Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

היה לי עכשיו 4 שנים ניסאן מיקרה ידני 2013. נסעתי איתו בערך 30k בשנה. מחפש להחליף אחרי שהתחיל לקרטע.

הרבה נסיעות לצפון ומהמרכז לירושלים, לרוב נוסע בודד או זוג. רוצה רכב אמין, חזק, שידע לנסוע את הקילומטרז והנסיעות הארוכות. תקציב בין 20-40 (מתלבט כמה שווה להשקיע). בשאיפה רכב קטן כדי לחסוך דלק.

המלצות?

יש לי הצעה לאלפא רומיאו 2016 שעשתה רק 85k ב27000. מתאים לדעתכם?

עריכה אחרונה על ידי Asddsa
עוד מידע
פורסם

אלפא לא בהכרח חסכונית בדלק ולא זולה לאחזקה וביטוח.

חפש לך מיצובישי ספייסטאר הכי חדשה שתצליח למצוא ב-40K.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
לפני שעה, Asddsa כתב:

היה לי עכשיו 4 שנים ניסאן מיקרה ידני 2013. נסעתי איתו בערך 30k בשנה. מחפש להחליף אחרי שהתחיל לקרטע.

הרבה נסיעות לצפון ומהמרכז לירושלים, לרוב נוסע בודד או זוג. רוצה רכב אמין, חזק, שידע לנסוע את הקילומטרז והנסיעות הארוכות. תקציב בין 20-40 (מתלבט כמה שווה להשקיע). בשאיפה רכב קטן כדי לחסוך דלק.

המלצות?

יש לי הצעה לאלפא רומיאו 2016 שעשתה רק 85k ב27000. מתאים לדעתכם?

עם הנסועה הצפויה הייתי מכוון לקצה העליון של התקציב שהגדרת. יגדיל משמעותית את הסיכוי למצוא רכב ראוי ועם אופק החזקה סביר.

אבל קח בחשבון שמיקרה ידנית זה רכב אמין ועמיד. בודאי שנוחות הנסיעה והביצועים בסיסיים מאוד לנסועה כזו אבל תקציבית זה רכב טוב מאוד.

מה שקפץ לי לעין היא העובדה שלא כתבת שמה שהכריע אותך זו הנוחות או הביצועים או האיבזור או הרעש. אלא "מחפש להחליף אחרי שהתחיל לקרטע".

תפרט אולי מה הבעיות כי ייתכן שכלכלית הכי טוב לתקן ולהמשיך עם הרכב. ובמקביל להמשיך לחסוך להגדלת התקציב או לכל עניין אחר.

כמובן שרכב שלא מספק את הסחורה צריך להחליף. כלומר אם נניח חשש להתקע  וריבוי בעיות וצפי בעייתי.

אבל ייתכן שאתה במצב בו אתה מרגיש שכדאי לא להשקיע כעת בתיקון יקר שמהווה אחוז ניכר משווי הרכב. אבל לפעמים זה מהלך טוב לבצע תיקון כזה ולהמשיך להחזיק ברכב.

לדוגמא נניח הלך המזגן. ונניח שזה 3500 ש"ח לתקן והרכב שווה 8,000. על פניו זו תקלה שיכולה להיות סיבה טובה להעיף את הרכב. (עם או בלי לתקן) אבל לא תמיד. אם הרכב משרת אותך נאמנה אז אולי שווה לתקן ולהמשיך איתו.

רכב ישן שמספק את הסחורה זה בד"כ מתכון כלכלי טוב לצמצום עלויות. אפילו אם פה ושם יש תיקון שעלותו מהווה אחוז נכבד משווי הרכב. 

כמובן שזה לא רלוונטי אם יש מגוון תקלות ובאמת "הרכב התחיל לקרטע". אבל אני משער שייתכן שהמצב הוא שהגעת לתיקון יקר שלאחריו הרכב ימשיך בשלו. אלו רכבים עמידים מאוד.

כמובן שלא הייתי כותב זאת אם היו לך הסתייגויות אחרות מהרכב. שכן בהחלט זה לא הרכב האופטימלי לנסועה כזו. 

פורסם
לפני 7 שעות, razi_pazi כתב:

עם הנסועה הצפויה הייתי מכוון לקצה העליון של התקציב שהגדרת. יגדיל משמעותית את הסיכוי למצוא רכב ראוי ועם אופק החזקה סביר.

אבל קח בחשבון שמיקרה ידנית זה רכב אמין ועמיד. בודאי שנוחות הנסיעה והביצועים בסיסיים מאוד לנסועה כזו אבל תקציבית זה רכב טוב מאוד.

מה שקפץ לי לעין היא העובדה שלא כתבת שמה שהכריע אותך זו הנוחות או הביצועים או האיבזור או הרעש. אלא "מחפש להחליף אחרי שהתחיל לקרטע".

תפרט אולי מה הבעיות כי ייתכן שכלכלית הכי טוב לתקן ולהמשיך עם הרכב. ובמקביל להמשיך לחסוך להגדלת התקציב או לכל עניין אחר.

כמובן שרכב שלא מספק את הסחורה צריך להחליף. כלומר אם נניח חשש להתקע  וריבוי בעיות וצפי בעייתי.

אבל ייתכן שאתה במצב בו אתה מרגיש שכדאי לא להשקיע כעת בתיקון יקר שמהווה אחוז ניכר משווי הרכב. אבל לפעמים זה מהלך טוב לבצע תיקון כזה ולהמשיך להחזיק ברכב.

לדוגמא נניח הלך המזגן. ונניח שזה 3500 ש"ח לתקן והרכב שווה 8,000. על פניו זו תקלה שיכולה להיות סיבה טובה להעיף את הרכב. (עם או בלי לתקן) אבל לא תמיד. אם הרכב משרת אותך נאמנה אז אולי שווה לתקן ולהמשיך איתו.

רכב ישן שמספק את הסחורה זה בד"כ מתכון כלכלי טוב לצמצום עלויות. אפילו אם פה ושם יש תיקון שעלותו מהווה אחוז נכבד משווי הרכב. 

כמובן שזה לא רלוונטי אם יש מגוון תקלות ובאמת "הרכב התחיל לקרטע". אבל אני משער שייתכן שהמצב הוא שהגעת לתיקון יקר שלאחריו הרכב ימשיך בשלו. אלו רכבים עמידים מאוד.

כמובן שלא הייתי כותב זאת אם היו לך הסתייגויות אחרות מהרכב. שכן בהחלט זה לא הרכב האופטימלי לנסועה כזו. 

תודה על הפירוט

אכן המיקרה מעולה לצרכים שלי. מה שקרה זה שהחלפתי קלאץ שני תוך 3 חודשים (אחרי שהקודם משך 100k). מה שגורם לי להרגיש שהוא יתחיל להיות יקר לאחזקה

פורסם

לא הייתי נכנס להרפתקה עם אלפא, גם לא הייתי קונה רכב עירוני וחלש כמו ספייס סטאר לנסיעות ארוכות.

מב כן? מאזדה 2 הכי שמורה שניתן למצוא בתקציב.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
לפני כשעה, Asddsa כתב:

תודה על הפירוט

אכן המיקרה מעולה לצרכים שלי. מה שקרה זה שהחלפתי קלאץ שני תוך 3 חודשים (אחרי שהקודם משך 100k). מה שגורם לי להרגיש שהוא יתחיל להיות יקר לאחזקה

במקרה שלך הייתי הולך למוסך אחר. קלאץ לא אמור ללכת אחרי שלושה חודשים.

פורסם

אם ידני בא בחשבון: קיה ריו ידנית, פולקסוואגן פולו ידנית, סיאט איביזה ידנית, סקודה פאביה ידנית ויש מצב שתוכל למצוא גם סוזוקי ספלאש ידנית. 

פורסם

https://www.yad2.co.il/vehicles/cars?manufacturer=46&model=2363&engineType=3,2

הייתי מתביית על החיפוש הזה של 208 דיזל ידני, נמצא בטווח התחתון של התקציב שלך, נותן צריכת דלק של 1 ל25~ בתוואי שאתה מתאר.

מאחר וזה מנוע דיזל הוא יעמוד באיתנות בעליות, וגם מערכת הקירור לא תעבוד קשה כמו בנזין.

• אהבתי 2
פורסם
לפני 16 דקות, EliC25 כתב:

https://www.yad2.co.il/vehicles/cars?manufacturer=46&model=2363&engineType=3,2

הייתי מתביית על החיפוש הזה של 208 דיזל ידני, נמצא בטווח התחתון של התקציב שלך, נותן צריכת דלק של 1 ל25~ בתוואי שאתה מתאר.

מאחר וזה מנוע דיזל הוא יעמוד באיתנות בעליות, וגם מערכת הקירור לא תעבוד קשה כמו בנזין.

או קקטוס דיזל

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
לפני 7 שעות, Asddsa כתב:

תודה על הפירוט

תמשיך עם המיקרה. פשוט תתקן שוב.

זו לא בעיה במיקרה אלא בתיקון שעשו לך

כמו ש taranta כתב קלאץ' אמור להחזיק תקופה ארוכה.

נפלת כנראה על מוסכניק נוכל.

יש לך ביד רכב שמתאים לך בול. אין מה לחפש הרפתקאות. פשוט נפלת עם מוסך נוכל/כושל.

יכול לקרות עם כל רכב.

פורסם

תודה לכל העונים

לגבי לתקן עוד פעם ומוסך לא טוב, מדובר במוסך שטיפלתי אצלו ברציפות כמה שנים ולא נראה לי שהוא נוכל. אני חושב שאולי הוא התרשל אבל קשה מאוד להוכיח את זה.

ספציפית יש לנו ויכוח כי המוסכניק טוען שהוא החליף את הקלאץ כולו ואני זוכר שהעסקה הייתה על החלפת הקלאץ בלי משאבת הקלאץ' (זו הייתה המלצתו).

בחשבונית שהוא הוציא לי רשום "מכלול קלאץ' מושלם". האם זה אומר עם משאבה או בלי משאבה או שאין חוקים לניסוח הזה?

חושבים שיכול להיות שהחלפת קלאץ' בלי משאבה תשרוף את הקלאץ בנסיעה קצרה בפקק בעלייה?

פורסם

אני לא בקיא. בטח יש כאן מומחים שידעו לנתח

בכל מקרה קלאץ' זה עניין נקודתי. אין שום סיבה לחשוב שהרכב יתחיל פתאום לקרטע.

הרכב עונה לדרישות שלך. תסדר איכשהו את העניין ותמשיך.

כל החלפת רכב תגרור עלות משמעותית מעצם ההחלפה וייתכן מאוד שגם בתחזוקה.

רכב ישן שמספק את הסחורה זה המסלול הכלכלי הטוב ביותר.

אם טוב לך איתו עדיף להמשיך איתו ובזכות התחזוקה הזולה להגדיל את החסכון בצד ולשאוף שכשתסיים עם המיקרה יהיו לך יותר מ 40,000 ש"ח בצד להתחדשות טובה יותר. כי רכב שעושה 30 אלף בשנה זה עניין דורשני. תשמח שכעת יש לך מיקרה שעושה זאת בזול אבל תכוון לשדרוג בהמשך 

• רעיון טוב! 1
פורסם

סתם הפרזה.

טוב לו עם המיקאה כבר כמה שנים. גב צעיר....

אני בעד טכנולוגיה אבל צריך לזכור שרכבים פשוטים כמו המיקרה ב 2024 מספקים יותר פינוק מהרבה רכבים מלפני 30 שנה.

ובעיקר, אני כתבתי שהמיקרה טובה לו גם מתוך הנחה שמי שעד היום נסע עם כזו לא יכול להתלבט בינה למרצדס s.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...