Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

העברת הילוך בידני

מעבר לפיתרון נפתר ע"י Buki,
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 888 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני משתמש בשברולט בפארק מנוע 1.2 ידנית, וכשאני מעביר הילוך, אחרי שאני מכניס את ההילוך, לפני שאני מחבר את הקלא'ץ אני נותן גז כדי שההילוך ישתלב טוב וחלק, רציתי לדעת אם זה שוחק יותר את הקלא'ץ ועדיף להימנע מזה (ולסבול בשקט את החוסר נוחות בהרגשה שהמנוע מתחבר להילוך) או שבלי זה, הקלאץ מקבל מכה והוא נשחק?

תודה לכל המשיבים, יום טוב.

פורסם

לא צריך להיות מכה בכלל, המכה כנראה עקב זריקת קלאצ' ללחוץ גז אפשר גם בניוטרל לא יודע מה זה נותן 

• רעיון טוב! 1

"בלי סיכון אין סיכוי"

פורסם

צריך לתת גז במידה המתאימה לסל"ד שיהיה בהילוך אותו התה משלב, לעשות את זה לא לפני ולא אחרי אלא בזמן הרמת הקלאץ'. השילוב הנכון צריך להיות חלק ובלתי מורגש לחלוטין, כמו בגיר אוטומטי. 

• רעיון טוב! 2

פורסם

כמו שבוקי כתב, בנוסף, לעשות זאת בהורדת הילוך ישפיע אפילו יותר על צמצום שחיקת הקלאץ.

כל פער בין סיבוב המנוע לסיבוב הגיר בנקודת החיבור יביא לשחיקה בקלאץ

• רעיון טוב! 1
פורסם

לתת גז זה אקטואלי פחות או יותר רק בהורדת הילוך, בהעלאת הילוך אתה לא צריך לתת גז- הפוך.

כמובן שיש ניואנסים נוספים כאן אבל בשביל לשמור על אריכות ימים כל עוד תשמור על מה שרשום בשורה הראשונה תהיה בסדר.

• רעיון טוב! 2

2015-2018:  Mazda 3 1.6 auto 07', 2018-2021: Peugeot 208 1.2 manual 15' , 2021-2023: Volkswagen polo GTI 1.8 manual 16'

2023- today: Honda Civic TYPE R manual 17', 2024-today: Citroen C1 1.0 manual 16'

פורסם
לפני כשעה, Buki כתב:

צריך לתת גז במידה המתאימה לסל"ד שיהיה בהילוך אותו התה משלב, לעשות את זה לא לפני ולא אחרי אלא בזמן הרמת הקלאץ'. השילוב הנכון צריך להיות חלק ובלתי מורגש לחלוטין, כמו בגיר אוטומטי. 

זוהי היתה כוונתי, שתוך כדי שאני מרים את הקלאץ (הנקודת חיבור שלי גבוה יחסית) אני נותן גז, וע"י כך ההילוך נכנס חלק.

שאלתי היא: אני חושש שאני מרים את הסלד ליותר גבוה (אני מרגיש 'פוש'- דחיפה קדימה ברגע שאני מרים את הקלאצ), זה שוחק את הקלאצ ?

• פיתרון
פורסם

כן. ברגע שאתה מרגיש "פוש" בנקודת השחרור זה שוחק את הקלאץ'. 

במצב אידיאלי אתה לא צריך להרגיש כלום. לא פוש ולא בלימה. 

מרגיש פוש - נתת יותר מידי גז. 

מרגיש בלימה - פחות מידי גז.

בשני המקרים האלו נגרמת שחיקה מיותרת לקלאץ'. 

לא מרגיש כלום וממשיך להאיץ חלק אחרי הרמת הקלאץ' - אז עשית את זה נכון עם שחיקת קלאץ' מינימלית ביותר. 

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

פורסם
לפני 43 דקות, EliC25 כתב:

כמו שבוקי כתב, בנוסף, לעשות זאת בהורדת הילוך ישפיע אפילו יותר על צמצום שחיקת הקלאץ.

כל פער בין סיבוב המנוע לסיבוב הגיר בנקודת החיבור יביא לשחיקה בקלאץ

לפי כך, איך אפשר להשתמש בהילוכים להורדת המהירות? ( או שאתה נכנס לויכוח האין סופי-האם עדיף לבצע האטה או עצירה עם ההילוכים ולשחוק את הקלאצ או דרך הבלמים ולשחוק את הבלמים)

פורסם

איך משתמשים בהילוכים להורדת מהירות?

נגיד אתה בהילוך 5. סל"ד 2000. מהירות 80.

קלאץ' פנימה, מוריד ל 4. 

משחרר קלאץ' תוך הוספת גז כך שבנקודת החיבור אתה תהיה באיזור 3000 סל"ד נגיד שזה הסל"ד במהירות 80 בהילוך 4. 

אם עשית נכון השילוב חלק ללא שחיקה.

אחרי שהרמת קלאץ' עוזב את הרגל מהגז, הרכב מעט בעזרת בלימת מנוע בהילוך.

• רעיון טוב! 1

פורסם

בוא נעשה קצת סדר...

1. אתה יכול להוריד הילוכים ולא לתת גז ביניים כלל. הכל יהיה בסדר, הקלאץ' שלך לא יתפורר מזה תוך יומיים. נכון, הוא יישחק מהר יותר מברכב בו לא מורידים הילוכים תוך כדי בלימה, אבל הוא עדיין יכול לשרוד בכיף 100-200 אלף קילומטר, אז לא צריך להילחץ.

2. אם אתה מחליט כן לתת גז ביניים - אתה לא חייב לתת אותו בדיוק בזמן ההגעה לנקודת התפיסה של המצמד. אתה רק צריך שהסל"ד בנקודת התפיסה יתאים בול להילוך המשולב ומהירות הנסיעה. אתה יכול להגיע לכך ע"י זה שתחזיק את הגז כך שהמנוע יישאר על הסל"ד המתאים, או שאתה יכול לתת גז ביניים קצת מעבר לסל"ד הנדרש בזמן שהמצמד לחוץ, ועד שתשחרר אותו, הסל"ד יירד בדיוק לרמה הנדרשת. כך או כך, זה דורש הרבה ניסוי וטעיה. זה מאוד כיף כשזה מצליח, ופחות כיף כשמפספסים.

3. אתה יכול לאתגר את עצמך עוד יותר, ולעשות double clutching - כלומר, במעבר בין הילוכים לעבור בניוטרל, לשחרר את המצמד, ואת הגז ביניים לתת שם (כהתיבה בניוטרל והמצמד משוחרר). זה שומר לא רק על המצמד, אלא גם על המסנכרנים בתיבת ההילוכים. אתה ממש לא חייב לעשות את זה, תיבת ההילוכים תחזיק מעמד הרבה שנים גם בלי זה. וכמו עם הסעיף הנ"ל - זה מאוד מספק כשזה מצליח, ודורש עוד יותר ניסוי וטעיה.

4. כשתלמד את סעיפים 2 ו/או 3, תתחיל לעשות אותם תוך כדי בלימה (תצטרך לסובב את הרגל, כך שהקצה הקדמי יילחץ על הבלם, והעקב תיתן גז - זה נקרה heel-to-toe. ואז תגיע ל-holy grail של בלימה ברכב ידני, ולמצב היחיד שבו יש לכל הדבר הזה משמעות פרקטית: כשאתה עושה את זה תוך כדי סיבוב ובלימה, אתה בפועל מצליח להוריד הילוך בלי לייצר העברת משקל קדימה שעלולה לגרום לאיבוד שליטה על הציר האחורי. הידד! אפשר ללכת להתראיין בקבוצות F1 למיניהן.

ובכל מקרה, כמו שאמרו מעליי - הצלחה זה כשהכל חלק לגמרי. אם אתה מרגיש בלימה, נתת לא מספיק גז, ואם אתה מרגיש דחיפה - נתת יותר מדי.

• רעיון טוב! 1
פורסם

בהרבה רכבים מודרניים תגובת הדוושה כל כך לא מידית, שקשה לעשות רב מאצינג

פורסם
בתאריך 1.1.2024 בשעה 15:13, ik3 כתב:

לתת גז זה אקטואלי פחות או יותר רק בהורדת הילוך, בהעלאת הילוך אתה לא צריך לתת גז- הפוך.

כמובן שיש ניואנסים נוספים כאן אבל בשביל לשמור על אריכות ימים כל עוד תשמור על מה שרשום בשורה הראשונה תהיה בסדר.

למה?

הרי כשאתה עוזב גז ולוחץ על הקלאץ' לפני העברת ההילוך - הסל"ד יורד באופן די משמעותי.

אם לא תלחץ על הגז בכלל בשחרור הקלאץ', המהירות של המנוע תהיה נמוכה מדי.

אני טועה?

פורד פיאסטה 1.25 ידנית 2012

פורסם
לפני שעתיים, שחר 1 כתב:

אני טועה?

אתה לא טועה וגם מי שרשם שלא צריך לתת גז בכלל לא לגמרי טועה. 

בהילוכים נמוכים הפערים ביחסי העברה גדולים (בהחלפה מראשון לשני נגיד הסל"ד יורד מ 3000 ל 1500 ) וגם הרכב מספיק להוריד יותר מהירות בזמן ההחלפה, אז כן רצוי לתת גז בהרמת קלאץ' בשביל שילוב  חלק.

בהילוכים גבוהים הפער ביחס העברה קטן יותר, לדוגמא מרביעי לחמישי זה מ 3000 ל 2500 סל"ד, הרכב שנוסע ב 90 קמ"ש כמעט לא מספיק להוריד מהירות בזמן ההחלפה אז גם שחרור מצמד ללא גז בהעלת הילוך יוצא יחסית חלק.

בכללי אני ממליץ כן לתת מעט גז בכל  המקרים כי אז אפשר להגיע לשילוב חלק לגמרי ולא מורגש. 

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

פורסם (נערך)
לפני 3 שעות, שחר 1 כתב:

למה?

הרי כשאתה עוזב גז ולוחץ על הקלאץ' לפני העברת ההילוך - הסל"ד יורד באופן די משמעותי.

אני טועה?

כשאתה מעלה הילוך הסלד שלך יורד, מכאן שלא לתת גז בהעלאת הילוך זו הדרך שלך לעביר הילוך בצורה חלקה.

עם זאת יש ניואנסים קטנים בהתאם לרכב וליחסי ההעברה בהילוכים שונים, זה משהו שמקבלים בו תחושה והבנה אינטואיטיבית.

עריכה אחרונה על ידי ik3

2015-2018:  Mazda 3 1.6 auto 07', 2018-2021: Peugeot 208 1.2 manual 15' , 2021-2023: Volkswagen polo GTI 1.8 manual 16'

2023- today: Honda Civic TYPE R manual 17', 2024-today: Citroen C1 1.0 manual 16'

פורסם
לפני 6 שעות, שחר 1 כתב:

למה?

אני טועה?

הכל יחסי. תלוי, כמובן, באוטו וכו', אבל בגדול - אם אתה מעביר את ההילוך מהר מספיק, הסל"ד לא יירד מתחת לערך המתאים להילוך הבא. כמובן שהפרש הסל"ד במהירות מסויימת בין זוגות הילוכים שונים יכול להיות שונה, וזה משליך על הזמן שיש לך על מנת לבצע את העברת ההילוך.

• תוכן חדש...