לי.

-האם יש מוסך מומלץ באיזור המרכז לרכב חשמלי? הייתי רוצה לקחת את הרכב לישור קוו.

-מה דגם ה"כבל סבתא" שאני צריך? הייתי שמח לכבל חד פאזי עם יכולת טעינה של 3 קילווואט (16A)

עריכה אחרונה על ידי Haim_gds
פורסם

לנהוג לירושלים ולמצוא חניה חניה חינמית באזור אלה 2 מטלות מעייפות מאוד. אני מבין שתחב"צ באזור שלך בעייתי, אבל תבדקו שוב - אולי למרות התדירות הנמוכה הזמנים בכל זאת יתאימו ללו"ז שלה, או להיעזר במישהו שיוצא קבוע מהישוב ולהשתתף איתו בעלויות.

אם בכל זאת יוחלט על רכב, איך שלא תהפוך את זה העלות החודשית [אם תשקלל פנימה גם ירידת ערך ותיקונים] לא תרד מ2,000 ש"ח בממוצע לנסועה כזאת.

בדקת עלות ביטוח לנהגת חדשה וצעירה?

סוללה חדשה לזואי [אתה מדבר על ריקון טוטאלי מדי יום. אורך החיים שלה יהיה קצר ולהערכתי היא לא תשרוד תואר שלם]

וכו' וכד'

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

אני מבין את מה שכתבת אך זה פשוט בלתי אפשרי להיעזר במישהו שיוצא קבוע מהישוב כי שעות הלימודים שלה שונות מזמני היציאה/חזרה של המעט אנשים שנוסעים לכיוון ירושלים.

לא ממש מבין איך הגעת ל 2000 ש"ח בחודש.

-ירידת ערך (מוגזמת): 24 אש"ח ל 4 שנים. 500 ש"ח/חודש.

-טסט שנתי: 1400 ש"ח. 120 ש"ח/חודש.

-"דלק": כ 200 ש"ח/חודש.

-תחזוקה: לא יודע.

*מקווה שלא יהיו תקלות.

*טיפול שנתי: 100-200 ש"ח? צריך להחליף פילטר מזגן ואולי ריענון נוזל קירור.

*בלאי: צמיג כל שנה 400 ש"ח. לא חושב שיהיה צורך בהחלפת חלקי מתלה/היגוי (הרכב בסה"כ עם 40 אלף ק"מ) עד שתגיע ל 100K (שזה יותר מ 4 שנות שימוש).

סה"כ צפוי כ 850 ש"ח/חודש.

הביטוח של אשתי ממקום העבודה שלה, נאמר שהיא תעביר אותו מהרכב שלה לרכב של הילדה אז היא תצטרך ביטוח בעלות של 4000 ש"ח לשנה או 350 ש"ח/חודש.

מגיעים ל 1200 ש"ח/חודש.

לפני 15 שעות, avargel כתב:

סוללה חדשה לזואי

אוטו צרפתי או לא🙂 אני מאמין שהסוללה תשרוד 100K ק"מ, קשה לי להאמין שאפילו רכב צרפתי יהיה מתוכנן לפחות נסועה מ 100K.

חדש: בעיה שהתגלתה, ברישיון הרכב רשום כי הרכב לבן אך בעולם האמיתי הוא שחור מטאלי...

הבעלים עבר שני טסטים אך אני לא בטוח מה זה בדיוק אומר, צריך לשנות את הרישום במשרד הרישוי לפני הרכישה?

פורסם
לפני 35 דקות, Haim_gds כתב:

בעיה שהתגלתה, ברישיון הרכב רשום כי הרכב לבן אך בעולם האמיתי הוא שחור מטאלי...

הבעלים עבר שני טסטים אך אני לא בטוח מה זה בדיוק אומר, צריך לשנות את הרישום במשרד הרישוי לפני הרכישה

אפשר לעשות את זה בזמן הטסט או לגשת באופן יזום למכון רישוי. זה עולה כמה עשרות שקלים.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...