Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 733 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 59 דקות, sperial כתב:

אלא אם יש סימון אחר, שיכול להיות מכל מיני סיבות

המקום שהיחיד שראיתי בו סימון לפני הכיכר זה בחדרה כשבאים מכיוון כביש 9 (יש חיצים על הכביש ואני חושב שיש גם שילוט). בחולון ברחוב המרכבה יש רצף של כיכרות ואף סימון או שילוט.

• תגובות 51
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בחיפה יש כמה מעגלים דו נתיביים וכולם מסומנים. העניין הוא שבחלקם יש לפחות רביע אחד חד נתיבי. בחלקם יש הסדרים נוספים - למשל פניה ימינה דרך מעקף לפניה ימינה שמסתעף לפני הכניסה למעגל

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

כשהילדים שלי היו בתקופת המלווה, חפרתי להם בכל כיכר, שבישראל הכל יכול לקרות ואסור להניח כלום.

הישראלי הממוצע לא יודע מאיפה נכנסים ומאיפה יוצאים. חייבים להסתכל לכל הכיוונים ולבדוק שאתה יכול להיכנס ולצאת.

הישראלי הממוצע גם לא יודע לשמור על נתיב תוך כדי פניה ורואים את זה בכל צומת מרומזר, עם 2-3 נתיבים לפניה שמאלה. תמיד חותכים מהחיצוני לפנימי בלי לשים לב. וזה נכון שבעתיים בכיכרות.

• רעיון טוב! 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
בתאריך 17.6.2024 בשעה 12:18, beastmodeisr כתב:

נהג שנכנס מנתיב ימני יכול לפנות ימינה או להמשיך ישר

סרטון מצויין, ככה למדתי בזמנו וככה אני נוסע
לא מבין מה אנשים מתווכחים פה, בכל העולם נוסעים ככה בכיכר 

פורסם

לצד כל הנידון באיזה נתיב ליסוע,

הרבה נהגים מפספסים את הנקודה הקריטית,

בכל מקרה זכות הקדימה למי שכבר נמצא בנתיב,

ולעולם אל תחתוך לתוך מישהו שכבר נמצא בו

רק כי אתה מדמיין שאתה זה שנוסע "ישר".

נכנסת לכיכר ועכשיו ה'ישר' שלך זה המעגל תנועה,

כל מעבר נתיב בכיכר מצריך נתינת זכות קדימה לזה שנמצא בנתיב. 

עם הזמן למדתי לזהות עוד לפני שאני נכנס לכיכר

מי הולך/ת להיכנס בי,

ומכין מראש את הבלימת חירום.

• אהבתי 1
פורסם (נערך)
בתאריך 17.6.2024 בשעה 04:53, FoxLight כתב:

עם כל הבעיות של נהגים בכיכר דו נתיבית בארץ כמעט ואף פעם לא יוצא שבאמת משתמשים במלוא הקיבולת שלה ורוב הזמן היא מתנהגת כמו כיכר חד נתיבית.

כיכר דו נתיבית עובדת רק אם כולם יודעים לנהוג. לצערנו, זה לא המצב ולא רק בישראל. פה ליד בוסטון הסבו כיכר דו נתיבית לחד נתיבית בגלל שהיו שם המון תאונות דרכים. לאחר השינוי, לא רק שהתאונות פחתו, גם העומס ירד.

Powder House Circle Safety Improvements

Google Maps

עריכה אחרונה על ידי eladts
  • אהבתי 1
פורסם

אני לומד כעת נהיגה, מורה הנהיגה שלי מלמד שלא משנה איפה אני רוצה לצאת, אני יכול להכנס מהימני או השמאלי, רק להקפיד שאם נכנסתי מהימני אני צריך גם לצאת מהימני ואם נכנסתי מהשמאלי אני צריך גם לצאת מהשמאלי. הוא ממליץ לי תמיד להכנס מהימני, כדי שיהיה לי קל לצאת בלי הצורך לחתוך את הנתיב החיצוני.

פורסם

והשלט המומצא בארצנו : גם ללא כל הגיון באופן ומיקום ההצבה : מוצב הצד ימין של מדרכה 50 מטר לפני כיכר דו נתיבית, כשכלי רכב חונים מסתירים אותו. 

IMG_1742.thumb.jpeg.128ab504fc1d99ecf9186ecc5648a962.jpeg

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם
לפני 35 דקות, Mango כתב:

אני לומד כעת נהיגה, מורה הנהיגה שלי מלמד שלא משנה איפה אני רוצה לצאת, אני יכול להכנס מהימני או השמאלי, רק להקפיד שאם נכנסתי מהימני אני צריך גם לצאת מהימני ואם נכנסתי מהשמאלי אני צריך גם לצאת מהשמאלי. הוא ממליץ לי תמיד להכנס מהימני, כדי שיהיה לי קל לצאת בלי הצורך לחתוך את הנתיב החיצוני.

חייב לומר שאני מסכים עם זה, אבל יש בעיה אחת - אם יש סימונים בכניסה לכיכר, אז מי שנכנס בנתיב השמאלי חייב לצאת ב2 היציאות הראשונות אחרת הוא עושה עבירה. אגב, זה לא פותר את הנהג השני מאשמה אם הוא יחצה מהנתיב הפנימי ויכנס בך

פורסם
לפני 4 שעות, race driver כתב:

אם אתה נמצא במעגל הפנימי שלי הכיכר, עליך להביא זכות קדימה 

פורסם
לפני 44 דקות, Alberrto כתב:

, עליך להביא זכות קדימה 

לא הבנתי. בבקשה, תרגום אונקלוס.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 3 שעות, zaf כתב:

והשלט המומצא בארצנו : גם ללא כל הגיון באופן ומיקום ההצבה : מוצב הצד ימין של מדרכה 50 מטר לפני כיכר דו נתיבית, כשכלי רכב חונים מסתירים אותו. 

IMG_1742.thumb.jpeg.128ab504fc1d99ecf9186ecc5648a962.jpeg

מומצא או לא, לי הוא מאוד ברור - אבל הבעיה היא לא בכיכר אלא בתרבות הנהיגה...אנשים לא מסתכלים על תמרורים בכלל. אין אכיפה אז אין ממה לפחד - ועושים מה שרוצים.

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
לפני 8 שעות, race driver כתב:

לצד כל הנידון באיזה נתיב ליסוע,

הרבה נהגים מפספסים את הנקודה הקריטית,

ולעולם אל תחתוך לתוך מישהו שכבר נמצא בו

רק כי אתה מדמיין שאתה זה שנוסע "ישר".

נכנסת לכיכר ועכשיו ה'ישר' שלך זה המעגל תנועה,

כל מעבר נתיב בכיכר מצריך נתינת זכות קדימה לזה שנמצא בנתיב. 

עם הזמן למדתי לזהות עוד לפני שאני נכנס לכיכר

מי הולך/ת להיכנס בי,

ומכין מראש את הבלימת חירום.

זו ההגדרה המדוייקת  ביותר לכללי נסיעה בכיכר דו נתיבית על פי תקנות תעבורה של ישראל

God decides how long your life will be,you decide how wide it will be

פורסם
בתאריך 19.6.2024 בשעה 18:30, Mango כתב:

כשאני התחלתי ללמוד נהיגה, בטסט היו פוסלים אם היית צריך שמאלה בכיכר ולא נכנסת לנתיב הפנימי

חודש לפני הטסט שלי הורידו כבר הפסיקו לפסול על זה עקב ערעור שהגיש המורה נהיגה שלי, לא יודע באיזו טענה...

• תוכן חדש...