Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

כיוון פנסים

מעבר לפיתרון נפתר ע"י sperial,
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 901 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי, יש לי יונדאי i30 2011, ושמתי לב שהאור הגבוה מאיר נמוך יחסית (חזק מהאור הרגיל אבל באותו גובה של האור האור הרגיל). האור הרגיל גם נמוך יחסית אבל רואים מה שצריך, מבחינת אור גבוה זה כן מפריע בנסיעה בכביש בין עירוני חשוך. 

האם ניתן לכוון את הגבוה של הפנסים ולא עם הגלגלת שמצד שמאל של ההגה, דרך הפנסים עצמם? 

תודה. 

• פיתרון
פורסם (נערך)

בוודאי. 

הפנסים מכוונים על ידי ברגים בתושבות. פנה לכל חשמלאי רכב, יש לו לוח שהוא מציב מול הפנסים ומכוון אותם. העלות כמה עשרות ש״ח. שים לב שבעת הכיוונון הגלגלת תהיה במצב אפס.

אם הטסט קרוב הכיוון יבוצע כחלק ממנו, ללא עלות נוספת.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 3 דקות, sperial כתב:

בוודאי. 

הפנסים מכוונים על ידי ברגים בתושבות. פנה לכל חשמלאי רכב, יש לו לוח שהוא מציב מול הפנסים ומכוון אותם. העלות כמה עשרות ש״ח. שים לב שבעת הכיוונון הגלגלת תהיה במצב אפס.

אם הטסט קרוב הכיוון יבוצע כחלק ממנו, ללא עלות נוספת.

טסט עוד כחצי שנה ואני נוסע הרבה בלילה/חושך. תודה! 

לפני 3 דקות, לב טוב כתב:

יתכן וליטוש פנסים יספיק לך, ככה היה לי באוונסיס שלי.

הפנסים יחסית נקיים/לא דהויים או משהו. תודה בכל אופן. 

פורסם
לפני 21 דקות, Ilangl97 כתב:

היי, יש לי יונדאי i30 2011, ושמתי לב שהאור הגבוה מאיר נמוך יחסית (חזק מהאור הרגיל אבל באותו גובה של האור האור הרגיל). האור הרגיל גם נמוך יחסית אבל רואים מה שצריך, מבחינת אור גבוה זה כן מפריע בנסיעה בכביש בין עירוני חשוך. 

האם ניתן לכוון את הגבוה של הפנסים ולא עם הגלגלת שמצד שמאל של ההגה, דרך הפנסים עצמם? 

תודה. 

אני לא מכיר רכב שבו יש כיוון נפרד לאור גבוה ונמוך. בדרך כלל ברגי הכיוון שולטים בכל הפנס כיחידה אחת. האור הגבוה מאיר במקביל האור הנמוך (מרכז האלומה באותו הגובה), ההבדל הוא שאלומת האור הנמוך נקטעת בתבנית מאוד מסויימת ולא סימטרית, ואילו אלומת האור הגובה אינה נקטעת כלל.

בכל מקרה, דבר ראשון יש לבדוק שהכיוון הבסיסי של הפנסים, במצב גלגלת אפס, נכון. בעקרון ניתן לבצע לבד כשהאוטו עומד על רצפה ישרה ומפולסת, מול קיר ובמרחק נתון ממנו, ויש לבצע כמה מדידות בסיסיות.

image.jpeg.f3312521a60086d9917e6e7b87b0a5e9.jpeg

חזיר דיזל

פורסם
לפני 5 דקות, קורן בן אשר כתב:

אני לא מכיר רכב שבו יש כיוון נפרד לאור גבוה ונמוך. בדרך כלל ברגי הכיוון שולטים בכל הפנס כיחידה אחת. האור הגבוה מאיר במקביל האור הנמוך (מרכז האלומה באותו הגובה), ההבדל הוא שאלומת האור הנמוך נקטעת בתבנית מאוד מסויימת ולא סימטרית, ואילו אלומת האור הגובה אינה נקטעת כלל.

בכל מקרה, דבר ראשון יש לבדוק שהכיוון הבסיסי של הפנסים, במצב גלגלת אפס, נכון. בעקרון ניתן לבצע לבד כשהאוטו עומד על רצפה ישרה ומפולסת, מול קיר ובמרחק נתון ממנו, ויש לבצע כמה מדידות בסיסיות.

image.jpeg.f3312521a60086d9917e6e7b87b0a5e9.jpeg

תודה על ההסבר המפורט, ובאמת גם שמתי לב שבצד ימין האור יותר נמוך מהשמאלי והאור גבוהה בהתאם מאיר גם באותו גובה (ימני נמוך משמאלי) 

אז מה שאני צריך לעשות זה למצוא את הבורג ששולט בגובה ואיתו לכוון? 

פורסם (נערך)

כן. אמורים להיות שני ברגים, אחד לכיוון אופקי ואחד לכיוון אנכי. תתחיל מכיוון אור נמוך, לאחר מכן העבר לאור גבוה וודא שתבנית אלומות האור הגבוה אכן בגובה זהה כמצופה.
שיפוע קו הקיטוע של האור הנמוך צריך להיות 1.2%. כלומר אם אתה עומד מול קיר במרחק 10 מטר, קו הקיטוע נמצא 12 ס"מ מתחת למרכז הנורה. צריך לשאוף להיות כמה שיותר קרוב לשם - כל סנטימטר שאתה מכוון נמוך מדי, אתה מאבד מרחק הארה של כחצי מטר.
התוצאה הסופית צריכה להראות כך:

image.thumb.jpeg.0ee784e66b68594a914cffeff8eec22d.jpeg

עריכה אחרונה על ידי קורן בן אשר

חזיר דיזל

פורסם

שלום. עדיף לעשות כיוון אורות, אפשר גם במכון הטסט בעלות סבירה.

לוודא שהגלגלת בתא הנהג על אפס! לא מציע לעשות בעצמך, זה לא בטיחותי, עלול לגרום לסינוור ולהסתבכות בהחלט מיותרת.

פורסם

במשפ׳ יונדאי/קיה (לא רק) קיימים רכבים שבהם יש כוונון נפרד לאור מעבר(״נמוך״) ולאור דרך(״גבוה״).

פעמים רבות הבוחנים במכון הרישוי מתעלמים מכיוון אור הדרך (אם בכלל הם מבצעים את עבודתם ומכוונים את אור המעבר).

• אהבתי 2

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

• תוכן חדש...