Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 867 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

כולנו יודעים שרכבים גדלו לאורך השנים, אבל אותי מסקרן האם ה"פריפריה" תומכת בגדילה הזו ולא הצלחתי למצוא מידע בנושא, וספציפית לגבי מידות חניה.

הרנו 5 של לפני 40 שנה, לדוגמה, התברכה ברוחב העצום של 152 ס"מ, כשהטורבו המפלצתית והסופר רחבה הגדילה בשקל תשעים ל 175 ס"מ. הקליאו של היום? שני מילימטר פחות מ 180 ס"מ. אורך? הקליאו המודרנית רושמת 5 ס"מ ממעבר לארבעה מטר, כשהסבתא שלה סגרה 3.5 מטר בלי טורבו ועוד 16 ס"מ בגרסה שממש בא לי שתהיה לי פעם, הפרש לא זניח של כ 15%.

האם מידות החניה התקנית גדלו בהתאם? רוחב נתיבים? רדיוסי סיבוב בחניונים? לתחושתי הם נשארו זהים כשכלי הרכב התנפחו עם השנים, מה שהופך נסיעה בחניון, חניה, ושאר פעולות דומות למאתגרות יותר - או שאולי זה אני שהזדקנתי?

(תוספת מאוחרת: בדקתי עכשיו ולמעשה הקליאו החדשה - רכב סופר מיני - צרה רק ב 5 ס"מ מהסניק משובעת המושבים שלי, וקצרה ממנה בפחות מ 60 ס"מ, נתון מדהים בעיני)

עריכה אחרונה על ידי Fazer
פורסם

שלחת אותי לגוגל. אז מתברר שיש הנחיות לבניית חניונים, אבל יש מסמכים של משרדי תכנון עם ביקורת חריפה על ממדי הרכבים שנבחרו לצורך כתיבת ההנחיות. חפש ״תכנון חניונים״ או מחרוזת דומה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אני אהמר שהתקנות השתנו, כי במבנים חדשים שהייתי בהם לאחרונה, רוחב החניות היה ללא ספק גדול בהרבה מאלה שניבנו לפני 20 שנה, ואין סיבה להניח שמישהו עשה זאת מטוב ליבו.

פורסם

כנראה שאת צודקת. אני מעלה מנבכי זכרוני שבדירה שקניתי לפני כ-30 שנה רוחב החניה (שהיתה על הרחוב) היה 2.10 מ' היום זה 2.30-2.50 מ'. אבל יש גם בעיה עם רוחב המעברים שמקשה על התמרון.

בדירה הנוכחית שלי - שנבנתה המחצית השניה של שנות ה-80 - החניה בעייתית, גם מבחינת הרוחב וגם מבחינת האורך ולכן אני משתדל לא לחנות בה.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

יש לי תחושה שעם רמת החאפריות המקומית יכולים להוציא איזה תקן שרוצים ואף גורם בתהליך הבנייה לא יטרח להיות מודע אליו או לאכוף אותו, במיוחד לא במקומות ציבוריים.

פורסם

אני חושב שאתה טועה. קבלן שלא יעמוד בתקנים צפוי לתביעות שככסחו אותו.

פורסם

התקן  הוא 2.5X5 ויש חריגים.

פירוט ראה כאן

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

@zvit השאלה היא איך התקן השתנה לאורך השנים - מה גם שהיום, כשרכבים מגרדים את השני מטר, תא חניה של 2.5 מ' משאיר לך 25 ס"מ מכל צד לצאת.

אבל מעבר לזה, לדוגמה בחניון כיכר המושבה בהוד השרון, רכב שחולף על פני רכב אחר בסיבובים, לא משאיר הרבה מקום, באופן שבהרבה מקרים אחד הרכבים חייב לעצור או לסוע רוורס כדי לא להשתפשף, לכן מסקרן אותי מה מידות הרכב שהמתכננים לוקחים בחשבון לא רק לחניות.

פורסם

למיטב זכרוני לא השתנה ב-30 שנה האחרונות לפחות - אם לא יותר.

• אהבתי 1

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם (נערך)

@Fazer חפש בגוגל "הנחיות לתכנון חניה" או משהו דומה, יש מדריך מפורט של משרד התחבורה. השאלה היא איזו אבולוציה הוא עבר - אני די משוכנע שהיתה כזו, אבל בחיפוש הקצר שעשיתי היום אחה"צ לא מצאתי אותו. כפי שקשה למצא את האבולוציה של תקנות התעבורה (ראיתי פעם את מהדורת 1961 המקורית, שם עדיין היתה פניה שמאלה ברמזור עם רמזור נגדי ירוק, כמו שאנחנו מכירים בעולם הגדול, אבל לא אצלנו). 

עריכה: אלה הנחיות משנת 2000 מידות הרכב לצרכי תכנון מופיעות בעמ' 5.

עריכה אחרונה על ידי sperial

פורסם

לגבי עניין התמרונים בחניונים - בהחלט יש בניינים שפשוט לא עומדים בתקנים, בין אם מודרניים ובין אם לא. גרתי בבניין חדש (נבנה ב-2012), שהמעברים בו היו לא תקניים בעליל (לדברי חבר אדריכל שמכיר את הנושא). כשהבניה צפופה, יותר זול לקבלן להסתכן בתביעה (שלא בטוח תגיע), מאשר לשנות תכניות כך שהכל יהיה תקני (וכנראה ייקר את הבניה, או יקטין את כמות החניות ואת הרווח שלו על מכירתן).

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)

הבעיה היא שאם בונים מעברים רחבים בחניה, אז מתחילים להחנות בהם רכבים צמוד למדרכה, או על הכיכר ואז בפועל יש פחות שטח מעבר.

המשטרה לא עושה כלום אם מדובר בחניה פרטית ולא ציבורית.

אז מה שקורה זה שוועדי הבתים ובעלי החניונים שמים עמודים כדי להצר את המעבר כדי שלא יוכלו לחנות צמוד לשפת המעבר.

עריכה אחרונה על ידי bobi
פורסם

זכור לי שהייתה כתבה על זה, ואמרו שגודל החניות לא השתנה שנים, רואים זאת היטב בחניות ציבוריות

• רעיון טוב! 1

טויוטה פריוס 1.8 2009

יונדאי גטס GLS 2006

• תוכן חדש...