Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

לראות טלויזיה דרך סטרימר

husky

פוסטים מומלצים

יש לי התחברות גלישה 

באינטרנט של 204 גיגה דרך הטלפון. 

בחודש האחרון קצת נלחצתי כי קיבלתי שני אזהרות של מיצוי הגלישה שניתנת לי.

אני משתמש לאחרונה יותר בסטרימר לראות חדשות וכו. דרך הוט ספוט. 

כמה מגה לערך זה שעת צפייה דרך הסטרימר? 

עריכה אחרונה על ידי husky
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

יש לך מונה של data בטלפון, הוא יתן לך את התשובה הכי מדוייקת. 

איש מאיתנו לא יודע באיזה שירות סטרימינג אתה משתמש ומה ההגדרות, לכן כל תשובה שתקבל פה זה ניחוש לא מושכל.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

יום טוב גם לך

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בתאריך 6.4.2024 בשעה 08:58, Igalz כתב:

לכן כל תשובה שתקבל פה זה ניחוש לא מושכל

אוקיי - אז קבל ״ניחוש לא מושכל״ אבל כן … (עבדתי כ8.5 שנים בחברה שבין השאר מספקת את המכלול לאפליקציות סטרימינג וישירות על אפליקציות סטרימינג למובייל וסמארט טיויז ובין השאר לאורך השנים גם על בערך כל האפליקציות של התוכן הישראלי בארץ - חוץ מיס בערך)

לlive stream כולן משתמשות בhls מה שאומר רוחב פס משתנה - אבל אם ניקח את האיכות סטרים המקסימלית של רוב השידורים בארץ שהיא בין 720p ל1080p בצד הגבוהה של הרוחב פס לשידורי לייב אנחנו מגיעים עדיין ל2-3 מגהביט לשניה ונגיד בצד הגבוהה 5 (כל ההתייחסויות לאיכות יותר גבוהה מזה לרוב מיותרות כי הן לרוב לתוכן יותר איכות בvod - במיוחד עם זה שהיה שיפור משמעותי בכיווץ עם h265) -> שהופך לבערך 2 ג׳יגה לשעה של סטרימינג של live ברוב הספקיות תוכן בארץ.

שמחתי לתת ״ניחוש לא מושכל״ :)

• אהבתי 3

If living is for learning

Then dying is forgetting

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני שעה, Liviur כתב:

שמחתי לתת ״ניחוש לא מושכל

יהיה מעניין לראות מה פותח השרשור מדד עם מונה הdata במכשיר שלו ולהשוות למספרים שהבאת פה..

• רעיון טוב! 1

יום טוב גם לך

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 4 שעות, Liviur כתב:

אוקיי - אז קבל ״ניחוש לא מושכל״ אבל כן … (עבדתי כ8.5 שנים בחברה שבין השאר מספקת את המכלול לאפליקציות סטרימינג וישירות על אפליקציות סטרימינג למובייל וסמארט טיויז ובין השאר לאורך השנים גם על בערך כל האפליקציות של התוכן הישראלי בארץ - חוץ מיס בערך)

לlive stream כולן משתמשות בhls מה שאומר רוחב פס משתנה - אבל אם ניקח את האיכות סטרים המקסימלית של רוב השידורים בארץ שהיא בין 720p ל1080p בצד הגבוהה של הרוחב פס לשידורי לייב אנחנו מגיעים עדיין ל2-3 מגהביט לשניה ונגיד בצד הגבוהה 5 (כל ההתייחסויות לאיכות יותר גבוהה מזה לרוב מיותרות כי הן לרוב לתוכן יותר איכות בvod - במיוחד עם זה שהיה שיפור משמעותי בכיווץ עם h265) -> שהופך לבערך 2 ג׳יגה לשעה של סטרימינג של live ברוב הספקיות תוכן בארץ.

שמחתי לתת ״ניחוש לא מושכל״ :)

נשמע בערך נכון ..

יוצא לי לפי בדיקה קצת פחות מ 7 גיגה ליום.

זה כולל גלישה מעטה בפון + 4-5 שעות TV בלילה  (( כולל להרדם על הספא ))

אז אפשר להגיד משהו בסגנון של 1.2 גיגה לשעה.

בימים שיש קליטה בעידן פלוס אז אני לא צריך סטרימר.

אבל בגלל המלחמה  (( חוסר קליטה רגילה ))  ובגלל שר התרבות שלא הכי משקיע אז אני צורך יותר זמן אוויר.

עריכה אחרונה על ידי husky
  • רעיון טוב! 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני שעתיים, husky כתב:

משהו בסגנון של 1.2 גיגה לשעה

תודה על הסטטיסטיקה.
הבדל משמעותי בין 2גיגה לשעה לבין 1.2 גיגה לשעה.

• רעיון טוב! 1

יום טוב גם לך

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני שעה, Igalz כתב:

תודה על הסטטיסטיקה.
הבדל משמעותי בין 2גיגה לשעה לבין 1.2 גיגה לשעה.

תקרא את כ ל ההודעה שלי ותחזור לסטטיסטיקה בבקשה.

לפני 9 שעות, Liviur כתב:

נחנו מגיעים עדיין ל2-3 מגהביט לשניה ונגיד בצד הגבוהה 5

עשיתי את החישוב לפי הWorst case scenario של סטרים לייב באיכות גבוהה (5 מגה)

אם אתה עושה לפי 2-3 מגה - נחש מה אתה מקבל ? :) מכיוון שזה HLS (כלומר זה ישתנה לפי רוחב הפס הקיים בצורה דינאמית כי זה שולח כמה אפשרויות של איכות והמכשיר כל הזמן דוגם ובודק) ומכיוון שיש הבדל בין הרוחב פס המוצע בין הספקים - עדיף לכוון לגבוהה במקרה הזה.

אתה יכול לעשות את המתמטיקה ולחשב worst case scenario מאוד בקלות אגב אם אתה ממש סקרן.

כשאתה פותח את הסטרימרים האלו - אתה תראה בתעבורת רשת של המכשיר / מחשב קובץ m3u8 שהוא פלייליסט. למעשה יהיו קריאות קבועות לזה בLive.

הראשון שיטען יהיה לינקים לplaylistים אחרים וזה יהיה הקובץ של האיכויות. לרוב האופטימיזציה היא בצורה של:

1. סטרים באיכות בינונית שיטען מהר.

2. אודיו בלבד עם תמונת רקע (מחויב בגירסאות הראשונות של הפרוטוקול + היה מחויב לפחות בזמנו על ידי apple על מנת לעבור App Store review)

3. אוסף של פלייליסטים נוספים באיכות הולכת וגובהת.

אם תפתח את הלינק של הפלייליסט באיכות הכי גבוהה יהיה שם כבר לינקים לקבצי TS לרוב שהם הקבצי וידאו בפועל בסגמנטים. הdefault של הסטנדרט הוא 10 שניות - ולפעמים ממש בפלייליסט מצוין הגודל הממוצע של הקבצים + האורך הממוצע (אם הוא שונה מ10 שניות. יש סיבות למה כן ולמה לא לעשות את זה באורך הזה / ארוך / קצר יותר - תלוי למה אתה מכוון)

לפי הגודל קובץ הזה - תוכל לעשות בקלות חישוב של תעבורה ממוצעת לשעה בworst case.

• רעיון טוב! 1

If living is for learning

Then dying is forgetting

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

יש חברות סלולר שמציעות חבילה של 1500GB במחיר של 59 לחודש

יש גם 2000GB ב-79 לחודש.

לא מחירים בשמיים למי שאין תשתית אינטרנט ומסתמך על סלולר כדי לחבר סטרימר או מחשב נייח.

תכלס, הרבה יותר זול מסיבים או DSL

(כמובן שהאיכות והמהירות לא דומות, אבל בהחלט מספיקות לסטרימינג)

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...