Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פורטה VS ראפיד

M125

פוסטים מומלצים

אשמח לחוו''ד לפני קניה :
קיה פורטה LX/EX 1.6
2013-2016 בנזין אוט'
או
סקודה ראפיד ambition 1.0/1.2/1.4
2013-2016 בנזין אוט'
כרכב משפחתי, נוסעים בעיקר עירוני בערך 7k בשנה . עד 30k₪
חשוב:
חסכוני
אמין
סחיר
ייתכן שזו תמונה של ‏‏מכונית‏ ו‏טקסט שאומר '‏‎FORCTE‎‏'‏‏

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

כתבת חסכוני. אני מניח שאתה מתכוון לצריכת דלק.

זה לא אמור לענין אותך ובודאי לא להיות בראש הרשימה. סה"כ 7000 ק"מ בשנה.

ההפרש בין רכב שיעשה 1:8ל 1:16 (שזה פער תהומי) הוןא בלחץ 3500 ש"ח בשנה. בהערכה גסה בין שני הרכבים שאתה מתעניין בהם הפער יהיה שליש מזה.

אמינות זה הדבר החשוב כאן מתוך הרשימה שלך.

רכב סחיר יעלה לך יותר מרכב לא סחיר

עריכה אחרונה על ידי razi_pazi
  • אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ל 7000 קילומטרים בשנה הייתי מעדיף את פורטה.

פוטנציאל יותר נמוך לתקלות יקרות.

צריכת דלק לא שיקול במקרה שלך.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ממליץ בחום על פורטה (מנסיון אישי) רכב אמין נוח ומרווח. גם טוב לך לנסיעות עירוניות(גיר פלנטרי)

אבל צריכת דלק לא משהו(1 ל10 ממוצע) אבל כמו שכתבו   razi_pazi  ו vladclar  בנסועה נמוכה זה לא אמור להיות משמעותי.

בהצלחה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני שעה, M125 כתב:

בשורה התחתונה

מי מומלצת ?

הפער בין הפורטה לרפיד (מתוך היכרות עם התאומה שלו טולדו) הוא באמת כפול בצריכה לטובת הטולדו

אבל בנסיעה עירונית הפער קצת מצטמצם 

מבחינת האמינות, לגיר כפול המצמדים של הרפיד לא בריא בכלל נסיעה עירונית שמתאפיינת בהרבה משחק בהילוכים

ככה שמבחינתי הפורטה האופציה שעדיפה יותר, מה גם שמבחינת הסחירות לפורטה יש שוק חזק יותר

• מעניין 1
  • רעיון טוב! 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 54 דקות, shlomiko כתב:

הפער בין הפורטה לרפיד (מתוך היכרות עם התאומה שלו טולדו) הוא באמת כפול בצריכה לטובת הטולדו

צריכת דלק משולבת של ראפיד טובה יותר ב 50%, זה לא כפול.

פורטה - 1:11 , ראפיד - 1:16 .

מי שנוסע בקיה 600 קילומטרים בחודש ישלם 400₪.

אותה כמות הנסיעות בראפיד תעלה 270₪.

אם לרוב נוסעים בעיר, שני הסכומים יעלו ב 15%.

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

חבר שמחזיק בפורטה ורוב הנסועה שלו בעיר אומר שהצריכה שלו היא 1:9 לעומת הטולדו שבאותו תוואי נסיעה צורכת 1:16

על אותה כמות הדלק שתתדלק בטולדו לעומת הפורטה תקבל כמעט כפול בקילומטר

בפורטה תקבל 1:11 רק מחוץ לעיר, רמי חי תקן אותי אם אני טועה

בכול מצב כמו שציינת בגלל שהנסועה של פות"ש נמוך המשחק הזה זה משמעותי לעומת הנזק בגיר 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בעיר, חוץ מרכב היברידי לא תקבל מאף רכב 1 ל-16. גם לא ברכב דיזל. אז עם כול הכבוד לחבר שלך, כניראה שהוא טועה. 

בקיה פורטה אני מקבל 1 ל-.14.5 בנסיעה בין עירונית( 100-105 קמ"ש) מדוד באותה משאבה. אז גם ה 1 ל-11 לא מדוייק. 

• אהבתי 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני שעתיים, vladclar כתב:

צריכת דלק משולבת של ראפיד טובה יותר ב 50%, זה לא כפול.

פורטה - 1:11 , 

לפני 48 דקות, davemustaine87 כתב:

בקיה פורטה אני מקבל 1 ל-.14.5 בנסיעה בין עירונית( 100-105 קמ"ש) מדוד באותה משאבה. אז גם ה 1 ל-11 לא מדוייק. 

נכון שצריכת דלק בינעירונית ב 100-105 קמ"ש זאת לא צריכת דלק משולבת?

זה אף פעם לא יכול להיות מדוייק, בגלל הבדלים בסגנון נהיגה, תוואי נסיעה, במצב הרכב.

בכל מקרה, פותח השרשור נוסע לרוב בעיר.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

זה הנתונים שיש לי והחבר יודע למדוד, מה שכן נזכרתי שלטולדו הוא עשה סטייג' אחד, ככה שאולי זה משפיע על הצריכה

הפורטה כנ"ל הבנאדם מודד במשאבה והרכב חלק מבחינת תקלות ככה שלא אמורה להות בעיה שאמורה להשפיע לרעה על צריכת הדלק

לפני שעה, davemustaine87 כתב:

בעיר, חוץ מרכב היברידי לא תקבל מאף רכב 1 ל-16. גם לא ברכב דיזל. אז עם כול הכבוד לחבר שלך, כניראה שהוא טועה. 

בפורטה 1:14 זה לפי היצרן, הצריכה האמיתית לפי אתר אוטו הינה 1:10.8 אלא אם אתה מחזיק בדגם דיזל שזה דבר אחר

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 3 שעות, vladclar כתב:

נכון שצריכת דלק בינעירונית ב 100-105 קמ"ש זאת לא צריכת דלק משולבת?

התגובה שלי הייתה לטענה

לפני 4 שעות, shlomiko כתב:

בפורטה תקבל 1:11 רק מחוץ לעיר,

לפני שעתיים, רמי חי כתב:

איזה שנתון? דיזל או בנזין?

2014. בנזין. נוסע 600 קילומטר בשבוע, אז יש סטטיסטיקה מאוד גדולה של כמות תדלוקים. 

אגב, מחשב הרכב מראה 6.2 ליטר ל-100 קילומטר שזה 1 ל-16. 

נסועה של 95 אחוז בינעירוני עם פקקים ורמזורים. 

לפני שעתיים, shlomiko כתב:

זה הנתונים שיש לי והחבר יודע למדוד, מה שכן נזכרתי שלטולדו הוא עשה סטייג' אחד, ככה שאולי זה משפיע על הצריכה

מה אני אגיד לך, 1 ל-16 עירוני זה לא מספר הגיוני לרכב הזה.  כניראה שאם תשאל לעומק, תגלה שהמדידה לא הכי מדוייקת, או שהעירוני זה לא באמת עירוני ושאר דברים כאלה. 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

צריכת דלק ממוצעת לטולדו מחיפוש זריז https://www.icar.co.il/סיאט/סיאט_טולדו/סיאט_טולדו_יד_שניה_ד11/version18477/

אולי הרכב של החבר שלך צריך ישור קו תמליץ לו על הפורום יעזרו לו פה🤪

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בתאריך 6.9.2024 בשעה 12:01, shlomiko כתב:

אבל בנסיעה עירונית הפער קצת מצטמצם 

מבחינת האמינות, לגיר כפול המצמדים של הרפיד לא בריא בכלל נסיעה עירונית שמתאפיינת בהרבה משחק בהילוכים

ככה שמבחינתי הפורטה האופציה שעדיפה יותר, מה גם שמבחינת הסחירות לפורטה יש שוק חזק יותר

שוק חזק לפורטה זה חסרון

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...