Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חניה "פרטית" ברחוב ציבורי

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 808 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
לפני 32 דקות, taranta כתב:

עדיין לא ענית לי - בהנחה שה"חניה" הפנימית לא בשימוש כלל - למה שלך יהיה מותר לחנות בחוץ לאחר לא?

אתה יכול להמשיך להתלהם ולהעלות טיעונים ילדותיים.זה לא משנה את החוק .

ואנא ממך- תכתוב בפחות תוקפנות. זה סך הכל ויכוח תיאורטי. לא לקחתי ממך כלום.

אני אסביר שוב- אין קשר בין איסור החניה באיזור העליה לרכב,  לשימוש או לאי שימוש של הבעלים בחניה שהוא מוביל אליה.

שאלת באיזו זכות משייכים את אזור העליה לרכב לחניה אליה הוא מוביל? נספח התנועה של התב"ע זו התשובה.

איזורי העליה לרכב אסורים לחניה לכל רכב שהוא. כן, כולל לרכב של בעל החניה.

עריכה: במידה וזה לא ברור- זו התשובה ל"למה העירייה..."  גם היא לא מוסמכת לפעול בניגוד לתב"ע ולהפוך את זה חזרה לחניה ציבורית- גם אם זה לא בשימוש.

ושוב- מבחינת תחשיב תקן חניה - זו לא חניה. לא של הציבור ולא של אף אחד.

המשמעות היא, שאם בשכונה צריכים 150 מקומות חניה- מתכנן התנועה של התב"ע תכנן 150 חניות, ובנוסף את העליות לרכב.

אם היו לו פחות עליות- הוא לא היה מתכנן עוד חניות. היו שותלים שם עץ, או תמרור או מחזורית.

אני מבין שאתה טעון אישית בגלל שאין לך חניה בשכונה שלך.

אז במקום לכעוס על השכנים שחונים (שלא כחוק.  בסדר. הבנו)  על העליה שלהם, תכעס על מי שיושב במנהל התכנון וקובע את תקן החניה הארצי (שלאחרונה הוקטן. כן, הוקטן. צריך היום פחות חניות פר שכונה מאשר בשנות ה-80).

עריכה אחרונה על ידי natco
  • אהבתי 2

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם

אתה פשוט מצחיק. את קורא לי מתלהם ומתעלם מעובדה אחת פשוטה - אסור לך לחנות בכניסה לחניה "שלך" בדיוק כמו שלי אסור. כל השאר זה פשוט מלל לא קשור.

אגב במקרה שלי מדובר על שכונה ישנה יחסית, הרבה לפני שהיתה תב"ע רלוונטית. מה שקרה זה ששכנים עשו לעצמם "חניה", קיבלו סימון על הכביש ואז הפכו את שטח החניה הפנימית למשהו אחר.

• רעיון טוב! 1
פורסם

ואתה לא קראת את התשובה שלי בכלל, ולכן אני לא מוצא טעם להמשיך בויכוח רקורסיבי איתך.

אתה צודק.

ניצחת.

המשך יום נעים...

• מצחיק 1

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם
לפני שעתיים, taranta כתב:

מעניין שאתה נהנה להדגיש את זכות ה"תב"ע" ומתעלם באלגנטיות מהאיסור על עצמך לחנות שם. זה לא עובד ככה.

יש לך זכות להכנס לנכס שלך (חניה פנימית) ולכן העיריה מחוייבת לאפשר לך כניסה. היא ממש לא מחוייבת לתת לך חניה ברחוב.

עדיין לא ענית לי - בהנחה שה"חניה" הפנימית לא בשימוש כלל - למה שלך יהיה מותר לחנות בחוץ לאחר לא?

אבל אם תחנה בחניה שחוסמת את שלך (בלי קשר למה תעשה בחניה שלך) אתה לא תזיק לאף אחד, אז כנראה שלא יטרחו לאכוף את זה.

אם יש לי רכב פרטי, אבל אני בוחר להגיע לעבודה באוטובוס - האם איבדתי את הזכות להחזיק רכב? אנחנו לא בברית המועצות, אז זו עדיין זכותי.

הבעיה היא בערבות הדדית שלא קיימת פה, כי לתפוס חניה ברחוב כדי להשאיר את החניה מול הבית פנויה לרכב השני שאין לך, זה קצת מגעיל. אבל חוקי.

בתאריך 29.3.2024 בשעה 18:04, רועי5 כתב:

מסכים לחלוטין וגם יש לכך פתרון, איסור חוקי לחנות בכניסה לחניה, גם כשמדובר בבעליה. 

מתוך היכרות עם האנשים האלה, אני אומר לך שזה לא יפתור את הבעיה (גם אסור לדקור, להזיק לרכב של האחר ולעשות עבירות בנייה).

• אהבתי 1
פורסם
בתאריך 30.3.2024 בשעה 17:29, שביט כתב:

לא. ורק בגלל המודגש.

אתה מערבב כאן שני מקרים...

אם מישהו יחנה במקביל לחצר שלך, לא יקרה כלום.

אם יש לך חנייה בנוייה  ומישהו יחנה במקביל לחצר שלך, הוא יחסום אותך...

התייחסתי למקרה שהצגת, זה בו החניה אינה משמשת את ייעודה, אלא לטרמפולינה גנרית, אז ממילא מי שיחנה בכניסה לא יחסום כלום, בדיוק כמו זה שחונה במקביל לגינה שלי. לפי ההגיון שלך הבעלים מרוויח גם מקום לטרמפולינה גם חניה פרטית ברחוב. במושגים שלי על הוגנות וצדק, לא הולך, כנראה קצת מיושן.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם

או במילים אחרות - הוא מקבל מטראז' בבית שלו, על חשבון השטח הציבורי. (כי אם לא היה תופס את החניה בחוץ - לא היה לו מקום לשים את הטרמפולינה)

• אהבתי 3
פורסם

בדיוק. והיות שיש אנשים שלא מבינים עברית, אנסח את השאלה בצורה אחרת:

מה ההבדל אם אני אחנה שם או בעל הדירה?

1. לשנינו אסור לחנות שם על פי החוק.

2. שנינו לא חוסמים אף אחד (כי אין באמת חניה בפנים).

למה בדיוק שלו יהיה מותר לחנות במקום אסור ולי לא?

פורסם

האמת, שכנעתם.

הדוגמא של הטרמפולינה הייתה קצת להקצין ולהדגיש את זה שהחנייה היא שטח פרטי ולא תמיד צריך לפתוח עיניים על מה אנשים עושים בשטח הפרטי שלהם.

ואם קורה מקרה בו בעל החנייה חוסם את החנייה של עצמו כשהיא ריקה , לא חייבים להזדעק כל כך על חוסר הצדק וחוסר השוויון.

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

אבל זה בדיוק העניין.

יש לי שכנה שקבוע מחנה על המדרכה צמוד לשער הנגלל שלה, אבל מאחוריו יש ערוגות וצמחים (ועוד 4 יחידות דיור אבל זה נושא אחר)

ובפינת הרחוב שכן שפעם אחרונה שראיתי את רכבו מחנה בחניה הפנימית הייתה לפני כמה שנים טובות. פעם אחת בשעת לילה מאוחרת אפילו חניתי שם מתמימות וקיבלתי טלפון מהמשטרה שאני חוסם כניסה לחניה והוא כעס עליי ממש.

רק בעלי הבית שלי בתוך הבית מחנים את 3 הרכבים, כי יש להם ערך ומעדיפים לשמור עליהם בפנים.

פורסם

בסדר, אנחנו אחרי 4 עמודים בקארספורום.

אם כל שרשור היה נצמד להודעה הראשונית, לא היינו מגיעים לשום מקום.

• מצחיק 9
  • מעניין 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 1 דקה, EliC25 כתב:

בסדר, אנחנו אחרי 4 עמודים בקארספורום.

אם כל שרשור היה נצמד להודעה הראשונית, לא היינו מגיעים לשום מקום.

יכול להוסיף לחתימה בפורום 😂

• אהבתי 1
פורסם

דוגמא מובהקת לשכונה שנמצאת בת"א

חניה ציבורית, החליטו התושבים שכל אחד "שומר" לעצמו חניה "בטאבו"

כל פעם שאני מגיע לבקר את החברים שגרים בשכונה אני נדהם מחדש איך בכלל הסכימו לדבר הזה
גם אותו חבר "שמר" לעצמו חניה כי כולם עשו זאת.

image.thumb.png.00408935fc37649d0676a97d7cab2ed4.png

image.thumb.png.4d9953fbc2cd1cdc2926e48a2dcec417.png

image.thumb.png.918591654de727e18973f047fd2fd408.png

פורסם

אם זה שטח ציבורי מה הבעיה לשלוח לשם פקח?
אני מנחש שאלו חניות משותפות של הבניינים ומה שעשו הדיירים זה "בחירת" חניה קבועה ועם זה אין מה לעשות... זה הרכוש והשטח שלהם והוא לא ציבורי

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם
לפני 5 דקות, סולל הדרך כתב:

אם זה שטח ציבורי מה הבעיה לשלוח לשם פקח?
אני מנחש שאלו חניות משותפות של הבניינים ומה שעשו הדיירים זה "בחירת" חניה קבועה ועם זה אין מה לעשות... זה הרכוש והשטח שלהם והוא לא ציבורי

החניות ממול שייכות לבניינים?

• תוכן חדש...