Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

בשעה טובה הילדה התקבלה לעתודה ונרשמה לאוניברסיטה (גבעת רם, ירושלים) ויש לנו כרגע דילמה. היא צעירה (17.5) בלי הרבה ניסיון, תלמד 4-5 ימים בשבוע ואנחנו לא בטוחים כיצד להמשיך.

מגורים בירושלים הם לא עסק זול, דירת שותפים שקרובה לאוניברסיטה עולה כ 3000 ש"ח לחודש. מכוון שאנחנו גרים קרוב לירושלים (35-40 ק"מ) הייתי שמח לבדוק אופציה שבה היא תשאר בבית ותסע הלוך חזור לאוניברסיטה. הנסועה הצפוייה היא 1200 ק"מ לחודש ככה שהדלק בלבד הוא 600-700 ש"ח לחודש כך שחשבתי על רכב חשמלי. אנחנו גרים בבית פרטי עם גינה ללא מטען וחשבתי פשוט למשוך כבל מהבית (3*25 אמפר).

אני מחפש רכב חשמלי משומש וזול שישרוד את הנסועה הזו לשנים הקרובות ויוכל להטען לנסיעה של 80 ק"מ ליום בלילה מהשקע החשמלי.

אשמח להמלצה על רכב שיתאים לדרישות.

• תגובות 48
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הכי זול זה הכי ישן, חפש בלוחות ניסאן ליף או רנו זואי , הן מהדגמים החשמליים הראשונים ששווקו כאן ,כבר לפני 10 שנים.

אפשר לסמוך על טווח של  100 ק"מ בין טעינה לטעינה.

אבל חשוב לבדוק בריאות הסוללה לפני הקניה אצל מומחה בתחום. (זאת בנוסף לבדיקה רגילה לקניה)

לגבי הקוצפט שלך ללכת על חשמלי ראה דיון שנערך כאן לאחרונה בנושא.

פורסם

זה דלק, בלאי, תיקונים, ביטוח, טסט, חניה
פתאום 3000 ש"ח זה לא כזה נורא!
חוץ מזה שאין מחיר לעצמאות... תן לה לגור בדירה עם שותפים
זה חלק מהחוויה של להיות סטודנט וזה גם לא יצא לך הרבה יותר יקר

• רעיון טוב! 2
קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם (נערך)

1. אין חניה בגבעת רם

2. גבעת רם במרחק יריקה מהתחנה המרכזית

3. לא מסתדר לי חישוב של רכב בהשוואה לתחב"צ / שותפים

4. חופשי חודשי עד 75 קמ עולה 430₪ לחודש

עריכה אחרונה על ידי hans
  • אהבתי 3
  • רעיון טוב! 1

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

זה עניין סובייקטיבי, אבל לא יודע אם הייתי קורא לנסועה של 40 ק"מ לכיוון "קרוב". לנהוג מדי יום בחזרה, עם עייפות של אחרי יום מלא בלימודים קשים 40 ק"מ - זה גבולי. 

• אהבתי 1
פורסם

מסכים ומחזק את קודמיי. חלק מהעניין של לצאת ללמוד הוא העצמאות. נסה לבדוק אפשרות להשתלב במעונות הסטודנטים. צריך גם לקחת בחשבון את פקקי הכניסה והיציאה לירושלים. בכל מקרה, אם מחליט ללכת על רכב חשמלי, טעינה רגילה מהבית לא תספיק ותגרום לעומס. לכן מומלץ ללא קשר לסוג הרכב להציב עמדת טעינה מתאימה. חשמלית כמו רנו זואי עם הטווח המוגבל יחסית שלה, תצריך טעינה כל יומיים בערך.

• אהבתי 1
פורסם

תודה, עלו כאן מספר דברים שלא חשבנו עליהם.

לפני כשעה, סולל הדרך כתב:

זה דלק, בלאי, תיקונים, ביטוח, טסט, חניה
פתאום 3000 ש"ח זה לא כזה נורא!
חוץ מזה שאין מחיר לעצמאות... תן לה לגור בדירה עם שותפים

"זה דלק"

רכב חשמלי...

"ביטוח, טסט"

הביטוח מכוסה ברובו ע"י מקום העבודה של אשתי (נהג חדש עולה 9K לשנה! למרבה המזל אנחנו צריכים לשלם רק 2K)

"בלאי, תיקונים"

עוד מימי אגסי העתיקים אני שומע שלרכב חשמלי אין בלאי ותיקונים

"חניה" 

זו אולי הבעיה החמורה ביותר

לפני כשעה, hans כתב:

1. אין חניה בגבעת רם

2. גבעת רם במרחק יריקה מהתחנה המרכזית

3. לא מסתדר לי חישוב של רכב בהשוואה לתחב"צ / שותפים

4. חופשי חודשי עד 75 קמ עולה 430₪ לחודש

דירת שותפים שקרובה לאוניברסיטה עולה כ 3000 ש"ח לחודש, בדקנו. אנחנו גרים בישוב מחוץ לירושלים, אוטובוס עובר שם 4 פעמים ביום כך שחופשי חודשי לא שימושי.

שלמדתי בגבעת רם לפני כ 30+ שנים לא הייתה בעיית חניה, זה חדש לי.

לפני 55 דקות, Ido.G כתב:

זה עניין סובייקטיבי, אבל לא יודע אם הייתי קורא לנסועה של 40 ק"מ לכיוון "קרוב". לנהוג מדי יום בחזרה, עם עייפות של אחרי יום מלא בלימודים קשים 40 ק"מ - זה גבולי. 

אשתי עובדת בירושלים ואני עושה 40 ק"מ לכל כיוון כל יום. כיף זה לא אך זה נסבל. בוא לא נשכח שיש ימים בהם מתחילים קצת לפני הצהרים ומסיימים בערב כך שניתן להמנע מהפקקים.

לפני 47 דקות, yahaga כתב:

חלק מהעניין של לצאת ללמוד הוא העצמאות.

היא ילדה בת 17 וחצי...

לפני 48 דקות, yahaga כתב:

נסה לבדוק אפשרות להשתלב במעונות הסטודנטים.

הודות למשרד החינוך ה"נהדר" שלנו היא קיבלה את הציוני בגרות (שזה אישור הכניסה לאוניברסיטה) לפני שבועיים, למעונות היה צריך להרשם לפנע כחודשיים.

לפני 50 דקות, yahaga כתב:

טעינה רגילה מהבית לא תספיק ותגרום לעומס

8 שעות טעינה לא יתנו לה 80 ק"מ?

לפני 50 דקות, yahaga כתב:

חשמלית כמו רנו זואי עם הטווח המוגבל יחסית שלה, תצריך טעינה כל יומיים בערך.

חשבתי על טעינה יום יומית בבית.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם

מצטער. לא שמתי לב לעניין העתודה. עכשיו נראה שהנסיעה יום יום היא האפשרות העדיפה לפחות בשנה הראשונה עד להיכרות טובה עם המקום. רנו זואי יכול להיות פתרון אפשרי.

פורסם (נערך)

מהניסיון שלי (טרי יחסית מהשנים האחרונות). חניה בגבעת רם זה בעיקר על ידי אישור כניסה.

שאר האזור שמקיף את הקמפוס זה כחול לבן.

אולי מול המכון הגאולוגי אפשר לתפוס חניה אפורה אם זה עדיין חנייה אפורה אבל צריך להגיע מוקדם בבוקר. גם לא חסר פקקים מסביב.

אגב, יש שתי עמדות טעינה בתוך הקמפוס, מול המדרגות לקוסל.

עריכה אחרונה על ידי yoav911gt2
פורסם

בזמני היו כל חניות אפור לבן פה ושם, ביקור עדכני גילה שלא נותר מזה כלום. אם יש איזו נכות חלילה זה יכול לעזור בהשגת אישור כניסה...

על זה העניין יקום או ייפול, 4 ימי חנייה יעלו באבו אבוהה.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

החשמלית המשומשת הכי זולה בישראל היא כמובן פלואנס ZE, אבל אם לא בוצע בה איזה רענון סוללה לאחרונה הטווח הוא לא יותר מ-80 ק"מ, בקיצור לא מומלץ. זואי מאזור 2017 זה כבר בגזרת ה-40-50 אלף שקל, אבל זה על סוללת 22kW כך שזה טווח ראלי של בערך 120-140 ק"מ ועם קצת ירידה בקיבולת, זה גם קצת לחיות על הקצה. שאר החשמליות כבר יקרות יותר. 

הייתי רוכש לה איזו פיאסטה 1.4 אוטו' (מניח שהיא לא נוהגת על ידני), התיבה מיושנת מאוד אבל בסך הכל רכב אמין, פשוט לטיפול ואפשר למצוא רכבים במצב שמור מאוד במחיר זול. 

• אהבתי 1
פורסם
לפני 17 שעות, hans כתב:

על זה העניין יקום או ייפול, 4 ימי חנייה יעלו באבו אבוהה.

על זה לא חשבנו, כנראה שתצטרך לחנות בתחנה המרכזית או במקום אחר (חינמי) ולהשתמש בתחב"צ לאוניברסיטה.

לפני 16 שעות, ch28566 כתב:

זואי מאזור 2017 זה כבר בגזרת ה-40-50 אלף שקל, אבל זה על סוללת 22kW כך שזה טווח ראלי של בערך 120-140 ק"מ ועם קצת ירידה בקיבולת, זה גם קצת לחיות על הקצה.

זה כנראה יהיה הכיוון, טווח של 100 ק"מ מקסימום נראה לי יותר ממספק, גבולי או לא זה כבר בעיה שלה😉

לפני 16 שעות, ch28566 כתב:

הייתי רוכש לה איזו פיאסטה 1.4 אוטו' (מניח שהיא לא נוהגת על ידני), התיבה מיושנת מאוד אבל בסך הכל רכב אמין, פשוט לטיפול ואפשר למצוא רכבים במצב שמור מאוד במחיר זול. 

היא כמו אבא, עם רישיון לידני😊. הבעיה שמטרידה אותי היא צריכת הדלק. אפילו אם מגיעים למספרים קיצונים כמו 1 ל 14 עדיין מדובר על 6 ליטרים ליום שהם קרוב ל 50 ש"ח. אלפיה כל חודש על דלק היא מה שגורם לי לחשוב על חשמלי.

מה העלות החודשית הצפוייה של רכב חשמלי כגון הזואי? יש הפתעות שצריך לצפות להן?

אני מניח שאם נרכוש משהו ב 50 אש"ח נמכור עוד 4 שנים ב 20 אש"ח(?), האם עדיף לרכוש רכב יקר יותר בו ירידת הערך תוכל להיות נמוכה יותר?

• אהבתי 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...