Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מנוע מתחמם בעמידה

פוסטים מומלצים

פורסם

היי חברים ,יונדאי i30 2010 מתחמם בעמידה (110-120 מעלות ) בנסיעה החום לא עובר את 90 מעלות פעמיים הוחלף תרמוסטט הבעיה נפתרה למשך 3 ימים וחזר שוב מה יכולה להיות הבעיה ?

פורסם

היי.

טמפ' עבודה היא בד"כ 90-100. התרמוסטט אמור להיפתח קצת לפני כן, ולסחרר מים במנוע בעזרת המשאבה. אם בנסיעה המנוע מקרר ובעמידה מתחמם, בדרך כלל, זה מרמז על בעיה במאוור של המצנן (רדיאטור) או שהמאוור תקול או שממסר שלו תקול 

או בעיה חשמלית(חוט שהתנתק) בדוק אם המאוורר עובד בעמידה.

אם כן, בדוק סתימה במצנן או במנוע.

אם לא, בדוק קודם את הממסר, אם הוא תקין, בדוק את מנוע המאוורר, אולי פחמים אולי החלפה קומפלט.

בהצלחה.

• רעיון טוב! 1
פורסם
Just now, tribel כתב:

המוסך בדק שהמאוורר נכנס לעבודה?

הוא בדק מתי הוא נכנס לעבודה?

אם הוא נכנס לעבודה ב90 או 100 מעלות והמנוע ממשיך להתחמם, כנראה הבעיה היא זרימה.

או של האוויר דרך המצנן (לרוב שטיפה תפתור את זה) או של המים.

אבא שלי פעם שטף את מעברי המים ע"י פתיחת מכסה המצנן ולחיצה על הגז. לא מומלץ במיוחד, הרבה לכלוך והרבה בלגאן, שלא לדבר על כך שסיכוי נמוך שהמים חזרו למנוע והכנסת מים קרים למנוע חם לא מומלץ. אני בטוח שישנן דרכים טובות יותר לעשות את זה.

אני הייתי בודק קודם את המצנן. לפתוח בורג ריקון כשהמנוע קר וכבוי, כמובן, לתת למים לצאת ולהכניס מים מפתח המילוי לוודא שאין סתימה.

ואחרכך להניע את המנוע לבדוק שהמצנן מתחמם, אם הוא לא מתחמם כצפוי כנראה יש סתימה בדרכי המים במנוע.

לפני 33 דקות, tribel כתב:

המוסך בדק שהמאוורר נכנס לעבודה?

סליחה, חשבתי שהשואל ענה שבדקו את המאוורר🫢

• רעיון טוב! 1
פורסם

כן המאוורר נכנס לפעולה ,לגבי פתח הניקוז של הרדיאטור שפותחים את הפקק צריכה להיות זרימה מלאה של מים או טפטופים?

פורסם
לפני 22 דקות, Dan1246 כתב:

כן המאוורר נכנס לפעולה ,לגבי פתח הניקוז של הרדיאטור שפותחים את הפקק צריכה להיות זרימה מלאה של מים או טפטופים?

למה הכוונה פתח ניקוז? אתה מדבר על בורג הריקון?

פורסם
לפני שעתיים, Noamgr כתב:

בזמן עמידה,כשחום המנוע עולה,לחץ והחזק קצת גז.

אם חום המנוע יורד,משאבת מים לא תקינה.

אבל לאחר החלפת תרמוסטט ומילוי נוזל קירור חדש הבעיה הפסיקה ל3 ימים והרכב לא התחמם בעמידה אז אם היה בעיה במשאבה הייתה צריכה לזייף גם אז לא?

פורסם

בוצע ניקוי לרדיאטור יש זרימה לא סתום 

מאוורר תקין ונכנס לפעולה 

משאבת מים הוחלפה לפני חצי שנה האם יש מצב שבזמן קצר נהרסה 

בנוסף קיימת שגיאה בסורק תקלות אך לא הדלקת מנורת מנוע 

האם השגיאה הנ״ל יכולה לגרום לבעיית התחממות ?

p0012IMG_8385.thumb.jpeg.d3701dec19785d630271ba5b605df843.jpeg

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...