Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
בתאריך 7.10.2024 בשעה 08:10, Haim_gds כתב:

אני מבין את מה שכתבת אך זה פשוט בלתי אפשרי להיעזר במישהו שיוצא קבוע מהישוב כי שעות הלימודים שלה שונות מזמני היציאה/חזרה של המעט אנשים שנוסעים לכיוון ירושלים.

לא ממש מבין איך הגעת ל 2000 ש"ח בחודש.

-ירידת ערך (מוגזמת): 24 אש"ח ל 4 שנים. 500 ש"ח/חודש.

-טסט שנתי: 1400 ש"ח. 120 ש"ח/חודש.

-"דלק": כ 200 ש"ח/חודש.

-תחזוקה: לא יודע.

*מקווה שלא יהיו תקלות.

*טיפול שנתי: 100-200 ש"ח? צריך להחליף פילטר מזגן ואולי ריענון נוזל קירור.

100-200 לשנה? לחודש? לא הבנתי מה כתבת כאן

בכל אופן, לא יוצאים מהמוסך היום עם חשבונית של פחות מ1,000 בממוצע, וכיום גם 3-4K זה לא דבר חריג

*בלאי: צמיג כל שנה 400 ש"ח. לא חושב שיהיה צורך בהחלפת חלקי מתלה/היגוי (הרכב בסה"כ עם 40 אלף ק"מ) עד שתגיע ל 100K (שזה יותר מ 4 שנות שימוש).

סה"כ צפוי כ 850 ש"ח/חודש.

הביטוח של אשתי ממקום העבודה שלה, נאמר שהיא תעביר אותו מהרכב שלה לרכב של הילדה אז היא תצטרך ביטוח בעלות של 4000 ש"ח לשנה או 350 ש"ח/חודש.

לא מכיר מקום עבודה שיסכים לקומבינה הזאת שאתה מציע עם הביטוח. אבל מה אני מבין. אם זה עובד לך - אחלה!

מגיעים ל 1200 ש"ח/חודש.

אוטו צרפתי או לא🙂 אני מאמין שהסוללה תשרוד 100K ק"מ, קשה לי להאמין שאפילו רכב צרפתי יהיה מתוכנן לפחות נסועה מ 100K.

אני לא יודע מה זה "רכב צרפתי מתוכנן ל_____". מחזיק 2 צרפתיות, החזקתי בעבר עוד כמה. יש בלאי, נקודה. לא נובע רק מק"מ אלא גם זמן הוא פקטור משמעותי בארצנו החמה.

חדש: בעיה שהתגלתה, ברישיון הרכב רשום כי הרכב לבן אך בעולם האמיתי הוא שחור מטאלי...

הבעלים עבר שני טסטים אך אני לא בטוח מה זה בדיוק אומר, צריך לשנות את הרישום במשרד הרישוי לפני הרכישה?

זאת הצרה הכי קטנה עם הרכישה הזאת.

טווח מוגבל מאוד, מכונית שהולכת לעבוד קשה בעליות לירושלים מדי יום, בידיים של נהגת צעירה ולא מנוסה, ובעיקר - רוכש אופטימי מדי (-:

לא הזכרתי עלות של חניות, קנסות, פחחות פה ושם, ניקיון פה ושם...

אם אין לכם את הנכונות המנטלית והפיננסית להיערך להוצאה ממוצעת של 2,000 ש"ח בחודש, אני מזהה פה התבאסות עתידית. אבל אשמח מאוד להתבדות!

הערותי באדום בגוף הציטוט

והכי חשוב: בהצלחה בלימודים. תקופה יפה, שתהנה ממנה!

עריכה אחרונה על ידי avargel
ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

• תגובות 48
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
בתאריך 4.10.2024 בשעה 17:03, Haim_gds כתב:

במקרה שלי אני לא מסכים איתך, השיקול העיקרי הוא לחסוך כסף.

אין חניה (שלא בתשלום) בגבעת רם או אפילו במרחק הליכה סביר.

אתה חושב שההוצאה העיקרית על הרכב היא דלק, אבל יש שלוש הוצאות שיהיו יותר גדולות:

• מימון הרכישה.
  • אחזקה
  • וכיוון שמדובר בנהגת גם צעירה וגם חדשה הביטוח

תשקלל את כל הגורמים ואז פיאסטה ידנית תוכל להיות רעיון יותר טוב ובלי חרדת טווח. ועדיין יש את בעיית החנייה.

אני לא יודע מה המצב עכשיו, אבל פעם היו מחנים בבית נקופה ומשם אפשר להמשיך באוטובוס ישיר לגבעת רם.

• רעיון טוב! 1

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם (נערך)
לפני 3 שעות, avargel כתב:

100-200 לשנה? לחודש? לא הבנתי מה כתבת כאן

בכל אופן, לא יוצאים מהמוסך היום עם חשבונית של פחות מ1,000 בממוצע, וכיום גם 3-4K זה לא דבר חריג

לחודש. וגם זה מוגזם (1200-2400 ש"ח לשנה), אשמח אם בעלי מכוניות חשמליות יספרו על טיפולים שנתיים ברכבים בני 5. כפי שכתבתי, ממה שכתוב בספר הרכב הטיפולים השוטפים מועטים. אני מניח כי ה 50 אלף הקרובים ידרשו החלפת חלקים כגון משולשים אז הוספתי גם את זה.

לא מכיר מקום עבודה שיסכים לקומבינה הזאת שאתה מציע עם הביטוח. אבל מה אני מבין. אם זה עובד לך - אחלה!

עשינו לפני שעה...

אני לא יודע מה זה "רכב צרפתי מתוכנן ל_____". מחזיק 2 צרפתיות, החזקתי בעבר עוד כמה. יש בלאי, נקודה. לא נובע רק מק"מ אלא גם זמן הוא פקטור משמעותי בארצנו החמה.

הייתי צריך להוסיף 🙂 זה נאמר בציניות. אחרי שסיפרתי במשרד על הקנייה המתוכננת כולם התחילו עם סיפורי זוועות על רכבים צרפתיים

זאת הצרה הכי קטנה עם הרכישה הזאת.

טווח מוגבל מאוד, מכונית שהולכת לעבוד קשה בעליות לירושלים מדי יום, בידיים של נהגת צעירה ולא מנוסה, ובעיקר - רוכש אופטימי מדי (-:

המגבלות הם גם יתרונות כפי שכתבתי. טווח מועט אומר שלא יוצאים לבלות אחרי הלימודים. רכב יחסית איטי שירגיע אותה. אופטימי? לא יודע. אך אפילו אם יחזיק לשנה שנתיים בלי צרות רציניות זה מתאים לי.

לא הזכרתי עלות של חניות, קנסות, פחחות פה ושם, ניקיון פה ושם...

ההוצאות שלה, תעשה שטויות, תשלם עליהן. חניה זו בעייה אך היא צריכה לפתור אותה. 

אם אין לכם את הנכונות המנטלית והפיננסית להיערך להוצאה ממוצעת של 2,000 ש"ח בחודש, אני מזהה פה התבאסות עתידית. אבל אשמח מאוד להתבדות!

פיננסית כן, מנטלית מוטלת בספק. אחרי הכל אני תימני...

לפני שעתיים, borsood כתב:
  • מימון הרכישה. עו"ש
  • אחזקה השבתי
  • וכיוון שמדובר בנהגת גם צעירה וגם חדשה הביטוח השבתי

לפני שעתיים, borsood כתב:

אני לא יודע מה המצב עכשיו, אבל פעם היו מחנים בבית נקופה ומשם אפשר להמשיך באוטובוס ישיר לגבעת רם.

שהיא תשבור את הראש, היא רצתה רכב ודיברנו על זה. קיבלת מתנה אז אל תתלונני.

זה חלק מהחינוך שלה לדעתי.

עריכה אחרונה על ידי Haim_gds
פורסם
לפני 8 שעות, borsood כתב:

אין חניה (שלא בתשלום) בגבעת רם או אפילו במרחק הליכה סביר.

אולי אם נכתוב את זה אתה ואני עוד 20 פעם ייפול האסימון... לא רק שאין בתשלום, אלא אפילו חניונים יומיים בסגנון של 25₪ ליום אין שם.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

תתחדשו, שיהיה במזל.

אז איזה דגם בדיוק קניתם?

שנה, נפח סוללה, הספק מנוע?

צבע שחור, זה הבנתי.

בדקת בריאות הסוללה לפני הקניה?

(*) נחמד לשם שינוי  לשמוע על רכישה של רכב חשמלי עממי ממש.

( לא מאה אלף שקל פלוס )

פורסם

נקנה אתמול. מקווה להמשיך את השירשור בפורום שיפורים ולא בפורום משפטי/טכני😂

רכב מסוג רנו תוצרת צרפת דגם זואי שנת ייצור 2017

-מחיר הרכב 40,000 ₪

*המוכר מצהיר כי הרכב גמע 42,500 ק״מ, כמופיע במונה הקילומטרים וכי הוא בעלים מספר 2 של הרכב

-88 כ"ס

-22KW/H

-שחור

-בריאות סוללה נבדקה והיא 91%

זה רכב "בימבה" (לתחושתי, אני מתנייד עם E350), נסיעות יומיות קצרות יחסית ותו לא.

לפני 10 שעות, hans כתב:

אולי אם נכתוב את זה אתה ואני עוד 20 פעם ייפול האסימון... לא רק שאין בתשלום, אלא אפילו חניונים יומיים בסגנון של 25₪ ליום אין שם.

לא מתווכח איתך... אני ירושלמי במקור, בפעמים הבודדות שנסעתי לשם בימי חול תמיד חניתי במגרש (שבתות אצל ההורים, כמו בבון על המדרכה🥴). אופציה שחשבנו עליה היא נסיעה קצרה מהבית לתחנת רכבת (12 דקות) ומשם לקמפוס.

• אהבתי 1
פורסם

תתחדשו וסעו בדרכים טובות.

נראה שהפתרון הטוב ביותר הוא שילוב רכבת ונסיעה ישירה ברכב לאוניברסיטה במהלך השבוע. לפי הצרכים והלו''ז.

פורסם
לפני 10 דקות, Haim_gds כתב:

אופציה שחשבנו עליה היא נסיעה קצרה מהבית לתחנת רכבת (12 דקות) ומשם לקמפוס.

זאת האופציה הטובה ביותר

בנימה אישית, מבלי לפגוע חלילה, כל הכבוד על האומץ לתת ביבמה לנהגת חדשה בת 17.8 ולשלוח אותה לג'ונגל של כביש 1 מדי בוקר

אני מרשה לעצמי לכתוב זאת רק בגלל שפתחת את הנושא להתייעצות בפורום ציבורי

מקווה שהחוויה תהיה חיובית והכל יעבור בשלום

גם פיננסית וגם בטיחותית

• רעיון טוב! 1
ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם
לפני 25 דקות, Haim_gds כתב:

ני😂כה🥴ופציה שחשבנו עליה היא נסיעה קצרה מהבית לתחנת רכבת (12 דקות) ומשם לקמפוס.

אני מנחש שזה לאחת מתחנות הרכבת של מודיעין - כן, זה פיתרון טוב.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

תודה.

יש מגרש חנייה גדול ללא תשלום בכניסה למוזיאון. בימים ובשעות עם עומס מבקרים, החנייה עשוייה להתמלא, ואז ניתן לחנות בחניונים רחוקים יותר (חלקם בתשלום).

וייז: מוזיאון ישראל, נחמן אביגד, ירושלים.

https://inature.info/wiki/מוזיאון_ישראל

מקווה שעדיין רלוונטי

לפני שעתיים, avargel כתב:

כל הכבוד על האומץ לתת ביבמה לנהגת חדשה בת 17.8 ולשלוח אותה לג'ונגל של כביש 1 מדי בוקר

היא אוהבת לנהוג (ואפילו יותר מדי) אך עד עתה זה היה בכבישים מהירים פנויים. אולי הפקקים וההידחקות בבוקר בעליות של ירושלים יתקנו את זה🙂

חוצמזה, זה למרבה הצער עומד להיות חלק רלוונטי של החיים שלה בעשור הקרוב אז עדיף שתתרגל מוקדם ככל האפשר.

• אהבתי 1
פורסם

לפי אתר המוזיאון עצמו:

למבקרי המוזיאון בלבד חניון וחניה ללא תשלום - מספר מקומות מוגבל. יש להצטייד בכרטיס הכניסה לצורך ביקורת ביציאה.

לכן ציינתי את מחיר המנוי...

פורסם (נערך)

140 שח לשנה לסטודנטים... נשמע כמו אחלה קומבינה, 800 מטר הליכה מהכניסה לקמפוס גבעת רם, אחלה לכושר :)

עריכה אחרונה על ידי hans

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...